Regisztráció Blogot indítok
Adatok
carramba

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tíz éve már, hogy nagymamám elmesélte, tollba mondta nekem élete egyik legfontosabb és legsúlyosabb történetét, a szovjetek általi elhurcolását és többéves fogságát, huszonéves nőként egy ukrajnai munkatáborban. Hosszú idő telt el a történet feljegyzése óta.…..
carramba 2015.02.25 23:29:00
@Virág et.: Jól értem, hogy a magyar hatóságok szerepét illetően tagadja azt, amit a szemtanú állít? Ez igen, ehhez kell némi szemellenző és elfogultság.

Szomorú hírem van: a magyar hatóságok és a csendőrök nagy része örömmel és önként vett részt a zsidók összeszedésében, a vagyonuk elkobzásában, de a magyar lakosság egy része is örült neki, hogy kisemmizik őket, mert a magyar az már csak olyan irigy fajta. De gondolom, nem győztem meg, ha szemtanú sem tudja jól a dolgokat, hogy lehetne igazuk a történészeknek.
carramba 2015.02.26 15:27:54
@bbjnick: szerintem inkább az a szerencsétlen, aki azzal ámítja magát, hogy a magyar társadalom, benne a magyar hatóságokkal, rendvédelmi szervekkel csupán ártatlan elszenvedői voltak a nyilas-náci gaztetteknek, a zsidók deportálásával nem értettek egyet és nem támogatták. ez a gáz, komám, hogy ennyi idő is itt tartunk, hogy hazudtok magatoknak és ha egy szemtanú az ellenkezőjét állítja, akkor inkább ignoráljátok, minthogy szembenéznétek azzal, amit mond
Az RTL Klub új főzős reality-vetélkedője már a promókampány alatt idegesített egy kicsit, Itt az Iz-faktor vagy mi is volt a szlogen ugye, amikor pedig elővezették a zsűrit, akkor nagyon vakargattam a fejem, mert értem én, hogy nem kellenek az elhasznált arcok, és Gianni már eleve…..
A napokban nagy vihart kavart a Mozgáskorlátozottak Országos Szövetségének a közleménye, amelyben – többek közt – ezt írják: „A megváltozott munkaképességű, rokkant emberek nagy része nem minősül fogyatékosnak, így ha a rokkantság kicserélődne a fogyatékosság…..
Különösen nehéz helyzetben vannak a mentális betegségekkel küszködők. Miközben csaknem kétszázezer, eddig rokkantsági ellátásban részesülőt akarnak úgymond „visszavezetni" a munka világába, az állástalan lelki betegeknek szinte esélyük sincs a foglalkoztatásra. Több…..
carramba 2011.11.15 21:04:54
@SvenH.: "te egy kis cinikus geci vagy amugy
nagyon jol tudod hogy az 57 evesek FELETTIEKHEZ nem nyulnak, semmi vizsgalat igy nem is lesz roluk semmi info"

akkor pláne kérdezem, hogy honnan vetted a 70%-ot? bizonyára a mély gyűlöletedből, és a szomorú előítéleteidből merítettél egy jó nagyot

Népszabi cikk: bocs, nem tudtam, hogy VOSZ elnöke rokkantságinyugdíj-szakértő
azt hittem, az az érdeke, hogy minél több kiszolgáltatott, olcsó rabszolgát szerezzen a vállalkozóknak

Amúgy:
Az EU által készített hivatalos statisztika (lásd az ONyF honlapján, 24-es tábla) szerint 2006-ban Szlovákiában a teljes lakosság 3,5%-a volt korhatár alatti roki, idehaza pedig a 4,5%-a. Darabra ez annyit jelent, hogy odaát 5,5 millió lakosból kb. 190 ezer fő, ideát 10 millióból 450 ezer fő. Ennyit a 80 ezer szlovákiai rokkantról, meg arról, hogy idehaza kétszer, meg nem tudom, én, hányszor annyian vannak.
Nálunk azóta - a 2008-tól kezdődő szigorú felülvizsgálatok és az új rendszer bevezetésének eredményeképpen- 450 ezerről 332 ezerre csökkent a korhatár alatti rokik száma.
És azt is hozzá kell még tennünk, hogy Szlovákiában azért is alacsonyabb a rokik száma, mert ott effektíve nincs szociális háló.
Mondjuk nálunk is csak a lyukak vannak már meg belőle.)
Ennyit fenti szakértő úrról.
carramba 2011.11.16 13:43:21
@SvenH.: itt a link, az EUROSTATos anyag az
www.onyf.hu/index.php?module=news&fname=onyf_left_menu_statisztika_elemzesek&root=ONYF

