Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zubreczki Judit

46 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én már tizennégy éves koromban szerelmes voltam Gérald Depardieu-be, amikor a Négybalkezesben láttam. Azon a nyáron elmentem Párizsba és mindenhol őt kerestem az utcán. Persze akkor még nem volt ekkora darab. De az a csodálatos, hogy most, ezer évvel később és száz kiló plusszal is baromi szexi ez…..
Megnéztem ma az Art+Cinemában A Maria Callas-sztorit. Nem vagyok egy eszméletlen operarajongó, vagy szaki, de szeretem az operát. Főleg Mozartot. Régen baromi nagy Verdi-fan voltam, aztán nemrég megpróbáltam megint belehallgatni, de olyan dagályosak éreztem, hogy nem bírtam. Nyilván ez is csak egy…..
Zubreczki Judit 2020.07.18 19:19:01
Nem tudom, mostanában miért toppannak elém pont olyan filmek, amik az isteni akarat és motiváció megfejtésére irányulnak (na jó, igazából én választom őket), de a lényeg, hogy pár héten belül már a második sikertelen próbálkozást láttam ebben a témában. A Viskó című filmet egy ismerősöm ajánlotta,…..
Zubreczki Judit 2020.03.31 13:57:01
@Kitty Koltai:

"Őszintén örülök ha a feltörekvő filmkritikus írónk, nem élt meg még fájdalmakat,veszteségeket amitől könnybelábadt volna a tekintete egy-két jelenetnél, amit esetleg magáénak érzett. De a filmeket úgy tessék kritikával illetni, és mindent a világon, ahogyan elvárnánk hogy ítélkezennek felettünk is!Mert hogyan is alkothat kritikát olyasvalaki, olyasvalamiről, amit nem élt át, nem ismer! Hiszen ő maga is azt várja, hogy úgy ítéljék csak meg, ha ismerik! "

Akkor ezt a pár mondatodat olvasd át még egyszer és vedd benne észre a hibát!

