Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rex

42 bejegyzést írt és 458 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Sajnos csak itthonról TV-ből tudtam nézni a mai Ljubljana elleni mérkőzést, amit az elején bántam, de utólag már nem, mert annyira felhúztam volna magam, hogy nem álltam volna jót a viselkedésemért. Mint ismeretes 1:5 a végeredmény, ami ennél is nagyobb baj, hogy zsinórban a…..
 Direkt nem írtam meg ezt a cikket azonnal, mikor megtudtam, hogy Nathant elküldték, aludtam rá egyet, de így sem gondolom másképp. Szerintem ez egy hibás döntés volt, mind szakmailag mind emberileg! Nathan rég óta a Volán játékosa volt és nem volt rossz, egyáltalán nem volt…..
A legfontosabb, hogy úgy jöttem ki a csarnokból, hogy elégedett voltam. Bár nem az évszázad meccsét láthattuk, de egy sima alapszakasz mérkőzésnek betudható. Helyenként hibákkal ugyan, de összességében jól játszott a Volán. Ami különösképpen tetszett és ezt szeretném…..
 Úgy döntöttem, folytatom a vélemény nyilvánítást, de más stílusban. Tömörebb, rövidebb, szókimondóbb leszek. Aki jobban ismer tudja, hogy az életben is megmondom a véleményem keményen, itt sem lesz másképp. A helyesírási hibáimért bocs, szar volt a magyar tanárom! :D…..
A Sapa Fehérvár AV19 19 éves hátvédjét 6 hónapos, tehát 2011. április 10-ig, míg Kóger István edzőt 2 hónapos, tehát 2010. december 10-ig tartó eltiltással büntette hétfőn az MJSZ fegyelmi bizottsága. Mint emlékezetes, az október 10-i Miskolc–Fehérvár mérkőzés után…..
Rex 2010.10.18 17:35:12
@kiralyfi: teljesen egyet értek veled! de egy valamiben biztos vok, ha ez így marad be nem teszem a lábam egyetlen MOL meccsre sem ezentúl! Ez undorítóbb mint amit az osztrák szövetség szabott ki a két volán játékosra a fight night után! Leírta magát előttem az egész magyar jégkorong szövetség!
Az EBEL-ben remeklő két válogatott csatárunk eleget tett az egyik amatőredzést szervező meghívásának, és hétfő este 21.30-kor ott lesznek a Megyeri úti tréningen. A 11-es és 42-es átöltözik, részt vesz a gyakorlatokban, és ha úgy alakul, elmondják észrevételeiket a…..
Rex 2010.10.09 13:05:00
A Vienna Capitals szlovén válogatott csatára az EBEL első fordulójában az Olimpija Ljubljanában játszó honfitársa, Damjan Dervaric ellen a 46. percben (a tovább utáni videón 2:10-nél látható az eset) olyan szabálytalan ütközést mutatott be, amely egyértelműen fejre és nyakra…..
Jégkorong Piros-fehér-zöld 2010.08.04 09:57:00
Nem tudom pontosan, mi számít, de ha állást kellene foglalnom, azt mondanám: a magyar jégkorong. Semmi más. Amikor közel három éve elindítottuk ezt a blogot, nem voltak magasztos céljaink, nem akartuk megválltani a világot. Önmagunk szórakoztatására törekedtünk csupán. A három…..
Eddig nyáron forró, télen jéghideg csarnokban játszott a Sapa Fehérvár AV19, ez a helyzet a jelentős átalakítások miatt megváltozik. Ocskay Gábortól megtudtuk, télen 10-14 fok lesz a levegő hőmérséklete, nyáron viszont nem lesz túl meleg, így minden évszakban jobb minőségű…..
