Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kibeszélő

56 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A folyamatos megosztás és agygyilkolás annyira eredményes, hogy jól működő, emberi kapcsolatok mérgesednek el, és mennek tönkre. Valakiknek biztosan jó így, de a többség alaposan meg fogja szenvedi, minden értelemben.  Hol volt, hol nem volt... Bár így kezdődhetne ez a poszt, és akkor egyértelmű…..
Úgy tűnik, hazánknak egyetlen problémája van: meg kell védeni az országot a migránsoktól. Holott Magyarországon az Európán kívülről érkező munkaerő száma egyre csak nő. Erről azonban nem szokás nyilatkozni az MTVA híradójában, ahol a műsoridő zömét amúgy a bevándorlók teszik ki. Azok a migránsok,…..
Lehet verni a mellet, hogy Magyarország jobban teljesít. Aki hajlandó levenni Orbán rózsaszín szemüvegét, észreveszi, a korábban mögöttünk kullogó országok ülepe is előttünk tart. Nem is kell ehhez messzire menni, elég, ha egy napra átugrunk Szlovákiába. Brrrr, igen, Szlovákiába. Brrr, de hát ők…..
Megszokhattuk volna már, hogy vannak fanatikus szavazók, akik felől az imádott politikus a jó édes anyukáját is el teheti láb alól, az a piedesztálról sosem fog ledőlni. Mert az agymosás tökéletesen működik Magyarországon. A propagandagépezet nap mint nap jelesre vizsgázik. Erre egy sor bizonyíték…..
Lassan 9 éve szerveznek tüntetéseket. De célravezető-e békésen masírozni, és meghirdetett időpontban újabb városnéző sétát tenni a tömeggel? Az elmúlt években rendszeresek voltak a demonstrációk. A hatalom mindig adott rá okot. Hol politikai pártok, hol civil szervezetek kezdeményezték a békés…..
Ma is aktuálisak lennének Batsányi János közismert sorai? Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,vigyázó szemetek Párizsra vessétek!  A történelem ismétli önmagát, szokás mondani. Erre sok esetben találunk is példát. Akár a jelenkor eseményeire is ráhúzható egy előkép. Talán csak a középiskolában…..
"Még több gyereknek lássuk a mosolyt az arcán..." - ha ezt Teréz anya mondta volna, sírva fakadnék. De sajnos, a Mikulásgyár sajtótájékoztatóján hangzott el, nem is akárki szájából. Úgy tűnik, a rendszerkritikus belső hangom csak nem hallgat el. Hisz történnek még olyan dolgok, amitől erős…..
Április 8-a után mélyrepülésbe kezdett a magyar közélet (nem mintha előtte szofisztikált lett volna). Nem csoda, ha a korábban aktív blogger úgy érzi, inkább recepteket oszt meg, mert annak több értelme van.  És igen, a röpke bevezetőt olvasva a megrögzött Orbán-fanok felkiálthatnak: jobb is, ha a…..
Micsoda rémséges hírek röppentek fel az elmúlt napokban. Volt egy szaros pelenka, aztán jött a kőbányai fantom. Talán nem is a kiszámíthatatlan élet produkálta egyik borzadványt a másik után? Múlt héten, amikor még augusztus 20-i ünnepségek és a nyár végi szabadságok mámorában úszott az ország (a…..
Nem sok lehetőségünk maradt objektíven (vagy az igazságról) tájékozódni. Az eldugott vidéki falvakban pedig semmi. A tévé mehet a kukába. Mindezt pedig azért jelenthetjük ki, mert egy szeggel több került a magyar újságírás koporsójába. Igen, a Hír TV visszafideszesítésére gondolok. Ami marad, az…..
Azt hiszem, megvilágosodtam. Végre összeraktam, mi az összefüggés a foci, a TAO, Paks 2 és a hajléktalan törvény között. Egyszerűen zseniális! Amikor rájöttem, miféle rejtett kapcsolat húzódik a felsorolt dolgok között (holott látszatra semmi közük egymáshoz), a felismerés akkorát koppant, hogy a…..
Nem is tudom, melyik volt érdekesebb: maga a VB-döntő vagy ami utána következett...Mert ami a díjátadón történt, egyrészt komikus, másrészt félelmetes, de mindenképp érthetetlen. A foci-vb fieszta hangulata még olyanokat is magával ragad, akiket a foci nem is érdekel. Ezzel valahogy én is így…..
Merthogy Gáspár úrfi is beszállt a bizniszbe, és ezzel Viktor bácsi újabb eszközt kapott uradalma felvirágoztatásához. Egyik vasárnapi ebéd közben, amíg kicsik és nagyok Anikó néni tyúkhúslevesét kanalazták, az Orbán család átbeszélte uradalmuk helyzetét. Végül arra jutottak, túlságosan fél vállról…..
