Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BerserkerGyusz

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Baaad Movies Baaad Movies - Doom 2020.04.13 17:49:57
BerserkerGyusz 2020.04.13 19:22:52
Sziasztok!
Először is gratulálok a bemutatódhoz Sorter jó volt újra bemutatóban hallani a hangod.Másodszor amivel nekem gondom volt az a szokásos videó játék/számítógépes játék adaptációs probléma.Valaki magyarázza már meg hogy egy jól megírt,vagy emlékezetes vagy csak nem sablon történetet/settinget átalakítani egy kínosan sokszor látott béna sztorivá/settingé alakítgatni.Az alkotók(főleg a forgatókönyvírókra gondolok) felkelnek és azt mondják:"Ennek vagy annak a játéknak (éppen amin dolgoznak) a sztorija nem elég klisés?Akkor átírom egy ezerszer látott megoldásra."
Persze nem kell egy történet központú játékról beszélni,és valljuk be például a Doom játékokat sem az acélos történetük miatt szeretjük.És nem is arról van szó hogy bizonyos elemeket ne alakítsanak át mert ami a játékban működik filmen nem biztos,rendeben.DE!Miért kellet a Doom pokolból idekerült szörnyeit,portálos történetét egy klisés már 2005-ben is agyonhasznált klisére nevezetesen a félresikerült biológiai emberkísérletes-zombis marhaságra cserélni.Ugyanez a Bloodrayne filmre is igaz:A film egy a középkorban játszódó vámpíros klisés ökörség volt szemben a játék ami 2.világháborúban játszódott.Lehet a játék sem volt a legjobb de már csak a 2.világháborús setting miatt sem volt ennyire klisés,mert a 2.világháborúban játszódó vámpíros sztori azért nem egy mindennapos dolog sem a játék sem a filmiparban.Miért kell egy játékot ennyire kiherélni-átalakítani hogy igazodjon a közízléshez,vagy az aktuális trendhez például sztori ügyileg mint az előbb említett két esetben,hiszen kapásból ezek jutottak eszembe?!

Már majdnem berágtam amúgy Sorter hogy miért nem a 2019-es adaptációt mutatod be hiszen ez a blog erre van,és az a film bőven megérdemli hogy itt a Baaad Movies-ban szerepeljen.De a videó vége megnyugtatott.Ez a 2005-ös adaptáció egy valóságos mestermű a 14 évvel később katasztrófához képest,amivel szerintem konkrétan embereket(elsősorban régi Doom-osokat)kínozni-vallatni lehet!
BerserkerGyusz 2020.04.15 19:19:15
@szogyenyi: Nem kötekedésképpen írom de az a 11 év valójában 14 volt:)
Végre kész! A videóban is említett Tune Up Bond kibeszélőt ITT találjátok! Illetve pár napja vendégeskedtem a Filmnéző Podcast-ben, ahol kitárgyaltuk a Trónok harca utolsó évadát. Ha esetleg még nem unjátok a témát, érdemes belehallgatni, nagyon jó hangulatú beszélgetés volt...
BerserkerGyusz 2019.05.29 17:34:49
@Filmdoki: Igen nekem is furcsa volt (és már a megnézésekor kb.15 éve)hogy Lonsdale magyar hangja az amúgy remek Vass Gábor lett,aki Connery hangja volt.Azért jó hogy nem csak én veszem észre ezeket az apróságokat.Még jó,hogy a Brosnan-érában nem lett mondjuk Jonathan Pryce (A holnap markában főgonosza)magyar hangja Láng József.
BerserkerGyusz 2019.05.29 17:35:00
@SARGE999: Basszus tök jól összefoglaltad a JB filmeket röviden.A poén hogy kb.szó szerint így van szinte minden filmben,és nem változtattak 50 év alatt szinte semmit,ezek a klisék végigkísérik az egész franchise-t,mindegy hogy a Connery,Moore,Dalton,Brosnan,vagy Craig éráról van szó.
Az utána írtakkal is majdnem teljesen egyetértek.
Pontosabban 2016 március 15-én írtam a blogon az első bejegyzésemet, de ezen a napon kezdődött el a CinemaLion videó sorozatom, ami az idő előrehaladtával végül felváltotta az írásos kritikáimat. A mai nap alkalmából pedig szerettem volna jelentkezni egy ünnepi videóval, amit a Twiter követőim akár…..
BerserkerGyusz 2019.04.05 18:45:31
@Daniel26: Te egy zseni vagy!Pl.lehetne az hogy a világvége elől kéne bejutniuk.
Történelmi dolgok történhetnek a Baaad Movies kommentszekciójában.
Összehozunk egy egész jó kis forgatókönyvet Hollywood-nak,megírjuk,és már csak el kell adnunk :D
Baaad Movies 11 év 2019.03.27 22:50:28
Sziasztok! Megint eltelt egy év, ezúttal a tizenegyedik. Ráadásul az első olyan, ami már az évados felosztás nélkül telt, és azt kell mondjam, piszok jó döntést hoztunk tavaly! Ennyire erős évünk régen volt, mint a tizenegyedik! A leginkább sajátmagunk által magunkra kényszerített megkötésektől…..
BerserkerGyusz 2019.02.14 18:35:30
@SARGE999: Így van.A régi videói-kritikái jók,viccesek,szórakoztatóak voltak,pár év múlva meg annyira eladta magát hogy simán igent mond egy olyan cameo szerepre egy olyan filmben amit pár évvel korábban biztosan atomjaira szed-fikáz.Most már csak ökörködik ész nélkül meg régen elfelejtette miért is lett híres.Legalább itt a Baaad Movies-os srácok nem adták el magukat és továbbra is azt csinálják amihez értenek,és szeretjük őket,és nem csak a nézettségre,pénzre,hírnévre hajtanak.
Egy újabb fölösleges Hollywood-i folytatás!..
BerserkerGyusz 2019.01.20 19:47:38
Először is hagy gratuláljak az újabb remekül elkészített kritikádhoz kedves Tomlion!
Másodszor a videóban elhangzottakhoz hozzátenném:A Will Smith storyline-ra azért volt szükség mert kiírták a karakterét ugyanis Smith állítólag egymaga 50 millióba fájt volna a stúdiónak.Idegesítő karakterek közé sorolnám a komplett gyerek-sereg mellett Hemsworth haverját(akit te csak Tomnak hívtál),komolyan sokáig imádkoztam hogy nyírják ki az idegenek és így Jake is kapott volna egy plusz bosszú motivációt.De itt a szemüveges pacák az abszolút dobogós aki szerintem csak azért került a filmbe mert ő volt a forgatókönyvírók egyike volt Roland Emmerich mellett (valami nagyon kompromittálót tudhatott róla hogy így bele tudta magát zsarolni a filmbe.)A látvány még így közel 3 évesen nem rossz de az első rész a maga korában sokkal nagyobbat ütött ha jól emlékszem.Az űrhajóval kapcsolatban meg nem tudtam mi zavart de TE rávilágítottál:nem érezni a valós méretét,oké hogy elmondják hogy 3000 mérföld szóval kb.egy kontinens méretű de az első részben 15 mérföld átmérőjűek voltak a városrombolóik ami kb.olyan 24-25 km amit még valahogy könnyebben befogad az ember,a 2. részben Emmerich megalomániája teljesen elszabadult így született meg a 3000 mérföld átmérőjű anyahajó,meg a gravitációs fegyver (amit csak 1X használnak az idegenek ki tudja miért)és társaik.A többi kisseb-nagyob logikátlanságokról nem is írok mert arra nem elég még 10ezer karakter sem.Mindent egybevetve igazat adok teljesen felesleges volt ez a rész és milyen kár hogy az amúgy ígéretes koncepcióval felvezetett 3.rész valószínűleg soha sem készül el. Bocsi hogy ilyen hosszan írtam. Egyszer Valahol írtad vagy mondtad hogy készítesz egy Terminátor 4 bemutatót valamikor. Számíthatunk rá a közeljövőben? Addig is sok sikert a csatornádhoz/blogodhoz!
BerserkerGyusz 2019.01.21 20:01:08
@Tomlion: Először isköszi hogy válaszoltál,másrészt én ezt a" Will Smith túl sok lóvét kért" dolgot a Vox mozimagazinban olvastam de szerintem elég az egyik dolgot venni már az kizárja a jelenlétét a Függetlenség napja 2-ből.