Rex 2010.07.13 19:28:02
@FrankK: bennem is megfogalmazódtak hasonló kérdések! Egyenlőre csak gyengült a csapat! Bár ne lenne igazam, de attól félek ez a szezon nem lesz a legjobb a Volán számára! Túl sok minden indult egyszerre, Hokiakadémia, Farmcsapat, felújítások, és a keretben lényeges erősítés egyáltalán nem történt idáig, bár tény, még nem késő! Remélem a rajtra összeszednek még vmi ponterős csatárt és végre normális védőket is!
Los Angelesben rendezik a hétvégén az NHL-draftot. A 400 jelölt között a magyar ifjúsági és juniorválogatott Hári János is ott van. A svéd ifjúsági bajnokság pontkirálya a negyedik Magyarországon született játékos lehet, akinek játékjogát egy NHL-csapat lefoglalja. Az…..
Közeledik draft, a scoutok és a bennfentesek elkészültek a listákkal, sorra kötik az átigazolási megállapodásokat a csapatok. A korábbi évekhez hasonlóan 2010-ben is az észak-amerikai fiatalok dominálnak, nem túl sok európai reménykedhet első körös helyekben. Az európai…..
Rex 2010.06.22 21:52:37
Rex 2010.06.22 22:04:43
@F. Kapus: Tudom persze, de a legtöbb helyen ahol néztem nem szerepel és ez zavar! Ahhoz képest, hogy 27.is volt, sőt most néztem még 24.is most a legtöbb helyen sehova nem írják be! Csak egyszerűen nem értem!
Jégkorong Jön az NHL 11 2010.06.16 17:59:00
Június 14-én Los Angelesben elkezdődött a négynapos Electronic Entertainment Expo,  más néven az E3, a világ egyik legnagyobb videójáték-kiállítása. Természetesen jelen van az Electronic Arts is, amely bemutatta következő jégkorongos játékát, az NHL 11-et. Nagy…..
A csoportos jégkorong-világbajnokságra járni azért szeretek, mert van valami hihetetlenül barátságos és átütő nemzetközisége. Nem kérdés, mindenki a sajátjainak szurkol nagy-nagy lelkesedéssel, amíg ott vannak, de nem dől össze a világ, ha vesztésre állnak, és akkor sem, ha…..
Rex 2010.05.25 16:30:37
@2002: Ezt természetesen nem rád értettem. Elég hosszú ideig voltam együtt egy erdélyi lánnyal, és így közelebbről is láttam milyen határon túli magyarnak lenni. De már akkor sem értettem ezt a megfogalmazást amit most te is használtál: a szlovákoknak magyar vagyok a magyaroknak szlovák. Minden értelmes kulturált magyar ember tudja, hogy nem önszántadból lettél szlovák állampolgár és ezek az emberek nem tartanak téged szlováknak, pont úgy ahogy én sem. Én úgy látom, hogy a határon túli magyaroknak más a felfogásuk, más az értékrendjük, de ettől még magyarok és ha jobban bele gondol az ember, ezek az eltérések még határon belül is léteznek. Másképp vélekedik egy dunántúli és egy alföldi bizonyos dolgokról.
@T1GRIS: Félreértettél, mert én nem a rég múlt sérelmekre gondoltam, és nem a Felvidék visszafoglalására, hanem az elmúlt 1-2évben történtekre. Azokra a dolgokra amiket magyarok illetve a magyarság ellen követtek el a NEM RÉG MÚLTBAN. Amúgy pedig a rég múltról nem ők tehetnek, hanem Trianon, és Trianonon keresztül pedig elsősorban a franciák, de ez egy másik történet.
Összefoglalva, mondhat bárki bármit, és nem érdekel mi hova vezet, én úgy tartom, egy férfinak a becsülete kell ill. kellene hogy az első legyen és az én becsületem nem engedi, hogy szlovákkal sörözzek mindaddig, amíg olyan dolgok történhetnek, mint a szlovák nyelvtörvény vagy Sólyom kiutasítása, vagy épp most a kettős állampolgárság ellen undorító módon való fellépés.
