Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mandy004

305 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Shanghai legforgalmasabb utcájának, a Nanjing-nak mindkét oldalán található egy Peace Hotel - habár a két épület nem egyszerre épült, és jó darabig nem volt közük egymáshoz, mégis évekig egyazon hotel két szárnyaként üzemeltek. Az egymással szemben álló két épület ma már ismét két külön szálloda. Az…..
A Külső Sunset ködös tengerparti közösség lakói számára ez az édes hely ideális néhány óra lógásra. A restaurált fa-dominálta dekor berendezés tökéletesen hangulatos, és a nap minden órájában vonzza a látogatókat egy finom reggelitől az esti long drinkig. A barátságos személyzet, a jó, helyileg…..
Kissamos Kréta északnyugati részén található, csendes kisváros 40 kilóméteres távolságra Chaniától. Kissamos kb. 2500 lakossal rendelkezik, eredeti nevét -Kastelli- az egykor a városközpontban álló velencei erődről kapta, melynek falai helyenként még ma is láthatóak. Már a rómaiak korában is…..
Az ókori római város, Pompeji elöljárói úgy döntöttek, nem vesznek tudomást a helyi templom jósnőiről, amikor azok közelítő katasztrófát emlegettek, és azt mondták, hogy a várost ki kellene üríteni. Pompeji lakói racionalisták voltak, és úgy vélték, az élet éppen hogy kezd visszatérni normális…..
A malmöi Triangeln vasúti pályaudvar épülete inkább tűnik egy jövőbe vezető időgép kapujának, semmint egy épületnek, ami mögött vonatok sorakoznak.  Az építés során igyekeztek a lehető legkevesebb kényelmetlenséget okozni a városlakóknak, az új Triangeln állomás építése ténylegesen a föld alatt…..
Volt raktár, volt a japán hadsereg főhadiszállása - most szálloda. A 19 szobás The WaterHouse at South Bund valódi különlegesség a felhőkarcolóktól hemzsegő városban. A városrész, az egykori Shiliupu kikötő raktárházai és egyéb épületei közé amúgy sem illene egy modern, magas üvegpalota. A…..
Charles Laughton visszautasította a Híd a Kwai folyón című filmben a zaklatott ezredes szerepét azzal, hogy nem érti. Sir Alec Guinness sem volt oda érte különösképpen. Háromszor is visszamondta, később pedig forgatás közben abba akarta hagyni. A végén mégiscsak Laughton fogalmazta meg a lényeget.…..
A 118 méter magas Scandic Victoria torony Stockholm legmagasabb épülete, melynek érdekessége, hogy a homlokzatán lévő különálló tükrök az égboltot tükrözik vissza. Az üveggel borított, T alakú szálloda Kistában, közvetlenül Stockholm mellett magasodik. A Wingårdh építésziroda által megalkotott hotel…..
Portoroz mozgalmas nyaralóhely. Nem ajánljuk olyanoknak, akik nyugis, csendes helyre vágynak. Aranyos, modern tengerparti város kellemes klímával. Ékszere az Obala nevű tengerparti sétány, ami közös a szomszédos Piran városával. Portoroz nagyobb utcái tele vannak kávézókkal, éttermekkel,…..
A Koi Palace a tengerpart egyik legkedveltebb ebéd-helyszínének tekinthető. A Koi Palace-ban továbbra is komoly várakozásokra kell felkészülni, az ott fogyszatani vágyóknak (hétvégén, és hétköznap ebédidőben mindenképpen). Az étkezőrész kialakítása egy lépéssel versenytársak előtt jár, a sekély…..
Zacatecas Mexikó északi, középső részén található. Az ország egyik legmagasabban fekvő városa (2 440 méter). A mondás szerint Zacatecas "rózsaszín kőarc és ezüst szív". A terület gazdagságát a környék ezüstbányái alapozták meg - a város maga igazi koloniális gyöngyszem, mely 1993 óta a Világörökség…..
Baska Horvátország egyik legtöbbet fotózott és egyben, egyik legszebb városa. Helyileg a Krk sziget déli végén, egy sziklafalakkal határolt, hatalmas öbölben fekszik. Baska nyaralás tekintetében tökéletes választás, hiszen közel fekszik Budapesthez (mindössze 540 kilométerre), nem kell kompozni…..