fideszes csinovnyik azt magyarázná el, hogy mennyi itt a csaló, ingyenélő, álbeteg roki
én meg pont azt magyarázom, hogy ez hazugság, se sokkal több nincsen, mint az EU átlag, és az eddigi, az eddigi, egyre szigorodó felülvizsgálatok miatt pedig elenyésző "csaló" maradhatott benn.
az egész egy undorító, uszító hecckampány a rokkantak ellen, amit azért csinál a kormány, hogy tudjon rajtuk spórolni, mert elbaszták a költségvetést, a nyugdíjpénzt, az egykulcsost (ami már kettő, ugye), stb., elbaszták ezt az egész magyarutas baromságot, és kurvára kell a pénz, minden áron, és kellenek a bűnbakok is, persze
Ez a felvétel is ékesen bizonyítja, hogy jobban jársz, ha a Fidesz tetteit nézed és nem azt amit mondanak... mert bizony a miniszterelnök úr -úgy mond- mást mond, mint amik a szándékai. 2005-ben az első Gyurcsány-Orbán vitán igazította helyre Orbán Viktor Gyurcsány Ferencet, hogy…..
carramba 2011.09.26 23:30:59
Praxis Amputálták a lábamat 2011.07.24 06:00:00
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxisblog! Az…..
carramba 2011.07.25 02:00:19
Prolee-nak sokan osztották az észt, de abban az élethelyzetben, amiben ő van, teljesen egyedül, nem nagyon van mozgástér.
Futni +20 kg-mal, pláne 50 évesen senki ne kezdjen el, ép ésszel föl sem lehet fogni, hogy lehet ilyet tanácsolni.

A fogyáshoz pedig egyáltalán nem kötelező éhezni, sőt, a szakemberek szerint ezt el kell kerülni. A lényeg, hogy legyen egy változatos, diétás étrend, és hogy naponta legalább 3-szor rendesen kell enni, mert különben jön az esti "jutalmazás", meg a cukorbetegség, előbb-utóbb.
Tudom, hogy van olyan munkahely, ahol nem hagyják az embert ebédelni.
Meg kellene próbálni kicsit határozottabban védeni a saját egészséged, azáltal, hogy mindenáron megeszed az ebéded! Valahogy.

A diéta másik eleme, hogy ahhoz szinte naponta, de legalább kétnaponta főzni kell, ami este fél tízkor már nehezen elképzelhető. Én is diétáztam megszabott étrenddel, nagyon hatásosan, de nekem pl. segített a párom főzni, esténként, amikor hulla fáradtan hazaértem, elkészítette a másnapi salit, reggelit, bedobozolta, stb. Enélkül nem ment volna. Szóval, könnyű olyannak osztani az észt, aki tök egyedül van egy akkora teherrel, mint egy magatehetetlen idős ember ápolása.

Nekem anno azt javasolta az orvosom, hogy 4,5 óránként kellene ennem optimálisan, ha közben megéhezem, rágcsáljak répát meg karalábét. Azt mindig hordtam magamnál karikákra vágva, és ha úgy alakult, hogy nem tudtam időben enni, és rám tört az éhség, akkor nem kaptam be a pogácsát, hanem ott volt a répa.
Ez csak egy ötlet, de nekem bejött.
Az irodában legyen nálad mindig valami egészséges nasi, zöldség vagy kefir vagy gyümölcs, hogy ne éhezz egész nap, és ne legyen az, hogy egész nap nem eszel jóformán semmit.

Mozgásnak én az úszást tudnám javasolni, vagy a vízitornát, fantasztikus, a legtöbb túlsúlyos embernek ajánlott, mert kíméli az ízületeket, de jól átmozgat. A gond az, hogy vidéken erre nem igazán van lehetőség, amúgy pedig nem olcsó, és időigényes is. De ha van rá mód, megéri.

