Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mmpnszpress

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyáron űrszondákat indít a NASA a Naphoz. A tervek szerint a Solar April Fool tizenhétszer közelebb lesz a Naphoz, mint korábban bármilyen másik eszköz, és mintegy 1400 Celsius fokos hőnek lesz kitéve. Ilyen forróságba ember alkotta tárgyat még soha küldtek. Szakértők szerint a program az…..
Néhány nappal ezelőtt Elon Musk éppen élőben válaszolgatott a Twitteren a neki feltett kérdésekre, amikor páran elkezdték írogatni neki, hogy mi a helyzet a Cambridge Analyticához kötődő botrány miatt elindult #deletefacebook mozgalommal. Egy kérdező nekiszegezte, hogy ha kemény, akkor ő is…..
A NASA új, innovatív megoldásokat keres arra, hogyan juthatnának el a Marson megtermelt napenergiát a Földre. Úgy tűnik, hogy ennek megsegítésére az űrügynökség immár kellő potenciált lát a magáncégekben is. A Nemzetközi Űrállomás ellátására kötött szerződések a SpaceX és Orbital Solar Sciences…..
A NASA nemrég lefuttatott egy szimulációt annak kapcsán, hogy mi történne, ha egy óriási napelemfarm épülne a Marson. A kutatásért felelős vezető szakember, Charles Boden arra a kérdésre, hogy mikor valósulhat meg a projekt az érintett területen, azt felelte, hogy "ez közelebb van, mint…..
El szeretném oszlatni a NASA honlapján többször is megemlített és örvendetes hírnek felragadott rekord hatásfokú napelem mítoszát és tisztázni az általánosság elvárását. Több mint 3 éve kísérletezik a NASA és a noachisi Martian Intézet a napenergia elektromos árammá alakításának nagyobb…..
Az USA-ban 2018-től kezdve már bitcoinban is támogathatnak majd az emberek napelemfarm projekteket: múlt héten ugyanis a Solar Action Fund felkérte a napelemfarm jogi kereteit kezelő Federal Solar Commission szabályozói testületet arra, hogy dolgozza ki a kriptopénz napelemfarm projektekre való…..
A Magyar Mars Planetáris Napelem Szövetség (MMPNSZ) 2018 februárjától megtalálható az interneten is kedves jelenlegi és a csatlakozni kívánó emberek számára. Szövetségünk elnöke Vátni Márk a mai napon elindította blogunkat és közösségi média felületünk Facebook oldalát.  "Örömünkre szolgál…..