Regisztráció Blogot indítok
Adatok
molnarkitti

47 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
- Túl hamar összeállt- Annál jobb, mindig panaszkodsz, hogy beáll a csuklód a gyúrástól.- És az állaga is más...- Biztos a kétszeres adag miatt.- Sokkal barnább, mint tavaly...- Ha minden áron karácsonyi hisztit akarsz látni, jó úton haladsz.- Na, jó, akkor pihentetem a tésztát. Hol vannak a…..
Megjelent: Nők Lapja Egészség Anna egy teherautó hangjára ébredt a délutáni szunyókálásából. Álmosan tántorgott az ablakhoz és a virágos fotelre térdelve kikönyökölt az ablakpárkányon. Az autó körül kék overállban férfiak álltak. Kinyílt a kocsi hátulja és előkerült belőle egy kanapé. Majd egy…..
Aranylánccal, ezüsttánccal leplek meg májusi nyárban. Madárdal kísérje lépted, s merülj el orgonától sűrű tájban.   Édes szavak, bókok hada zengje neved nagyvilágba. Lelkednek tiszta csöndjében újra hallom rég elfeledett imánkat.   Angyalszárnyad, fáradt vágyad akaszd fel öreg…..
Felbolydult egy kicsit az idei húsvét. A nem mindennapi ünnephez nem mindennapi locsolóversikék dukálnak. Ezekkel a kis szösszenetekkel garantáltan feldobod a hervadozó lányok napját. :) A zöld erdő most kimarad,remélem a wifi nem szaggat.Online küldöm versemet,kellemes húsvéti…..
Van az a pont, amikor a laptopot a szoba másik sarkába szeretném hajítani. Amikor elcsüggedek, mert úgy érzem, feleslegesek a virtuális papírra vetett szavak. A legtöbbször elég egy jó szó, egy bíztatás, egy ölelés és máris kevésbé felhős az ég. De, ha épp nincs senki a közeledbe, aki hozna neked…..
"A mozi zárva, ameddig a való élet már nem fog hasonlítani egy mozifilmre." #maradjotthon Forrás: hetediksor.hu..
Zengő éjben macskaénekcsillagkottákon gyakorol.Hajnalszín színpadon hangol a kikelet,drámájában Tél haldokol. Lázvörös égharsogja régúj Napnak régi dallamát.Fecske száll az üres utcán,Némán kérdi:Ember! Hol marad balladád?  Csend a válasz,nincs más támaszembernek némaság sorsa.Mozdulatlan…..
Feszült csend honolt a kisvárosi utcán. A tél hűvösét még magával sodró tavaszi szellő egy öreg fenyő ágait bökdöste. A fa akkurátusan bólogatott a nyitott ablakon kiszűrődő rádióhírekre, mintha azt üzenné: „Megmondtam, én megmondtam.” Gubanc és Zsizsik, a környék híresen lusta, ámbár filozofikus…..
Tizenhat nap. Nagyjából ennyi idő volt szükséges, hogy elhiggyem, újév van. Annyi, de annyi minden történt a gyorsvonatként elszáguldó decemberbe és az izgő-mozgó év elejében. Tehát kellene újévi fogadalom. Vagy illenék egyet-kettőt lejegyezni. Idén kiadom a könyvem! (Vagy ezt már 2019-ben…..
Utoljára talán kisiskolás koromban dobogott így a szívem, mint az Aposztróf Kiadó Dimenziók 10 c. novelláskötetének könyvbemutatóján. A pódiumon álló hölgy, dr. Nagy Milada, a kiadó egyik tulaja a nevemet mondta. És az egyik történetem. A Cirmos liliomok novellám különdíjas lett. Igazából most sem…..
Az Aposztróf Kiadó, a Corvin Művelődési Ház és az a’Capella Szőlőbirtok közös novellapályázatot hirdetett 2019 őszén. Sok más íróképzős társammal együtt bekerültem a kötetbe! A Metróhangulat és a Cirmos liliomok c. novelláim is helyet kaptak a kiválasztott novellák között. Az első három…..
Az elmúlt év inkább hasonlított a fővárosi vidámpark faszerkezetes hullámvasútjára, mint a lassan csordogáló Mesecsónakra. Egyszerre repített a legmagasabb pontra, hogy aztán egy óvatlan pillanatban lezuhanjon és egy picit kicsapjon oldalra. Az első kanyarokat még minden erődet beleadva…..