A posztolóval együttérzek, a lábát az orvosa nem kezelte eléggé gondosan. Ekkora súlyt csak orvosi és szakemberi segítséggel szabad leadni, próbáljon ilyet keresni, hátha belefut egy jófej belgyógyászba, dietetikusba.
 Pénteken hazafelé munkából a buszon ülve csak úgy repkedtek a panaszkodások körülöttem. Mindenki azt mesélte a másiknak, hogy mi a rossz és, hogy egész nap milyen nehéz volt neki. Hahó! Feltűnt bárkinek is, hogy ma péntek van és három napos hétvége következik? Egy…..
Ez a kedd sem a mozifilmek kedvelőié, de nekik majd keresünk valami jót valamelyik online videótárban, viszont a főzőcskés műsorok őrültjei, azon belül is a Ramsay-rajongók ujjonghatnak örömükben, fel se kell állniuk a képernyő elől, ömleni fog Ramsay, meg a fuck. De kezdjük…..
w Az aknamunka ünnepe 2009.05.05 04:20:00
Magyarország válságának szép fényes tükrei az ünnepei, amiket helyesebb szabadnapnak hívni, mert ennél szélesebb közmegegyezés nincs egyikről sem. A munka ünnepe évtizedek óta folyik össze a majálissal, ami tényleg semmi mást nem jelent, mint hogy most már elég jó idő van…..
carramba 2009.05.05 17:46:59
"Disznófejű nagyurak játéka, akik aztán a könnyű álom ígéretével megszerzett támogatás árát megkérik a saját zsebükbe, hogy főúri, gyártulajdonosi luxusban rezegtessék a hájukat. Anélkül, hogy magát a gyárat működtetnék, a termelést szerveznék, vagyis segítenének előteremteni azt a pénzt, amit egyáltalán szét lehet osztani a dolgozóknak. Nem, ők túszul ejtik azt, aki erre képes, és elveszik tőle. Eszközük a lázítás, a szabotázs és a zsarolás."

Te teljesen hülye vagy, bazmeg?
A melós termeljen, meg még működtesse a gyárat, teremtse elő a pénzt, a tulaj meg elrakja a profitot?

A gyár működtetése, a pénz előteremtése a tulajdonosé, hisz övé a haszon is.

Dolgoztál te már valaha mondjuk egy gyárban? Végeztél te már valódi termelő munkát?
Az olyanok, mint te, úgy gondolják, hogy dolgozzon a marhája akár havi negyvenezer forintért is, semmi joga nincs a melósnak, csak termelni a nyereséget a tulajdonosoknak, oszt jól van.

Nem! vegyétek tudomásul, hogy 2009-ben igenis a napi 8-12 órás robot mellet még egyéb jogai is vannak egy dolgozónak, és ez nem valami kegy vagy szívesség. Ez megilleti őt, mert nem egy eszköz, egy gép, hanem szerves és fontos része a kibaszott kapitalizmusnak, az egész gazdasági berendezkedésünknek. És mivel a dolgok természeténél fogva a munkaadó mindig erősebb, mint a mukavállaó, ezért igenis szükség van a dolgozók jogainak kollektív védelmére, mert egyenként szart sem tudnak elérni, de ha van szakszervezet és van szerződés, akkor közel egyenrangú felekként vehetnek részt a játékban.

Milyen kibaszott nagyvonalúak vagyunk a munkások jogait illetően. A válságra hivatkozva egyből beáldozzuk a túlórapénzt, a szabadságukat, rugalamsabb munkaidő címszó alatt düböröghet a kizsákmányolás...
Mert békeidőben sajnos azért nem lehet akármit megcsinálni, pedig a magát baloldalinak nevező kormányok is mindenben támogatják a munkaadókat- értsd: a munkaadói oldal megmondja mi van, és többé kevésbé az is lesz.

carramba 2009.05.06 16:58:53
Tóta: "de hát ez ugyanaz! az itt lévők nem csinálják meg annyiért, amit "ki tudok izzadni", marad a vendégmunkás."

Amennyit ki tud izzadni vagy minél kevesebből minél több profitot termelni?
Nyilván , az utóbbi a cél, és ha engednénk azt, amit te mondasz, a végén ingyen dolgozna mindenki, mondván, ennyit sikerült kiizzadni...

más: "Na ekkor jön a képbe a szakszervezet, amely valami felfoghatatlan okból az alkalmazottak összességét képviseli, vagy legalábbis egy jókora csoportját. És kollektív szerződést, kollektív béremelést, kollektív prémiumot igényel. Mintha össze lehetne önteni egy edénybe a munkásokat, átlagolni a teljesítményüket, és aztán szétosztani az átlagot. Hát mi az isten értelme van ennek? Semmi a világon. Értelme annak van, hogy a jól dolgozók több pénzt kapjanak, az alulteljesítők meg kevesebbet. Ha ezt az aranyszabályt megszegjük, akkor vajon mi motiválja a munkást, hogy jobban, pontosabban dolgozzon?"

Két különböző dolgoról beszélsz.