Rex 2010.05.25 16:53:10
@jacint70: nézd meg az első hozzászólásom első mondatát!
Rex 2010.05.25 18:43:42
@Káosz Professzor: "A mikéntben és a hatásokban van eltérés" ezt úgy mondod mintha én minden nap hangoztatnám a nézeteim és szlovák ellenes dolgokat irogatnék mindenhova. Aki régebb óta olvassa a blogot, tudja, hogy régen nagyon sokat kommenteltem és sokat irogattam, de semmi ilyesmi nem volt jelen írásaimban, ma már szinte egyáltalán nem kommentelek, bizonyos okok miatt, de most itt volt ez a cikk és úgy éreztem, megosztom a véleményem. Tehát, teljesen félreértelmezted motivációmat. Ezek után sem fogok hasonló témában felszólalni. Nem az a célom, hogy másokat rábeszéljek a nézeteimre és nem az hogy prédikáljak. Egyszerűen elmondtam, hogy az én becsületem nem engedi meg, hogy együtt sörözzek szlovákokkal, vagy hogy bármennyire is szimpatikus egy szlovák válogatott egy tornán, nekik szurkoljak. Nem tehetem, mert én nem tudnék utána úgy tükörbe nézni.
És nincs igazad, a románokkal más a helyzet, bár nem kedvelem őket túlzottan, de ők mégis különbül viselkednek. Bár már nagyon rég óta ott van az ellentét magyar és román között is, mégis úgy érzem, megvan a kölcsönös tisztelet. Pont ez az ami megkülönbözteti őket az én szememben, és ha bár szurkolni nekik sem fogok, de velük leülök sörözni és beszélgetni.
Jégkorong Linz–Salzburg 6-4 2010.03.29 08:38:00
Továbbra is elképesztő teljesítményt nyújt a Linz. Az alapszakaszban elért negyedik hely alapján senki sem feltételezte, hogy a csapat esélyes a végső sikerre, most viszont már 2-0-ra vezet a döntőben, miután vasárnap 6-4-re legyőzte a favorit Red Bull Salzburgot. Végig a hazaiak…..
A Vancouver Canucks amerikai játékosa némi meglepetésre kerül a borítóra. Korábban csupa világsztár, többek között Ovecskin, Nash, Spezza, Thornton, Shanahan reklámjával jelent meg a népszerű játék, és még bőven akadt volna marketingszempontból nagyobb név. Mindenesetre a…..
Rex 2010.03.10 20:26:18
@Gretzky99: pc-n ugyan az, de 2008ban volt egy nagy engine váltás a konzol kiadásokban és az EA által gyártott NHL 10 minden idők legjobbja lett, szerintem, de a gamekapocs szerint is. Nekem playstation 3am van, dec óta szinte nem is játszok mással!Úgyhogy ha van PS3ad, vagy Xboxod, nyugodtan ruházz be egy NHL 10-re, mert fenomenálisan jó! A 2K inkább felejtsük el. Bár én elfogult vok a EAvel, mert a kedvenc játékaimat ott csinálják.
Tizenhárom hazai győzelem után kapott ki a Capitals, a Dallas szétlövéssel nyert. A hétfői játéknap másik meccsén a Los Angeles a szezonban először nyert hatgólos különbséggel, a Columbust nullázta le.Hiába lőtt Alekszandr Ovecskin két gólt a Dallasnak, ezzel utolérte Sidney…..
Rex 2010.03.09 12:46:58
@csatoimi: Tiszteletre méltó! :D
Rex 2010.03.09 12:58:37
@kapusLaci: Jégkorong, oké... de nekem már az olimpiát és a vb-ket is nehezen tolerálják az EBEL és NHL mellett. :D
A 26 éves Jevgenyij Artyuhin a saját kapujánál szerzett koronggal loholt végig a pályán, az ellenfél összes játékosa mellett elsuhant, és a végén a kinyúló kapust is egy villámgyors mozdulattal átjátszotta. Az ifjúsági és junior-világbajnok orosz szélső ekképp mutatkozott…..