Ennek a modern étteremnek a neve nemzetközi életérzést sugall mégis tradicionális. Az étterem egy régi ipari épületben ütött tanyát, amelyben régebben egy tésztagyár működött. Később a művészek központjává vált - a San Lorenzo egyetemi körzet közepén -, és megőrizte ezt a élénk környezetet, annak…..
Több mint 700 jelölt közül a Lahta Center nyerte el az év felhőkarcolójának járó díjat. A világot tekintve csak a 13. legmagasabb lesz, Európában azonban nem lesz nagyobb felhőkarcoló a Szentpéterváron épülő Lahta Centernél. A 462 méteresre tervezett torony elnyerte az év felhőkarcolójának járó…..
Sam Phillips egy szerény memphisi lemezkiadó, a Sun Records tulajdonosa volt. 1955-ben, mivel kevés volt a pénze, eladta az RCA Recordsnak exluzív szerződését, melyet egy tekintélyes pajesszal rendelkező fiatalemberrel kötött. Ez a fiatalember egyszer csak úgy besétált a stúdióba, hogy "próbaképp"…..
Spanyolország egyik legmodernebb és legextrább építménye, a 21. század egyik legnagyobb "mesterműve", a Marqués de Riscal egy ötcsillagos szállodaként üzemel - és talán nem nehéz kitalálni, de ezt is Frank Gehry (a Guggenheim-múzeum tervezője) építette meg. Magát az épületet 2006 októberében adták…..
Agios Nikitas Lefkada északnyugati részén fekvő kistelepülés, a sziget fővárosától 12 km-re. Mindössze 140-150 állandó lakossal rendelkezik, így az év nagy részében csendes és nyugodt. A nyári hónapokban a csend tovaszáll, amikor dimbes-dombos részre épült Agios Nikitas megtelik nyaralókkal és…..
Ennek a kellemes rusztikus étteremnek egy autodidakta szakács a tulajdonosa, aki naponta 40 kilométert utazik, hogy összevásárolja a napi szükséges összetevőket. A hangulat kellemes, az ételek modernek és jól tálaltak, a kovászos kenyér fantasztikus. Michal Brys séf úgy néz ki, mintha csak egy rock…..
A Lyon óvárosában található Collège Hotel nem volt iskolaépület, hanem iskola-témájú szálloda. A hétszintes épületben 39 fehér falú, fehér berendezésű szoba található. Az asztalok iskolapadra hasonlítanak, a tárgyaló akár egy osztályterem is lehetne. A Collège Hotelben épülete az 1930-as években…..
Janette Scott színésznőt kecsegtető ajánlattal keresték meg, nem kevesebbet, mint a Broadway új musicaljének, a My Fair Lady főszerepét kínálták fel neki. Akkoriban Janette még nem volt szabadúszó. Népszerű gyereksztárként – csak tizenöt éves volt – egy szigorú és megváltoztathatatlan szerződés…..
Wang Yook Sung séf nemrég nyitotta meg új helyét Szöulban, a robbanásszerűen fejlődő, népszerű kínai Jin Jin étteremlánc harmadik tagjaként. Az étterem éhes vásárlóit atipikus kínai menüvel vonzza be; senki ne várja, hogy mindenütt jajangmyeont vagy jjambongot. 17:00-tól kezdődő nyitva tartás azt…..
A Toros-hegységből érkező, bővízű folyó egy látványos vízesése néhány kilométerre található Manavgat városától, amely a turisták körében jól ismert Side közvetlen közelében van.  Side az ókorból származó romokról és a hatalmas szállodasoráról híres, ide viszont a szélesen zubogó folyó miatt…..
Habár a Pisai ferdetorony rendkívül értékes építészeti alkotás, mégis, a legtöbben ferdesége és persze tökéletes szelfi alapanyag mivolta végett keresik fel. Olaszország, Toszkána rigójában magasodó építmény Pisa városának egyik gyöngyszeme, a pisai Dóm-téren található katedrális fehér márványból…..
A belgiumi Denée falu egykori iskolájából lett szálloda nem csak az épület eredeti funkciója miatt különleges. A szálloda megálmodói és létrehozói, Anne and Jean-Luc Laloux fotósok, akik a világot járva sok-sok izgalmas és egyedi épületet fotóztak már le. Nem csak fotóztak, hanem láttak és…..
Egykoron a világ lakói elhatározták, hogy összegyűlnek Bábelben és naivitásukat bizonyítandó, egy tornyot építenek, amely a Mennyországba ér. Sajnos nem gondoskodtak kellő számú szinkrontolmácsról, így a terv kudarcba fulladt...