A jobb teljesítményt ma is lehet jutalmazni, hál' Istenek, senki sem tiltja meg, hogy a jobban dolgozó alkalmazottnak többet fizessenek.

A kolektív szerződések ugyanakkor a "minimumról" szólnak, beleértve a béren kívüli juttatásokat, a speciális munkakörülmények, kondíciók speciális bérezését, stb.
A kettő tehát nem zárja ki egymást: legyen egy tisztességes minimum, emellett a munkáltató azt és úgy jutalmaz, akit csak akar.

A részeges, lógós alkalmazottat pedig el lehet bocsátani, aki nem jól dolgozik, annak lehet fegyelmit adni, stb.

Nagyon nem ismered te a munka világát! Ezek olyan alapvető dolgok, amik benne vannak a munka törvénykönyvében.Mielőtt megírtad a postot, talán kicsit olvasgatnod kellett volna...
carramba 2009.05.06 17:08:08
@amergin: szebben nem is lehett volna megfogalamzni!

Tóta meg a "kikényszerített szolidaritás" gondolatával inkább költözzön el egy lakatlan szigetre. Aki így gondolkodik, az odavaló, nem közösségbe.
w Blues 2008.06.09 05:00:00
Két év rengeteg idő, de most épp úgy néz ki, hogy ha most vasárnap volnának a választások, illetve ha a nagymamámnak áramszedője volna, akkor elbúcsúzhatnánk az SZDSZ-től. Pedig már úgy megszoktuk. Mint az Aranypókot, amelynek késő-kádári reklámjában egy holtfáradt női…..
carramba 2008.06.09 21:46:54
Kóka Jánosnak semmi köze sincs a modern liberalizmushoz.
Érdemes elolvani ezt a 2007 februári Mancs interjút.
www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=14299
Kétszáz éve meghaladott üres frázisokat puffogtat, a verseny és a siker szavakat ismételgeti, ezekben aztán ki is merül minden elképzelése.
Kedvencem:
"MN: Mihez kezdene a már leszakadtakkal vagy leszakadófélben lévőkkel?
KJ: Nekik nem cinikus látszatmegoldásokat, hanem a felemelkedés valódi esélyét kell kínálni. A felelős, öngondoskodásra képes polgárokra épülő társadalom képes és akar felelősséget vállalni azokért is, akik önhibájukon kívül kiszorultak a versenyből. A siker és a gyarapodás a társadalom eszköze ahhoz is, hogy a romákon, fogyatékosokon, reménytelen élethelyzetben lévőkön érdemben segíteni tudjunk."

Hát, nem valami cizellált kép ez itten a társadalmi feszültségek, gondok mibenlétéről. Valljuk be, 2007-ben ez azért igen kínos.

carramba 2008.06.09 22:24:13
"A kékszívű azt mondja, minden ember egyenlő, viszont a munka tette emberré az embert. Tartós inaktivitásra ne rendezkedjen be senki, ha tudna dolgozni. Költözzön máshova, ha kell, tanuljon, törekedjen, és ebben segítjük, ahogy tudjuk. De rá is kényszerítjük, mégpedig olyan módon, hogy a passzív, semmittevő megélhetést lehetetlenné tesszük. Ez liberális program, tévedés ne essék: az ingyenebéd-mentesítés programja. Nem minden fasizmus, ami nem kommunizmus. Akkor se, ha a Fidesz csinálja meg, vagy a monoki polgármester. Viszont ez fenntartható és logikus, a kommunizmus meg öl, butít és leépít."

Tóta! Láttál te már igazi szegény munkanélkülit, hátrányos helyzetűt? Vagy csak statisztikákat olvasol róluk? Esetleg a Kóka-féléktől hallottál róluk?

Költözzön máshova:
Nyilván albérletben kell laknia (munkásszállás nincs), ami mondjuk kéthavi kaucióval indul, ugye. Na, itt mindjárt megbukott a mutatvány. Mert képzeld, Tóta, verseny ide, lendület oda, van akinek még ennyi induló tőkéje sincsen. Aztán meg a pluszkeresetet, amit a nagyvárosi munka jelent, el is viszi az albérlet.

Tanuljon:
Egy ismerősöm nemrég elveszítette a munkáját, és bejelentkezett a munkaügyi központba.
Másfél hónap múlva fogadja az az ügyintéző, aki a képzésekről felvilágosítást tud adni! Másfél hónap.

