Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Elköltöztem Otthonról

16 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudom, írhatnék a blog témájához jobban kapcsolódó cikket is. Most mégis ezzel kezdem, hiszen a mostani időszak, a bizonytalanság, a korlátozások és nem utolsó sorban (sokaknak) az otthon ülés elég frusztráló lehet. Olyannyira, hogy akár szorongás is kialakulhat egyeseknél. Most lehet, hogy azt…..
Huhh. Ez az első bejegyzés, amit direktbe ide írok, és nem egy előre szerkesztett dokumentumba. Azt szeretném, ha ezek a gondolatok nyersen és valamennyire rendezetlenül állnának itt. Az utolsó bejegyzést szinte pontosan egy éve írtam ide. Azaz egy éve jelentettem meg utoljára itt bejegyzést -…..
Ha még tanulsz, vagy nemrég végeztél, akkor érdemes elmenned a HVG Állásbörzére, amely a legjelentősebb karrier témájú esemény hazánkban. Évente kétszer kerül megrendezésre, tavasszal és ősszel, ebből az idei tavaszi program március 6-án és 7-én lesz. Azaz holnap-holnapután. Jogosan merülhet fel a…..
Amikor elhatároztam, hogy blogok indítok arról, hogyan is alakíthatnak ki ma a fiatalok egy önálló és sikeres életet, természetesen nem csupán a saját tapasztalatomra hagyatkoztam. Az ötlet maga egyébként egy szokásos hétvégi nagytakarítás közben merült fel, amikor csak úgy viccesen megjegyeztem,…..
Már egy ideje terveztem, hogy bankszámlát váltok (bár a bankváltásban nem voltam biztos). Meg nem nevezve régi szolgáltatómat, három nagyon fontos tényező miatt döntöttem így: Legtöbbször nem a bankfiókban, hanem netbankon intézem az ügyeimet. A nehezen kezelhető és számomra szükségtelen…..
Elköltöztem Otthonról Van kiút 2018.10.12 15:25:44
Amikor csak lehetőségem van rá, szívesen beszélgetek a barátaimmal, a családommal vagy a munkatársaimmal a pénzügyekről. Számomra ez nem frusztráló, hanem egy izgalmas módja a tanulásnak. Persze ez nem volt mindig így. Nem is olyan régen még gyomorgörccsel gondoltam minden pénzzel kapcsolatos…..
Nemrég arra kértem az olvasókat, hogy töltsenek ki egy általam összeállított kérdőívet. Az ötletet egy német blogon, a Zendepot-on megjelent egyik podcast adta, amiben a megtakarítás és a befektetés közötti különbségről volt szó. Az én célom egy kicsit más ezekkel a kérdésekkel: szerettem volna…..
Augusztus van, ami - többek között - azt jelenti, hogy már elkezdődött a szó szerint brutális lakáskeresési roham. A leendő bérlők nagyrészt egyetemisták, de sok a fiatal dolgozó, és kisgyerekes család, akinek egyaránt azzal kell szembesülniük, hogy a nyár végi és ősz eleji időszak a szokásosnál is…..
  Már régóta tervezem, hogy írok a spórolásról, annak ellenére, hogy a témával számtalan cikk, könyv és videó foglalkozik. Számomra ez egy nagyon fontos terület, kifogyhatatlan mennyiségű, folyton változó adattal, amiből érdekes következtetéseket lehet levonni. Hasonló témákat - például havi és…..
Vannak olyan időszakok az ember életében, amikor elkapja a vágy, hogy kiválogasson és kidobáljon minden felesleges dolgot maga körül. Engem ez az érzés az átlagnál gyakrabban, úgy kéthetente-havonta elkap, egy igazi pakológép vagyok. Egy érdekes cikk arra inspirált, hogy összeszedjem az általam…..
Elköltöztem Otthonról 2018.06.15 16:01:19
@Terézágyú: nem kötelező :)
Ha rákeresel a “hogyan legyek hatékony” kifejezésre, a kereső több mint százezer találattal fog letarolni.   Az a baj, hogy a legtöbb ilyen bejegyzés angol nyelvű cikkek fordításával íródott, ezért sem tartalom, sem nyelvezet szempontjából nem lehet azonosulni vele. Néha olyan érzésem, mintha egy…..
A cikket frissítettem 2018.04.16-án egy szerkeszthető, Google Drive-os táblázattal. A költségtervezéssel kapcsolatos előző írásomra meglepően sokan reagáltatok, ezért úgy gondoltam, folytatom a témát. Amellett, hogy minden költésemet napi szinten vezetem és figyelem az egyes tételekre fordított…..
Ha mostanában gondolkodtál lakás bérlésen, biztosan tapasztaltad, milyen nagy a kereslet, és ehhez képest mennyire alacsony az ár-érték arányban megfelelő kínálat. Aki diákként otthon, vagy kollégiumban lakott, azt váratlanul érheti az albérletpiac jelenlegi helyzete. Sajnos egy nagyon rosszul…..
Hallgasd meg ezt a cikket podcast formában is. Miért jó ez? Mert így út közben is tudod hallgatni a blogot, vagy olyan tevékenység közben, amikor nem tudsz olvasni (főzés, mosogatás). Meg tudod mondani, hogy az elmúlt hónapban pontosan mennyi költöttél? És azt, hogy a tavalyi évben átlagosan…..
Eljött a nagy nap: végre elköltözöl otthonról. Tele vagy tervekkel, álmokkal az önálló életről, vagy éppen aggódsz, hogy mi lesz veled egyedül? Nagyon fontos, hogy már jóval előbb tervezd meg a költözést. Lehet, hogy egyeseknek ez magától értetődik, de például én nagyon örültem volna egy ilyen…..
Ez a blog az önállósodásról és a különköltözésről szól, elsősorban a mostani 18-35 éves korosztálynak, hiszen ők a leginkább érintettek. De miért is gondoltam úgy, hogy ez a téma megérdemel egy önálló blogot? A KSH felmérése szerint 2005-től 2015-ig a költözések (lakásváltoztatások) második…..