Regisztráció Blogot indítok
Adatok
clownfish

22 bejegyzést írt és 586 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma is gyors és egyszerű ételt készítettem csirkemájjal. Valamelyik nap hízott kacsát sütöttem, sok zsírja maradt, így most kacsazsírral készült a hagymás csirkemáj. Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj10 dkg kacsazsír2 darab nagy vöröshagyma1 darab zöldpaprika1 darab…..
clownfish 2010.12.12 12:48:51
@Panther_V: a máj attól még, hogy a mérgező anyagokat bontja le, nem mérgező. de ha nem eszed meg, legalább nekünk több jut.
 Kerekasztalbeszélgetés az ELTE Média és Kommunikáció Tanszékének szervezésében.Résztvevők: Balogh Ákos Gergely és Szilvay Gergely (Mandiner.hu), Kertesi Gábor (ELTE, TáTK), Kovács Éva (Méltóságot Mindenkinek Mozgalom)Vitavezető: Setét JenőIdőpont: 2010. október 15.,…..
clownfish 2010.10.17 11:09:57
Kedves Látogatók! Várjuk azokat az ügyeket, problémákat amelyek Heves megyében fontosak és érdemesek arra, hogy foglakozznak velük, azokat a kérdéseket, amelyeket feltenne a lakóhelye vezetőinek, a politikusoknak. Legyen szó egy kis falu vagy egy város problémáiról Heves…..
clownfish 2010.09.18 16:35:22
@Motoko: huhh, jó későn olvasok vissza. kerékpározás oké, de a prioritás a vidékfejlesztés legyen, ahogy már korábban említettem és ehhez kapcsolódóan ugye a munkahelyteremtés. regionális fejlesztés, turizmus, oktatás, ilyen témák élből, amikkel helyi szinten is nagyon ki lehetne vesézni, találkozni választókkal, tessék bátran minél több fórumot szervezni. :)
comment:com A Tv2 uralja a híreket 2010.08.25 08:15:00
A hírek folyamatosan a Megasztárról, meg az X-faktorról szólnak, legfeljebb Kozsó párkeresése kap még néhány mondatot, pedig az utóbbi hónapokban a Tv2 átvette a vezetést a hírműfajban. A Mokka és a Tények is rendre elveri az RTL Klub párhuzamosan futó műsorait. Augusztus…..
  Amióta a tévénket elcseréltük egy TR-200 típusú Motoros Forgó Nyakkendőtartóra Ionizálóval, azóta a nyaralásokat általában tévézéssel töltjük, már ha sikerül olyan nyaralót találni, ahol van készülék. Ilyenkor igyekszünk ugyanis pótolni mindazt, amiről év…..
clownfish 2010.08.22 21:18:34
clownfish 2010.08.22 21:26:55
  Polgármesterjelölt Gajárszki Áron 34 éves környezetmérnök, panellakó Kerékpárral járva része vagyok a kerület keringésének. Látom az utcaképét, belélegzem a levegőjét és meghallom a panaszait. Ezt a szokásomat polgármesterként sem kívánom feladni! Az 1-es villamos…..
ExT azt hitte, hogy az utolsó pillanatban sikerült elkerülnie a kikapcsolást, miután délután háromkor kártyáról rendezte a T felé fennálló tartozását. Ötkor mégis lecsapott a bárd és mind a négy száma elhallgatott. Ő azt állítja, 15:14-kor megkapott banki sms-e van, a…..
Károlyi Mihály amolyan origónak számított. Nem illett igazán támadni, legalábbis nyilvánosan. Mégiscsak ő volt az első modern magyar köztársaság létrehozója, a demokratikus Magyarország megálmodója, aki az avitt struktúrák helyére modern, haladó szellemű Köztársaságot…..
clownfish 2010.06.28 17:40:31
@TaTa86.: Glacz... kilóg a kapanyél a szádból.
Na ezért jó Pesten, itt egy tisztázatlan kártyás tranzakció után a könyvesbolti eladó nem fog átugrani a vásárló számlavezető bankjába, hogy ott bemószerolja őt és a jó esetben a bank sem fog kiadni információkat a számlatörténetünkről. A lenti levél szerint ugyanis…..
