Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ordnassac2

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A politikai elemzés halott – írtam közel három évvel ezelőtt ezen az oldalon. Ma már valamelyest másképp látom: nem halt meg, hiszen ott, ahol korábban látni véltem, valójában soha nem is élt, nem is élhetett. Legfeljebb időnként, néha, percekig: ha élt is, rendszerhiba volt. Nyilvánvaló, hogy…..
Ordnassac2 2018.02.18 01:58:25
@Letícia: Régi, szép idők. :-)

Mielőtt kérdésként felmerülne, igen, Ordi vagyok, csak olyan rég használtam az előző fiókot, hogy se az akkori indához használt mailcím nem él már, se a jelszóra nem emlékszem, így lett egy új user. Minden más talán ismerős lesz. :-)
Ordnassac2 2018.02.18 20:40:03
@livengood: Azt hiszem nem hagytál ki senkit.

@6.Lenin: Szia neked is! :-) Szerintem nagyjából igazad van abban, amit mondasz. A probléma inkább az, ahogy már Tölgyessy is mondta: sokan inkább a saját előfeltevéseik, elő- és értékítéleteik megerősítését kívánják szakértőktől, elemzőktől, beszélő fejektől hallani/látni. Ez pedig nem segíti annak a diskurzusnak/vitakultúrának a kialakítását, ami szükséges lenne ahhoz, hogy ne legyen ennyire acsarkodó a közélet. Persze ez önmagában nem lenne elég, de szerintem elengedhetetlen része.

@ProjectMayhem: itt egy gyönyörű definíciós vitába lehetne beleszaladni (mármint, hogy mi az elemzés, mi a megmondás, van-e kapcsolódás a kettő között, ha igen, akkor mi stb.) :-D
Ordnassac2 2018.02.18 21:15:51
@6.Lenin: Önmagában nem baj, a baj az, hogy más látáspontokra egyáltalán nem kíváncsi, sőt, sokszor ab ovo 100%-os hazugságnak tekinti. Így alakulnak ki szépen azok a már máshol megénekelt "buborékok", amik komfortzónának tökéletesek, de zártságuk miatt egyre szűkülő lát(ó)kört enged. Ez pedig szerintem nem jó.

Nem kell magáévá tennie a másik véleményt/elemzést/reakciót, de azért meghallgatnia érdemes lehet. Ugyanis szemernyi értelem még abban is lehet.

Az elfogultságnak pedig vannak fokozatai. Itt is mondom, nem baj, ha valaki elfogult, ez része az emberi mivoltnak, csak hát nem baj, ha tudjuk, minek köszönhető az elfogultság. :-)