Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csakegyvalaszto

0 bejegyzést írt és 224 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan elmondták már, miért nem egyszerűen "farizeus", hanem a fogalom félreéértelmezése is az, ahogy Orbán közénk dobta a "keresztény szabadságot". Még fontosabbnak tartom azonban, hogy ez elég jól bizonyítja, amit eddig is tudtunk, hogy ha a liberális demokrácia hívei bajban vannak, akkor a NER még…..
csakegyvalaszto 2019.09.26 11:11:23
@cívisvárosi: Elérkezett az az idő, amikor már az emberek a politikai irányultságtól függően nem értik meg a másikat, így már vitatkozni se lehet. Olyan messzire távolodott a valóság érzékelése a két tábor között. Valóságból egyébként csak 1 van, de mindenki a saját igazát (vagy annak az igazát amiben hisz) ismételgeti, amik már köszönőviszonyban sincsenek olyan messzire kerültek egymástól az ideológiai nézetek. Szó szerint soha ennyire szétszakított nem volt a magyar társadalom, amióta az eszemet tudom.
csakegyvalaszto 2019.09.26 17:31:00
@cívisvárosi: "de felőlem álljon össze a dk és a momentum koalíciója. válasszák meg az mszp-p főpolgármester/miniszterelnök jelöltjét. felőlem váltsák le a jelenlegi budapesti városvezetést. csak azt kérdem, hogy az mennyivel lesz jobb? "

Jobb akkor lesz, ha az éppen kormányon lévő pártnak nincs gyakorlatilag teljhatalma, amikor az egyszemélyes parancsuralmi rendszer helyett rá van kényszerítve a törvényhozás a párbeszédre és a konszenzusra. Értem azt, hogy nemcsak a fidesz kormányzása ami igazán káros, hanem az, hogy 2/3-al gyakorlatilag teljhatalommal rendelkeznek és így szétverték a fékek és ellensúlyok rendszerét.
Háborúban szokott ennyire centralizált hatalom kialakulni, ugyanis ott nélkülözhetetlen a parancsuralmi rendszer.
Békében viszont kompromisszukon alapuló demokráciának kellene lennie, nem pedig központi kinyilatkoztatások által vezérelve az országot a kormány mondja meg ki magyar és ki nem, ki keresztény is ki nem, ki hazaáruló és ki nem, stb...
Az pedig értelmezhetetlen, hogy Gulyás milyen jogon zsarolja meg az adófizető választókat, hogy az általuk befizetett adót nem költik a településükre, ha nem a fideszre szavaznak. Még értelmezhetetlen, hogy ezek után az emberek nyugodtan elmennek lefeküdni, telibesz.rva, hogy éppen a kemény munkából kifizetett adóforintjukat lesz kegyes rákölteni a kormány a településükre, ha jó (rossz) helyre ixelnek.
Szerinted ha valaki hangosabban mondja a maga verzióját az attól igazsággá válik? Sajnos ritka amikor a kritikus gondolkozásmód becsületességgel párosul, belőlük lehetne korrekt vezető, de ezeknek az embereknek az eszük ágában sincs politikusnak állni. Legalább is ritka a kivétel.
Nagyon sok építkezésről van tapasztalatunk, elképesztő, hogy sok helyen mi megy, sokan szidják a kivitelezőjüket. A sok konfliktus egy része azonban nem mindig a kivitelező hibája miatt alakul ki, hanem az építtető keze van a dologban. Kaptunk is egy levelet az egyik kivitelező csoporttagunktól, ezt…..
csakegyvalaszto 2019.03.27 18:01:45
@Leylandi: khmm, mielőtt (szerintem tapasztalat vagy építőipari rálátás nélkül) szidod a fent leírt kivitelező által vázoltakat, talán jobb lenne, ha tudnál különbséget tenni a kivitelező, építtető (generál kivitelező), és az anyagok gyártói között.
Minthogy a csok megnyomta az újépítési piacot, a kormány meg a stadionépítéseket, így az építőanyagok ára az egekbe ment. évente 15-20%-ot is drágulnak egyes anyagok.
Emiatt szidni azt, aki a munkát megcsinálja, hogy pénzéhes, azért elég gáz.
A levelet egy villanyszerelő írta, és bár tényleg elég siránkozónak tűnik, de szerinte pont abból lett elege, ahogy Te reagáltál rá. Hidd el, hogy egy ház építése nem a kivitelező díja miatt drága.
A pofátlan vagy kókler vállalkozókat nem tartja meg sokáig a piac. Ahogy jönnek úgy tűnnek el.
csakegyvalaszto 2019.03.27 20:26:33
@Leylandi: "személyeskedéssel teli nulla, amit írtál, nyájasan, de összeszorult markocskákkal, ordít róla... Passzív-agresszív személyiségzavar, javaslok felkeresni pszichiátert."
Ne ítélkezz, hogy ne ítéltess.

Nem tudom mi ordított rólam, de évek óta jól működő kivitelező cégem van. Nem panaszkodom, akkor se panaszkodtam, mikor válság volt, mert akkor is volt annyi munkánk amivel fent tudtunk maradni. Én ezt úgy értem el, hogy gépesítettem (nem csak az akksis gépekre gondolok, hanem ollós emelő, rakodógép, stb, emellett minőségi munkákat tettünk le korrekt áron). Bedolgoztuk magunkat 4 nagyobb és megbízható generálhoz, így nekünk nem kell a tulajdonossal foglalkozni, csak a Megrendelőnkkel. Ez nyilván kevesebb bevétellel jár, de kiszámítható és stabil munkát eredményez, mivel megbízható építtetőkkel szerződöm, akiknek mindig időben teljesítek, és ők időben fizetnek.
Évek óta ugyanazokkal a szakemberekkel és segédmunkásokkal dolgozom együtt (szó szerint együtt, én ritkán ülök az irodában, vagy gépet kezelek, vagy dolgozok a srácokkal együtt), megbecsülöm őket anyagilag és emberileg, cserébe még most is motiváltak, mert látják hogy előre halad a cég.
Személy szerint rajtam nem látszik, hogy egy évek óta több mint 10 fős létszámú céget vezetek, de a cégen látszik. Egyenruhában vonulunk fel, gépekkel, mindenki az első perctől tudja mit kell csináljon, gyorsan és pontosan dolgozunk, így tudunk versenyképes árakat adni, tehát a munkánkat magasabb hozzáadott értékkel el tudja adni a generál, aki biztosítja számunkra az anyagok többségét is (nem kell nagyot finanszíroznunk így).

Kevésszer vállalunk generál kivitelezést, mert az nagyobb kockázat, és ha kifogunk egy olyan megrendelőt, mint Te, ahogy az első posztodban fogalmaztál, akkor hiába adok tételes árajánlatot anyag és díjra bontva, akkor is az össz beruházási értéket fogod drágállni. Azt gondolod majd, hogy rajtad én meg fogok gazdagodni, mert mondjuk többmilliós a beruházás. Elmagyarázom, hogy nem vagyok hajlandó olcsóbb (silányabb) anyagokat beépíteni az épületbe (természetesen nem a legdrágább variációkat preferálom, vannak termékek közepes árkategóriában is magas minőséggel), és nem ragaszkodom, hogy én vegyem meg az anyagot, de meghatározom, hogy milyen gyártók anyagait építem be, ez nem tetszik. Drága. Van aki olcsóbban megcsinálja.
Akkor csinálja meg az!
Egyébként is egész évben van munkánk, amiből tisztességesen megélünk, nem hiányzik a harc a tulajdonossal, sokkal egyszerűbb ha ezt intézi a generál, én pedig az építésvezetőjével tárgyalok.
Engem személy szerint bántott az első hozzászólásod, emiatt írtam. Általánosítottál. Vannak cégek, akik most hogy pörög az építőipar elindulnak mint szerencsevadászok, hamar meg akarnak gazdagodni, de nem értenek semmihez. Ezeket a cégeket rövid távon megöli a verseny, hamar kiismerik őket és nem kapnak munkát.
Ellenben azt látom, hogy a több éve működő cégek továbbra is korrekt, de évente emelkedő árakkal jönnek (a költségek növekedését bele kell építeni az árba), és fejlődnek.
Megértettem a villanyszerelő kolléga problémáját, mert besokallt, azt gondolja sok építtető korrekt szakik esetén is, hogy azért olyan drága az építés, mert le akarják húzni őt. Ez nem így van, egyre drágábbak az anyagok is, és ha a cégek a bérterhek és rezsiköltségek emelkedését nem építik be az áraikba, akkor tönkre mennek.
csakegyvalaszto 2019.03.27 21:25:14
@Fülig José: Igazad van, sok helyen vannak kontárok, az építőiparban is sok van, ezzel nem tudok kötözködni. Azzal viszont igen, hogy a gumis szolgáltatás és az építőipari között ordítóan nagy árkülönbség van.
Felelős építtetői magatartásnak kellene legyen, hogy ha valakinek a munkáját nem ismeri, attól igenis kérjen be referenciát és nézzen utána, hogy mióta foglalkozik a tevékenységével, szerepel-e a kivitelezői nyilvántartásban ( regisztracio.kivreg.hu/web/index.php?frame=Search ), ha még mélyebbre megy, én felhívnám valamelyik referenciájának a számát, hogy érdeklődjek mennyire volt megelégedve.

Egy többmillió forintos kivitelezés esetén félelmetes, hogy legelemibb óvintézkedéseket se tesz meg egy építtető, és csodálkozik, hogy a legolcsóbb árajánlatot elfogadva nem megfelelő anyagból fogják megvalósítani a (rém)álmait, netán rosszul kivitelezve...
Attól nem kell nagyon megijedni, ha alvállalkozó is színre lép, ugyanis a szerződés szerint az fővállalkozónak felelősséget kell vállaljon az alvállalkozója munkájáért, valamirevaló fővállalkozó pedig nem tűri meg a szakszerűtlen kivitelezést. Mondjuk arra is volt már példa, hogy én mint alvállalkozó mondtam azt a megrendelőmnek, hogy a kért munkát nem fogom megcsinálni mert szakszerűtlen, és bárki más beépíti az anyagot szakszerűtlenül, akkor a garanciám az eddigi építésünkről is ugrik. Elmondtam, hogy írja alá azt, hogy ez számára így elfogadható...
A rendszerváltás után az ország eddig két fejlődési szakaszon ment át. Az első szakaszban a fő célok a csatlakozás Európa fejlettebb részéhez, a jogállamiság, szabad utazás és véleményszabadság votak (1986-ban még elfogadta a társadalom a rendőrök erőszakos fellépését, 2006-ban már nem). Különféle…..
csakegyvalaszto 2019.03.24 00:38:43
@Willkommenskultur: "Semmilyen menekulo milliok nincsenek, netto bevandorlas van."

