Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Joaqin

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Különleges bája van annak, amikor valaki közpénzből küldözget idióta emaileket boldognak és boldogtalannak. Az MTV - ahogy azt a csatorna nézői pontosan tudják - a hülyeség egyik legmegbízhatóbb szállítója ebben az országban, közleményeik pedig talán műsoraik színvonalát…..
Subba Miért? Miért? Miért? 2006.12.13 10:52:00
Miért teszik emberek közszemlére az interneten a teljes életüket? Miért jó az nekik, ha mindenki látja azt, amit szemtől szembe a legjobb barátaikon kívül nem mondanának el senkinek? Miért leginkább párok hajlamosak arra, hogy közös honlapot készítsenek, majd tegyenek…..
w Agnosztikus hiszekegy 2006.12.06 14:30:00
Volt is, lesz is még vallási téma itt, ezért most szájbarágósan, ábra segítségével elmagyaráznám az alapokat. Remélem, ezzel elkerülhető lesz, hogy újra és újra feltegye a begőzölt olvasó a vaskos kérdést: honnan tudod, hogy nincs isten, he? Lássuk az első illusztrációt.…..
Joaqin 2006.12.08 18:42:52
Teljesen egyetértek a cikkel, még a végén megkedvellek TWÁ. Én azért nem hiszek Istenben mert semmien jelet nem látok arra hogy létezne, sőt értelmét se. Számomra logikátlan egy olyan világ ahol van 1 erő ami bármit megtehet látszólag mégse tesz semmit. Mondhatnátok hogy ez túltesz az emberi felfogáson de ennyi erővel tényleg hihetnék a kutyabaszás megvilágosító hatásában is, abban is kb annyi a logika. Ha mindenki hinne vmiben amire semmien logikus magyarázat, bizonyíték, egyáltalán ok a létezésére nincs, akkor rengetek blőd marhaságot hallgathatnánk. A vallás egy mese amit arra használtak hogy embereket irányítsanak és kizárólag erre a célra íródott a korán, a biblia, stb. De a hinduizmus is, pl. tehén szent állat. Miért? Mer ha megette a paraszt akkor éhendöglött mer nem volt aki húzza az igát. Hogy mondjuk meg ezt az átlagparasztnak? Ne edd meg mer éhendöglesz? Amikor az éhség gyötri egy ponton úgyis feladná és megenné. De szent állat így nem teszi. Nem egyszerűen arról van szó hogy nincs bizonyíték a létezésére, hanem hogy SEMMI SINCS ami akár csak utalna rá hogy ilyesmi van. A biblia meg ... mondjuk úgy NAGYON valószínűtlen hogy igaz. Ha Isten tényleg azt akarja hogy higyjünk benne akkor miért nem küld erre egy meteroidot azzal a felirattal hogy "Higyj az Istenben!"? És most ne gyertek azzal hogy így teszteli az emberek vagy mittomén. De mit tesztel azon amit ő teremtett elvileg?! Meg ügye tökéletes, vagy akkor mégse?
Isten létezésére nincs ok, de arra van, hogy miért jó ha hiszel benne. Irányíthatnak papok, saját erkölcsrendszernek vethetnek alá ahogy ezt szekták többsége (mind?) IS csinálja. Én a tudást nagyon fontosnak tartom és pont azért a vallásokat mint parasztvakítást mélyen elítélem és remélem hogy egyszer eltűnnek. De hiszékeny ember mindig lesz :-/ Az ilyeneknek alég azt mondani hogy nagyon szar lesz neked ha nem hiszel bennünk és kész.
Szerintem a logika különbözteti meg az embert az állattól (meg a művészetre való hajlamosság, de ennek ide semmi köze most), akkor miért dobja ezt el néhány ember csakúgy, mert valaki azt mondta? Számomra érthetetlen.
Miért alakult ki istenhit mindenhol a világon? Pont azért mint az állam: hatalom, védelem. Az első részét nem kell magyaráznom (részben már megtettem), a 2. meg ugyanazt jelenti csak más célra felhasználva.
Én nem tagadom, lehetséges hogy van Isten de csak azért mert senki nem bizonyította az ellenkezőjét azért még nem fogok hinni benne. Ennyi erővel a karburátorhoz is imádkozhatnék. Vagy a székletemhez. Hogy bizonyítod be, hogy ha széklettel kenem magad minden nap akkor nem leszek megvilágosodott és nem lesz jó a másvilágon? Ennyi érvetek van, hívők :-/ Bocs a kicsit bunkó stílusért, direkt volt :P