Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Osthanes

74 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez az eset nagyon egyszerű. A kliens egy társasházban bérel lakást. Nagyon megszerette a helyet és a szomszédokat, és azon gondolkodik, hogy a házban vesz egy lakást – ha szerencséje van, akkor éppen azt, amelyikben lakik. Azonban jelenleg egyetlen lakás sem eladó, az árak pedig emelkednek, így…..
Az előző két bejegyzésben leírt inspirációs tréning egy olyan eljárás, amely a mindennapokban is használható megoldást nyújt a káros érzelmektől, a helytelen döntésektől és cselekvésektől való megszabadulásra. Azonban nem véletlenül neveztem „tréningnek”: ahhoz ugyanis, hogy valaki éles helyzetben…..
Az előző bejegyzésben egy olyan modellről írtam, amely leírja az érzelmek kialakulását és a cselekvést. Ezek az alapvetések a most következő inspirációs tréning leírásához szükségesek; ez a tréning a megfontolt döntésekhez, a körültekintő cselekvésekhez (tettekhez és szavakhoz) és a lelki nyugalom…..
Ahogyan már korábban írtam, az inspirációs asztrológia célja az, hogy segítséget nyújtson a megfontolt döntésekhez és a körültekintő cselekvésekhez, végső soron pedig a lelki nyugalmunk eléréséhez és megtartásához. De hogyan tehetünk szert egy időtörténet megtekintése révén a lelki nyugalomra? A…..
Az előző bejegyzésben arról írtam, hogy ebben a konkrét állapot osztályú ügyben milyen elemzési lépéseket lehet tenni. Vizsgáltam a főszereplőt (az óramutató képviselőjét, Jupitert), a narrátort (Holdat), és a narrátor által bevont, karrierjelző Marsot, és így az időtörténet már elég sokat…..
Az előző bejegyzésben megtettem az első lépéseket: megvan az érvényes kulcskérdés, a hozzá tartozó időkép, és hoztam egy stratégiai döntést, miszerint a „Hogyan érthetem meg Tibi problémáját még jobban?” kérdést úgy fogom vizsgálni, mint állapotot, azaz a Halak óramutató képviselőjét, a Jupitert…..
Az inspirációs asztrológia lehetőségeinek és technikáinak illusztrációjára egy kissé rendhagyó példát választottam, de ez lehetővé teszi, hogy a rendszert jobban be tudjam mutatni. Néhány hónappal ezelőtt egy közeli családtagom (nevezzük Tibinek) felkeresett, hogy szeretne beszélgetni velem, vagy…..
Az asztrológia eredetileg két, amúgy sohasem megfogalmazott axiómából, alaptételből indult ki: egyrészt hogy a kozmosz Föld feletti, rendezett része valamilyen összefüggésben áll a rendezetlen földi történésekkel; másrészt pedig hogy a történetek kezdetei magukban hordozzák az egész történetet.…..
Miután az előző részben azt állítottam, hogy az asztrológiai előrejelzések nem megbízhatóak – a befejező részben azért még visszatérek rájuk –, eljött az idő, hogy a további aktuális és potenciális felhasználási területet is elővegyem, és megvizsgáljam, hátha kínálnak valamilyen menekülőútvonalat az…..
Hogy a címbeli kérdést – vagy inkább a „Mire lehet jó az asztrológia?” kérdést – megválaszolhassam, először meg kell vizsgálnom, hogy milyen célokra használták és használják az asztrológiát. Ha történetileg nézzük, a klasszikus asztrológia elsősorban előrejelzéssel foglalkozott és foglalkozik ma is:…..
Az előző bejegyzésben (reményeim szerint sikeresen) rámutattam, hogy a gyakorlat szempontjából a néhai és jelenkori tekintélyek nézeteinek kritika nélküli elfogadása kifejezetten hátrányos, és hogy számomra a kérdőasztrológia rendszerének újraépítése tűnik az egyetlen kivezető útnak. Az alábbiakban…..
A klasszikus asztrológia kortárs gyakorlóinak világában a tekintélytisztelet kissé túlzottan is elterjedt. Tárgyai lehetnek régvolt mesterek, mint Lilly vagy a néven nem nevezett „középkori” vagy csak pusztán „ősi” asztrológusok, vagy éppen jelenkori idolok, akik…..
Miután az elmúlt hónapokban minden érdeklődőt az Időfejtésre irányítottam át, amelyen kérdőasztrológiai rendszeremet igyekszem bemutatni (eltekintve a frissülési problémáktól, amelyet részben elhúzódó szakmai töprengésem, részben a zajló élet okoz), úgy gondolom,…..
Oroszország nemzetközi státusza is drasztikusan megszenvedte a krími vereséget, így  II. Sándor  cár jobb híján a nemrég megkezdett francia orientációt folytatta külpolitikájában. A Napóleon által 6 nap alatt tönkrevert, és csak I. Sándor cár kérésére meghagyott…..
Az első részben áttekintettük az egyik legkorábbi, 379-ben íródott, állócsillagokról szóló töredék tartalmát, amelyet Eleftheriosz Zevelinosz dolgozott bele a „Palkhosz” álnév alatt 1388-ban összeállított gyűjteményébe. Most a következő két részben azt…..
Osthanes 2009.08.02 23:03:51
@_bala_:
Kedves Balázs!

