Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Eleanor Pitty-Palkho dr.

7 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnapi felfüggesztés után jelen állás szerint a Népszabadság - legalábbis abban a formájában, ahogyan eddig ismertük - megszűnt létezni. Ezzel nem halt meg a demokrácia, nem pusztult el a sajtószabadság - de semmi olyasmi se történt, aminek akár hardcore jobboldaliként is örülni lehetne. A…..
  Ez az ország élhetetlen lett. Nem jó itt lenni. Még csak nem is elviselhető, amivé néhány év leforgása alatt vált az a hely, ahová születtem. Idióták voltak régen, vannak ma és lesznek is mindig. Itt is, más országokban is. A rossz folyamatok, hibás döntések ellen szót…..
Dr. Eleanor Pitty-Palkho dr. 2015.08.02 15:59:02
A TASZ jogi képviseletet nyújt három ügyfélnek, akik a kormány menekültellenes plakátjait átfestettéssel vagy letépéssel pozitív üzenetté formálták. A TASZ álláspontja, hogy a plakátok megváltoztatása sem bűncselekményt, sem szabálysértést nem valósít meg. Ennek több…..
Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter is részt vett a június 8-án, hétfőn Szekszárdon megrendezett Dél-dunántúli Építészeti Fórumon, ahol meglepő nyíltsággal sztendápolt a főleg építészekből álló közönségnek. Mivel településtervezőként - vélhetően…..
Érdekes helyzet alakult ki a Twitteren március végén Carl Bildt svéd diplomata (korábbi miniszterelnök és külügyminiszter) és a belorusz külügy között. Bildt egy kerekasztal-beszélgetésre volt hivatalos Minszkben, és a szállodája ablakából készített kép posztolásakor…..
Sokan mondják: A 2/3-nak ma már nincs igazán komoly tétje. A legfontosabb 2/3-os törvényeket már meghozták, ha egyes reformokhoz kell ilyen, hát lehet akár egyezkedni, akár halasztani. Csakhogy 2/3 nem csak törvényekhez kell, hanem bizonyos emberek megválasztása, leváltása is ehhez…..
Dr. Eleanor Pitty-Palkho dr. 2015.02.27 10:51:08
@Válasszunk:

"Az országos választások nem most voltak."

Pont ezt mondom én is, elvtársam! Azok a rohadék közvéleménykutatók, különösen a haladó erőket áruló Szonda Ispsos és Medián, azóta folyamatosan hazudnak. Sőt, már a választások idején is hazudtak, mert a valós eredmények szerint a progresszív demogratikus erők győztek, de Zorbán faszistái elcsalták az egészet! Ezt ugyan már mondtam, de nem lehet eléggé ismételni (egyébként lehet, hogy nem hiszik el a népek!)
Van egy közmondás: a füst akkor is egyenesen száll az égbe, ha ferde kéményből bújik elő. Ahhoz, hogy helyesen lássunk és ítéljünk, csak meg kell fordítanunk az előjeleket. Az amerikai elnök beszéde nem rólunk szólt, hanem Amerikáról. Arról, hogy képes-e még Amerika erőt…..
Nem annak ellenére támogatom a melegházasságot, hogy konzervatív vagyok; azért támogatom a melegházasságot, mert konzervatív vagyok - mondta ki a 2010-es évek egyik legfontosabb mondatát David Cameron brit kormányfő. A tory miniszterelnök koalíciós kormánya elérte, hogy a héten a…..
Annak ellenére, hogy kevesebb, mint két hónap múlva megkezdődik az aláírásgyűjtés az őszi önkormányzati választásokra, a baloldali ellenzéki pártok között továbbra sincs egyetértés abban, hogy milyen formában induljanak el az októberi megmérettetésen. Kicsit olyan érzése…..
bircahang A Trianon-hisztéria 2014.06.04 10:10:00
Az újmagyar identitás egyik alapeleme lett az 1920-as trianoni békeszerződés körüli hisztérikus magyarkodás. Lássuk ezzel kapcsolatban a tényeket! Először is szögezzük le: a trianoni békeszerződés alapjaiban igazságos volt. Jóval több embernek szolgáltatott igazságot, mint…..
Dr. Eleanor Pitty-Palkho dr. 2014.06.06 03:39:32
Eddigi leghosszabb és egyben talán a legnehezebb munkám, több hetes modellezés, majd animáció eredményeként végre kijelenthetem, hogy KÉSZ! Rövid történet a kép készítéséről: vízparton pihenés közben az egyik újságban volt egy képrejtvény (egyszerű "találd meg az öt…..
JóVáros Blog Hegymenet 2013.12.31 11:41:29
Olyan szívesen írnék végre valami biztatót. Valami olyasmit, hogy gyerünk és elsöpörjük Orbánékat negyedéven belül. De nem így gondolom, nem ezt érzem, és az utóbbi az, amire hagyatkozni szoktam, mert be szokott jönni. Tudnék írni persze különböző elméleti…..
Ma már elképzelhetetlen október 23-a Békemenet és nagy ellenzéki gyűlés nélkül. Nem volt ez másképp tegnap sem, amikor a kormánypárthoz szorosan köthető "civil" szervezetek ismét végigvonultak Budapest utcáin, miközben az ellenzéki erők széles palettát felvonultatva a…..
Az ellenzék elveszített egy nem-reprezentatív közvéleménykutatást Baján, miután néhány hasonlót már szintén elveszített vagy megnyert. Nem is ez a probléma. Még csak az sem túl nagy probléma, hogy végignézve azokon, akik fel fognak kapaszkodni a közös színpadra október…..
Mindent összevetve, minden külső kényszerítő erőt és belső feladatot beleszámolva, 50 éve nincsen ennyire rossz kormánya az országnak, mint az Orbáné. 1963-ban nagyjából véget ért az '56-os forradalmat követő megtorlás, megkezdődött a konszolidáció, amely ugyan tovább…..
Dr. Eleanor Pitty-Palkho dr. 2013.07.16 23:19:20
Elvtársaim, ma jött ki, hogy a Szonda Ipsosnál már 50%-on áll a pártválasztók között a Fidesz. Szóval most már igazán bele kellene húznunk!

