Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Redinner

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Redinner MI ÚJSÁG MIKROHULLÁMÚ? 2018.05.19 10:00:00
Naponta használjuk, de vajon tudatában vagyunk a mikrosütők környezetre kifejtett hatásának? Na és milyen a helyzet Európában? És, hogy hogyan tudod környezetbarátan használni? Legújabb cikkünkben ezt a témát járjuk körül. Az University of Manchester legújabb tanulmánya…..
Ha azt hiszed, hogy a maradékból nem lehet finom ételeket készíteni, valószínűleg tévedsz, mert igenis lehet. Ha szeretnél te is tudatosan felhasználni minden alapanyagot akkor ez a cikk Neked szól. Ha nem, akkor is! Banánturmix Megbarnult a banán? Sebaj, ez még nem jelenti azt, hogy meg is…..
Környezettudatos vásárló vagy? Utálod a nejlonzacsit? Szeretsz zöldséget, gyümölcsöt, kávét, teát, pékárut, tejterméket vagy esetleg tisztítószert vásárolni?  Ha csak egy kérdésre is, de igen a válaszod akkor jó hírünk van, hiszen megnyílt Budapest első csomagolásmentes boltja…..
Sokat beszélünk az élelmiszerpazarlás és fenntarthatóság témaköréről, azonban viszonylag kevés szó esik azokról a szervezetekről, akik ebben a témában ügyködnek itthon. Egy kicsit utánanéztünk, hogy milyen szervezetek működnek hazánkban, mik a céljainak és eredményeik.…..
Manapság már nem lehet kikerülni a PET-palackot. Vagy így vagy úgy, de találkozunk vele. Egyesek szerint veszélyes vegyi bomba, mások szerint azonban korántsem annyira, mint amennyire az a köztudatban él. Számos hit, tévhit kering ezzel kapcsolatban, mi azonban az elrettentő…..
Gondolkoztál már azon, hogy miért fordul elő az emberekkel, hogy a bevásárlások során szinte mindig jóval többet költenek, mint amennyit eleinte elterveztek? Legújabb cikkünkben feltárjuk a vásárlás pszichológiáját, és rávilágítunk azokra a sarkalatos pontokra amik miatt gyakran túlnyújtózkodunk,…..
Klímaváltozás, élelmiszerpazarlás, környezetszennyezés. Ismerős ugye? Rengeteg hír, megdöbbentő számok, számos civil szervezet, előadás, figyelemfelkeltő műsor, videó, kép, beszámoló, és cikk ellenére, mintha nem is történne semmi. Mármint ami változást eredményezne, mert minden megy a "megszokott"…..
Tudtad, hogy a környezettudatos vásárlóknak is van tízparancsolata? Na, de még milyen...  1. ÍRD ÖSSZE, MIRE VAN SZÜKSÉGED! Ne feledd, csak azt vedd meg, amire tényleg szükséged van, és ne azt, amit el akarnak neked adni. A nagy bevásárlóközpontok és a reklámok profi módon…..
Tudtad, hogy a helytelen ételtárolási szokásaink miatt a tárolt ételeknek több mint 90%-al is csökkenhet a vitamin- és ásványianyag-tartalma? Tudatos ételtárolási szokásokkal azonban nemcsak elkerülhetjük az ételpazarlást, de még a hűtőnkben is rend fog uralkodni. Jól hangzik, nem? Hogy hogyan…..
Jamie Oliver neve ismerősen csenghet a konyhában csak egy kicsit is otthonosan mozgóknak. Hogy milyen ötletei lehetnek egy sztárszakácsnak az étellel való spórolást illetően? Ennek jártam utána. Íme 3 tuti tipp, ha neked is fontos, hogy mindent felhasználj a konyhádban. Spórolásra fel!    1) Már…..
Ha az embernek családja és gyermekei vannak, vajon felelős-e azokért? Gondoskodik-e róluk? Szereti-e őket? Törődik-e azzal, hogy egészséges, tisztelettudó állampolgár váljon belőlük? Fontolóra veszi-e, hogy megfelelő oktatásban részesüljenek? Vagy egyáltalán nincs ideje rájuk. A fentiekből…..
Éves szinten 1,3 ezer millió tonna még fogyasztható élelmiszer landol a kukákban. Bár mindannyian tisztában vagyunk ezzel az igencsak kardinálisnak nevezhető problémával, ennek ellenére különböző felmérések és adatok szerint, mégis évről évre nő a kukába dobott étel mennyisége. Persze, érthetően…..