Most akkor Orbán "megvédi Magyarországot a bevándorlástól", vagy nem?
Jó lenne, ha eldöntenétek melyik álláspontot képviseli a kormány, mert lassan az agyatlan állampolgár se képes eldönteni, hogy épp melyik hazugságba kell hinni...
A szennyezett levegő és az abból fakadó betegségek az egyik vezető halálokká váltak Európában. Magyarországon a legrosszabb a helyzet, egyébként még Kína is jobban áll nálunk. Nem igaz, hogy a magyar kormány ne tenne semmit: minden létező fórumon a levegőszennyezés növekedéséért harcol. Azért, hogy…..
csakegyvalaszto 2019.03.16 09:33:47
@midnightcoder2: "A szigetelés jó dolog, de ha túltolod akkor a töködön is penész lesz. "
Ez ma már csak a kivitelezőn és az építtetőn múlik, nagyon hatékony (és nem is drága) szellőztető rendszerek vannak, ráadásul ha szakszerű kivitelező végzi a szigetelést, nála alap, hogy bele is építi a szigetelésbe/nyílászáróba. Ezen kívül minden ház esetén fontos a szellőztetés, nemcsak a hőszigetelteknél.

@Pipas:
Beruházásra kölcsönt akkor veszel fel, ha van esélye megtérülni. Mivel ezek az adatok titkosak, és látva hogy a NER vállalkozói hogyan viselkednek más állami beruházásoknál élek a gyanúperrel, hogy csak a "pénzkivét" miatt nemzetstratégiai fontosságú az új erőmű. Van egy hírem, ezt a pénzt vissza is kell fizetni. Nem biztos, hogy nekünk, az is lehet hogy a gyerekeinknek, de én pl nem nézem azt jó szemmel, hogy most feléljük az ő életüket és jövőjüket.

Nem a kifejezetten a drága hőszivattyúra gondoltam a fenti mondókámnál, vannak ennél sokkal olcsóbban kivitelezhető hatékony megoldások. Ha napelemet telepíttetsz, akkor akkor a többletáram felhasználásod ingyen kitermeli a nap.

Szomorú, hogy sosem volt erre kormányzati szándék, talán eddig nem volt soha normális felelős kormányzása az országnak. Bízzunk benne, hogy majd 2022-től lesz. Az osztrákoknál se véletlen, hogy gombamódra szaporodnak a tetőkön a napelemek.
csakegyvalaszto 2019.03.16 12:14:41
@Pipas: Nem ingyen kellene biztosítani ezeket a rendszereket, de a telepítésüket komolyan támogatni kellene. Jelenleg a hitelét támogatják csak az energetikai felújításnak, ami nem rossz, de önmagában kevés. Ha engem kérdezel, akkor a 30-40%-át egy energetikai korszerűsítésnek (maximum támogatási összeg kikötés mellett) finanszíroznia kellene az államnak a kamattámogatott hitel mellett. Nem is saját zsebből, ugyanis erre írhatóak ki Uniós források. Csak ugye ezeket a pénzeket nehezebb lenyúlni mint egy nagy beruházás megvalósításának pénzeit.

Állandóan ezzel a sziget rendszerrel jöttök, holott a napelem megtermelt energiáját ad-vesz órával vissza lehet osztani a hálózatba. Azaz este amikor a napelem nem termel veszed az áramot az áramszolgáltatótól, reggel amikor többet termelsz mint a fogyasztás eladod annak, év végig pedig csak a különbözetet kell fizetni. Nincs szükség aksira tárolni az energiát, csak ott, ahol nincs hálózat.

Hőszivattyú helyett, ha a házad szigetelése rendben van tökéletesen jó lehet infrapaneles fűtés és inverteres klíma használata mellett úgy optimalizálni a napelem energiatermelését hogy termelje ki a fogyasztásukat. Ha a házadnak nincs jelentős hővesztesége az elektromos fűtés gazdaságosabb mint a hagyományos fűtés (főleg ha napelemmel termelsz hozzá áramot) emellett 0 a környezetszennyezése...
De persze úgy is nagyon jó, ha függünk az oroszoktól a gáz miatt, mindenki fizeti a energiát az állami tulajdonú MVM-nek, vagy szennyezzük a környezetet a szilárd égésű fűtéssel. Szóval nem üzlet a kormánynak ezt támogatni, nekünk viszont magyar háztartásoknak abszolút érdekünk lenne csökkenteni az energiafelhasználásunkat és lehetőleg minimális pénzt költeni a közüzemi számlákra...
Ténylegesen, nem csak rezsicsökkentésnek nevezett vakításként.
csakegyvalaszto 2019.03.16 12:32:52
@eßemfaßom meg áll: Egyszer se említettem, hogy el lehet vágni az alternatív energiatermelést és hogy nem lesz szükség erőművekre, maximum mivel kevesebb alternatív energiára lenne szükség kisebb lenne a kitettség és ezzel kevésbé lennénk importfüggők. Kevesebb energiát kellene biztosítani az ország működéséhez. Ez irányba történő haladás azért 2019-ben, a mai technológiai szinten el is várható lenne...

@Willkommenskultur: "Paks2-t mszp-pm-dk-jobbik kormany ugyanugy megepitene, nem is emlekeznenek ra mit haluztak rola 1 hettel azelott."

Nem kell mutogatni a többi senkiházira, pont olyan szarok mint a fidesz. Attól még a kormány politikája nem lesz jó, mert tehetségtelen az ellenzéke. A kormány politikája pont azért rossz, mert ilyen tehetségtelen ellenzék mellett is ennyien utálják azért mert rosszul kormányoz.
A szabadságharc és a cenzúra eltörlésének nemzeti ünnepén az elnyomó hatalom papol a szabadságról – és cenzúráz...
csakegyvalaszto 2019.03.16 00:10:08
@Ma is mentek gecizni?:
A tolnai eredménnyel meg is van a a nyerő taktika. Ebben az esetben nyugodtan hátradőlhetsz, el sem kell menned szavazni. ;)
Most, hogy a jobbikos Mirkóczki Ádám lett az ellenzék közös polgármesterjelöltje Egerben, az elmúlt hónapok történései ellenére is több liberális ismerősöm felhúzta a szemöldökét.  Tették ezt annak ellenére, hogy a mögöttünk lévő másfél év nem kis részben arról szólt, hogy a Jobbik közeledett a…..
csakegyvalaszto 2019.03.08 15:27:23
@DeMarco: "Összefoglalva: Az én szemszögömből mindegy, hogy mit csinálnak, de azt biztosan tudom, hogy az én gerincem ennyire sosem hajolna meg, akkor sem ha baloldali szavazó lennék, akkor meg főleg nem, ha Jobbikos."

A poszter is elmondta jogosan, hogy a fidesz volt már minden, liberálistól a jelenlegi széljobbig végigjárta az ideológiai palettát. Ha fidesz szavazó vagy, akkor bizony hajlott a gerinced mint a vessző...

@Fedor:
Ne féltsd a vállalhatatlan baloldaladat, vagy szembenéz a múltjával és meg tud újulni, vagy szépen lassan előbb utóbb eltűnik, kihalnak a támogatói. Én az utóbbinak örülnék, az hogy a fidesz van kormányon az leginkább a szájhős baloldalnak köszönhető.
Nem vagyok jobbikos, de aki már évek óta nem látja a tudatos néppártosodátást, és helycserét a fidesszel, annak vaknak kell lennie...
A Néppárt alighanem jobban járna, ha eltávolítaná soraiból a Fideszt, ám akkor Orbán becsatlakozhat a szélsőjobbhoz (előbb-utóbb összenő, ami összetartozik...) ; A populisták még nagy kerékkötők lehetnek az Európai Parlamentben, már ha sikerül közös vonalat találniuk a nemzeti önzés alapjáról; Az…..
csakegyvalaszto 2019.02.26 20:50:57
@John Brennan:
Bocsmár, 5 éve padlógázzal megy a kormánypropagandában az uszítás a migránsok ellen, most meg megkapom kérdésként, hogy hol hallottam olyat, hogy utálni kell őket. Emlékszem drámai aláfestő zenével operáló kormányzati filmecskébe migránshadak bevágására, nemzeti konzultációról, meg hogy nem vehetik el a magyarok munkáját (csak az állami ösztöndíjakat), és akkor nem is említettem a közmédia 5 éves dezinformációs kampányát a témában.

De ha már megtaláltatok a rágalmaitokkal, azért elmondhatnátok, hogy melyik bevándorlókat kell eztán utálni? Mert az elég kemény, hogy az a kampány, hogy csak a Fidesz tudja megvédeni az országot a bevándorlástól, miközben mást se csinál csak betelepít (zömében titokban).
csakegyvalaszto 2019.02.26 20:58:30
@MTA rendes tagja: Egy szóval nem írtam olyat, hogy bárkit be kellene fogadni, pusztán a különböző Fideszes álláspontok evolúcióját soroltam el, és már nem látok köztük kohéziót.
Ellenben szembesítettem a kormány állításait a tetteivel, ami után megkérdeztem tőletek, hogy akkor mi is az igazság, de láthatóan erre nem jött érdemi álláspont. Maximum megkaptam a dühödt személyeskedő jelzőket. Ha Nektek ennyi lenne a vita, akkor az nem engem minősít.
Állítólag egy évvel ezelőtt komolyan felvetődött a Fideszben, hogy be kéne áldozni Tiborcz Istvánt a választások előtt, ezzel kivennék az élét azoknak az ellenzéki és EU-s kritikáknak, melyek szerint Magyarországon nem érvényesül a törvény előtti egyenlőség elve. Volt némi realitás a felvetésben,…..
csakegyvalaszto 2019.02.17 18:36:03
@Comte de Gippaud:
Jó akkor leírom érthetőbben: Ha nem jön össze a nominális államadósság csökkentés, egy közép-európai, történelme során sokszor szétalázott országban az egy dolog. Megérthető, ha azt látnánk, hogy adóforintok és az EU-s felzárkóztatási támogatások nincsenek elherdálva/ellopva, de pont arról szól ez a poszt is, hogy ismét megkárosították a közt, ráadásul a miniszterelnök családja és a minisztérium is érintett bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalásban.
Ilyenkor joggal kerül elő a kérdés, hogy egy cirka 2011 óta tartó erős világgazdasági fellendülés van, és a magyar gazdaság is jól prosperál, hogy nem sikerült faragjunk az államadósságunkon, főleg ha 2011-re eltüntette a kormány a cirka 3.000 milliárd értékű magánnyugdíjvagyont is ? Lehet, hogy kevesebb felesleges beruházást kellett volna megvalósítani, vagy nem annak kellene lennie a legfőbb politikai célnak, hogy lehetőség szerint egy szűk réteg annyit lopjon amennyit csak tud? És akkor se állnak le a lopásokkal, amikor már többszázmilliárdos volument talicskáztak el a közösből?