Az Orbán trafikmutyi-kormány 5000 éve a legrosszabb (kicsit pontosabban 5773 éve).
A szociális kompetenciáinkat abszolute porig rombolta, ezért az idáig vezető folyamatokat új értelmezési keretbe, pontosabban szólva paradigmába kell helyezni. Az igaz, hogy az eladósodást a trafikmutyizó baltáskormány megállította, az alapkamat és az infláció soha nem látott mértékűre csökkent és a kereskedelmi mérleg többlete rekordokat döntöget, de a demokrácia szűkülő köreit képviselők véleményét jelen momentárilis pillanatban csakis oly módon kanalizálhatjuk, hogy a rohadt fasiszta, melegellenes, antiszemita, reakciós trappista Fidesz-rezsim illegitimitását ex catedra módon evidenciaként aposztrofáljuk. A haladó baloldal hatalomra kerülésének igénye ezáltal oly szükségszerűen proklamálható, amilyen szükségszerűségre a magyar történelemben korábban még nem volt példa.
Miután pedig a csoportidentitás felvételével az egyén X mennyiségű pozitív önképet nyer, a progresszív demokrácia kiépítése csak értéktöbblet létrehozása során megvalósuló körülmények "lehalászásával" realizálható.

Ez lenne a feladat. Amíg ezt meg nem emancipáljuk, addig a viszonyok entitása abban kulminálandó, hogy minden hatalmat a hatalomra jogosultaknak biztosítsunk és semmi hatalmat az arra nem jogosultaknak, vagyis azoknak, akik nem haladók.
Nem kellene eljutnunk olyan indulattömegig, amikor kénytelenek lennénk cirkálórakétacsapásokat kérni az európai értékek mentén működő, valódi demokrácia megvalósítása érdekében. Vagyis a gátakon gumicsizmában futkosó törpecigány alcsúti miniduce Viktátor és támogatóinak demokratikus népbíróság általi karóbahúzásához és kibelezéséhez.
Az alapvető jogok biztosa - ahogyan arról már beszámoltunk - áprilisban ismét bátor lépést tett, amikor az Alaptörvény Átmeneti Rendelkezéseinek megtámadását követően a sokak által vitatott IV. Alaptörvény módosítást utalta az Alkotmánybíróság elé.Míg az…..
Gyurcsány Ferenccel kimondatták tegnap azt, amire az MSZP csak házi kutatóintézetein keresztül utalt eddig: le kell győzni az Együtt 2014-et, és ha nem megy, be kell olvasztani. Ez kiváló taktika, ha a cél a kétpólusú rendszer fenntartása, és az MSZP balos egyeduralmának…..
Dr. Eleanor Pitty-Palkho dr. 2013.05.02 16:43:58
@Nero Bianco:

Az teljesen reális és hihető, hogy Bajnai, Mesterházy és Gyurcsány elvtársak programja az, hogy hatalmon legyenek. Az más kérdés, hogy ezzel lehet-e választást nyerni és az is más kérdés, hogy azért-e mert az emberek 99.9%-a nem olvassa el ezt a remek pártprogramot.
Dr. Eleanor Pitty-Palkho dr. 2013.05.02 17:23:13
@Nero Bianco:

Ha eszem egy kis vörösbabot, akkor máris rengeteg fingom lesz, elvtársam! (Neked is ajánlom, de csakis a vöröset, a kék vagy zöldbabot nem!)
Ennek a sok fingnak, ugye, két fő oka lesz: Az egyik, hogy a vörös a baloldali progresszió színe, a másik meg az, hogy a bab szelet csinál még a baloldali progresszív embereknél is.