Egy másik, 50 pluszos barátom kb. 5 éve vergődik vidéken, pár hónapig van munka a Flextronicsban, aztán meg nincs, és ez így megy. (Közte egy ideig! kapja az általad is vitatott bruttó 27 ezer forintos támogatást.) A munkaügy mindösszesen egy, azaz egyetlenegy tanfolyamot tudott neki felajánlani öt év alatt!

Csak néhány példa arra, hogy te és a Kóka-félék dobálják itt a nagy szavakat a lelkesedésről, öngondoskodásról, meg tenni akarásról, miközben fingotok sincs a valós helyzetről.
Amit mondasz, jól hangzik, de nem úgy van.
Miért van az, hogy többnyire a jól kereső pesti értelmiségi és milliárdos üzletemberek papolnak versenyről, lelkesedésről és öngondoskodásról a pár tízezerből tengődőknek?

Mátrix!
Maximálisan igazad van.
("Már többször is olvastam tôled, hogy a munkanélküli mind azért van otthon, mert lusta. Az eszedbe sem jutott, hogy egyszerûen nem kap munkát? Mert mondjuk már közel a nyugdíj, és sehová sem veszik fel, mert nem éri meg nekik..."

Ez a retorika azt sugallja, hogy ezek az emberek nem akarnak dolgozni, nem akarnak előbbre jutni, lusták és ingyenélők. Mert csak akarni kell, és minden fasza lesz.
Hát, nem igaz!

w Térfélcsere 2008.05.27 04:00:00
Kimegy az ember egy sörért félidőben, és mire visszaér, nem ismer rá a csapatokra. Nemrég még teljesen nyilvánvaló volt, hogy Gyurcsány Ferenc a józan, reális, és az elkerülhetetlen áldozatokat el nem hallgató felelős hazafiság egyszemélyes élvonala, aki nem kertel, hanem…..
carramba 2008.05.30 19:04:40
"Nemcsak a nyugdíj terén, hanem a segély és a munka világa közé vert hidakat illetően. Igen, ilyen költőien is lehet azt mondani, hogy pöcsvakargatásért nincs ingyenebéd."

Sajnálom, hogy Te is csatlakoztál azokhoz, akik azt a kemény bruttó 27 ezer forintot vitatják.
Hetek óta erről szól a sajtó, de tudomásom szerint még senki nem járt utána annak, hogy hányan és kik is kapják ezt a támogatást.
Nyilván kiderülne, hogy többnyire alacsony iskolázottságú, magas munkanélküliségi mutatókkal rendelkező, leszakadt térségekben élő, esetleg 45 fölötti, tartós munkanélküliek kénytelenek jellemzően ebből az összegből megélni. Biztos akad olyan is, aki kényelmes, de épeszű ember nem gondolhatja, hogy 27 ezer forintból olyan fasza dolog megélni Mo-n, és hogy ezt örömmel és dalolva vállalják emberek.
Évek óta semmilyen szociálpolitikai koncepció nincs. Megyényi területeken élnek emberek, akik tartósan kívülrekedtek a munka világán, és így fognak élni a gyermekeik is.
Dolgozzanak, mi? Hol, bazmeg?

Megy a vita, olyanok nevezik a fentieket "ingyenélőknek", akiknek még a havi telefonszámláját sem fedezi ez az összeg. Egyszerre mindenki milyen marha szigorú és igazságos lett. Az, hogy a fél ország adót csal, lop és hazudik, az mind nem számít. Hogy a vállalkozók többsége baszik befizetni az adók jó részét, hogy milliárdokat költünk egyesek lakáshitelének támogatására, meg közlekedési árkiegészítésre stb., az mind igazságos.
Csak ezek a 27 ezerből "dőzsölők", ezek a szerencsétlenek szúrják a szemünket.
Könnyű nekiugrani ennek a rétegnek, mert egyáltalán nem tudják megvédeni magukat. Még annyi pénzük se lenne, hogy egy tiltakozás erejéig feljöjjenek a Parlament elé, nemhogy a Mokkában szót kapjanak, mondjuk.
Arról nem beszélve, hogy mindez burkolt rasszizmus, színtiszta cigányellenesség, amihez a jelenlegi, szocialista elnevezésű kormány némán asszisztál, sőt, az illetékes minisztérium "már dolgozik az ügyön." Felháborító!
És ez nem csak romaügy! Magyarországon nem folyik semmilyen diskurzus az elszegényedésről, a szegénységről. Arról, hogy milyen könnyű lecsúszni, hogy a szegénység súlyos, fájó probléma, és nem megvetni, megbélyegezni kéne a nyomorban, segélyből élőket.