Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rózsalány01

51 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Nazogasztrikus szondával, hideg kezére kesztyűt húzva, sovány testét a legkisebbre csomagolva ült a kanapén. Ült ott plédbe bugyolálva, könnyeit visszafojtva, ült ott egyedül is, pszichiáterével is, voltak bent hárman is, pszichológussal vagy egy anyával. A kedvenc nővérrel is inhalált ott.…..
Október 10 Tegnap 41 kg-val róttam az utakat, sokat sétáltam, imbolygó testemmel. Boldog, mosollyal felruházó dalokat hallgattam, és valóban, tényleg mosolyogtam. Kezd olyan lenni az arcom, a testem, mint szondával, mégis tudom, most nem tehetik ezt velem. Nincs, aki megtegye. Azt teszek, amit…..
Október 7.   Tegnap ugyanilyen hangulatom volt, mint ma, mégis egész produktív voltam, már ha nem a nyári életemhez vagy egy átlagos lány átlagos iskolába járós életéhez viszonyítunk. De összességében az összes napom kezd totál egyhangúan ugyanolyan lenni. Van az a film, amikor a csaj ugyanazon a…..
A létezésem 2021. október 19-én vonultam be önkéntes alapon egy pszichoterápiás osztályra Anorexia Nervosa és Borderline személyiségzavar diagnózissal. Stigmatizált betegségek, mégis, aki ismer, nem ez alapján ítél meg, mert ezek alapján lehetetlen, és nem eredményes megítélni egy személyt. Ami…..
Anorexia Nervosa testközelből   Mielőtt elkezdeném az osztályon töltött időszak napjait bemutatni, talán érdemes elmondani, miért hoztam meg azt a döntést, hogy osztályos körülmények nélkül nem tudok felépülni az Anorexia Nervosaból. Már nem szégyellem, ami velem történt, bár eddig sem titkoltam,…..
Ha van börtöne, van szabadsága is!    Ezt a bejegyzést fél éve írtam meg, fél éve nem merem kitenni. Olykor visszaolvasom, aztán hagyom a vázlatok között. A mostani visszaolvasásom után mégis úgy döntöttem, hogy elég időt töltött már egymagában magának, hogy elétek bocsássam. Miért? Azért, mert…..
Olyan régen írtam bejegyzést, hogy teljesen tanácstalan vagyok azügyben, hogy kezdjek bele. Nem egy könnyed, átlagos témát hoztam, bár az előző bejegyzések témájáról sem mondható el az átlagos. 2020.01.01. Ez az év első napja volt, és várakozással teli szív helyett, aggódtam. Az iskola miatt, az…..
Az számított, hogy végigcsináltam!   Pár hete egy telefonbeszélgetés során elhangzott egy hasonlat: Képzelj el egy pályát gátakkal, amin futnod kell. Ezeket a gátakat át kell ugranod, de Te döntesz, hogy amikor megbotlasz egy akadályban, feladod, vagy felállsz, és futsz tovább. Már akkor…..
  Talán már kezdünk kijózanodni a filmből, így lecsendesült a körülötte zajló felhajtás is. Most már csak úgy emlegetik, hogy "Tudod, az a romi film, amiben nem érhetnek egymáshoz a szerelmesek". A vetítések ideje alatt viszont mindenhol belebotlottam abba, hogy valaki a filmet emlegeti, a CF-ről…..
Erő kell ahhoz, hogy kitörj az elkeseredésből!   Ahogy az ezek előtti helyzetjelentéseknél is kérdőjel volt sokáig a fejemben, hogy leírjam-e, most is napokig gondolkodtam, megosszam-e, ami most zajlik körülöttem, mert nem szeretném, hogy bárkit lehúzzanak maguk a tények. De igyekszem mindent úgy…..
Na, nem csak én, hanem egy egész osztály. :)   A Határtalanul program keretében, mint minden tizedikes évfolyam, mi is meghódítottuk Erdélyország gyöngyszemeit, és a kezdeti félelmek ellenére én is csatlakoztam. Nem bántam meg! Habár sok aggályt pakoltam a "nem megyek" táskába, ami igencsak…..
Rózsalány01 2019.06.17 14:54:03
@Éva Kissné Hegedűs: Köszönöm szépen!
Van az úgy, hogy az élet megkívánja a pontosságot, odafigyelést, józan észt, szabálykövetést. Akármennyire lázadnék ellene, hiába minden ellenállás, tudom, hogy semmire nem megyek vele.  Rég nem jártam itt, gondoltam jelentkezem. Le kellett telnie az áprilisnak és májusnak, hogy ne csak…..
  Mindenkinek előnyére szolgál, ha jól tud levegőt venni, ehhez nem fér kétség! Na, de mi az a helyes légzés, és miben segít? Lehet, most azt gondolod, hogyan lehet egyáltalán rosszul levegőt venni? Beszívod, kifújod, mi ebben a nehéz? Igen ám, de nem mindegy, hogy hogyan teszed, illetve milyen…..