Az, hogy Bajnai, Mesterházy és Gyurcsány elvtársak egyetlen programja az, hogy hatalmon legyenek pedig a napnál világosabb. Szerencsére baloldali progresszív médiánk, többek között az ATV, RTL Klub, Népszabadság, Népszava, Klubrádió, HVG, Index.hu, 168 Óra, megyei lapok, stb. nagyon sok tudomást vesznek az elvtársak pogromjáról. Meg az is nagyon örvendetes, ahogy - a sajtószabadság teljes hiánya ellenére - az alcsúti törpecigány-mininapóleon-gnómtörpe faszista diktátor Zorbánt gyepálják. Most pedig rettegjünk egy kicsit, elvtársam...
A helyzet fokozódásának következtében legfőbb ideje, hogy a bőcsész vasököl is odacsapjon ahová köll, vagyis  bele a Fidesz irtózatosan botrányos, hallatlanul elképesztő trafikmutyijába!   Az  Együtt a Szabad Emberek Párbeszédének Magyarországáért 2014 Szociálliberális…..
Ritka bepillantás a trafikügy a NER működésébe - írja a pénteki Véleményvezér. Igaza van - és amikor a poszt kikerült, még nem is sejtettük, hogy mennyire. Pénteken ugyanis a HVG felröppentette a hírt: a kormánypárt helyi potentátjai döntöttek a trafikpályázatokról.…..
Dr. Eleanor Pitty-Palkho dr. 2013.05.01 21:05:13
@timargabor:

Nem írtam olyat, hogy "valamikor valami személyes disznóságot csináltál ellenem". Azt írtam, hogy

1/ MSZMP-párttag voltál 1985-től
2/ kiváltságos ezredírnok voltál
3/ a Pártbizottság rendszerével kapcsolatos feltételezésem szerint e két minőségedben kikérhették a véleményedet, hogy kit engedjenek haza (engem nem engedtek)
Dr. Eleanor Pitty-Palkho dr. 2013.05.01 21:09:30
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Talán bizony te is Lentiben töltötted a szóbanforgó időszakot?
Én mást hallottam ott írnokoktól és másoktól. A századírnokunk konkrétan azzal hencegett, hogy ő írja a kimenőket, nem a századparancsnok.
Dr. Eleanor Pitty-Palkho dr. 2013.05.01 21:15:41
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"Ismerek nem egy olyan embert, akinek anyja-apja komoly "megbízható" pozicióban volt, de aki közülük az aktív pártmunkát választotta, az is csak 23-24 éves korában rúghatott előszőr labdába komolyabban."

Komolyan? :) Komolyabban? :D

Addig talán nem írhatott a "Pártbizottság rendszerének" működéséről, arról, hogy "aki beszáll, annak csurran-cseppen a húsosfazékból, de ezért lojálisnak kell lenni az első titkárhoz, vagy most a Kedves Vezetőhöz", ugye? ;)
törökgáborelemez 492. Rájár 2013.05.01 10:14:26
Múlt pénteken kellett leadnom a Heti Válasznak azt a cikket, amely a most csütörtökön megjelenő lapban lesz olvasható. Ebben arról írok, hogy a politikai napirendet szinte kizárólag a Fidesz dominálja, a rezsicsökkentés vagy a titkosszolgálati botrány gondosan felépített, jól…..
Dr. Eleanor Pitty-Palkho dr. 2013.05.01 13:30:01
Dr. Eleanor Pitty-Palkho dr. 2013.05.01 16:18:34
@török gábor:

Mivel a Fidesz-alkotmányt én is megszakértettem politológiailag (eleanor-pitthy-palkho.blog.hu/2011/04/20/alkotmanyozasi_gondolatok_a_pesti_aszfalton ), ezért aztán kollegának foglak nevezni, kedves Gábor, Önt, jó?

Tehát kedves politikai szagértő kollégám, a választások kimenetele nem a teljes népességben mért támogatottságtől függ, hanem a pártválasztók körében mért támogatottságtól. Ebből az következik, hogy a figyelmembe ajánlott adatok csak arra utalnak, hogy egy kormányzati ciklus után a kormányzó pártoktól el szokott pártolni egy csomó szavazó.
Tájékoztatnálak továbbá Önt, hogy a részvételi hajlandóság jelenleg kb. 20 százalékkal kevesebb a választásokon szokásos 65% körüli részvételi aránynál, ebből pedig az következik, hogy ha esetleg ennek a 20%-nak valamekkora része a Jobbikra, valamekkora része pedig a Fidesz-KDNP-re szavazna, akkor a nagyon haladó és nagyon demokrata erőknek nem terem semmilyen babér 2014-ben sem.