Annak ellenére, hogy szárnyal a magyar GDP az oktatás színvonala csökken, a kórházakról mállik a vakolat és lassan annyi orvos és ápoló marad, ami a jelenlegi kórházállomány felének fenntartása lesz elegendő. Hadat üzentünk a tudománynak a dicső tudatlanság a cél, lehetőség szerint akinek van esze azt jól elüldözzük. Hát mennek is az emberek innen, és ez a legnagyobb történelmi bűncselekmény, ami a kormány és politikájához köthető. Közmunkásokból nem fogsz se mérnököt, se ápolót képezni, de építőiparban is értelmezni kell a rajzokat a szimpla kivitelezőknek is. Ott fogunk tartani, hogy a 8 általánossal rendelkező "szaktekintélyeknek" kell hamarosan ténylegesen szakmunkát végezni, mert az innen elmenekült kb 800.000 magyar fiatal szakmunkás áttelepítette a magyar szürkeállomány 20%-át (a képzetlenek és az inaktívak ittmaradtak nekünk), és visszatérek, fogynak az aktív korúak (főleg a szakképzettek), emiatt munkaerőhiány van. Még elkaristolnak a cégek valahogy, de hamarosan a munkaerőhiány miatt magyar cégek mennek tönkre, mert olyan munkaerő marad, akivel nem lehet komolyabb hozzáadott értékű munkát/termelést vállalni.
Azt látom, hogy a kormány egy nagyon kedvező világgazdasági helyzetben elérte, hogy túlárazott fenntarthatatlan stadionok, és egyéb felesleges beruházások épüljenek, és most bajban vannak, mert az EU már nem szívesen támogatná annyira vehemensen az országot, és a termelékenység is vissza fog szorulni, hirtelen (most és az elmúlt pár évben nyugdíjba mentek a Ratkó gyerekek) tömegek mennek nyugdíjba, és nincs utánpótlásuk. Jelenleg még elvagyunk, de hamar kijózanító ébredés vár ránk. Nemcsak ilyen-meg olyan pártállásúra, hanem mindenkire.

Meglátásom szerint történelmi felelőssége van ebben az ellenzéki pártoknak mert ezt hagyják, de a bűnös az aki elköveti. Szégyen, hogy ilyen pöce a mai magyar politikai kultúra, élén a mai megélhetési politikusainkkal és a magát felsőbbrendűnek érző szemét tolvajokkal és bűntársaikkal, akiknek igen, a 90%-uknak a börtönben lenne a helye, pártállástól függetlenül.
csakegyvalaszto 2019.02.17 19:23:46
@Comte de Gippaud:
"Nem kell hogy egyetértsünk vele, nem kell hogy helyeseljük, sőt, el kell ítélni."
Ezután:
"De könyörgöm. Ha ebből a csapatból van, amelyik racionálisabban kormányoz, szemben a másikkal, aki a csőd szélére kormányozta az országot, hát nem a sikeresebb csapatra voksol az ember ?"

Az a baj, hogy leírod, hogy el kell ítélni a korrupciót, a következő mondatoddal meg véded azokat, akik lopnak. Tudod mi a baj? Hogy nincs választásunk. Vannak a tolvajok, meg az előző tolvajok, meg a többi szerencsehajhász semmirekellő. Nincs ma magyarországon olyan párt, aki tisztességes emberekből áll, és hajlandó lenne alulról építkezni, reményt adni a szavazóknak, és vállalná, hogy befejezi a gengszterváltást. Akinek a politikusai nem a volt MSZMP tagjaiból állnak. Ballibezhetsz itt, pont nem érdekel, a fideszben pont ugyanazok a kommunisták vannak hatalmon, mint a hiteltelen MSZP-ben. Ezen kívül van egy széljobb pártunk, egy identitásválsággal küzdő zöldpártunk, meg egy fiatalokat megcélzó nagyjából mérhetetlen kispártunk. Fasza.
Akinek van egy csöpp esze nem szavaz olyan pártra, amelyik az elmúlt 30 évben kormányra került, mert mind bebizonyította, hogy alkalmatlan.
csakegyvalaszto 2019.02.17 20:45:17
@Dankházi Zsolt:
Igen, eljutottunk oda, hogy pártoktól már hiába várunk változást, márpedig nem maradt olyan párt az országban, aki mellé a szavazó jó érzéssel tenné az ixét.
Ettől függetlenül az általános választói elégedetlenség teljes passzivitással párosul. Sajnos a társadalom gondolkodásmódja még nem érett meg a változásra, mindenki vár egy csodát, ami soha nem fog eljönni, mert azért tenni kell. Ez az igazi rókafogta csuka, a loose-loose helyzet, és nincs fény az alagút végén.
Bár felháborító, hogy az MTA kutatói közül néhány százan hamarosan elveszítik a munkáját, távol tartottam magam a megnyilvánulásoktól. Pályakezdő kutatóként több mint egy évet töltöttem az akadémia kézirattárában, és a jegyzőkönyvek olvasása közben meggyőződhettem arról, hogy nincs új a Nap alatt. A…..
csakegyvalaszto 2019.02.17 01:34:18
Nekem az jön le, hogy nagyon komoly felfogásbeli baj van a társadalommal. Valaki tényleg írjon már nekem egy területet, ami fantasztikus sikertörténet volt a kormány számára, amikor egy független területbe belenyúlt, és egy versenyképesebb, jobban működő dolog született.
Ahova a politika beteszi a lábát ott komoly minőségi romlás várható. Vagy nagyon vaknak vagy naívnak, vagy mindkettőnek kell lenni ahhoz, hogy az ember ne lássa, ahogy többnyire tehetséges, a pozíciót szakmai alapon kiérdemlő emberek helyére jóesetben hozzáértő pártkatonát, rosszabb esetben analfabéta bólogató Jánost ültetnek, és megnyomják az új hivatal támogatását.
Így volt ez az oktatás központosításával, az eredmény rosszabb lett, mert miniszterek és államtitkárok vették át az agyat a szakértőktől, a helyi érdekeltektől; de ugyanez volt a sajtóval, a közmédiával, az ügyészséggel, NVI-vel, a pártcivil szervezetekkel (pl CÖF), a kultúrával, a focival, a szemétszállítással, de sorolhatnám hosszan.
Direkt nem érintettem kifejezetten állami szerveket, csak elvileg független, de mára politika által "vezérelt" intézményeket.
Leírták itt már mások is a kormányzati szándékot, szétverni és újraépíteni a rendszert, lecserélni a kutatókat pártkatonákra, majd megnyomni a támogatásukat, és a kutatás témája csak a kormánynak fontos területeken lehet majd. Ennyire borzalmasan egyszerű, vezérünk pedig behúz egy újabb strigulát, mert irányítása alá vett egy újabb eddig független intézményt, és nagy pénzekhez juttathat újabb semmirekellő pártkatonákat.

Széchenyi forog a sírjában. :(
csakegyvalaszto 2019.02.17 11:40:27
@Kocsobur Ekese: "És akkor most megfordítanám a kérdést. Mondjon valaki, beleértve az MTA-t, egyetemeket, egészségügyet, haderőt, önkormányzatokat stb. amit Orbánlk örökölték "ezektől".
És amiről ki mernék jelenteni hogy igen, ez már döfi, ehhez nem kell(kellett volna) hozzányúlni, ez úgy(volt) jó ahogy van(volt)."

1. Oktatás: A közoktatás fenntartása helyi szinten volt, így helyben tudtak megoldásokat találni a nem központosítható problémákra. Létrehozták a KLIK-est és azóta se tért magához a rendszer. Mindent a központból kell engedélyeztetni, központilag előírt könyvekből (hemzsegnek a pártideológiától) kell tanítani, kötelező hittannal és testneveléssel, ott is ahol ahol ezt nem tudják rendesen megoldani. Meg is van az eredménye, látható a romlás évről-évre a PISA teszteken. Jobban működött a régi rendszer.
2. Szemétszállítás, korábban nem voltak vele problémák, de ugye létre kellett hozni egy kukaholding nevű vízfejet, el kellett költeni rá milliárdokat, amik hiányoznak a rendszerből, be kellett oda ültetni hozzá nem értőket, majd most lehet újjal mutogatni, hogy miért nem működik a rendszer...
3. Magánnyugdíjpénztárak, lakáskasszák kivéreztetése: Korábban mindenkinek volt nyugdíjalapja, ami egy fenntarthatóbb nyugdíjrendszert biztosított volna, most viszont egyre kevesebb aktív rétegre jut egyre több inaktív, kb 10 év múlva ebben az ütemben nem lesznek finanszírozhatóak a nyugdíjak, mert egyre kevesebb termelő ember nem fogja tudni előteremteni a nyugdíjkifizetésekhez a pénzt. A nagy nyugdíjvagyon viszont eltűnt, majd magyarázd meg ezt a dolgot akkor, amikor már nem lesz mit fizetni a nyugdíjasoknak, akik korábban a keresetük után fizették a nyugdíjjárulékot...
4. MTVA: a közmédia bár soha nem volt teljesen független (ez minden kormánynak a saját szégyene), de ennyire pártproganda sosem volt, főleg nem évi évi 90 milliárdért. Soha ekkora finanszírozása nem volt a közmédiának, holott soha ilyen kevés nézője se. Tiszta sikersztori...
Tudnám még sorolni, de ennyi elég bemelegítésként vitaindítónak.