Az utóbbi Dab.Docler–Vasas Bp. Stars mérkőzéseken történtek miatt Kovács Csaba, a  szövetség szakmai alelnöke egyeztetést kezdeményezett. Jövő hét elején minden csapat képviselőjével és a játékvezetőkkel is találkozik. Célja, hogy megelőzze a hasonló…..
Három hónapos eltiltást kapott munkaadójától a Sportklub-kommentátor Léderer Ákos. A blogunk szerkesztősége által is kedvelt tévés bűne az volt, hogy túlzott lelkesedéssel közvetítette a Nagy Gergő–Gasper Susanj verekedést a Fehérvár–Jesenice mérkőzés…..
Rex 2010.02.09 21:47:36
Nem olvasom végig a kommenteket mert mostanában ez már nem szokásom úgyhogy ha volt már hasonló felvetés akkor elnézést kérek!
Én személy szerint nem szeretem Léderer Ákost, de nem a stílusa miatt. A stílusa kimondottan tetszik, de felkészültsége és a sporthoz való hozzáértése véleményem szerint nem elegendő ezen pozició betöltéséhez. Máté Pali és Spiller István véleményem szerint Magyarországon ezen műfaj koronázatlan királyai. Tudom jól, hogy más sportcsatornánál dolgoznak, de a tökéletes sportkommentátor mintapéldái. Pont olyanok, mint Török Péter a kosárlabdában vagy Palik Laci a F1-ben. Mindazonáltal elismerem amit Léderer a volánért tett és tesz ezért írom le az ötletemet de a megvalósításában segédkezni nem szeretnék és nem is fogok.
Az ötletem tehát a következő: Szükség van egy hatalmas transzparensre, mondjuk egy 5x5 vagy 6x6méteresre kék fehér színben természetesen. Erre riktó színnel, valami teljesen elütő oda nem illő színnel (pl vastagon feketével) rá kéne hímezni, hogy Lédere Ákost akarjuk, vagy Léderer Ákost vissza, vagy valami hasonló szöveget. A mérkőzés azon szakaszaiban amikor nagy valószínűséggel a közönséget kamerázzák fel kell húzni ezt a lepedőt. Pl.: meccs előtt, a harmadok között, vagy amikor hosszabban áll a játék. A készítők hozzanak jó pár vastagon fogó fekete alkoholos filcet és meccs előtt, közben, a szünetekben, vagyis folyton a mérkőzés alatt aláírásokat kell gyűjteni ezen transparensre, jelezve, hogy az azon álló szöveggel (pl Léderer Ákost vissza) az aláírók egyet értenek, majd a mérkőzés után ezt a transzparenst át kell adni a sportklub TV riportereinek vagy az illetékesnek. Emellett pedig meccs közben Léderer Ákos nevét kell skandálni vagy egy előre róla megírt induló szerű dalt amihez viszont előénekesre van szükség, viszont nagyon jól hangzana, főleg dobkísérettel! Megvalósítása nem igényel túl sok időt és pénzt, valamint valószínű, rengetegen segédkeznének, és még többen aláírnák. Plusz vn egy kézzel fogható bizonyíték a volán szurkolók részéről, hogy Léderer Ákost akarják vissza! Ez lett volna az ötletem nagyvonalakban! Ha megtetszett, nyugodtan írjatok és elmondom, hogy képzeltem pontosan!
Rex 2010.02.09 23:27:48
OFF
@Jeff: Hát ha most Dávid Sándorra gondoltál akkor csak sajnálni tudlak, mert az az ember minden volt csak nem sportriporter. Kiválasztott egy embert és őt méltatta éveken keresztül. Elvakultan csak egy valaki köré építette a maga kis F1-ét.