Kérdés: a nagyon másféle trend ellenére miért kellene megőriznünk a családot, a házasságot mint értéket? A választ pedig a világ vezető lapjaiban egyre sűrűbben publikált statisztikák támasztják alá, amelyeket olykor a teljes finn, illetve a teljes svéd népesség mintáján…..
clownfish 2010.06.16 14:08:26
@csaba_a_purszk: elironizálhatod, de ettől még az erkölcsi jogalap erősen hiányos marad. egyébként megint nagyon szépen vetítesz, az utolsó sorban konklúzióként vallásról írsz, amikor én az egyházról beszéltem. a szocializmus belekeverését nem értem, azt sejtem, hogy egy rosszul sikerült epés megjegyzés, de el is engedem a fülem mellett. egyébként ez a hozzászólásod az érdemi válasz hiányára is utal, magyarul te sem tudod logikai bukfenc nélkül végigvinni az érvelésedet. nehéz is, ha a tények cáfolnak. az is vicces, hogy a fennhéjázó magázástól a cinikus bohóckodásik tornásztad le magadat 5-6 hozzászólás alatt. impozáns!
clownfish 2010.06.16 15:40:19
@csaba_a_purszk: lehet, hogy ez elkeserít, de a rendszerváltás után szocializálódtam, meg vagyok keresztelve, sőt még elsőáldozó is voltam, aztán szépen lassan eltakarodtam a templom közeléből a politizáló papok, az álszent szólamok és a kialakuló értékrendemmel ellentétes dogmák miatt. és igen, úgy tartom-tapasztalatból-, hogy aki ezek után is feltétel nélkül hisz az egyházak tanításainak, az vagy nem elég önálló gondolkodású (sancta simplicitas), vagy csak nagyon eltévelyedett, támaszra vágyik, és nem érdekli, hogy az adott egyház (és én az összeset beleértem!) ostobaságokat tanít-e vagy sem. hogy ezek után ki miben hisz, azt magánügynek tartom, és nyilván az mindenkinek a maga dolga, amíg nem tömi vele tele mások fejét. a katolicizmus a második skizma idején simán bukhatott volna, elég sok pénzébe került a pápai államnak, hogy visszacsábítsák az elkóborolt nyájat magukhoz. amikor már nem volt elég az erőszak. na, melyik a jobb? ha szerinted csak a hitbuzgóság tartotta meg a katolikus egyházat a reformáció idején, akkor neked búcsúcédulát sem kell venned. arra is kíváncsi lennék, hogy bruno hamvain érvelve az egy és megmásíthatatlan igazságot képviselő egyház hogyan temethette el egy templomba galileit? az igazság változott meg a középkorban vagy rájöttek, hogy az a megmásíthatatlan isteni igazság mégsem megmásíthatatlan? ugyan, ők biztos nem tettek volna ilyet.

a föld kerek, egye fene. aztán jött az a fránya evolúció. ijj, necces, de legyen, ismerjük el, azért ne nézzenek minket abszolút idiótának, Isten úgyis tudja, hogy nem hiszünk benne, ő majd úgyis megbocsát. óvszer? sátántól való! hé ti ott, afrikában, nehogy gumit húzzatok, mert az magpazarlás! HIV? az mi? nade abortuszról szó sem lehet!!! miért nem kérdeztétek meg, amikor megtiltottuk a gumihasználatot? tetszettél volna magadat visszatartani! biztos boldog leszel a három éhenhaló AIDS-es kisgyermekeddel, mert Isten vigyáz rátok, a halál pedig megváltás!

ugye ezt értetted kiemelkedő humanitárius tevékenység és metafizikai spiritualitás alatt? amikor én pénzt adok egy koldulónak, vagy segítek csomagot cipelni egy néninek, esetleg segítek valakinek matekból, akkor az nem ugyanolyan jócselekedet, mint a szeretetről prédikálni egy pulpitusról? szerintem nem kell ehhez egyház.