Annyi van, hogy valamiben egyet kell értenem veled, az ellenzék is értekelhetetlen kormányzást folytatott, és most sem látok bennük semmi vállalható elképzelést. Ettől függetlenül nem kell védened a fideszt, mert semmivel sem jobbak. A szégyen az, hogy nincs az országban olyan politikai párt, amit tisztességes emberek alkotnak és az ország érdekében szeretnének tenni. Ez nem a kormánypárt érdeme, hanem az ország és a társadalom szégyene, ennek köszönhetően nyeri a választást a fidesz.

Hogy még van pénz az államháztartásban az amiatt van, hogy soha ilyen nagy nem volt az államadósság kapott forrást az államháztartást működésre, de valamikor az állapapírokat kamatostól vissza kell fizetni. /ÁKK honlapján láthatod, hogy 2010 óta duplája az államháztartás adóssága/.
Ugyancsak vissza kell majd fizetni a letelepedési kötvények névértékét a finanszírozóknak, a kérdés, hogy ki fogja? Mi lesz ha Rogán offshore cégei nem fizetnek? Elmondom, állami garancia, tehát kifizetjük majd azt is mi adófizetők, ugyanúgy mint Elios esetében. Csak ezt a pénzt nem Tiborcz, hanem Rogán nyúlta le. Egy helyre valóak lennének (börtönbe), ehelyett élnek majd mint hal a vízben luxuskörülmények között, pedig köztörvényesek.
De miért támogatja a Fidesz a kivándorlást?..
csakegyvalaszto 2019.02.12 09:51:27
@nnnnnnnn:
Szerintem az irány jó, a családokat támogatni kell, de ennél több kell. Én üdvözöltem ezeket az intézkedéseket, de önmagukban nem sokat érnek.

Élhető országot kellene teremteni, ahol a fiataloknak van perspektívája, kiszámítható környezetet, korrekt megélhetést, jogállami kereteket, igazságosságot, hogy a fiatalok a gyermekeiket egészségben és szabadságban tudják felnevelni.
Enélkül tovább fog folytatódni a kivándorlás és gyorsabb ütemben, mint ahogy a gyermekek születnek. Nem lennének demográfiai problémák, ha itt lenne az a 800.000 aktív korú fiatal aki családostul kivándorolt/elüldözték őket az agresszív nemzetpusztítással.

Abba belegondolt bárki, hogy egyre nő a társadalomban az inaktívak aránya (mennek nyugdíjba a Ratkó gyerekek), és csökken az aktív lakosság, ami érezhető a munkaerő piacon? Évek óta érezhető, hogy a kivándorlás és a nyugdíjas létszám növekedés munkaerőhiányt okoz. Egyre nehezebb lesz így fenntartani a nyugdíjakat, és a kivándorlás miatt évről-évre rosszabb a helyzet. A most születendő gyermekek negatív hatással lesznek jelenleg erre a folyamatra, mert az inaktívak (társadalom által támogatottak) létszámát megnövelik. A baby boom hosszú távon ajánl megoldást a demográfiai problémákra, mindeközben rövid távon egyre fenntarthatatlanabbá teszi a rendszert.
Nem lennék a most születendő gyermekek helyébe, mert amikor munkaképes korúak lesznek a robotika korába érkeznek egy olyan nemzetben, ahol szisztematikusan szétverték/szétverik az oktatást. Nehéz lesz kellő képzettség nélkül magas hozzáadott értékű munkát végezni, mert ekkor már nem lesz olyan hogy szalagmunka.
  Az Elios-ügy világos bizonyítéka, hogy a a magyar állam végleg egy politikai maffiacsoport megszállása alá került, intézményei, szervezetei nem az ország, hanem ennek a csoportnak a szolgálatában állnak. Az ügyészség szégyenteljes szerecsenmosdatása mellett a minisztériumok is azzal foglalkoznak,…..
csakegyvalaszto 2019.02.11 18:23:21
"A világítást hitelesített eszközökkel lehet mérni és ha eltér a szabályostól lehet perelni!"

Mi a szabályos, amitől eltér? Definiáljuk már ki hibázott akkor:

- Akik a műszaki energetikai tanulmányokat készítették (Sistrade, tulajdonosa Hamar Endre aki Tiborcz üzlettársa volt akkor is és a mai napig ez nem változott)?;

- Akik a pályázatokat auditálták (INS Kft ami nem független az Eliostól, és akiknek az árajánlatát Mancz Ivette és Puskás András a Sistrade Kft ügyvezetői írták)?;

- Lázár János, aki úgy szerződött le az Eliossal 721M Ft szerződési értékkel, hogy szerződéskötéskor nem rendelkezett referenciával az Elios és a városnak még EU-s pályázata se volt akkor, sőt a tenderre kiírt közbeszerzés se zárult le még akkor?;

- A Miniszterelnökség, aki a pályázati követelményekben lehetővé tette hogy az Elios megnyerhesse az összes közbeszerzést és aki előírta, hogy milyen műszaki paraméterekkel és megtérüléssel kell létrehozni a beruházást, ami konkrétan az Elios lámpáinak élethosszára lett változtatva?

- Tiborcz István, aki így bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalást követett el 13 milliárd forint értékben, amelyet mivel nyomozás sincs valószínűleg nekünk magyar embereknek kell visszafizetni az EU-nak ha visszakéri. Nem beszélve arról, hogy bár nem ismerem az összes városban elkövetett lámpaszerelését, de pont a Hódmezővásárhelyit ismerem, és leszámítva a központot szerintem sokkal rosszabb mint a mi közvilágításunk -pedig egy kisvárosban élek-, és tényleg alig lehet látni. Ugyanez a véleményem a kecskemétiről is, mert ahhoz is volt már szerencsém.

Egyszóval 2-szer fizetik ki az emberek ezt a fantasztikus bizniszt (pedig alapvetően egyszer sem kellett volna, kifizették volna euorópai adófizetők): egyszer az EU túlárazva fizetett Tiborcznak, aztán EUR-ban visszafiszetjük a pénzt az EU-nak, majd az önkormányzatoknak fel kell kérni egy tisztességes kivitelezőt lámpacserékre, hogy az emberek este lássanak és ne legyenek balesetek (az összeget természetesen ismét kifizetve).

De ugye megtehetjük, mert Magyarország jobban teljesít, csak annyi történt hogy O. Rácheléknek összedobott a nép 13.000 Millió forintot, amivel "végre" a saját lábukon állnak.
csakegyvalaszto 2019.02.11 18:35:04
@Helga Beauty Salon: Természetesen a fenti hsz Neked szólt.
És a teljesség igényéért feljelentések mentek az ügyben, de a nyomozóhatóság lezárta a nyomozást. Ebben az országban nagyon régóta nincs pártatlan igazságszolgáltatás, és ez nem is volt sajnos meglepő (mármint hogy Tiborcz megússza). Bíróságig nem hagyják menni az ügyet, majd max a közigazgatási bíróságig.

Ha azért jöttél ide, hogy bosszantsd az embert, akkor jól csinálod, de egy egyértelmű bűncselekményt védesz és tapsolsz, ilyen helyre még a fizetett trollok se nagyon jönnek pofonért, mert azok is tudják hogy lopás történt. Nem égetik magukat itt védeni a mundért.
Menj inkább a családtámogatást szapuló blogokba, ott jogosan védheted a gazdidat, itt hamar belefutsz az arconb@szó igazságba... ;)
csakegyvalaszto 2019.02.11 22:39:36
@Helga Beauty Salon:
Rosszul értelmezed és rossz helyen vádaskodsz.
Korrupció nélkül oda se kerülhetett volna Tiborcz a közbeszerzés közelébe, mert nyílt versenyben nem tudott volna győzni a Tungsrammal szemben, ugyanis se referenciát, se szakmai előéletet nem tudott felmutatni, egy frissen alapult cégként csak az após politikai kapcsolata volt szemben egy szakértő céggel (aki később egyébként alvállalkozóként a szerződéses összeg 60%-ért megcsinálta a tendert, a hatályos jogszabályokba ütközve). Nos ez a szimpla korrupció.
Ezek után jött, hogy a Miniszterelnökség (irányító hatóság) a pályázatokat úgy írta ki, hogy csak az Elios nyerhet, és létrejött a fenti posztomban felsorolt bűnszervezet, amik már bűncselekményt követtek el. Máshol ezért hosszú börtönévek várhatnának sokakra, de itt nem, mert a fidesz kiépített egy rendszert, ami bármit elken.

Egyébként nem vagyok elfogult, és én is émelygek a mostanában olyan sűrűn kijövő minden áron szidjuk a másikat posztoktól. Eddig szimplán csak tehetségtelennek tartottam a mai ellenzéki pártokat, de lassan pont annyira kezdek undorodni tőlük mint a fidesztől. Helyén kell kezelni a dolgokat, a kormánynak is voltak jó intézkedései az elmúlt években élen az adójóváírással, a KATA adózással, szochó csökkentéssel, és próbálnak adni valamit a családoknak, amit én máshogy csináltam volna, de alapjaiban jó lépéseknek tartom. Engem nem is látsz hőzöngeni azokban a blogokban, akik teleszájjal szidják a fideszt bármi áron. A családokat kell támogatni, de hangsúlyozom én ezt máshogy csinálnám, viszont a szándék becsülendő.
És most jön a DE:
Összességben semmilyen pozitív intézkedése nem kicsinyíti azt a pusztítást amit az oktatás központosításával (KLIK), majd szétverésével tett/tesz és a folyamat nem áll le. A korházak egyre fenntarthatatlanabbak, és a lavina elindult már, egyre többen esnek ki a rendszerből, és nincs kellő utánpótlásuk. Jelenleg nincs annyi ápoló és orvos, ami el bír vinni a hátán ennyi kórházat/ügyeletet. Szép dolog a fejlesztés, de a műszerek nem működnek maguktól, ember kellene hozzá, és nekik annyi bér, amennyivel már nem menekülnek tömegesen nyugatra, hanem megélnek itthon is.
Fentebb említettem a korrupciót és lopást, engem pl kifejezetten zavar, hogy kitermeltünk egy Pénztáros Lőrincet, a tolvejt, meg a többi semmirekellő közbeszerzéslovagot, akik normál versenyben pillanatok alatt elbuknának. Széttorzítva a piacot működnek a helyi vállalkozások kárára...
Gyakorlatilag megerőszakolták az igazságszolgáltatást, nyilvánvaló bűncselekményeket tussolnak el, központosították a médiát propagandagyárként, nem baj ha hazugság megy, csak vezessen meg minél több embert.
Ezek után csodálkozunk, hogy emberáradatok hagyják el az országot, pont a kormány által leginkább embernek tekintendő szakmunkás fiatal rétegből, és viszik a családjukat is, vissza se néznek. Hiába hoz intézkedéseket a fiatalok gyermekvállalásáért, ha nincs a fiatalokkal szemben semmi megtartóereje az országnak...