Szólj, ha nem megy, segítek. Ha sikerült megtalálnod, akkor nem kell fárasztanod a válasszal.
Mivel ma az összes létező fórum értesített, hogy Valentin nap van, első fennakadásomon túllepve elfilózgattam, hogy végül is se a szerelemmel, se a fogyasztással nincs túl nagy baj. Ezek olyan dolgok, amivel megpróbáljuk túlélni az évtizedeket. Mindkettőnek vannak örömteli részei, legalábbis…..
  Hú, de érdekes filmet láttam. Nem szoktam koprodukciós filmeket nézni, mert mindig az a benyomásom, hogy azok egyszerűen nem maradnak meg bennem, hanem csak átfolynak rajtam, és ha valami multikulti téma is van hozzá, akkor pedig végképp nem érint meg az egész. Ahogy a Két pasi meg egy kicsiben…..
Miután össze-vissza ver a szívem, szorít a mellkasom és fáj a bal karom, az SZTK kardiológiára pedig három és fél hónap múlvára kaptam időpontot, egy barátom javasolta, hogy nézzem meg a The professor (Richard búcsút mond) című filmet, az lesz a nekem való móka. Tudom, hogy Johnny Deppet illik…..
A búcsú (The Farewell) című film február hatodikától látható a mozikban, és nagyon ajánlom, hogy nézzétek meg. A sztori főszereplője Billi, egy kínai kiscsaj, vagyis már inkább fiatal felnőtt, aki New Yorkban él, miután a szülei gyerekkorában vele együtt kiköltöztek az USA-ba. A nagycsalád másik…..
Na, végre sikerült megnéznem a Csodálatos fiút, már ezer éve tervezgettem. És tetszett, tényleg tetszett, de nem amiatt, amit a kritikák kiemelnek benne. Van egy drogos srác (Nic), akit Thimotée Chemelet játszik, mint mindent és mindenkit mostanában. Persze ez nem baj. Jól néz ki, tehetséges, és az…..
Hónapok óta az a vágyálmom, vagyis az egyik, hogy megnézzek egy olyan filmet, aminek a mondanivalója zérus. Szóval, ami nem akar elgondolkodtatni, nem akar rávilágítani valamire, nem tartalmas, a katarzist pedig hírből sem ismeri. Már sokadszorra vágok neki, hogy megnézzek egy ilyet. Legutóbb a Múlt…..
Végre sikerült megnéznem a Különleges életeket. Van valami sorsszerű abban, hogy ha egy filmet ezerszer indulok el megnézni és csak ezeregyedszerre sikerül, akkor általában kiderül, hogy talán nem is lett volna olyan nagy baj, ha végül meg se néztem volna egyáltalán. A Különleges életeket azért…..
Az az igazság, hogy hetek óta húzom-vonom, hogy megnézzem a nálunk december óta futó Különleges életek című filmet, ami autista fiatalokkal foglalkozó szociális munkásokról szól. Ennek az az oka, hogy amióta láttam Vincent Casselt Az én szerelmem című filmben (franciául sokkal találóbban Mon roi a…..
Rájöttem, hogy azért szeretek francia filmeket nézni, mert közben mindig tök normálisnak érzem magam. Na jó, igazából két hete szeretem a francia a filmeket megint, azóta, hogy megnéztem a Boldog időket. Előtte azt mondtam évekig, hogy utálom a franciákat, és a filmjeik szarok, de ez csak azért…..
Istenem, köszönöm! Imáim meghallgattattak és végre láttam egy olyan új filmet, ráadásul franciát, ami nem olyan drámai, hogy egy hétig körömreszelővel csiszatolom az ütőeremet a csuklómon, viszont nem is egy übergagyi felszínes semmi, amit már nézés közben elfelejtek. Íme egy film, ami nem…..
Azt hiszem, minden normális ember vonzódik a léghajókhoz. Meg a nem normálisak is, mert a léghajó az egyik legmenőbb dolog a földön. Én Willy Fog óta imádom (bár az eredeti Verne regényben pont léghajóval nem utaztak a Föld körül), de mindig irigyeltem Romy hercegnőt, hogy milyen sok kalandban…..
Végül úgy döntöttem, hogy az Esős nap New Yorkban-t moziban nézem meg, bár rettegtem a szinkrontól, (és a budapesti mozik csak és kizárólag szinkronos verziót vetítenek, ami szerintem felháborító és szánalmas), de úgy voltam vele, hogy ha egy új Woody Allen film megy a mozikban, akkor azt én moziban…..
Zubreczki Judit 2019.12.10 07:44:33
@ClownPepito: Képzeld, több olyan emberrel is találkoztam, akinek tetszett a film, úgyhogy ha az én kritikám befolyásolt erősen, akkor inkább nézd meg mégis, hátha én láttam rosszul. Milyen jó is lenne... Azt hiszem pár hónap múlva mégis megnézem szinkron nélkül, bár attól tartok, az se lesz jó. Nekem a Wonder Wheel - az Óriáskerék nagyon tetszett. Nyilván azon is múlik, kinek mi az érzékeny pontja. Engem a negyvenes nő kétségbeesett vergődése nagyon megérintett benne.
Zubreczki Judit 2019.12.10 07:47:47
@Péntek Tünde: nagyon érdekes, hogy ezt írod. Amúgy én is úgy döntöttem, hogy meg fogom nézni pár hónap múlva megint, eredeti hangon. Mert nagyon elszomorított, hogy pont egy New Yorkban játszódó Woody Allen film nem tetszett. Bár kicsit tartok tőle, hogy úgy sem fog tetszeni, de ki fogom próbálni.
Végre megnéztem a Lótolvajokat, amiről semmit nem tudtam, csak hogy két ember találkozik a semmi közepén, a világ végén, márpedig a skandináv világvége a legrémisztőbb mind közül; és ott rájönnek, hogy van egy sötét közös folt a múltjukban. Na, ez izgalmasnak tűnt, és gondoltam ugyan, hogy nem lesz…..
Tegnap elindultam moziba, mert gondoltam, az én cukikám szülinapját hogy is lehetne szebben megünnepelni, mint hogy megnézem a legújabb filmjét, amit mondjuk minden kritika a legmélyebb mocsaras sártengerbe húzott le, de én nem hiszek senkinek, csak a saját szememnek. Legalábbis, ha filmekről van…..
Tegnap láttam az Amundsent. A legjobb barátomnak előtte kifejtettem, hogy úgy válasszunk filmet, hogy nem akarok se katarzist, se mondanivalót, és végképp nem akarok elgondolkodni semmin. Úgyhogy azt hiszem, leginkább a Múlt karácsony című filmre vágytam, amiben állítólag egy csaj zöld manónak…..
Ez a poszt egy nagy SPOILER! Baromi sokat gondolkodtam már rajta, hogy miért van az, hogy az én nagy szerelmemnek, Woody Allennek van egy filmje, amit már ezermilliószor láttam, és remélem, hogy még ezermilliószor meg fogok nézni; annak ellenére, hogy nem ezt tartom a legjobbnak. Sőt, ha…..
Tegnap megnéztem a Yesterday cimű filmet, bár egyáltalán nem akartam, mert elolvastam, miről fog szólni, és nem keltette fel az érdeklődésemet. De mivel az összes létező filmet lekéstem, ami feliratos és nem horror, maradt a Yesterday. Már előre elnézést kértem attól az embertől, akit elvittem…..
Tegnap úgy döntöttem, hogy én is elindulok a főpolgármesteri címért, és már meg is van, hogy milyen programmal. Ha én leszek a főnök, akkor onnantól bárkit, aki csak közelíteni mer egy moziteremhez popcornos zacskóval a kezében, egy rögtönítélő és egyben végrehajtó bizottság a helyszínen elkap, és…..
Feri, aki a legeslegjobb barátom volt, olyan, amilyen soha előtte nem volt és nem is lesz már, teljesen alkalmatlan volt a moziba járásra. Mármint arra, hogy valakivel elmenjen moziba. Arra biztosan alkalmas lett volna, hogy egy saját mozit kibéreljenek neki és egyedül bemenjen oda. Mint ahogy pár…..
Azon gondolkodtam tegnap, mitől van az, hogy egy végtelenül egyszerű, mondhatnánk kommersz sorozatra így rá lehet cuppanni, mint ahogy anno én a Férjek gyöngyére. Egy időben végignéztem vagy háromszor, és most, hogy a napokban megint belepillantottam, rájöttem, hogy még mindig be tudna úgy…..
Zubreczki Judit 2019.08.09 14:20:25
@doggfather: nem, de azt hiszem egy darabig nem is lesz. Valahogy elment a sorozatnézési képességem pár éve. De lehet, hogy még visszajön és akkor megnézem :)
Sokszor gondoltam már arra, hogy hippi kommunában kellene élnem, de azt hiszem én még ahhoz is túl hippi vagyok, hogy beköltözzek a hippikhez. Inkább bejárós kommunatag lennék. Olyan nappali tagozatos, aki éjszaka hazamegy a nyugodt kis ágyába, ahol kuss van és lehetőleg még a szomszéd lakásban sem…..
  Eredetileg a Claire Darling utolsó húzása című filmet akartam megnézni, ami egy idősödő nőciről szól, aki egy reggelen rájön, hogy ez élete utolsó napja. Na, ez eléggé érdekelt, de mire eljutottam a moziba, kiderült, hogy nagyon hamar levették a műsorról, kábé egy hónapig volt fent. A…..