clownfish 2010.06.20 14:29:16
@egyérintő: tök logikus amit írsz, de valószínűleg nem olvastad el a csabával folytatott teljes dialógust (elismerem, néha tényleg csak úgy fosom a szót). volt arról szó, hogy valóban volt a történelem folyamán olyan időszak (szögezzük le: európában, katolikus egyház), amikor bizony az egyház adta az államok vezetésének legitimitását, így lényegében szakrálisan afölött állt, de a második skizma és főleg a felvilágosodás óta ennek a jelentősége egyre inkább csökkent, a 20. századra már nagyjából, mára már szinte teljesen elvesztette a lényegi befolyását az államokra. hogy te a keresztyénségről beszélsz, arról nem tudom, mit gondoljak, a protestáns egyházak pont az ellen a katolikus egyház ellen jöttek létre, ami álszent és erkölcsileg is erősen megkérdőjelezhető hatalompolitikával ügyködött a középkor folyamán a politikai befolyásért. elismerem, hogy jónéhány állam szervezeti alapelveinek kialakulásában jelentős szerepet játszott az egyház, de az azért volt, mert mint már említettem, akkor még félték az emberek az egyházat, engedelmeskedtek nekik. hogy az így létrejövő államformák hosszú ideig jól működtek, az pusztán hatalomtechnikailag pozitívum, vallásilag nem (bocs, hogy nem hiszem el, hogy a krisztusi értékrend annyira jelentős lett volna, hogy komplett társadalmak világosodtak meg, hogy aszerint kellene az életüket irányítani évszázadokon át). most az időtálló értékekről elvitatkozhatnánk, mert nyilván te a pozitívumokat hangsúlyozod, én pedig élből álszentnek tartom az egyházat mind a mai napig is. a protestáns egyházak valamivel talán közelebb vannak a hit lényegéhez, bár azok között meg a szektásodás jellemző, ami megintcsak nagyon áldásos... :D szóval az egyházi alaptörvények hála az égnek, nem általános érvényűek, el kéne lassan ismerni, hogy azokon az értékeken kívül, amik a vallást leszámítva is egyetemesen elfogadottak, sok vallási regula már az idő által túlhaladott vagy egyszerűen csak baromság. az utolsó gondolatodhoz annyit tudok hozzáfűzni, hogy bár tényleg sokminden hat egy fiatalember gondolkodására, de végtére is maga hozza meg az általa helyesnek vélt döntését a világnézetéről, és szerintem jelentős önfeladás, ha valaki úgy dönt, hogy teljes mértékben elfogadja egy egyház nézeteit. de természetesen mindenki álláspontját tiszteletben tartom, csak fontosnak tartom, hogy elmondjam róla a véleményemet, hátha valaki rádöbben, hogy több is rejlik önmagában, mint hogy az legyen az önkiteljesedése, hogy valami más által alkotott dologban higgyen feltétel nélkül, és magából elfojtson bármit is.
Allez la France! 90.perc 2010.06.11 22:24:53
 A meccset a legjobban Domenech ingerült ordítozása foglalja a legjobban össze:-A Henry, a tojásom!-Hozom, uram - fut az öltöző felé a 12-es számú csatár, aki mindig örül, ha kicsit foglalkoznak vele.-Ne hozza... Vakarja!Henry pihegve fut oda a dolgát tenni, mert bár ez a meccs…..
clownfish 2010.06.11 23:18:30
@ganjagym: igen, bár szerintem könyékig benne voltak, annyira tutyimutyi képet festettek.
       Amikor megnézem a Szamárköhögést, a végén mindig az az érzésem, hogy az ilyen filmekért érdemes látni a szemecskénkkel. Az egyik kedvenc magyar filmem ez, menő közhellyel úgy fejezhetném ki, hogy "nagyonátjön". Egyszerűen hatással van az emberre, észre sem lehet venni, úgy elröpül a másfél…..
clownfish 2010.05.31 22:50:38
A ma reggeli Mokkában Moldova György volt Kárász Róbert vendége, egész jól el is beszélgettek egymással a komenzmusról, meg az MSZP-re leadott szavazat közben hányingerrel küszködő íróról, amikor szóba került Gyurcsány Ferenc mostanában megírt dolgozata szeretett pártja…..
clownfish 2010.05.19 11:17:12
clownfish 2010.05.19 11:23:30
12csab dühöng, hogy várnia kellett percekig, amíg egy biztonsági őr a lopós vásárló szerepében letesztelte a pénztárost. Szerintem 12csab örülhet, hogy ilyen izgalmas jelenet részese lehetett, egy hipermarket ennél ritkán nyújt jobb szórakozást. Mese lejjebb: 2010. március…..