Számomra nincs semmi szeretnivaló ebben, mélyen megvetem a miniszterelnököt és a kormányt, illetve azokat az embereket, akik lehetővé teszik neki, hogy kontroll nélküli agresszívan teljes gázzal vezesse az országot bele a betonfalba, és megvetem az ellenzéket, mert tehetségtelenek, megújulni képtelenek, hiteltelenek, nincs mondandójuk, nincs önálló gondolatuk, nincs víziójuk, és azzal, hogy megélhetési politikusokként beülnek a parlamentbe a jelenlegi rendszert tartják életben. Jelenleg abban egyet értünk, hogy ebben a felállásban sajnos sokáig lesz kormányon a fidesz, és ezt az ellenzéki pártoknak köszönheti. Remélem az összes ellenzéki párt megszűnik, szorítok az ÁSZ-nak, és a sok tehetségtelen politikus helyett megjelennek tisztességes emberek egy tisztességes pártban. Ráférne már erre az országra hogy tisztességes emberek kormányozzák, és feltárják az elmúlt 30 év minden bűncselekményét...
A rendszerváltás befejezése egy borongós februári vasárnapra esett 2019-ben. Ekkor győzte le félkézzel és mit sem sejtve az ex-lmp-s Karácsony Gergely az egykori állampártot 81% : 19% arányban saját házi bajnokságukon. Ekkor még nem sejtettem, hogy ugyanazon a héten saját magát is padlóra küldi…..
csakegyvalaszto 2019.02.10 22:29:12
@Pop40: "Szarok rá, mit lendítgetett a jobbikos, meg mit csinált a hörr tévében Karácsony. Leszavazok bármelyikre, csak takarodjon Gecivitya, meg a maffiája."

Sajnos ez az ország sokkal jobb pártokat érdemelne, csak nincs (pedig igény lenne rájuk). Amik vannak vagy tolvajok, bűnözők, vagy tehetségtelenek, vagy mindezek együtt.
Én annyit mondok, hogy nem tudom kire fogok szavazni, csak azt, hogy kire nem. És a Fideszre biztosan nem fogok. Szóval elvileg a teóriád áll, az ellenzék le fog szavazni egyfelé, de ez sajnos kevés lesz. Ha nem tudja megszólítani a bizonytalanokat vagy a fideszből kiábránduló/billegő embereket, akkor ez kevés lesz. Főleg vidéken, ahol az ellenzéknek nincs bázisa és komolyabb támogatottsága. Ha ezt nem oldják meg, akkor soha nem nyernek választást. Ehhez viszont komoly munka kell, amire nagyon rég óta nem volt példa. Sajnos. És ebben nem látok semmilyen előrelépést. Csak szájkaratét. Te láttál már ellenzéki pártot egy érthető víziót közölni, hogyha kormányra jutnak mit szeretnének (az nem válasz, hogy a másiktól se látunk)? Amíg ez így van, addig nincs változás, főleg ha nem tud egyik párt se megújulni, mert legalábbis én nem találok közöttük vállalhatót.
csakegyvalaszto 2019.02.10 23:16:36
@Pop40: Lenne rá igény, és egy ilyen párt támogatott is lenne. Egyszerűen még nincs kínálat. Egy valamirevaló hozzáértő és hiteles ellenzéki párt simán kormányt tudna váltani, és puszta jelenlétével 2-3 jelenleg valamirevalónak vélt ellenzéki pártot meg is szüntetne. A bizonytalanokból és a fidesz szavazókból is nagy tömeget tudna elrabolni.
Közgazdászként azt tanultam, hogy a kereslet mindig megteremti a kínálatot, de szerintem valahogy ebben az országban nem működnek a közgazdasági alapfogalmak...
Olyanok vagyunk mint egy makrogazdasági fekete lyuk.
A Fidesz magává tette a kirúgott Varga István értékelését. ..
csakegyvalaszto 2019.02.07 23:36:45
@torró: Ezt a viccet hallottad? Ma nyilatkozta gazdid (V4-en):

"Orbán Viktor hangsúlyozta: nem tudni, milyen lesz az Európai Unió az EP-választás után, de az biztos, hogy “nem olyan lesz, mint amilyen eddig volt”. Az EU meg fog változni, és hogy milyen irányba, azt az európai polgárok döntik el – magyarázta. Hozzátette: ha demokratikus EU-t akarunk – “és mi azt akarunk” -, annak karakterét, haladási irányát csak a polgárok dönthetik el.

A kormányfő kijelentette: “lehet vitatkozni a demokrácia milyenségéről – liberális, illiberális vagy éppen keresztény” -, de az biztos, hogy “a demokrácia képletéből a démoszt nem lehet kihagyni”. “Ha figyelmen kívül hagynánk az európai polgárok akaratát, akkor nem Európai Uniót építenénk, hanem egy birodalmat, és visszajutnánk oda, ahonnan három évtizeddel ezelőtt elindultunk, és mi az ellen lázadtunk fel 30 éve, hogy egy birodalmi központnak az ukázait kellett végrehajtanunk” – fogalmazott. Hozzáfűzte: ettől megszabadultunk, és nem akarunk ide visszatérni."

Na, akkor most már tudjuk valójában ők a demokratikus politikusok, és tényleg nem egyszemélyben pusztítja a demokráciát, hanem a nép véleményét kikéri...
Onnan lehet tudni, hogy hazudik, hogy mozog a szája.
csakegyvalaszto 2019.02.08 06:25:18
@paraszthajszal: "amely hivatkozott volna az ENSZ migrációs paktumára"

Ezzel az elvvel akkor fideszes trollok ezentúl nem hivatkozhatnak nem kormánypropaganda médiára (marad érveléseitek igazolására az Origo, hadd nevessünk).

Tényleg hiábavaló védeni a védhetetlent, elegánsabb lett volna a "nem tudom" válasz.
A gazdid a választások előtt az illegális migráció ellen hirdetett harcot. Azt mondta, ők az egyetlenek akik megállítják az illegális migrációt. Szerintem (ahogy eddig is) mindenki meg akarná állítani csak ők nem, ráadásul ez a paktum ott előzte volna meg a dolgot, ahonnan indul az emberáradat.
De ha megszűnik a migráció, akkor nincs mivel riogatni a választáson, tehát megvétózza az illegális migráció visszaszorítására vonatkozó csomagot.

Ez pont azt jelenti hogy a Fidesz az illegális migrációt támogatja.

Valaki más tud jobb Kubatovi álláspontot (ülj le fiam, egyes)?
Tegnap olvashattuk, hogy Varga Mihály Moszkvába készül, hogy újratárgyalják a paksi hitelt Putyinékkal. De hogy is jutottunk idáig? Hogyan lett az „évszázad beruházásából” a rendszerváltás utáni Magyarország legkínosabb gazdasági kudarca? Egy biztos: 14-ben Orbán tényleg a semmibe ugrott fejest…..
csakegyvalaszto 2019.01.28 00:38:38
Kedves Bernadett!

Paks 2-t már akkor elleneztem, amikor meghallottam, hogy mit akarnak, és ehhez mennyi hitelt kapunk az oroszoktól. Most hagyjuk is azt, hogy a mai teljesen zöld megújuló energiaforrások helyett ilyen erőművet építünk, és azt is hagyjuk, hogy már megjelentek a NER keselyűi is a kivitelezési oldalon, tehát brutális lopások várhatóak a beruházások körül.
Nem lehetne baromi érthetően elmagyarázni az embereknek, hogy a 10 milliárd EUR hitel az mai árfolyamon 3.200.000 MILLIÓ forint!! ?
Ez azt jelenti, hogy minden magyar ember a dolgozókat, inaktívokat (nyugdíjas, csecsemő, gyerek, rokkant,stb) és külföldön élőket is egybevéve fejenként kb 340.000 Ft-ot fog kifizetni csak a hitelért, nem számolva a kamatokat.
Azaz adott egy olyan család, ami a kormányunk zászlóshajója: 2 szülő, három gyerek, őket ez a beruházás összesen minimum 1,7 millió Ft-tal rövidíti meg.

Legyünk viszont realisták, mivel ugye az adót leginkább a munkából élik fizetik be, ebben az esetben minden magyar munkavállalónak kb 730.000 Ft-jába kerül, a minimálbéreseknek is.