Paliknak élvezetes a szövege, nagyon ért hozzá és olyan információkat oszt meg a nézőkkel közben amit senki más nem tud, mindezt teszi egy olyan közvetlen, barátságos stílusban, hogy néha olyan érzésem van, mintha személyesen ismerném.
Tomas Fleischmann, született 1984 május 6, KoprivniceBecenév: Flash185 cm, 87 kgPoszt: CenterDraft: 63rd overall, 2002, Detroit Red Wings            2002ben draftolta a Detroit a második körben, 2004 február 27.én a Washington Robert…..
A jegyzőkönyvek szerint roppant idegesen ért véget a Vienna Capitals–Sapa Fehérvár AV19 EBEL-meccs, pedig az eredmény alakulása a harmadik menet közepéig túl sok izgalomra nem adott okot. A bécsiek nagyjából tízpercenként ütöttek gólt, ezzel 5-0-ra elhúztak, ám az 53.…..
Rex 2010.02.06 12:17:20
@canuck: Végre valaki aki ért is a jégkoronghoz! Kimondottan élveztem az elemzésedet! Írhatnál többet is, ha gyakran jársz idegenbe, a végén még visszaszokok a kommentek olvasásához!
A magyar válogatott fantasztikus teljesítményt nyújtott a Pannon Hoki Kupa utolsó mérkőzésén is, más kérdés, hogy ez nem volt elég a tornagyőzelemhez. Szlovénia 3-1-re nyerte a döntőt, elvitte a kupát is, de ez a jelen helyzetben nagyjából másodlagos. A lényeg az, hogy a három…..
Rex 2009.11.08 22:57:55
@bonsay: Itt nem arról van szó, hogy játsza-e az eszét, hanem arról, hogy vannak esetek amikor inkább visszafogod magad, mert ez a csapat, a saját magad és mindenki érdeke és ez elég visszatartó erő, hogy ne csinálj olyan hülyeséget amit más esetben megtennél.
Rex 2009.11.09 19:09:44
@drukker60: Ezt én tudom jól és szerintem a legtöbben tudják jól, mindkét oldalról, de ha ezt a témát feszegeted, ez sokakat rosszúl érint, mert olyan mintha lenéznéd a MOL ligát. Hidd el én tudom jól, hogy nem így van. Én is látom azt a különbséget ami a két bajnokság közt van, csak már nem hozom fel, mert elkezdenek azzal jönni, hogy nagyképű fehérvári vok. Amúgy meg el kell ismerni, hogy a DAB-os fiatalok rengeteget fejlődtek. Ez tény. De én azt is látom, hogy az A csoportban hosszabban megragadni még kevés lesz ez a korosztály is. Az elkövetkezendő években ugrálás lesz a két csoport (div 1 és A csop) között, ahol a feljutás és kiesés sokban fog múlni az ellenféltől és az akkori keretétől. Majd pár év múlva, amikor a Hári János korosztály felnő és beérnek azok a fiatal kimagasló tehetségek, feljutunk hosszútávra az A csoportba és ott előreküzdjük magunkat talán annyira, hogy egy idő után biztos olimpiai résztvevők legyünk. Ez a távoli jövő, de megvan rá az esély. Ehhez arra van szükség, hogy az imént említett fiatalok a magyar válogatottat válasszák valamint, hogy egy jó páran közülük végre lehetőséghez jusson a világ topligáiban (NHL, KHL). Ugyanis aki nem vak és nem elfogultan nézi, az látja, hogy ok ok EBEL meg minden, de az EBEL kevés az A csoporthoz.
Jégkorong 2 éves a jégkorongblog 2009.11.08 10:50:00
Vagyunk kik, akarunk mit címmel írtunk bejegyzést 2007. november 8-án, lefektettük benne az alapokat, elindult a blog. Új koncepciót 2008. november 8-án sem fogalmaztunk meg, most sem teszünk ilyet. Úgy érezzük, nincs okunk érdemi korrekciókra. Többször is felmerült ugyan, hogy…..