Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ParadigmaIntézet

30 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2000-es évek elején a választásokat a második fordulóban visszalépő jelöltek szavazói döntötték el. A 176 EVK-ból 2002-ben 24, 2006-ban 16 olyan körzet volt, ahol a két forduló között a második helyen álló jelöltnek sikerült fordítania. kép forrása: index.hu A 2. forduló eredményét tehát…..
A Budapest 10. sz. OEVK-ban (III. kerület) különleges helyet alakult ki idén: a Fidesz-KDNP, az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a Momentum is női jelöltet indít az adott körzetben. A képek forrása: valasztas.hu De miért is érdekes ez? Az Európai Unión belül Magyarországon a legalacsonyabb a…..
Kerek három napig úgy tűnhetett, Gyurcsány a március 15-i beszédével elérte, hogy az ő kottájából játsszon az ellenzék, Vágó Gábor nyilatkozata azonban szertefoszlatta az exkormányfő reményeit. A labda ismét az LMP térfelén pattog. kép forrás: blikk.hu A kormánypárt az elmúlt években tökélyre…..
Az elmúlt héten hivatalosan is elkezdődött az MSZP és az LMP közötti egyezkedés a egyéni választókerületekben való koordinált jelöltállításról. Kunhalmi Ágnes ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy ha az LMP 5-6 budapesti körzetben segít, akkor “ki lehet takarítani a Fideszt a fővárosból”. kép…..
A Gulyás Márton által életre hívott Közös Ország Mozgalom elkezdte a 2018-as választással kapcsolatos közvélemény-kutatásait, melynek szlogenje: “A Fidesz legyőzhető a választókörzetekben!”. A  mozgalom egyik fő küldetése, hogy megmérjék az egyes EVK-kban, hogy ki számít a legesélyesebb ellenzéki…..
Megnéztük, hogy az elmúlt héten a pártoknak mely bejegyzései voltak a legsikeresebbek: top5 rangsorban mutatjuk be, hogy mennyi reakciót (lájkot, kommentelést, megosztást) értek el az egyes posztok. Az alábbi infografikákon a pártok legsikeresebb kép, videó, link és szöveges bejegyzései láthatóak a…..
Mindenki számára óriási meglepetésként hatott, hogy a tegnapi hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson a függetlenként induló Márki-Zay Péter nyert, ráadásul 16%-os fölénnyel. A belső fideszes mérések pedig biztos győzelmet ígértek a jelöltjük számára, több forrás szerint akár 60%…..
Mivel kampányoltak a győztes pártok 2017-ben? Az európai palettáról szemlézgettünk. A plakátok hűen tükrözik az adott ország prioritásait és a közbeszéd fő témáit. A magyar plakátokhoz képest egész óvatosnak tűnnek...
Ma elkezdődött a parlamenti vita a Stop Soros törvénycsomagról, mely feltehetőleg a kormánypárt Soros-kampányának utolsó szakasza. Bármi is lesz a javaslat jövője, a Fidesz számára kedvező kimenetelű lesz. Mutatjuk miért. Név: Egyszerű, érthető és pontosan illeszkedik a múlt április óta épített…..
A 2018. áprilisi országgyűlési választások hajrájában egyre több olyan értelmiségi kezdeményezés jelenik meg, mely együttműködésre ösztönzi az ellenzéki pártokat. A Közös Ország Mozgalom hónapok óta azon munkálkodik, hogy a pártokat a minél szorosabb közös koordináció felé terelje, a V18-nak…..
A kormányváltás szempontjából elengedhetetlen az ellenzéki pártok közötti koordinált jelöltállítás. Egy párt túlélése szempontjából azonban nem tekinthető logikus lépésnek a független jelölt javára való visszaléptetés. Ha egy párt nem lép vissza, akkor jelentős mértékben a Fidesz pozícióját…..
A kialakult helyzet lehetőséget teremtett arra, hogy a Jobbik az ÁSZ döntését saját előnyére fordítsa. Látványosan elmaradt azonban a sok tízezres, nemzetközi sajtóban is komolyabb visszhangot kapó “demokráciapárti” tüntetés. A Fidesz 2018-as győzelmét csak ügyek, és nem a jelenlegi ellenzék fogja…..