De ugye legyünk konstruktívak, ajánlunk jobbat:
Magyarországon jelenleg kb 4,5M ingatlan van. Nyilván ennél sokkal kevesebb háztartás, de feltételezzük, hogy minden ingatlanban konkrétan családok laknak, ami nonszensz. Ez azt jelenti, hogy csak az Oroszok által felvett hitelből (ebben nincs benne Paks önereje) meg lehetne finanszírozni minden magyar ingatlant kb 720.000 Ft-tal. Ezt a pénzt persze szociális alapon, gyermekek alapján (ha már családok éve van) lehetne súlyozni, minimális önerőt is el lehetne várni, de cirka 1,2-1,5 millióból lehetne akkora napelemet szerelni minden egyes házra, ami átlagosan felezné az elektromos áram külső szükségletét minden egyes magyar háztartásban. Mivel sokan vannak akiknek több ingatlanjuk van, illetve vannak ingatlanok, amiken már van napelem, őszintén hiszek abban, hogy minimális önerővel nagyon komoly segítséget lehetne ekkora óriási pénzzel elérni minden magyar háztartásba, ha már mindenképpen el kell költeni egy ilyen borzalmas összeget, ami kb 1/4-e Magyarország teljes bevételének az EU forrásokat is ideértve. Nem mellesleg ez a napelem kivitelezőket igen durván megdobná munkával, szó szerint évekig óriási mértékben ugrana meg az építőipar, csak nem felesleges stadionokat építenének, hanem oda menne ahova kell, közbeszerzések nélkül a magyar kis- és középvállalkozásokhoz. Ha nem akarjuk ennyire torzítani a piacot, akkor ezt a pénzt el lehet költeni nyílászárócserére, vagy homlokzati szigetelésre, napkollektorra, stb. A lényeg hogy zöld legyen és energiatakarékos...
csakegyvalaszto 2019.01.28 01:08:46
@John Brennan:
Amit írtam is hülyeség, mert minek építsünk minden házra napelemet, de ha már választani kell a kettő között, akkor mégis inkább az én verzióm mint Paks2. Ha láttad levezettem a számokat, hogy mibe kerül nekünk csak a hitel, és még ez nem is a beruházás összköltsége, konkrétan az ország 2-3 generációját adósítja el az építkezés, ami nem is zöld, kisebb a hatásfoka, és semmivel nem lesz olcsóbb a magyarok áramszámlája tőle.
De persze Te nyugodtan örüljél ennek, csak évek múlva nézz bele a gyereked szemébe is, vagy az unokádéba, hogy most feléljük az Ő jövőjüket (ha egyáltalán ittmaradnak).
csakegyvalaszto 2019.01.28 03:32:41
@John Brennan: "nagyon nem értesz te a hitelfelvételhez"
Ezt miből sikerült leszűrni nagyokos? Valószínűsítem, hogy a pénzügy-közgazdász végzettségem erősebb mint a Te szakmád ebben az irányban, ráadásul eddigi pályafutásom alatt több hitelt is vettem fel, csak rövid/középtávon megtérülő beruházásokra. Ugyanis a hitelfelvétel fő célja, hogy egy adott beruházás megtérüljön a kamataival együtt, lehetőség szerint még a lejárati időn belül.
De tudod mit, lehet nem tudok olyan jól hitelt felvenni mint az unortodox gazdáid: index.hu/gazdasag/2019/01/26/orban_kormany_devizakotveny_allamadossag/

@m54: "A fenti hitelnél kevesebb a Paks II, 10x annyi idő alatt kell visszafizetni, és az elkészült mű hasznot is hoz. A hiteladó semmi feltételt nem támasztott (az idézetekben kiolvasható, hogy a megszorítások lényegében nem sok hasznot hoztak a költségvetésnek, de jelentős életminőség romlással jártak). A hitel bármikor törleszthető, akár (ha van) olcsóbb forrásból."

Három észrevétel:
1: Ha a szerződés titkos (vagy nem titkos, csak nem teszik közkinccsé, ami egykutya), akkor honnan tudsz erről bármit is? Mindenki csak találgat milyen feltelek vannak, és eddig nagyon kevésszer találkoztam (kivéve a kormány és a beruházásban érdekelt "szakemberek" állítását) olyan pártatlan szakértői véleménnyel, ami szerint ez ténylegesen meg fog térülni.
2: Ilyen horderejű hitelt nem szokás felvenni akkor, amikor agyig el vagyunk adósodva, és már nincsen mihez nyúlni ha bebasz egy válság, mert már a magánnyugdíj vagyonok 3000 milliárdja is sikeresen le lett nyúlva. Fel kell fogni, hogy a helyzet semmivel sem lesz jobb a jövőben, ugyanis a Ratkó korszak szülöttei most mennek/mentek nyugdíjba, kivándorolt innen cirka egymillió ember külföldre, zömében fiatal szakképzettek, akik már nem terveznek hazajönni, egyre kevesebb aktív dolgozóra (emiatt van munkaerőhiány) jut egyre inaktív ellátott, emiatt még a szakértők szerint is veszélyben vannak a nyugdíjkifizetések 2030-ra. Nem érzed úgy, hogy ezzel a beruházással a kormányunk 20-ra még lapot kér?
3. Másról se szól a világsajtó, hogy vándorútra kelt a föld mágneses tere, elkezdődött a globális felmelegedés. Érezhetjük Magyarországon is, de elképesztő szélsőséges időjárások voltak tavaly mindenütt. A világ populista vezetői ezt pont telibeszarják (Trump, Bolsonaro, Hszi, stb) és támogatják a föld pusztulását. Mikor lesz az a pont, amikor ez már visszafordíthatatlan lesz? Az elmúlt 20 évben olyan technológiai robbanást csinált a világ a természet kárára, hogy már érezhetőek a jelei. Mi lesz 20 év múlva? Vajon élhető lesz a föld, amikor a gyermeked felnő?
Nem jobb lenne ha ekkora pénzből mégis inkább zöld energiahatékonysági beruházást végeznénk el? Mondjuk nem ilyen magas kamatú hitellel, nem titkos szerződésekkel, nem NER vállalkozók kivitelezésével? Vagy mondjuk nem ilyen brutálisan drága beruházással? Pont leszarom, hogy korábban milyen tehetségtelen kormány (beleértve a mostanit és az elődjét is) támogatott erőműépítést. Biztos, hogy kell ez nekünk?
Politikusnak lenni hosszú távú projekt. Aki úgy hiszi, itt sprintelni kell, az ezredik méternél elfogy az ereje, és az addig maga mögött hagyottak mind megelőzik majd. Orbánékat elverni maratoni távon lehet, rossz talajviszonyokkal, hóval, sárral, esővel, sérülésekkel, gödrökkel még a célszalag…..
csakegyvalaszto 2019.01.26 09:41:43
@eßemfaßom meg áll: "azért annak megvan a maga szépsége, hogy az évtizedek óta egymást kommunistázó-nácizó csapatok hirtelen megtalálják a szerelmet és a dunábalőtt nagypapa unokája rászavaz a dunaparti cipőkbe pisáló jelöltre a liberális demokrácia jegyében "

Bizony, meglenne a szépsége annak, ha az elődeik kígyót békát dobáltak egymásra (és megosztották a társadalmat), most sikerülne megújítani a pártjukat, és ténylegesen együttműködniük. Az hiteles lenne, ha ezt nyilvánosan meg tudnák lépni, és felvállalni az egységes ellenzéket. Ehhez elengedhetetlenek lennének a személyi változások is.

@Anett: Az ellenzék politikájának az a legnagyobb baja már sok éve, hogy csak a duma van, azt nem követik tettek. Sikerül minden választás előtt addig topogni egy helyben hangzatos szövegeket pufogtatva, amíg a fidesz köszöni és megnyeri a választást. Fel kell fognotok, hogy a szavak ideje lejárt, tettek kellenek. Ha része akartok lenni egy egységes és felelős ellenzéknek, akkor ehhez tettek és összefogás kell, ténylegesen, nem csak szavakban, nem csak háttéralkukban, hanem kilépve a nyilvánosság elé és olyan program mentén összefogni ami érthetően és érzékelhetően a társadalom legnagyobb problémáit kívánja orvosolni. Minden ellenzéki pártban vannak olyan hiteles politikusok (nem feltétlenül azok akiket Ti gondoltok annak), akik tenni szeretnének a hazájukért, hajlandóak érte DOLGOZNI is és nem csak beszélni a problémákról, hanem azokra megoldást is találnak.
Ideje lenne egységbe tömörülni és egy közösen elfogadott vezetőt választani, elvégre mind demokratikus párt vagytok. Mutassátok meg nekünk hogy milyen Magyarországot szeretnétek, és ha ez hiteles mi el fogjuk hinni, és azért mi is tenni fogunk.
Látszatintézkedéssel mindig egy helyben fogtok maradni és tényleg a Ti hibátok lesz ha engeditek tönkretenni a hazánkat.
csakegyvalaszto 2019.01.26 10:55:16
@eßemfaßom meg áll: "nem az elődeik, ők maguk két hónappal ezelőttig stabil ideológia mentén. Nácikkal/komcsikkal nincs közösködés."

Ha feltételezzük, hogy ezek a pártok megújulnak, akkor már nem azok a személyek lesznek a pártok élén, akik egymás ellen hergeltek. Azoknak nincs helyük az összefogás tagjaként, maximum támogathatják. A szememben óriási hozzáadott értékkel járna, ha az ellenzéki pártok ténylegesen békejobbot nyújtanának egymásnak, és megmutatnák, hogy képesek együtt dolgozni egymással.

A Jobbik pl megújult, elmozdult a szélsőjobbról közép felé (sok szélsőjobboldali támogatót elveszítve, de szerintem hosszabb távon lényegesen többet nyert ennél). Az MSZP-n nem látok hasonló folyamatokat. Ha azt feltételezzük, hogy minden párt lépéseket tesz a közép felé, igen hamar találkoznak, de pl az MSZP és DK tele van olyan politikusokkal, akik nemcsak vállalhatatlanok, hanem hiteltelen megélhetési politikusok. Esély az összefogásra akkor van, ha minden jelenlegi ellenzéki párt megújul, elköszönnek a megosztó/hiteltelen politikusoktól, és közös egyszerű és érthető irányvonalak mentén folytatják együtt egy közös vezetővel, közös programmal. Konkrétan nincs más út.

Ha ezt meg tudják csinálni, akkor három dolgot érnek el:
- megmutatják hogy nem csak beszélni, hanem cselekedni is tudnak;
- megmutatják hogy elsősorban magyarok, csak másodsorban jobb/baloldaliak, és elkezdenek egy folyamatot, ami be tudja temetni a társadalomban képződött lövészárkokat;
- ha működőképes közösséget hoznak létre, amit nem rombolnak szét az esetleges belső ellentétek meg is teremtették az igazi alternatívát a fidesszel szemben, egy erős, kormányképes hiteles ellenzéki pártot.

E nélkül nincs miről beszélni, és bármi amit mondanak fingszerűen elszáll a levegőben...
csakegyvalaszto 2019.01.26 11:46:09
@nemecsekerno_007: "Amíg az MSZMP bármelyik utódpártja porondon van, nem fognak rátok szavazni."

Nem a baloldali iránnyal van probléma Magyarországon, hanem azokkal akik képviselik. Ha a mai baloldal nem tud megújulni és szakítani a múlttal (és az azt képviselő személyekkel), akkor egyszer csak el fognak tűnni, ugyanis hiteltelenek.
A mai magyar társadalomban egy hiteles baloldali párt tömegeket tudna megszólítani, ugyanis pont a "célközönségük" van messzemenőkig elnyomva. Elég beszédes, hogy jelenleg (ez az elmúlt évekre is igaz) ebből kb 15%-nyi támogatást se tudnak összesen maguk mögött. Én ezen pl minimum elgondolkodnék!

