Regisztráció Blogot indítok
Adatok
besucher

0 bejegyzést írt és 270 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Noha Stross korábban ismertetett regényét, az Accelerando-t meglehetősen ambivalens érzésekkel helyeztem vissza a polcra, ez még egyáltalán nem akadályozott meg abban, hogy a szintén az Ad Astra gondozásában napvilágot látott Pokoli archívum című regényére is rávessem magamat. Az ok egyszerű és…..
Uhh, nos hát meg izé, továbbá ööö és namondjadmár...hónapokkal ezelőtt olvastam ezt a regényt (vagy inkább novella-füzért) és annak ellenére, hogy volt idő bőven a leülepedésre, hirtelen mégsem tudom, mit is írhatnék róla azon kívül, hogy akinek nincsen a tarsolyában matematika-polihisztor,…..
Aki került már közelebbi ismeretségbe Crichton tudományos-fantasztikumával, az bizonyára egyáltalán nem lepődik meg azon, ha elárulom, hogy A gömb című regényében a neves szerző (ismét) egy tudós specialistákból álló munkacsoport viszontagságaiba enged bepillantást nyernünk. Ez az kutatós-doktoros…..
Nagyon belejöttünk, maradjunk tehát továbbra is Lauren Beukes-nél. Zoo City, azaz Állatváros, de ha johannesburgi gettót mondunk, akkor se lövünk bakot, azt hiszem (bár igaz, ami igaz, fele annyira sem hangzatos). No, először is kategorizáljunk, címkézzünk, skatulyázzunk: amíg a Moxyland inkább…..
Csak gondoltam, szólok :)..
"Íme, hát elérkeztem a 200. borító-galéria bemutatásához, így arra jutottam, hogy az alkalomhoz illően valami fajsúlyos, számos kiadást megért regény fedlapjaiból készítek összeállítást: legyen miben gyönyörködnie a kedves olvasónak." - gondoltam, azután utánaszámoltam és a számok mást mutattak!…..
Jó pár éve már, hogy ezt a könyvet olvastam - a pontos dátumot nem jegyeztem fel, de minden bizonnyal a Tufabor “aranykorában” történt, amikor a vékonyabb galaktikás könyveket nyűttem -, és ahogy az lenni szokott, túl sok mindenre nem is emlékszem már belőle, s ennek tetejébe még ismertetőt se…..
besucher 2016.08.12 11:27:14
Ismét egy ősrégi irományt kapartam elő a Drive fiókom mélyéről, de nem járunk vele rosszul, mert a témának köszönhetően rögtön három könyvborító galériát is végig tud majd böngészni az érdeklődő (figyelem, több mint 300 képen kell majd végigfutni!). Nem ma volt már, amikor az aktuális görögországi…..
Mit szólnátok hozzá, ha az évet egy kisebb borító-orgiával zárnánk? Mivel az előzőleg beígért Az Alapítvány győzelmét még nem sikerült lenyomnom, ezért egy évekkel ezelőtt olvasott, de eleddig a Tufaboron még feldolgozatlan mű kiadásainak fedlapját vehetitek szemügyre -…..
besucher 2015.12.22 13:22:21
Szokta valaki nézni a Maradj Talpon! című vetélkedőt? A pénteki adásban a kihívó játékos, Csaba (aki mellesleg húgom kollégája a tantestületben) egy számunkra tök egyszerű kérdésen esett ki: szegény ember még életében nem hallott a A triffidek napjáról. A Sherlock…..
A nagy mennyiségben belém táplált optimista gondolatoktól néha egy kicsit elfog az émelygés. Jobban tetszenek azok a történetek, melyekben van egy kis sötétség, meg pesszimizmus - a lelkivilágom valamiért ezekre van inkább ráhangolva. Amikor egy majdnem teljesen elpusztult Földről…..
A héten - ha minden igaz - felteszem az utolsó Herbert-féle Dűne-regény borítóit, végeztem a sorozattal. Hát mit mondjak, vagyok akkora sci-fi rajongó, hogy minden rossz érzésem ellenére végignyomtam a regényeket, de meg kell állapítanom, teljesen más irányba haladt, mint ahogy…..
...persze ezúttal sem lesz, dacára annak, hogy ismét eljött május 28-a: a Tufabor mától kezdi meg az 5. évfolyamát. Ez is valami...
besucher 2015.06.01 10:23:42
Lawrence Sutin a Philip K. Dick életútját és írói pályafutását taglaló munkájában (csak a rend kedvéért, a mű címe: Isteni inváziók; talán még mostanában is 400 forint körül dobálják az ember után a sosem olvasott, vattaúj példányokat) egy képzeletbeli tízes skálán…..
Ha akad a közöttetek olyan, aki arra az elhatározásra jut, hogy szeretné elolvasni Az arcnélküli ember című regényt (teszem azt abból a megfontolásból, hogy már Bester másik klasszikusát, a Tigris, Tigris! című művet is olvasta), akkor annak nem a könyvesbolt felé kell vennie az…..
Amint arról korábban bizonyára már megemlékeztem, ifjúkorom egyik igen kedvelt sci-fi irányzata a kiberpunk stílus volt. A polcomon még ma is ott a helye William Gibson Sprawl-trilógiájának, amiket olvastam is (a Számlálót vagy a Mona Lisát betegen, ágyban fekve olvastam, ez most,…..
besucher 2015.03.26 08:49:10
besucher 2015.03.26 08:53:34
Ha akad olyan, a tudományos-fantasztikum iránt egyébként érdeklődő olvasó, aki még nem találkozott a Metró 2033 című regénnyel, az vagy csukott szemmel járkált eddig a könyvesboltokban vagy nem olvas az interneten könyvekkel foglalkozó oldalakat (pl. a Tufabor 2012-es bejegyzése…..
besucher 2015.02.20 20:55:23
Hallottam egy olyan nézetről - vagy olvastam róla valahol, már nem emlékszem -, hogy egy regény első mondata alapján meg lehet állapítani, hogy az adott műtől mit várhatunk, érdemes lesz-e elolvasni vagy sem. Noha ez remekül hangzik, azért én személy szerint nem esküdnék meg rá,…..
Kirándulásra invitállak benneteket - pontosabban nem is én, hanem a (Tufabor követői számára már korántsem ismeretlen) Jemcev - Parnov szerzőpáros. Töltsetek ti is pár önfeledt órát a lelkes és elhivatott kartársak + kartársnők birodalmában, a képletek mágusainak, a…..
besucher 2014.12.17 09:55:36
Még élek, csak perpill kissé el vagyok veszve, viszont két újabb Dűne ki/elolvasva, szóval hamarosan jön egy újabb poszt. Remélem...
besucher 2014.11.04 11:42:38
Van egy csomó dal a világtörténelemben, amiket rendre félreértünk, pont ahogyan a magyartanárok képesek a legegyszerűbb verseket is félremagyarázni. Nem arról van most szó, amikor csak félrehallasz egy dalszöveg részletet, ugyan az is gyakori probléma és elképesztően vicces…..
besucher 2014.06.06 11:52:39
A Chocolate, ami nem a csokiról szól, hanem a heroinról:
www.youtube.com/watch?v=FfBKqaVk2Co

