Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hagyárosböröndi polgár

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A Soros-egyetem valóban vezet bizonyos rangsorokban, például a Horizon2020 uniós támogatások elnyerési rangsorában, 14 millió euró összeggel. A Corvinus Egyetem 1,2 millió környékén sincsen. Ebből is látszik, ez egy üzleti modell: Magyarországon kiadnak egy amerikai diplomát." (Rétvári…..
hagyárosböröndi polgár 2018.11.01 12:44:17
@fortin2: Az ARWU rangsorán sem látom a CEU-t. Igaz, a Corvinust se, ellenben 5 másik magyar egyetemet igen. Tehát, mit is veszítünk a CEU-val?
hagyárosböröndi polgár 2018.11.01 15:31:06
@jotunder: Merész kijelentés, hogy nélküle nincs magyar közgazdaságtudomány.:-) A gráfkutatásnak pedig lényegesen nagyobb múltja van nálunk, mint a CEU-nak, nem az egyetem hozta ide se a tudást, se a kiemelkedő kutatókat.
hagyárosböröndi polgár 2018.11.01 18:05:34
@jotunder: Barabási, aki vendégprofesszor itt, ugye? Amúgy az ELTE-TTK-n végzett, mesterszakot is.:-) A pályázatot pedig 3 tudós nyerte el, nem 3 intézet.
Ki akarná a társadalom (és az egészségügy) haragját magára húzni, hogy veszélyezteti a saját életét, csak mert ragaszkodna a tb-s ellátáshoz? Kedves Praxisblog!   5 éve volt egy magzatelhalásom. Írtam is később itt róla. A lényege az akkori felháborodásomnak mai fejjel…..
hagyárosböröndi polgár 2018.03.01 20:45:10
@yogosan: "Azt azért nem kellene elfelejteni,hogy a szülėsz-nőgyógyászok többsėge a terhessėg alatt magánorvoskėnt "szerepel" amiėrt alkalmankėnt bizony 5-6 ezer forintot is elkėr,ugyanakkor a tb-s terhesrendelėsen is o ül az asztal másik vėgėn."

Ez miért is mond ellent annak, amit leírtam?:-)
hagyárosböröndi polgár 2018.03.01 21:00:12
@Braincelle: Melyik része nem világos? Tb-alapon történt a beavatkozás, ott van a posztban. Cca. 400 ezer forint az eljárás, plusz a gyógyszerköltség, amit egyébként szintén támogat a tb (70%, ill. tavaly október óta 90%-át fizeti), a fizetendő rész is több százezer Ft lehet a kezeléstől függően. Mi a kérdés?:-)
hagyárosböröndi polgár 2018.03.03 13:49:26
@Braincelle: Nem vagyok cinikus, csak irritál a teljes mértékben indokolatlan, ostoba, mellverő okoskodás és rinyálás. Bosszant, amikor valaki azt hiszi, hogy a befizetett tb-vel, aminek a sokszorosát egyébként már kivette az ellátórendszerből, mindjárt a saját alkalmazottaivá tette az egészségügyi dolgozókat, egyfajta nacsasszony-takarítónő viszony alakult ki, és rá semmiféle intézményi szabály nem vonatkozik. Ha indokolt a sürgős vizsgálat a terhesgondozáson, az szerepel a lombikeljárást végző intézményből kapott zárójelentésen, erre hivatkozva lehet korábbi időpontot kérni, ha nincs rajta, akkor nem. Az meg végképp dühít, amikor a kismamák által kialakított rendszert az egészségügyi intézményen kéri számon. Aligha ismeretlen számára a helyzet, hiszen egy gyereket már, hál'istennek, sikeresen megszült, nem értem, ugyan milyen meglepetés érte. Roppant kíváncsi lennék, mekkora felháborodás törne ki a "gazdagnak mondott" kerületben, ha meglépnék azt, amit egy vidéki kórház tökös osztályvezetője megcsinált - ti. ott csak a munkaidejében vezethet le szülést minden nőgyógyász, nem lehet behívni "fogadott" orvost, nem is tartózkodhat bent senki a munkaidején kívül, minden kismama az aktuálisan a szülőszobára beosztott, vagy éjszaka az ügyeletes orvosnál szül. Ugyanígy a terhesgondozáson, nincs irányítás, aki oda van épp beosztva, az végzi, pont.
Nem könnyű dolog a párkeresés. A témába vágó korábbi Homár posztok alapján ráadásul nemcsak érzelmileg viseli meg az embert, hanem anyagilag is - és nem csak azért, mert puccos helyeken kell fizetni a vacsorát. Eddig azt gondolhattuk, hogy csak az Elittárs számlázási szokásai okoznak nyomorult…..
hagyárosböröndi polgár 2018.02.23 11:22:20
@Pörgike: hagyjad már az itteni trollokat, nem kell velük foglalkozni.:-) Lényeg, hogy jól csináltad, visszakaptad a pénzt, és felhívtad a figyelmet a céggel kapcsolatos problémákra. A kommenteket csak röhögés céljából érdemes elolvasni, ha épp nincs jobb dolgod.