Mondom ezt úgy, hogy én inkább konzervatív értékrendet képviselek, tehát nekem nem opció a baloldal. Mindazonáltal kerékkötői annak a folyamatnak, ami változást tudna hozni a társadalomban.
A demokrácia építménye a világ sok országában recseg-ropog: a legrégebbiek egyike a brexit miatt roggyant meg, az USA-ban pedig a két nagy párt ellenséges viszonya és a populizmus teszi próbára. A demokrácia válsága a világ számos részén tapasztalható: az ezredforduló idején még úgy látszott, hogy…..
csakegyvalaszto 2019.01.24 21:58:07
@Szalay Miklós: "Vészterhes időkben"

A vészterhes időket pont a kormány generálta azzal, hogy nem a jövőbe fektet (oktatás), hanem a múltba (várba költözés).
Kövezz meg, de az élet túl rövid ahhoz, hogy ne szabadon és nyugalomban éld, lehetőség szerint jólétben és békében felnevelve a gyermekeidet. Most se nyugalom, se jólét, a szegények egyre lejjebb csúsznak, a gazdagok pedig egyre gazdagabbak.
Az oktatásból kiérzik a fidesz aknamunkája, innovatív fiatalok helyett egyre inkább tényleg összeszerelők jönnek, az egyetemet elüldözik, a tudást lenézik. Irányítható masszát akarnak kreálni a jelenben politikai haszonszerzés miatt felélve a társadalom jövőjét. Nyugaton dübörög az egészségügy (egyre több komoly betegség válik gyógyíthatóvá), korrekt körülményeket biztosítanak az ellátás terén, amíg itt ha jó ellátást szeretnél elmész magáneübe plusz pénzért (nem is értem miért fizetjük a tb-t).
Ha jogállamban szeretnél, ha igazságot akarsz, akkor költözz el, mert itt nincs, csak irányított ítéletek.
Ha valami nem tetszik, akkor mehetsz, nyitva a kapu. Sokan mentek is, vissza se nézve, pedig a magyar egy patrióta nemzet. Valószínűleg soha nem térnek vissza.
Öregszik a társadalom, egyre kevesebb a szakember, és ellentétben a kormánypropagandával egyre nagyobbak a vállalkozások terhei. Semmire nincs pénz, ami a társadalom javát szolgálná, de mindenre van, amit Orbán szeretne. Önti bele a tehetségtelen, egyedül és segítség nélkül életképtelen NER vállalkozók zsebeibe a közpénzt, amíg a munkások egy részét túlórára szorítja. Szomorú, hogy a hanyatló nyugaton napi 8 órával az átlagember képes eltartani a családját, és néha belefér egy nyaralás is, pedig nem menedzser. Itt aki nem legalább a felső-középosztály tagja túlórával se biztos, hogy eljut külföldre nyaralni, és alig tud elég időt tölteni a családjával.
100-szor inkább egy békés demokráciában élnék, mint a jelenlegi etnikai nacionalizmusban, nem felélve a gyermekeim és unokáim jövőjét...
Mi volna, ha még nem is lenne puritán...
csakegyvalaszto 2019.01.24 15:37:42
@Hata Mari..: "Miért is probléma az,ha egy miniszterelnök hivatalát saját országa elismert művészeinek képei díszítik? "

Szívesen felajánlanék neki akár ingyen is egy autentikus magyar alkotást, ami tényleg puritán lenne. Saját munkaként minden nyílászáróra szerelnék csodálatos kovácsoltvas rácsokat, és az irodájának lecserélném az ajtóját egy fantasztikus fém "biztonsági ajtóra", esztétikus etetőnyílással. Szerintem illene hozzá...
csakegyvalaszto 2019.01.24 16:36:46
@Hata Mari..: "Mert ugye a Fehér Házban,vagy Downing Sreet 10-ben véletlenül sincsenek festmények ismert művészektől.. "

Nekik nem is ajánlanám ingyen a munkámat, csak a mi Fényességes O1G-nek csinálnám meg a rácsokat és a cellaajtót ingyen. Boldogan. ;)
Akár anyagosan is... :)
Kiépült a Nemzeti Együttműködés Rendszere, vagy ahogy a költő mondta: Be van fejezve a nagy mű, igen. A gép forog, az alkotó pihen. Év-milliókig eljár tengelyén, Míg egy kerékfogát ujítni kell. Kialakult – most nem beszélünk arról hogyan – az új burzsoázia. A magyar tőkésosztály. És mindenki…..
csakegyvalaszto 2019.01.22 07:26:59
@Behajtó70: "ha nem Mészáros, akkor ki? De balfék mellébeszélés helyett konkrétumot mondj! Valami osztrákot szertnél? Svédet? Németet? Úgy mégis kinek vannak még ilyen gépei, csapata, hogy pl plázát, autóplyát építsen?"

Ha Garancsi-Mészáros és a többiek nem korlátlan urai lennének a közbeszerzéseknek, akkor már régen több magyar cég is képes volna autópályát és plázát építeni. Olyat kérsz számon amit jelen állás szerint lehetetlen elérni, ha valaki nem kap olyan munkákat, amikhez ilyen gépek kellenek nem fog beruházni rájuk, mert nem önt bele egy rakat pénzt, hogy utána lássa a pénzét állni. Ezt hívják verseny torzító hatásnak.
Ha egy kutya világra hoz öt kiskutyát, de valamiért nem szoptat közülük csak kettőt, akkor elég álságos belekötni a maradék 3 kiskutyába hogy véznák és gyengék. Nem tehetnek róla, torzul a verseny. Ha mind kapna rendesen enni, akkor mind szépen gyarapodna, és öten könnyebben kergetnek el farkast, mint ketten...
Én azt savallom tehát, hogy ezt a pénzt/munkát nem magyar kis- és középvállalkozások kapták meg, azt savallom, hogy nincs igazi verseny a közbeszerzésekben, azt savallom, hogy túlárazzák a megvalósuló projektet, valamint felesleges presztizsberuházások valósulnak meg, ahelyett, hogy ezt a pénzt a gazdaság megerősítésére költenék, hogy a gazdasági növekedésünk ne az EU-s támogatások volumenétől függjön. Azzal, hogy kitermelték a szupergazdag Mészárost a magyar vállalkozások kárára, létrehoztak egy teljesen torz piacot, ami önállóan megélhetésre és növekedésre képtelen. Csak segítséggel.
csakegyvalaszto 2019.01.22 11:30:00
@gomorra: Kiegészítenélek:

Meglátásom szerint (bár ezzel nem leszek népszerű) a mai MSZP és DK az Orbáni rendszer legnagyobb támogatója, és puszta jelenlétükkel biztosítják a fidesz győzelmet. Már lassan 12 éve nem hiszem, hogy ezt nem látják, ha nem újulnak meg teljesen, más néven, más emberekkel, akkor azt segítik akiket a főgonosznak tartanak (teljes joggal).
Egyszóval nem a liberalizmussal és a baloldali politikával van baj, hanem azokkal akik ezt képviselik, azaz a baloldali pártokkal és politikusaikkal. A baloldali ideológia a mai magyarországon tömegeket tudna megszólítani, de nem ezekkel a pártokkal és nem ezekkel a többnyire 90-es évek óta regnáló megélhetési politikusokkal. Teljesen hiteltelenek, amit maguknak és az elődjeiknek köszönhetnek.
Abban egyetértünk, hogy Bajnai 1 évével nem volt gond, én személy szerint nem vagyok baloldali beállítottságú, de azt az egy évet amit és ahogyan végigcsinált az szerintem korrekt volt, és nem tudok mondani más hasonlóan vállalhatóan kormányzott 1 évet az elmúlt 30 évben.
Facebook oldalunkon kaptuk ezt a jól megfogalmazott írást egy olvasónktól, aki történetesen a kormánypártra szavaz. Üzenete szerintem mindenkihez szól, s különösen az ellenzéki érzelműek számára lehet tanulságos. Személy szerint több okból is fontosnak tartom, hogy párbeszéd legyen a…..
csakegyvalaszto 2019.01.13 19:36:00
Biztos nem leszek népszerű, de akkor mi van, ha ezt a levelet a pártközpontban írták meg, és mi van akkor, ha valóban egy megkeseredett fidesz szavazó próbálja megmagyarázni magának miért szavazzon arra a pártra, aki sokadjára is átverte és kihasználja.
Nekem az tetszik az indexben, hogy ilyen írások is lejönnek a blogokban, ellenzékitől a kormánypártiig. Őszintén nem értem máshol miért nem, és mi ebben a hiba?

Válaszul a levélírónak, ha tetszik a kormány politikája, akkor szavazzál rá. Ez olyan természetes, minthogy én biztosan nem fogok szavazni rájuk. Egyszerű a gondolkodásmódunk között a különbség, minthogy teljesen más az értékrendünk. Számunkra mást jelent a tisztesség és az erkölcs, máshova helyezzük a nemzetünket az értékrendünkben, és a mindenkori politikusokat is. Biztos hazaáruló vagyok, de én hamarabb vagyok ember, mint Magyar. Nekem többet ér a becsület, mint egy sajnos tönkretett szó, a "nemzet". Annyi lopáshoz használták már, hogy elveszítette az értékét.
Viszont nekem Magyarország és a magyar társadalom mindig fontosabb lesz, mint bármelyik politikus, vagy politikai párt.
Egy szóval tisztelem és elfogadom a véleményed, valóban egyre nehezebb megtalálni az önigazolást, hogy miért a pártérdekhez görbíted az értékrendedet, és miért nem az értékrended alapján alakítod ki a pártpreferenciád. Ez valóban nehéz lehet fidesz szavazóként.
Messzemenő következtetések Orbán vezér csütörtöki úgynevezett sajtótájékoztatója kapcsán. Avagy az újságírók árulása. Sokan kérdik, hogy lehet, hogy a kis vezető, Orbán, össze vissza repked egy strómanja luxusgépén, aki a repülőre való milliárdokat olyan megrendelésekből, gyakran valószínűleg igen…..
csakegyvalaszto 2019.01.10 23:33:25
@Ms.Cunnesburry:
Valóban, jön majd az ellenzék, borzalom. :)
Akkor biztosan elszabadul az apokalipszis, idejön Soros, és győzelmi mámorában alapít majd valami segélyszervezetet, vagy ami még rosszabb, valami demokráciát támogató szervezetet. Minden migráns aki eddig messze elkerülte Magyarországot mind itt fog döngetni a kapuknál, és bár a világgazdaság elég jól karistol, mi azonnal előreengedjük Bulgáriát is, majd csendben összeomlunk.
Viccet félretéve, bármilyen kormányzás jobb lenne a jelenleginél, amiben a konszenzus nem kerülhető meg, és nem jut egy kormánypárt határtalan kontroll nélküli hatalomhoz...
csakegyvalaszto 2019.01.10 23:36:57
@putris72: Nem tudom, én sosem kedveltem Gyurcsányt, még Öszöd előtt se. Viszont nagyon sok átfedést látok az Orbán és Gyurcsány kormány között. Mindkettő káros volt, mindkettő hazudott, csak Gyurcsánynak nem volt kontroll nélküli hatalma.
Amikor hiteles ellenzéki vezetőről beszéltem elhiheted, hogy nem rá gondoltam... :)
csakegyvalaszto 2019.01.11 05:56:46
@E1G ellenzék egy geci: "az Europat elfoglalo, eroszakkal iszlamizalni szandekozo arabokkal is osszefognanak"

