Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Iván Ildi

12 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány napja még saját párttársai is virtuálisan meglincselték és határozottan elhatárolódtak tőle. Hősünk "hivatásos" szkeptikus, egykori tévés kvízmester, amúgy vegyészből lett „hobbipolitikus” büntetőjogi felelőssége tudatában kiposztolta magából azt az ominózus véleményét, miszerint, ha…..
Amikor az olvasók számon kérik rajtunk, mondanánk meg, "mégis, mi lenne jobb", az általunk kritizált, elvetett politikai felfogásnak, viselkedésnek mi az alternatívája, és mi válaszolni próbálunk erre, felvázoljuk, milyen az a társadalom, ami nem ilyen, mi a valódi társadalmi cselekvés a mi…..
Amikor az elmúlt hónapokban kissé erőre kapott a társadalmi elégedetlenség, a politikai pártok napok alatt maguk alá gyűrték a tétován formálódó tiltakozó mozgalmat. A politikai tudatosság hiánybetegsége, a vezéréhség, üdvözölte és felemelte a hosszú idő óta először reflektorfénybe került ellenzéki…..
Iván Ildi 2019.01.26 15:04:02
@Hát löködnek!: Adat arról, hányan adtak szállást a menekülteknek? Adatom nincs, de én is önkénteskedtem egy ilyen helyen. Csak itt néhány hét alatt több száz ember fordult meg és töltött egy vagy több éjszakát. Jó pár ilyen ház volt, bár messze nem annyi, amennyire szükség lett volna. Igen, ez egy nagy szolidaritási hullám volt, és most már kezd feledésbe merülni. Nagyon sokan mozdultak meg.
Iván Ildi 2019.01.26 16:12:42
@szepipiktor: Teljesen egyetértek azzal, hogy a jelenlegi ellenzék segíti a Fidesz uralmának fennmaradását. Végtelenül kártékonynak tartom a jelenlegi kormányt, de remélem, az írásomból kiderült, hogy én nem vagyok "az ellenzék bloggere".
Már megint ez a széthúzás. Hogy nekünk már a hordórugdalás se jó, pedig az a Szrgya Popovics rém korszerű manualjában is benne van. For dummies...
Iván Ildi 2018.09.22 17:56:40
@rdos: Vajon volt már olyan választás a világtörténelem során (amikor nők már választhattak), amikor minden nő egy irányba szavazott?
Iván Ildi 2018.09.22 19:40:00
@h.kovacs: Az egyik paradigmában pl. megváltás, ha jól emlékszem. (Amúgy félreértesz, tőlem távol áll az ilyen várakozás.)
Éljen Eduárd! DIDAXIS 2018.09.03 16:14:54
Pokolian képmutató lenne tőlem azért kampányolni, hogy középiskolás kölykök ne merülhessenek el az alaki kiképzés gyönyöreiben. Tizennyolc éven felüliek esetében ezt pont olyan elfogadhatatlannak tartom...
Egy ideológiailag kifogásolható Facebook-posztért, megosztásért vagy lájkért Oroszországban ezentúl 15 nap elzárást, vagy maximum 200 000 rubel nagyságrendű pénzbüntetést kaphat az óvatlan internetező – ha az Állami Duma elfogadja a BTK 282. cikkelyének módosítását célzó javaslatot. A jelenleg is…..
Iván Ildi 2018.08.30 08:59:07
@Gleccsertetű: Türelem, dolgozunk.
Orbán Viktor a szalmával rohasztott tusványosi sárban – miután megtapsoltatta a Kulturkampfot, rúgott egyet a melegekbe és letudta a migránsozós penzumot – nagy lendülettel beleszállt Magyarország egyik stratégiailag fontos szomszédjába. Víziójában úgy jelent meg Ukrajna – egy 42 milliós, komoly…..
Iván Ildi 2018.08.13 21:07:01
@Tangooo: Láttál a posztban arra utaló mondatot, hogy nekem jó véleményem van Porosenko rendszeréről? Nagyjából egyetértünk.
Az a gond, hogy a NER egyszerűen nem tud a kultúráról beszélni. Amikor azt mondja: kultúra, értsük úgy: hatalom...
Éljen Eduárd! Éljen Eduárd? 2018.08.04 20:03:29
ÉLJEN EDUÁRD! Éljen Eduárd, éljen az elpenészedő ország, a múltba forduló, jövőtlen jelentelenség! Éljen Eduárd, éljenek a kivágott erdők, az ellopott tavak, a stadionokban fűtötten kövérlő fű, s a barom is éljen mind a kliensek, vazallusok, tányérnyalók és cinkosok grátisz…..
Iván Ildi 2018.08.06 11:28:36
@Magánvéleményem: Őfelsége ellenzéke nem visít a kerítés miatt. Ha nem tűnt volna fel, övig beleálltak. Elég baj.
KRAKEN A FESZTIVÁL KÖSZÖNTÉSE 2018.08.06 08:55:06
Seggfejkém összetéveszti a kultúrát a hatalommal.Meg akarja oldani izomból. Ráküldeni a valóságteremtő buldózert valamire, ami attól jó, hogy szétkúrja a háromdét.Pár napja fesztiválozni voltam Kishegyesen. Ezentúl bármikor könnyedén visszagondolom magam oda. Egy olyan helyről, ahol az emberek öt…..
Éljen Eduárd! Malevics szexi 2018.08.05 14:52:55
„...saját mércét kell teremteni és érvényesíteni, a saját fejünk után menni. (…) Világmagyarázatot adni csak a jobboldal képes ma, narratív előnyünk nekünk van.” (Békés Márton) A kultúrharc soha nem kulturális jelenség, mindig politikai. Kultúrpolitika, kurzus-esztétika teremthető elhatározásból…..
KRAKEN A FŐNÖK A HEGYEK ALATT 2018.07.29 13:11:20
Istállószag van, ez az igazság. Úgy értem, konkrétan. A rendezők – a dagonya elleni óvintézkedésként – szalmával szórták fel a nagyszínpad előtti placcot. Pár perc lófrálás után elnehezedik a cipőnk a ráragadt sárral kevert törektől, az esőáztatta szalma szagosan párolog a dühödt napfényben.…..
KRAKEN ORBÁN ELLEN, AZ ÖRDÖGGEL 2018.04.10 11:40:55
Itt, a benarancsult térkép felett borongva, el kell ismernem: számomra megkönnyebbülés, hogy az előző bejegyzésben idézett monológ így nem hangozhatott el. Mert elhangzott volna, ha másképp fordul a helyzet, efelől nincs kétségem. Felháborodás, gyász, aggodalom, csalódás – de szerintem nagyobb lett…..
"Igen! Igeeen! Megcsináltuk! Csodát tettünk! A NER-nek vége! Ez a velejéig rothadt rendszer eltűnik a süllyesztőben! Szabadon lélegezhetünk! Nyert az ellenzék! Igen, a Jobbik. De mi is támogattuk! Nem azért, mert szeretjük. De okosan. Belátásból. Győzött a reális helyzetértékelés. Hogy most a Jobbik…..