CF-esek közti láthatatlan erő. Összeköt minket az, hogy ugyanazon megyünk keresztül még ha más-más állapotokban is, ezért szerintem minden CF-es szívesen beszél sorstárssal. Együtt örülünk más jó pillanatainak, és együtt öntjük egymásba a lelket a rosszabb napokon. Közösen gyászolunk ha úgy van, és…..
Élet 65 rózsával Nézz! 2019.02.02 11:30:21
  Tudom, kicsit eltűntem, de fontos dolgom volt. Kerestem önmagam... Más kérdés, hogy mennyire találtam meg, de egy slam poetry erejéig sikerült letisztulnom. Történet a következő (kulisszatitkok):   Halad a blog, ugyanis ennek köszönhetem a felkérést, miszerint adjak elő egy slam poetryt az iskola…..
Mi jut eszetekbe először a karácsonyról? Nekem most a Grincs, de lehet csak azért, mert pár órával ezelőtt néztem meg. :D Tudom, sokan leírták már, elmondták már, mi a karácsony rosszabbik oldala... A lényeg az ajándék, mindenkinek legyen minden, tömeg, sürgés-forgás a konyhában vagy a konyhán…..
Élet 65 rózsával Minden egyben 2018.12.24 00:57:07
  Sokáig gondolkodtam, mit írjak le, de lelkierőm most csak ahhoz van, hogy legalább a felét leírjam annak, ami nyomaszt, foglalkoztat. Leírjam, mi történik velem, hogy érzem magam. A napló írásáról úgy gondoltam, hogy elegendő lesz, de rájöttem, hogyha vezetek egy blogot a CF-ről és rólam, akkor…..
  Próbáltam elkerülni, kikerülni, elfutni előle, de csak rám zuhant az a pléd. :D Először jó mókának tűnt, most pedig hiányzik, ha nincs rajtam. Idén úgy jött össze, hogy nulladik órám is van, így már akkor is bent vagyok a suliban, mikor még ki sem keltem az ágyból. Az én első ilyen hajnali órám…..
Élet 65 rózsával Ha akarom... 2018.11.11 21:28:46
Ma szombat van, tanítási nap. Nem kellett az öt szülői igazolásomból egyet erre a napra pazarolnom, pedig itthon vagyok. Elaludtam, ébresztőt is elfelejtettem beállítani, így kipihenten keltem fel kilenc órakor. Ha akarom, megtehetem. Bár gyűlölöm azt a szót használni, hogy 'megtehetem', de igaz,…..
   A történet sehogy sem kezdődött, és vége sincs igazán. Ez csupán egyetlen mondat, egy vélemény, ami elhangzott egy óra keretében. Nem volt kedvem vitatkozni, nem is ez volt a téma, de pár napja mégis ez a kérdés jár a fejemben. Többször átnyálaztam, próbáltam választ találni, és azt hiszem meg is…..
Folyt. köv. :D A vasárnapom körül történt néhány jó, és pár rossz dolog. Sosem elég az egyik, mindig kell mindkettőből.    Egy héttel ezelőtt csütörtökön este fáradtan bár, de békésen dőltem bele az ágyba. Látszólag semmi probléma, már hunytam be a szemem, és lerendeztem az utolsó köhögésemet is.…..
Nos, van beszámolni valóm rendesen, de szokásomhoz híven, bajba vagyok a sorrenddel. Talán úgy jár mindenki a legjobban, ha egy biztos pont elmesélése után beleugrok a mély vízbe. A biztos pont: VASÁRNAP     A történet úgy kezdődik, hogy a Heim Pálban dolgozó magyartanárnő küldött egy üzenetet,…..
Olyan, mintha megszűnt volna az a finom kis fátyol, ami a szemem előtt volt két hétig, és most újra belecsöppenek a keserű élet zakatolásába. Nem kellene, hogy ilyen legyen. Boldognak, szeretetben gazdagnak kellene lennie, olyannak, amiből nem szeretnék elmenni. (Naplóbejegyzés; 2018.04.18.)   …..
Élet 65 rózsával Újra itt 2. 2018.09.13 12:36:05
Azt hiszem, ez teszi kellemessé a kórházi vasárnap estét. (Naplóbejegyzés; 2018.09.09.) Ha már itt kell lennem, legyek itt jól. - Mondtam én, majd tettre találtam.    Szerencsére a szobámnak kitűnő adottságai vannak ahhoz, hogy egy igazán hyggelig kis kuckót teremtsek magamnak. Természetesen…..
Élet 65 rózsával Újra itt! 1. 2018.09.11 13:00:53
A kórházi napok ismét beköszöntöttek az életembe, s amennyire nem vártam, annyira van itt. Hirtelen jött, még jól is voltam (az erősebb köhögéseket leszámítva). Megtudtam, pislogtam egyet és lám, itt vagyok. Ha kicsit tervezettebben ér, talán könnyebb bevonszolni magam. A pihenés előnye azonban még…..