Vagy a Polly a Nirvana-tól egy elrabolt lányról:
www.songfacts.com/detail.php?id=2715

A Scissor Sisters Return to Oz c. dala sem a meséről szól, hanem a kábítószer-függőségről:
www.youtube.com/watch?v=wCfMm3g_QPM
A horror zsánerébe ritkán ölnek nagy pénzeket, lévén tipikusan a nézők egy szűk rétege vevő az ilyesmire, már pusztán a korhatárbesorolások miatt is. Mostanában az USÁban a szellemes sztorik a menők, hiszen a fekete- és latino kisebbség zabálja az ilyesmit és elég nagy…..
(Pihent napom volt.) “Visszatekintve csikóéveimre persze már érthetővé válik, miért vitt le anyám a Bene Gesserit határozott tiltása ellenére is a játszótéri homokozóhoz… gyanítom, az sem lehetett véletlen, hogy a szakácsnő rendszeresen elfűszerezte az ételemet. A kajára…..
És akkor eljött, amire mindenki várt már vagy két hónapja - befejezem a Robotváros-sorozatot: következzék a 6. rész. Ezt az epizódot ismét William F. Wu-nak köszönhetjük, a regény pedig a Perihélium címet viseli. Úgy érzem, ez az epizód a leggyengébb az összes közül, bár a…..