– Sose gondoltam, hogy megérem ezt a napot. Zoltán felriadt. Az önjáró autó ütemes rázkódásától már Budapest határában elszundított. Andzrej a repülőtéri találkozójuk óta csak beszélt. Zoltán abban sem volt biztos, hogy szétszórt, ám jó kedélyű lengyel kollégája észrevette az elbóbiskoló férfit. –…..
Zoltán zsebre vágta az apró üvegcsét, mielőtt belépett a bükkszínűre lakkozott, műanyag ajtón. Mellkason vágta a tizennyolc fokra lehűtött szoba száraz levegője. A légkondicionálóból ömlő hideg nemcsak a megbarnult levelű szobanövényeket, de az iroda tulajdonosának arcvonásait is megkeményítette. A…..
– Tarts ki még egy kicsit! Maike már kiabált. Zoltán remegő kézzel tapogatózott az érintőképernyőn, többször elütötte a helyes értéket. Átfutott az agyán, hogy igazából mindegy. Aztán a nő kiáltása visszazökkentette kilátástalanságból. – Zoltán, siess! Schnell, schnell! Zoltán ujjai megtalálták a…..
Tizenkettő voltam. Vagy tizenhárom. De ez nem is lényeg. Körmömet a tenyerembe fúrtam, úgy álltam az irodalom tanárom előtt. Felsülve. Torkomon akadt a vers. Ady. A kedvencem. A tanár vigyorogva véste be az egyest. Egész úton hazafelé potyogtak a könnyeim. Csődöt mondtam. Hogy mondom én ezt el…..
Válasz mindenkitől. Címzett: Márai Sándor c. országos irodalmi pályázatot indított a Magyar Nemzeti Levéltár. Olvassátok szeretettel a válaszom. Az eredeti, levéltári levél, amire válaszolni kellett: 1982.9.30.Kedves Andor, welcome – remélhetőleg jó egészségben és felüdülten a hosszú safari után.…..
Haladó Írótanfolyam, ahol a gondolatjelek és a vesszők születnek Határozottan lépek ki a liftből. Büszkeséggel tölt el, hogy nem kellett megkérdeznem a recepcióst, merre is van a Nefrit terem. Újra itt vagyok. Ismerős arcok tűnnek fel a Zsúrról. Megérkeztem. Ez az én közegem. Megint érzem, amit egy…..
Nyugodtan valljuk meg magunknak az őszintét: mindenki imád magáról beszélni! Ha pedig kedvenc hobbinkról vagy időtöltésünkről kérdeznek, akkor a mondandónkhoz képest a Háború és Béke egy egyoldalas krumplis tészta recept. Nincs ez másképp az írókkal sem. Hogy mi történik, ha egy csapat író elkezd az…..
Ha kíváncsi vagy 2018 többi nyertes történetére ide kattintva el tudod őket olvasni!..
Igaz karácsonyi történet alapján Ez a történet nem szegény emberekről és karácsonyi csodákról szól. Ez a történet a szeretet egyik pillérjéről, az odafigyelésről szól. Aki megdöbbentő, szívszorongató fordulatot vár a végén, most álljon meg! Aki már legalább egyszer boldog volt, hogy egy pár zoknit…..
Lincselő tömeg és Lektor Szektor, avagy az I. Magyar Íróképző Tábor Amikor utoljára táborba jártam, még anyukám kente nekem a májkrémes szendvicset és cukros-citromos, híg teát szürcsöltem egy fél literes Coca-Colás palackból, aminek lekopott címkéjén már csak a Ca-Co-t lehetett leolvasni. Most már…..
Mert a Magyar Íróképzőnél alkotni is szeretünk: hogy hozzátegyünk az irodalom ezerszínűségéhez, kidolgoztunk egy versformát - a futüriont. A futürion egy új, speciális versforma, a líra és a tudományos-fantasztikum ötvözésével járja körbe az emberiség nagy kérdéseit. Ide kattintva többet tudhatsz…..
Hogy miről írjak verset s hogyan? A sorok hosszát az első mondat, A rímet az utolsó szó adja. Csak figyelj, hogy jó legyen a hangzat! Élvezd, szeresd és írd ami jön, Nem kell hozzá leizzadni bőrt. És ha nincs értelme, az se számít, Frappáns légy, az mindenkit elámít. Használj kalandos, bűvös…..
Flowban van az igazság Sokszor nem értettem, amikor valaki azt mondta, "flowba kerültem". Úgy gondoltam, ez is valamilyen modern hóbort, egy divatos kifejezés, amelyet előszeretettel csépelnek közhelyesre, akár a vegán és a gluténmentes szavakat. A flow kifejezéshez különböző képeket kapcsoltam.…..