Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EgyTalDodolle

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szakállas viccel élve rögtön vissza is lehetne kérdezni: Miért, jó? Nos, a mai poszt alapján vannak bőven előnyei az ottani életnek. Ráadásul a mai válogatás annyiból is kilóg a Tíz dolog-sorozat többi része közül, hogy nem egy ember, hanem az ottani egyik magyar közösség…..
EgyTalDodolle 2018.03.21 08:03:52
@swfla: Tivadar -ha jol ertettem- azt szerette volna szavakba onteni, hogy a szuletett katariak felsobbrendunek erzik-e magukat.

Csak azert probalok villogni, mert eppen ma erkezett meg az Ujmagyar-Omagyar szotaram. Ha felreertettem volna Tivadar Polgart (Polgar Tivadart?), akkor meg gyakorlom a szotarazast.

A blogbejegyzessel kapcsolatban nekem is van kerdesem, ha meg olvassa valaki a kinti magyarok kozul. Magyarorszag es Katar kozott van egy kettos adoztatas elkeruleserol szolo torveny. De tudtok esetleg konkret peldat, amikor valaki Katarbol hazakoltozott es sikerult elinteznie, hogy ne adoztassak meg a szamlajan hirtelen megjeleno osszeget? Katarban ugyan van allami nyugdij, ha valaki az allamnak dolgozik, de foltetelezem ez a kivandorolt kulfoldi dolgozokat nem erinti. A kinti magyarok kozott szokott tema lenni, hogy mikeppen erdemes tervezni a nyugdijas evekre (akar hazakoltozve akar kint maradva)?
Simicskó nem is érti a hisztériát, ők ezt mindig így csinálják...
EgyTalDodolle 2018.02.17 23:45:55
@legális: "De érdekelne, ki az óvoda fenntartója, nem csak Simicska körzetében, hanem általában?"

A kérdésed nyilván költői, hiszen tudod a választ: a helyi önkormányzat, illetve esetleg valami alapítvány. Ez természetesen nem csak az óvodákra igaz, hanem más közintézményekre is. De a kérdésed megfogalmazása kellően pontos, amikor a fenntartóról érdeklődsz és nem a tulajdonosról. A fenntartó, mint a neve is sugallja, az intézmény működését biztosítja valamilyen forrásból, például az adófizetők pénzéből.

Az általad elmondottak igazak például a kórházakra is. Tiltakoznál, ha esetleg ott is aláíratnának a betegekkel egy nyilatkozatot, hogy csak akkor léphetnél be a frissen felújított részlegre, ha előzetesen alaírtad, hogy lényegében bármikor készíthetnek fényképet, amit a helyi újságban megjelentethetnek?

"melyik is az intézményben készült fényképeket szeretné felhasználni. Jogos? Naná."

Mire szeretné fölhasználni? A rábízott vagyon fölhasználásának igazolásához egy fénykép szügségtelen, hiszen nem bizonyít semmit. Az elszámoláshoz a költségvetés ellenőrzése, az átadás-átvételkori jegyzőkönyvek szükségesek. Az önkormányzat feladata nem a kampány. Az a pártok feladata négy évenként. Továbbá a fényképek készítése azért sem indokolt az önkormányzatot képviselő emberekkel, mert az önkormányzat nem szorul ilyen marketingre. Nincsen versenyhelyetben, tehát ha egy helyi lapban megjelenik egy hír miszerint az önkormányzat x forintot költött a helyi óvoda fölujítására, akkor evvel a tájékoztatást elvégezte. Lehet ellenőrizni, az érintettek, gyermekek, szülők, ott dolgozók amúgy is látják.

"A pénz a támogatás kell, a pénz elköltése jól esik, de nehogymáamocskosönormányzati képviselő a gyermekem képével villogjon."

Nagyon pontosan leírtad. Igen, ne villogjon, mert
a) nem az ő saját vagyonát adományozta, hanem a te adódat osztotta vissza a közösségednek,
b) az ő személyes hozzájárulása csekély -bár nem nulla, hiszen munkaköri kötelességének föltehetőleg eleget téve a közgyűlésen részt vesz, az előkészítő dokumentumokat tisztességesen elolvassa, illetve
c) azért mert a munkakörét ellátja nem kell megtapsolnom. Ez utóbbiért esetleg tisztelhetem, becsülhetem, de ezek az események nem a saját karrierjének építését hívatottak szolgálni, a közösség vagyonából.
A napokban a fél magyar sajtót bejárták a budapesti repülőtéren elharapózott poggyászfosztogatással foglalkozó hírek. Először is, a Budapest Airport védelmében szögezzük le, hogy nem csak nálunk létezik a probléma. Sajnálatos a koreai turisták, vagy Babos Tímea esete, és egyenesen felháborító amikor…..