Tehát lehet ugyan fújdolgálni a nem nyert trafikosokat, meg a HaHásokat, de ez akkor sem a passzátszél.
Érdekes életet élnek a politikai közhelyek. Először rettenetesen innovatívak, látványosak, segítenek a megértésben – ekkor még nem is közhelyek, sokkal inkább felfedezések, értelmezések. Aztán egyre többen átveszik, használják, olykor megspórolják vele az érdemi választ,…..
Dr. Eleanor Pitty-Palkho dr. 2013.04.07 09:20:58
@márta:

Nem, nem, Bajnai Gordonnak, annak a cuki fiúnak (hm... mostanában nem pislog annyit, viszont olyan, de olyan bociszemeket mereszt, jaj!) természetesen nem a hatalom megszerzése a célja, dehogyis! Ő aztán nem politikus, akiknek mindig a hatalom megszerzése a célja. Bajnai Gordon egy teljesen önzetlen államférfi, egy igazi üzletember (bár a libákhoz nem értett, ahogy meg is mondta!), aki alturulus módon (nem a faszista madárra gondolok!) az lenne a célja, igen, igen, igen, igen!!!!
Izé... Azt hiszem kicsit elragadtattam magam... Hol a száraz bugyi? Szóval hol is tartottam? Ja, igen! Az én Bajnai bocikámnak az a célja, hogy jó irányba menjenek a dolgok, végre beinduljon valamiféle fejlődési folyamat, egy működő gazdaságpolitika..... Juj, de beizgultam már megint... Ez a Bajnai! Nem ám hatalomat akaró! Nem bizony! Bajnai bocikám az ország érdekében teszi, amit tesz, persze felhasználva tudását, nemzetközi elismertségét, kapcsolatait, stb. Én már ezt mind tavaly októberben megmondtam a mi Bajnai bocikánkról, te márta, itt:
eleanor-pitthy-palkho.blog.hu/2012/10/19/a_nagy_oktoberi_forradalom
Az ég világon nincs abban semmi különös, s nincs azzal semmi probléma, hogy Ő vállalná a miniszterelnöki jelöltséget. Azért teszi, mert Ő nem akar hatalomra kerülni. (Sajnos nincs nagyobb Ő betűm!) Rátermettségét, hozzáértését egy éves kormányzása alatt Ő már bebizonyította, hiszen majdnem 7 százalékkal sikerült csökkentenie a GDP-t, meg a deficit se két százalék volt ám, mint amit tavaly az a pancser Orbán csinált!
Szóval az Ő részéről nem küzdelemről van szó.
gondolom. Nem, Ő számára ezek a hívságos dolgok derogálnak. Most megmondom a tutit: Együtt és Haza és Haladás és 2014! Bizony.
Dr. Eleanor Pitty-Palkho dr. 2013.04.07 10:09:51
@márta)):

Ó, dehogynem, drágám, dehogynem... A mi haladó Bajnai bocikánk, aki nem is akarja a hatalmat! Ne szégyelljed, hogy csakis a haladás érdekel téged is, drágám. A Haza és Haladás és 2014.
De milyen szépen mondtad: "jobb irányba menjenek a dolgok, egy hatalmas társadalmi csoportnak forduljon már végre jobbra az életminősége"
Adnék szívesen száraz bugyit, most biztos is biztos szükséged van rá, de az XXXXL sajnos nem a méretem.
Dr. Eleanor Pitty-Palkho dr. 2013.04.08 00:59:32
@jjulie:

Neked is nedvesedik Bajnai bocikától, az nem vitás, baloldali nyugdíjas elvtársnőm. Neked is XXXXL a méreted, ugye?
Hogy elég volt Orbánból és a Fideszből, az nem kérdés. A kérdés az, hogy 2014-ben lesz-e alternatíva. Most nincs.                                                  …..
Kedves tízmillárd rajongóm! 2013 forradalmi tavaszán, február és március hónapokban az  elnyomó Orbán-faszizmus minden közvéleménykutató által  mért erősödése oly mértéket öltött, hogy mára kétségbevonhatatlanul forradalmi helyzet alakult ki. Ennek a fokozódó…..
„Ah! hol vagy Magyarok tündöklő Tsillagja, ki voltál valaha Országunk Istápja. Hol vagy István király? Téged Magyar kíván, Gyászos öltözetben te előtted sírván.” Ének Szent István királyrúl (a Dőry kéziratos Énekeskönyvből) - 1763   Tegnap megalakult a…..