Március 18-án érdekes elektronikus küldeményt kaptunk, három webes fotóalbum és három Youtubevideó linkjét. A felvételeken, mint azt megkeresésünkre maga az érintett is megerősítette, Király András, a Jobbik szóvivője volt látható ún. félreérthető helyzetekben. Kedden…..
clownfish 2010.04.07 09:36:49
Véget ért az MTV első választási bemutatkozója, a Magyarország választ 2010 interjúsorozata az országos listát állító partok vezetőivel. Azt leszámítva, hogy a köztévé választási igazgatójává kinevezett Dobos Menyhért nagy igyekezetében kétszer akarta szerepeltetni a…..
clownfish 2010.04.03 00:51:37
@malacz69【ツ】pezsgője még 9 napig hűl:
Betlen? meg is érdemled :P
clownfish 2010.04.03 00:56:57
@dakota jennifer: szerintem d.bányász gergő is jó volt még anno, nem tudom a rádióhoz való távozásának okát.
Először április tréfának néztem, hogy az RTL Klub felszámolta egész kommunikációs igazgatóságát, mondjuk kicsit elbizonytalanítottam, hogy nem szőttek béna részleteket a sajtóközleménybe, teszem azt, hogy a pr-osok szörnyű véget értek, amikor véletlenül rájuk ült…..
                   Health Care reform ..
Az amerikaiak több mint fele már az elfogadás pillanatában élesen ellenzi a törvénycsomagot. A reformdiktatúra pedig egyetlen demokratikus országban sem fenntartható. Sem Amerikában, sem Magyarországon. Amerikában mindenki arról beszél, hogy Barack Obama történelmet írt. Az…..
Armand Jean du Pleessis de Richelieu, közismert nevén Richelieu bíboros (1585-1642), francia államférfi nagy macskabarát hírében állt.Poitou-i kisnemesi családból származott, apja katona és udvaronc volt a királyi udvarban, anyja egy híres jogász lánya. Az apai pályát követve…..
Igen, Lehet! Nem hittem volna 4 nappal ezelőtt, hogy minden lista állni fog. De áll, és most sem hiszem el. Tegnap Celldömölkön, az egész város LMP volt. Négy kitelepülés, 16 aktivista, végigplakátolt város. Két nap alatt 200 szelvény. Ma reggel, Dunaújvárosban 732 KC volt, a…..
clownfish 2010.03.19 23:45:07
@(b)Right_side: amúgy csak kukacoskodás, de a jobboldal angolul nem right side hanem right wing (en.wikipedia.org/wiki/Right-wing_politics). ezt először amúgy pár igen offenzív pólón láttam 15 éves szkinhed srácokon "good night left side" felirattal.
Megvan a Vas megyei lista is! :) Meg kell tolni még Dunaújvárost és / vagy Bicskét. Pásztón és Orosházán is látszik már az alagút vége. Este összesítenek, és akkor írok pontos számokat.Ha vkinek van még cédulája Budapesten 6. EVK-ban (Budapest 4-15.ker.), akkor…..
clownfish 2010.03.19 00:48:24
@BéKa: én aszem a balról szipkázott kategóriába tartozok, de idén akkor sem szavaztam volna az mszp-re, ha nem indul az lmp. megjegyzem: a fideszre és a jobbira sem. mdf eljátszotta a bizalamamat, ezért fogom az lmp-t választani. ennyire egyszerű. és én is hiszek a konstruktivitásban. bár most a legnagyobb kérdés az, hogy a fidesz is hisz-e benne.
clownfish 2010.03.19 00:53:14
@BéKa: ja és még egy szemét kérdés: ha versenytárs-méretű ellenzéki párttá válna, akkor is támogatnád őket? :P
clownfish 2010.03.19 09:49:50
@Balt: szerintem nem eléggé kifejlett a "csalódott baloldali szavazó"-gondolkodásmódod ;)
5 választókerületben kiemelten szükségünk van segítségre, mert az adott választókerületen múlik, hogy a megyében választható lesz-e az LMP. Az összes többi megyében már be van biztosítva a megyei lista, csak az a kérdés, hogy hány képviselőjelöltünknek gyűlik össze a 750…..
clownfish 2010.03.16 23:06:43
clownfish 2010.03.16 23:13:03
@bm613: thx!