Erre példát tudsz mondani?
Én egy ilyenről tudok, Pharaonnak hívták, és Orbán szomszédja volt. Bár nemzetközi körözés volt rajta, mégis Orbán meghívására beengedték az országba, mi több, a barátját a parlamentbe is beengedték az alakuló ülésre.
A rabszolgatörvény – hülyeség! Egy felfújt lufi… ami jót pukkant! A dolgozók egy jelentős része eddig is több, mint 400 órát túlórázott és örült, ha viszonylag pontosan elszámolták, vagy lecsúsztatta… A munkáltatók pedig eddig is megtalálták a módját, hogy lepapírozzák a túlmunkát, ahogy abban is…..
A mai bonyolult gazdasági és társadalmi viszonyok között egy ország számára a legfontosabb a kormányzás minősége. A kialakult demokráciákban a kormányokat az általános és titkos választásokon megválasztott képviselők bízzák meg, és ellenőrzik tevékenységét. Létfontosságú, hogy ezek a képviselők…..
csakegyvalaszto 2018.12.31 15:46:26
@John Nethem:
ado.hu/munkaugyek/rabszolgatorveny-apro-de-fontos-elemet-szurtak-ki-a-bdo-szakertoi/

24.hu/fn/gazdasag/2018/12/19/rabszolgatorveny-beremeles-csel/

szakszervezetek.hu/hirek/16234-rabszolgatorveny-marad-a-400-oranyi-tuloraztatas-lehetosege

Mégegyszer leírom, a tüntetéseknek nem az alfája és omegája ez a törvény, hanem ez volt az utolsó csepp a pohárba.
Mielőtt agyonvéded, azért Te is olvass egy picit, az utóbbi link egy általad is linkelt lapról van, így elvileg annak a szavát nem találod elfogultnak.
csakegyvalaszto 2018.12.31 16:04:11
@John Nethem: Lesz akit jobban érint, lesz akit kevésbé, nem minden munkáltató egyforma. De ha valaki fél év múlva rájön, hogy átverték és kihasználták, akkor már nem tud kiállni ez ellen a rendszer ellen. Az vessen magára, hogy most, amikor lehetősége lenne tiltakozni nem emelte fel a hangját...
csakegyvalaszto 2018.12.31 16:22:19
@John Nethem: Felőlem bármit belinkelhetsz ide, olvasni már biztosan nem lesz időm. Egy dolgot azért kérdeznék: Lesz olyan munkavállalói csoport, akit hátrányosan érint ez a törvény?

Ha erre a kérdésemre a válasz igen, akkor fogd fel a dolgot úgy, hogy a társadalom ellenkezése a törvénnyel szemben indokolt, és akit nem érint, az szolidaritást vállal azzal, akit igen. Egy normális társadalomban pont így működnek a dolgok, hogy a nép képes összefogni azért, hogy senkit ne nyomjon el a regnáló hatalom. Remélhetőleg 2019 az összefogás és az ellenállás éve lesz!

És ezzel itt befejezvén kívánok mindenkinek Boldog Új Évet! Pártszimpátiától és véleménykülönbségtől függetlenül.
A Népszava mai számában érdekes interjú jelent meg. A Klubrádió tulajdonosa, Arató András nem utalt ugyan Van-e pénz a kormánykritikus sajtóra? című bejegyzésemre, de pontosította számomat, az ötvenmilliót. Szerinte a legutóbbi kampány hetvenmillió forintot hozott. Elmondta, hogy évente 150-200…..
csakegyvalaszto 2018.12.30 19:18:45
@Zöldi László: Bár kormánykritikus vagyok, de engem nem hoz lázba egy kormánykritikus média.
Engem kizárólag olyan média érdekel, ami objektív tájékoztatást ad. Ha engem kérdez én a közmédiát alakítanám át, mégpedig úgy, hogy a mindenkori kormánypártok 2 fő felelős szerkesztőt delegálnak, és az ellenzéki pártok is két fő felelős szerkesztőt delegálnak az intézmény vezetésére. Mindegyikük ugyanazokkal a jogokkal rendelkeznek. A műsorkészítéshez ennek a 4 embernek konszenzusra kellene jutni milyen anyag kerülhet adásba. Valószínűleg a kezdeti időszakban kikaparják majd egymás szemét, de szerintem ebből idővel egy korrekt és hiteles tájékoztatást nyújtó rendszer tudna épülni.

Ezen felül, hogy kinek mi az igénye, hogy kormánykritikus vagy kormánypárti tájékoztatást szereti jobban ezen felül, az az ő felelőssége, adakozzon annak a médiumnak, akinek akar.
csakegyvalaszto 2018.12.30 20:10:01
@BiG74 Bodri: Nem csak az újságíró a lényeg. Minden újságírónak és szerkesztőnek van egy látásmódja és óhatatlanul is belekeverheti ezt a tájékoztatásba.
Nem azt mondtam, hogy rakjanak oda pártkatonákat (jelenleg ez megy), hanem jelöljön 2 neves szakértő szerkesztőt a mindenkori kormánypárt, és 2 neves szakértőt az ellenzék. Egymással konszenzust keresve a pártatlan tájékoztatás nem tudna megvalósulni, mert a többi nem engedne adásba olyan anyagot, amihez nem tudja a nevét adni.
csakegyvalaszto 2018.12.30 20:36:39
@rallus: "A szavazók sem azért juttatták ilyen erős felhatalmazással hatalomra a kormányt, hogy most felesleges gesztust gyakoroljon az önmagát felszámoló ellenzékkel szemben.. "

Fogalomzavarban vagy. Nem csak Te, hanem a kormány is. Nincsenek felesleges gesztusok, a közmédia nem a kormányé, nem az ellenzéké, hanem a népé. Az embereknek alkotmányos joguk van a független tájékoztatáshoz.

Azt mondod, hogy az én adómból fenntartott közmédia simán lehet bármely politikai párt irányított propagandájának szócsöve? Eszerint az én véleményem másodlagos? Én egy másodlagos állampolgár lennék? Csak mert nem félek sem Sorostól, sem a migránsoktól? Azért mert azokkal a problémákkal szeretnék foglalkozni, amik ténylegesen érintenek?

Az én -és minden magyar munkavállaló- adómból évente kb 25.000 Ft-ot költenek el a közmédia fenntartására, és amíg ez így megy, addig nem gesztus a pártatlan tájékoztatás, hanem kötelesség.
Az én jó ember Viktorom új politikai termékként azzal állt elő idén, hogy Magyarország 2030-ra utoléri Ausztriát. Jó vicc. Emlékeztet egy másik "jó ember" beiktatási tréfájára, aki 1933-ban azt mondta: "Adjatok nekem tizenkét évet, és Németországra nem fogtok ráismerni." A német emberek megadták.…..
csakegyvalaszto 2018.12.30 14:02:59
@felső határ nincs:
"S ez jo hir."

Nem, ez nem jó hír... :(
A német gazdaság több lábon áll, nem csak az autóipar az erőssége. Sokadjára is leírom, ha válság van az ember nem vesznek új autót, és ha nem vesznek új autót, akkor a gyárak sem gyártanak annyit. Olvass vissza, nem írom le még egyszer.
csakegyvalaszto 2018.12.30 14:42:52
@felső határ nincs: "Az idosek sem mind a koztv-n elnek, mind2 szulom nyugdijas neznek koztv-t, kereskedelmi tv-t es hasznaljak az internetet. Es beszeelgetnek a csaladjuk fiatalabb tagjaival is, pl. politikarol."

Nem általánosítottam, nem mondtam, hogy minden idős köztévét néz és nem ért az informatikához. Azt mondtam, hogy vannak olyanok, és hogy vidéken pl több embert is ismerek. Én szeretem őket, és semmi pénzért nem szólnék bele, hogyan éljenek, hogyan gondolkozzanak a világról, elfogadom a véleményüket és nem akarom őket megváltoztatni. Azt viszont szeretném megváltoztatni, hogy a közpénzből finanszírozott közmédiából irányított propaganda folyjon, ami magyar embert magyar ember ellen uszít pusztán politikai alapon.

Amit leírtál a családodról az tökjó, és bár nem értünk egyet sok dologban, de abban biztosan, hogy az a helyes modell, amit a szüleid csinálnak, többféle sajtóból tájékozódnak és beszélgetnek családon belül a politikáról. Csak a döglött halat sodorja magával az ár. Én is sokat beszéltem otthon politikáról, és volt amikor máshogy láttam a dolgot mint a szüleim. Olyan is volt, hogy másra szavaztam mint ők... :)
csakegyvalaszto 2018.12.30 15:06:51
@felső határ nincs: Válság idején a luxuscikkek és a drága technológiai eszközök kereslete visszaesik. Ez lehet csak ideiglenes állapot is, legutóbb 2008-ban erőteljeset esett a luxuscikkek forgalma, de 2010-re megindult utánuk újra a kereslet. A baj csak annyi, ha az autóipar elszenved itthon egy 30%-os esést, az a GDP-t 10%-kal vágja haza.
Szokás azt gondolni, hogy a politikai kommunikációt illetően a Fidesz képviseli a valódi minőséget. Amikor a Narancsosok ellenzékben voltak, ez akár még igaz is lehetett, Navracsics Tibor felszólalásai valóban képviseltek egyfajta intellektuális szintet, nemcsak a formát, hanem a tartalmat illetően…..