Az MSZP vezetése egy ellenzéki összefogásban látja a lehetőséget arra, hogy a párt érdemben növelje támogatottságát. A szavazók azonban ennél többet várnak. Összefogást és miniszterelnök-jelöltet, azaz valamiféle politikailag értékelhető cselekvést. Egy esetleges “kisbaloldali” koalíció megoldást…..
A 2014-es választások előtt a balliberális ellenzéket bőven lehetett fragmentálni és ütni. Most az összeomló baloldal szavazóinak összeterelése a cél. A Fidesznek emelnie kell “házi ellenzéke” népszerűségét, hiszen velük együtt bukhat a centrális erőtér koncepciója. Az országgyűlés az előző…..
Pár héttel ezelőtt a Jobbik és az LMP gyakorlatilag egyszerre lépett, hogy kétségbe vonja a Fidesz legfőbb politikai üzenetének igazságtartalmát. Az LMP miniszterelnök-jelöltje, Szél Bernadett közérdekűadat-igénylést nyújtott be, a Jobbik pedig ezzel egy időben jelentette fel Soros Györgyöt (többek…..
A Momentum ismét népszavazást kezdeményez, most éppen a civiltörvény visszavonásáról. Az ügy sikere erősen kérdéses, kivéve, ha a Momentum hatékonyan írja felül az aláírásgyűjtés tétjét. A Fidesz számára úgy tűnik, csak pozitív kimenetele lehet a javaslatnak. Népszavazást rendezhet a Momentum…..
Mintha a baloldal nem értené, hogy miről is szól a politika 2017-ben Magyarországon. Az idei ‘56-os megemlékezések kapcsán – az Orbán-beszédben elhangzott homo brüsszelicus kifejezés mellett – a legtöbb szó arról esett, hogy a baloldal nagy ellenzéki tüntetése elmaradt. A rendezvény lemondásával így…..
A migráció fő okozójaként sokáig Brüsszel volt megjelölve. Soros György mint a negatív kampány tárgya minden szempontból hatékonyabb választás. Lehet-e Soros démonizálását olyan szintire vinni, amellyel már az ellentétes hatást érik el? A Fidesz számára a bevándorlás napirenden tartása már a…..
Kérdéses, hogy mennyire tekinthető sikeresnek a Momentum Mozgalom, melynek hónapok óta nagyrészt abból áll a kommunikációja, hogy október közepén lesz egy minden szakpolitikát átfogó programja. Természetesen fontos, hogy egy párt rendelkezzen választási programmal, azonban el kell ismernünk, hogy a…..
Az MSZP fél évvel a választások előtt egyelőre nem keres új jelöltet. A párt továbbra is karakteres baloldali politikát kíván folytatni. Ugyanakkor egy politikus személye fontosabb, mint a pártprogramok.A pártok Facebook borítóképe 2017 október 3-án A tegnapi nap margójára. Molnár Gyula, az…..
Botka László visszalépése nem érhette meglepetésként a szocialistákat. Az esemény utáni órákban egységesség van a párton belül: egységes a hallgatás. A lemondásokat követően láthatóvá vált az MSZP egyik legnagyobb problémája: a kommunikáció            forrás: szeged.hu Botka László a mai…..
A két jelölt teljesen eltérő háttérrel érkezik: a stabilitást és erőt mutató Jobbik vs. a belső ellentétektől hangos, az elmúlt 25 év leggyengébb támogatottságával bíró MSZP. Vona Gábornak az lehet a célja, hogy minél hamarabb egyértelműsítse, hogy ő a legkompetensebb ellenzéki jelölt. Botka…..
A Paradigma Intézet blogja hARCok 2017.09.27 15:33:00
A köztéri plakátok sikeressége szempontjából fontos, hogy megragadjon az emberek tekintete a hirdetéseken. A választások előtt mindenki arcokkal illusztrálja a politikai hirdetéseit. Ami újdonság, hogy szinte minden párt csak az “ellenségei” arcával plakátolja tele az országot, a negatív kampány…..