Egyetlen dolgot még mindig nem értek: miért jó a kormánynak, ha szarul érezzük magunkat saját országunkban? Évek óta mondogatom, ennél rosszabb már nem lehet. És évek óta folyamatosan bizonyítják, igenis lehet. Egy ideig arra gondoltam, kivonulok ebből az egész komédiából, és megpróbálom úgy élni…..
Július 1-től tovább szorul a hurok a nyakunk körül? Ezt még nehéz lenne megmondani. Mindenesetre 2 dolog is arra utal, a Nagy Testvér lassan azt is ellenőrizni szeretné, mit eszünk vagy mit ürítünk. Több jogász is felhívta a figyelmet arra, hogy az új büntetőeljárási törvény bűzlik. A kormányzat…..
Nem bírok leszállni a témáról. Viktor annyira sokoldalú, hogy arról beszélni kell. Múlt héten éppen komikusi hajlamait csillantotta meg. Ami az alattvalókra nézve mégis tragédia. Először is az történt, hogy a miniszterelnök úr bevágtatott egy fővárosi rendelőintézetbe testőrei körében, majd üres…..
Érthetetlen, miért jó a magyarnak folyton a múltba révedni. És ha lehet, lemásolni azt. Most például olyan, mintha a 21. századi Horthy-korszakot építenénk. Tény, hogy a 2010-es évek eddig nem arról szóltak, hazánkat hogyan alakíthatjuk át ultramodern országgá. Se technológiában nem vagyunk a…..
Most hogy hetek óta itt a strandidő, a 3-as metró új szerelvényeiben is élvezni lehet a hőséget. Hiába, az orosz csúcstechnológia, a ventilátorok nem igazán segítenek a hőérzeten. Sajnos, a dolgok jelenlegi állása szerint a mekk elekes felújítás után sem kapunk egy 21. századi metrót. "Ez az amit…..
Mégis mi a fenét akar Orbán a környező országokban? Befolyást szerezni? Vagy ő csak egy szimpla végrehajtó? Szöget ütött valakinek már (rajtam kívül) a fejében az a kérdés, hogy Orbán miért sündöröghet annyit a kelet-, délkelet-európai országok körül. Nekem erre is van elképzelésem! De mielőtt egy…..
Celebnek lenni kétélű fegyver. Hosszú Katinka pedig többek közt most ennek is ihatja a levét. Az elmúlt évek alatt lassan ízlelgettük, majd rákaptunk, végül talán át is láttuk, mit takar az a fogalom (vagy fogalomnak sem nevezhető szó), hogy celeb. Tömegeknek izgalmas jelenség, hisz a celebek…..
Lesznek-e önkormányzatok? - ez itt a kérdés. A válasz pedig nem egyértelmű! Ha nem tudnánk, ebben az országban szinte bármi megtörténhet, akkor ez a poszt annyiból állna: igen, lesznek önkormányzatok. Én lennék a legboldogabb, ha ezzel be is fejezhetném ezt az eszmefuttatást. De miután a valóság…..
A világban sosincs békesség: háborúk és terrorista merényletek szedik áldozataikat. Most Magyarország büszkén beáll az erőszak mögé, mert egy olyan lépést támogat, ami csak olaj a tűzre. A magyar kormány ismét jobban tudja. A közös álláspont helyett külön utat választ. Megteheti, hisz Magyarország…..
Belenéztem a tévébe, és megállapítottam, egy soha véget nem érő horrort vetítenek az országban. Mert a parlamenti színjáték tovább folytatódik.  Mintha a Rémálom az Elm utcában menne újra meg újra meg újra. Pontosan ilyen a magyar politikai élet. Bő egy hónapja még a folyamatos latolgatásokat,…..
Az OECD ismét közzétette jelentését 2017 decemberében tagországainak jóllét indexéről, amely különböző gazdasági és társadalmi mutatók révén fest részletes képet az adott ország lakosságának életszínvonaláról és életminőségéről. A 2017-es évre vonatkozó tanulmányból érdekes összefüggéseket lehet…..
Svájcban nem jó nyaralni, mert utána Magyaroroszágot még mocskosabbnak, még élhetetlenebbnek érzékeljük, mint azelőtt. És ne álmodozzunk arról, hogy unokáink majd látni fogják azt az életszínvonalat! Svájc nem egy másik ország. Egy másik bolygó. Lázár János hírhedt videója sokkal nagyobbat szólt…..