A T4 videót várom továbbra is bár a te videóid mindig szívesen nézem mert az esetek 90%-ban egyet értek a véleményeddel,plusz jól felépítettek a kritikáid.Szóval nekem mindegy jó a videóid(mindegy hogy rövidebb vagy sokkal mélyebb elemezgetősebb) nézni.Mivel a Taxi szériát meg eléggé szeret(t)em (egy a sok gyerekkori kedvenc közül) várom azt is.Hajrá!
BerserkerGyusz 2019.01.19 23:04:19
@KULTgame: Ja én is vártam valami Thanos-os poént DE NEM!!
Itt is látszik hogy BlackSheep milyen mértéktartó is tud lenni.
Amúgy ha már "sötét"(mármint sz@rul világítot/fényezett )filmek:A fantasztikus 4-es (a 2015-ös változat),meg az ilyenkor előrángatott örök klasszikus AVP Requiem,és a The Predator.Na a két"predis"filmben konkrétan alig lehet valamit látni.De most komolyan olyan nehéz egy viszonylag combos költségvetésű filmnek egy normális világosítót találni?!
BerserkerGyusz 2019.01.20 09:35:14
@Kibernetika: Ha lehetek aljas hogy itt promózom,néz fel Tomlion blogoldalára,illetve az indavideo-ra mert hamarosan Ő csinál egy Taxi5 bemutatót.
BerserkerGyusz 2019.01.20 09:35:22
@BlackSheep89: Nem baj,hogy elfelejtetted,így legalább nem sodródtál a mainstrean-mel!
Nem túlzás szerintem, hogy az egyik legjobb évén van túl a Baaad Movies, és mi lenne epikusabb zárás, mint még egyszer - utoljára! - visszatérni az egyik legrégebb óta velünk tartó franchise-ra, egy rekordhosszúságú bemutató-maratonban? Kellemes Karácsonyt és Boldog Újévet Mindenkinek!..
Eljött ez a nap is: 10 éves lett a Baaad Movies! Természetesen egy ekkora eseményt nem egyetlen videóval fogunk megünnepelni, úgyhogy a következő, kb 3 hétben összesen 7 Baaad Movies-részt láthattok majd, amelyekben sorra vesszük a verekedős játékok eddig készült élőszereplős adaptációit. Kezdve a…..