Örülök, hogy tetszik. A link is rendben van.

Üdv,
Levente
Osthanes 2010.05.16 13:30:25
@Zsiann:
Kedves Zsiann!

Azt hiszem, pusztán annyiról szól a szöveg, hogy mi történik akkor, ha úgy van az említett öt állócsillag valamelyike az órajelzőn, hogy közben a Szaturnusz alak szerinti alakzatban áll vele.
Osthanes 2010.05.16 13:35:05
@Gabriella999:
Kedves Gabriella!

Természetesen folytatni fogom a többi állócsillaggal, csak közben néhány dologban megváltozott a felfogásom. Mivel egyre inkább azt gyanítom, hogy Eleftheriosz Zevelinosz névtelen asztrológusa nem egy 4. század végi illető, akinek munkáját későbbi szerzők, így Rhétoriosz és a perzsák felhasználták, hanem éppenhogy Eleftheriosz újabb koholmánya, a sorozatot nem tudom az eredeti tervnek megfelelően folytatni. Az viszont csak idő kérdése, mikor folytatódik és hogyan, mert mindenképpen szeretném a kérdést a kellő mélységekig taglalni.
Tapasztalatom szerint a partnerkapcsolat messze a legnépszerűbb kérdőasztrológiai téma. Ebben nem látok semmi különlegeset, hiszen az érzelmi kérdések széles rétegeket foglalkoztatnak, mint ahogyan azt a rájuk települt iparágak sokszínűsége is mutatja. Az alábbi képlethez…..
Osthanes 2010.05.16 13:18:59
@Gabriella999:
Kedves Gabriella!

Hogy ne maradjanak el a válaszok:

1. Úgy tűnik, hogy eredetileg a Szerencse Részének számításánál a kormányzó fénytől (nappal a Naptól, éjszaka a Holdtól) indultak el az ellenzéki fény felé, és ezt számolták le az órajelzőtől kezdve. Ez persze egy kicsit trükkösebb, de hamarosan egy egész bejegyzést fogok a részek kérdésének szentelni, és ott majd részletezem.

2. A Jupiter a bolygók nappali pártjához tartozik a Nappal és a Szaturnusszal együtt, így az olyan éjjeli csillagzatokban, mint ez is, ellenzéki szerepet játszik.

3. Nem, csupán annyira, hogy a Hold csomópontjai által alkotott fogyatkozási tengely az 5-11. területre kerül.
Osthanes 2010.05.16 13:26:11
@Gabriella999:
A méltóságok esetében nem az arabok által kialakított rendszert (ennek táblázatát szokás "a méltóságok Ptolemaiosz-féle táblázatának nevezni", nem teljesen megalapozottan), hanem a korábbi, hellénisztikus felfogást képviselem. Röviden annyi, hogy háromféle "méltóság" (a ma domiciliumnak, egzaltációnak és terminusnak nevezett lakhely, kitüntetés és körzet) mellett két "romlást" (egzílium és fall, vagyis száműzetés és bukás) használok. Ezek nagyjából minden korban ugyanolyanok, kivéve a száműzetést, amely mint különálló felfogás nem létezett a hellénisztikus korban, valamint a körzetet, amelynek a különböző verziói közül az ún. egyiptomit használom, és nem a később népszerűvé vált Ptolemaiosz-félét.
Használom továbbá a hármasságokat (triplicitások) és az ún. káldeus arculatokat, de ezek szerepe sokkal specializáltabb, illetve kevésbé jelentős.
  Kellemetlen ügy: egy, az online világban már régen elterjedt, és szintén régen cáfolt hoaxra építene mozgalmat Fricz Tamás politológus. A Magyar Hírlapban közölt cikkében (Mozgalom indul a magyar igazságért) egymillió aláírást gyűjtene a trianoni békediktátum…..
Vastagbőr Ildi néni elaludt 2010.02.07 09:01:00
Pihenésképpen egy Képviselőfunkyra kívánkozó vasárnapi móka. A közel 38.000 lakosú Baja Bács-Kiskun megye második legnagyobb városa.Polgármestere 2006 óta a FIDESZ-KDNP jelöltje, dr. Révfy Zoltán. A 2001-es népszámláláskor a város 95%-a magyar, 3%-a német, 1%-a horvát,…..
Ez a post arról szól, hogyan kell udvariasan, mégis hatékonyan elküldeni azt a fizető ügyfelet, aki azt képzeli magáról, hogy te vagy a Pali-baba ő meg a negyven rabló.* Felhatalmazásom van, hogy Gábor sztoriját megosszam. Ő úgy gondolta, hogy nincs egyedül, segít másoknak is,…..
Szeptembertől megújult formában, élőben és az Interneten is elindul klasszikus asztrológiai alapozó tanfolyamom. Az eddigi kurzusok tapasztalatai, a hallgatók visszajelzései és a legújabb kutatások alapján az anyagot, a tanmenetet és az oktatási beosztást is alaposan átdolgoztam,…..
II. Tiberius Constantinus, és hadvezére, majd utóda, Maurikiosz 578-ban Constantinopolisból új magister militumot neveztek ki keletre, mégpedig a kappadókiai Mauríkioszt. A következő évtizedek eseményeinek…..