Regisztráció Blogot indítok
Adatok
itze

237 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy vagyok én a remake-kekkel, mint az MLSZ a magyar futball közvetítésével: nem szabad túlzásba vinni, mert elkapcsolási faktor lesz belőle. A jó remake viszont olyan, mint egy fasza Liverpool-meccs: évekig emlegeted párás szemmel, még akkor is, amikor éppen kiszívtatok a Stoke…..
Az órára hozzál magaddal: * Kényelmes ruhát. Lehet aerobikcucc, lehet macinaci, a lényeg, hogy elég laza legyen ahhoz, hogy kényelmesen tudjál mozogni benne, és elég feszes ahhoz, hogy lásd, hogy a végtagjaid mit csinálnak. Cipő nem kell, zokniban, vagy jó idő esetén mezítláb…..
Május 20.-án a lányok 1 évesek lettek. A nagy családi ünnepet máskorra terveztük, de természetesen 20.-án is ünnepeltünk. Kaptunk 9 csokor virágot. Viki meglepetésként gyönyörűen megterítette az asztalt és áthívta Zsoltékat. A lányoknak Szilárd készített…..
  A többsávos körforgalom jobb, mint az intelligenciateszt. Azonnal megmutatja, ki a hülye. Vélemények az azonos című írásunkról...
itze 2010.03.31 13:30:00
publikationswebbutik.vv.se/upload/1601/88516_driving_in_a_roundabout.pdf

Angolul tudóknak egy kis brossúra a Svéd Vägverket honlapjáról, amin szép ábrákkal egyszerűen le van írva minden szabály.

Magyarországon és sehol Európában (ha jól tudom) sincs az, hogy kötelező érvénnyel kellene a belső sávot használni.

A belső sávban utazók persze lehet, hogy gyorsabban elérnek a kívánt (távoli) kijárathoz, de fel kell készülni egy kis stresszre a kihajtáskor a sávváltásnál...
Ungersk lakare i sverige 2009.10.18 20:14:53
Ungersk lakare i sverige Véradás 2009.08.04 15:28:46
Amikor megjöttem a nyaralásból, láttam, hogy a személyzeti szoba (gyak. ebédlö) szekrényének az ajtaján a kávéautomata mellett felragasztottak egy felhívást, mely szerint nagy vérhiánnyal küzd a kórház és minden dolgozót megkérnek, hogy ha módja akad rá, menjen vért adni,…..
Az IKEA az egész világon ismert, kedvelt, népszerű - és persze óriási bevételt produkál. Kevesen tudják azonban, hogy egy igazán különös férfi áll mögötte: Ingvar Kamprad ma bolygónk egyik legvagyonosabb embere, mégis rendkívül puritán életet él. Az IKEA története…..
A svéd televítió archívumából egy 1936-os kisfilm a csodálatos Bp-ről. Még akkor is érdemes megnézni a csodálatos képek miatt, ha egy kukkot sem értünk a svédből. (Köszönet Gittának.) ..
A magyarral egyidőben zajlott az EU választás svédországban is. Az eredmény: Az árnyékos oszlop mutatja az 5 évvel ezelötti eredményt.Röv. Párt Mandátum 2009 M Moderata Samlingspartiet 4 C Centerpartiet 1 FP Folkpartiet liberalerna 3 KD Kristdemokraterna 1…..
Ungersk lakare i sverige 2009.05.12 22:49:45
Az 50-es, 60-as évek Amerikájának volt egy feelingje. Gépesedett a társadalom és az autó igen hamar státusszimbólum lett. A világ az ipari fellendülés kellős közepén volt, a nyersanyag fillérekbe került. Még a szocializmus is serényen építgette a vas és acél országait. A…..
Ungersk lakare i sverige Szavazás 2009.05.12 22:19:23
Ideje eredményt hírdetni alkoholtémában:Kedves olvasóim kultúrált alkoholfogyasztást pártoló 69%-a támogatná, ha Magyarország is bevezetné az illetékmaximalizálás nemes rendszerét és korlátozná a hozzáférést (legalábbis nyitvatartási idő tekintetében)az alkoholhoz a svdé…..
Éppen ikreink bulija előtt vittem a szemetet a szelektív hulladékgyűjtő-helyhez, majd egy-két elmaradt apróságért ugrottunk volna be Ákossal az ICA-ba, amikor dobpergés ütötte meg a fülemet. Egy rezesbanda vonult a főutcán, nyomukban 100-200 fős tömeg.…..
Már vagy egy hete mi is magyar adásokat (is) fogunk!Szerencsére a magyar műholdas adásokat sugárzó műholdak egész Európát beszórják, így jó vételi lehetőség van Svédországban is. Először Ferenc barátunk hozott ki ismerőseink közülmayar dekódert, és…..
Svédországban eddig, ha valaki házasodni készült és egyházi esküvőt szeretett volna, akkor nem volt muszály elcibálni a jónépet külön még a polgármesteri ceremóniára is, vagy úgy egyáltalán, a hivatalt terhelnie a dologgal, uis az esketési joggal (vigselrätt)…..
Ungersk lakare i sverige 2009.04.25 15:32:20
Ezt a képet még tavaly nyáron készítettem a mobilommal egy bevásárlás alkalmával. Valami horribilis ára volt a cseresznyének. Akkor 26 Ft körül volt egy korona, azaz 3600 Ft-ért mérték a cserkó kilóját. Reménykedjünk, hogy idén olcsóbb lesz az import, vagy érdemes lenne…..
a svéd munkahelyemen :) Ahogy korábban már írtam, nem szoktam könnyen feladni. Úgy tűnik a sok próbálkozás végül eredményt hozott,sikerült elhelyezkednem Örebroban egy nagy IT cégnél (www.edb.com). Közben azért egy tapasztalattal ismét gazdagabb lettem. .Érdemes…..
Újra repül a Norwegian Stockholm-Arlanda és Budapest közt! Néhol még a WizzAirnél is olcsóbban, de mindenképpen több a lehetőség arra, hogy az ember rugalmasabban összevariálja az oda- és visszaút időpontjait!norwegian.no ..
Lám, Svédországnak 2009-ben is vannak tehetségei! Ime a "Ropogós kenyér" (Knäckebröd) formáció a 2009 Talang c. műsorból: ..
Ungersk lakare i sverige 2009.04.21 20:59:21
Hogyan szavazzunk külföldről? Még öt hétig, május 22-éig jelentkezhetnek a külképviseleti névjegyzékbe azok a választójoggal rendelkező magyar állampolgárok, akik a június 7-ei európai parlamenti (EP) választáson nem tartózkodnak…..
Milyen figyelmesek:Mivel a svéd nemzeti ünnep (június 6-a) szombatra esik, ezért egy szbadnapról lemaradnánk ebben az évben. Azonban a Läkarförbundet (Kb. Orvosi Kamarának megfelelö szervezet) elérte, hogy kollektív szerzödés keretében minden tagjának a kimaradás miatt…..
Klikk a nagyobb képhez!Ma jött a postán ez a kis levélke, 6 nyelven tudatva a polgárokkal, hogy nemsoká itt is EU választások lesznek. Számomra új volt, hogy nem feltétlenül állampolgárság szerint kell szavazni, hanem lehet lakóhely szerint is. Azaz Svédországban élő magyar…..
Mostanában, hogy Lindesberg és Örebro között ingázva napi 2x fél órát a kocsiban töltök, elkezdtem rádiókat hallgatni. A kereskedelmi rádiók egyen zenei kínálatára viszonylag hamar ráuntam, bár igen színvonalasnak tartom zenei választásukat, mégis a sokat ismételt…..