Regisztráció Blogot indítok
Adatok
optics

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Modorosblog Ingatlanos szótár 2011.10.21 06:00:00
Ez bizonyára már a sokadik ilyen próbálkozás - én a Szó-Beszéd (Pease-Garner) c. könyv egyik fejezetéből indultam ki. Most kaptuk: az Urbanistán is volt hasonló.   Dinamikusan fejlődő: foghíjtelkek, tűzfalak, rozsdálló gyártetemek, még külsőbb kerületekbe zsuppolt…..
optics 2016.06.20 11:47:59
Az alábbi értelmező szótárral szeretnék azoknak segíteni, akik autót keresnek, és esetleg a használtautó hirdetéseket nézik. Tekintsük át mit jelentenek VALÓJÁBAN a hirdetésben leírtak:

„bőven ár alatt” = Még így is a dupláját kérem érte, mint amit ér.
„csodát várók kíméljenek” = Az autó kurva szar. Gondolj egy állapotra, és oszdd el kettővel.
„ritkaság” = Alkatrész nincs hozzá, nem is lesz. Talán az ebay-en találsz, de egy vízpumpa annyiból áll meg a ház előtt, mint az autó ára.
„remek felújítási alap” = A versailles-i béke óta állt a Duna egyik mellékágában a víz alatt, onnan húztuk ki traktorral. Gondolj egy kurva nagy összegre, szorozd meg hárommal, és még akkor se lesz belőle autó soha az életben. Napi 9 munkaóra mellett, 4 szerelővel tíz év alatt se.
„olajat csipegeti” = Több olajat eszik, mint benzint. Heti 2 liter alap.
„motor nagyszervíz után” = Elszakadt a vezérműszíj / átugrott a vezérlés, 7 szelep eltört a 16-ból, hidrotőkéket az olajteknőből szedtük ki. Hengerfej elgörbült, síkba rakva nem lett, megvettük alá a legolcsóbb tömítést, abból is kettőt raktunk be. Azóta nyomja ki az olajat alatta vízzel keverve, de letöröljük egy ronggyal mire jössz megnézni.
„friss vizsga” = Beállt helyette egy swift a fékpadra és a kipufogó szondához a vizsgán.
„kis fogyasztás” = 14 liter, ha nem nyomod neki. Eladó szerint a kúton hozzák a kannát, hogy lefejtsék a benzint a kocsiból, annyira keveset eszik.
„6-7 literes fogyasztás” = 14 literes fogyasztás, lásd feljebb.
„foglalkozni kell vele” = Az autón egy ép, működő alkatrész sincs, minden szar, ami egy autón csak el tud romlani. Futómű lóg, az összes gömbfej kuka, féltengelyes és csapágyas is. Ha egy új autó árát ráköltöd, akkor se lesz belőle más csak egy jó drága szar.
„első tulajdonostól” = Mármint az idén még nem volt több tulajdonosa, amúgy lenyomozhatatlan. Már Németországban is legalább hét musztafa taxizott vele, azóta itthon is volt már legalább 4 tulaj.
„nem dohányzó” = Dohányzó. Kárpitok mindenhol kiégetve, a sárga nikotint az életben nem mosod ki a kocsi belsejéből még kénsavval sem.
„kultúrált belsőtér” = Lelakott, ótvaros szakadt belső tér. Tetőkárpit lóg, kárpitok kiégetve, vezetékek lógnak a műszerfal alatt. Az autóban csontig hatoló dögszag, pedig csak hetente kétszer szarta hugyozta tele a család lompos loncsos házikedvence miután ázottan beültették. Középkonzolon a kínai GPS konzoljához elkészített, majd később leszerelt csavarok furatának nyomai.
„jéghideg klíma” = Klíma nem működik. Ha kint van 18 fok, és hidegre állítod a fűtést, akkor olyan mintha hideget fújna amíg a motor be nem melegszik. Klímakompresszor halott, klímahűtő lyukas, és egy öngyújtóra való gáz sincs a rendszerben. Soha nem is lesz jó, akkor se ha kicseréled az egészet.
„garantáltan törésmentes” = Szarrá volt törve. Frontálisan és oldalról is kétszer. Háromszor lett feltámasztva gazdasági totálkárból, minden elem bontóból van és, mindegyik más színű.
„női tulajdonostól” = Ronggyá égetett kuplung, szétbaszott váltó, körbetört lökhárítók, kilincsek mellett lekarmolt fényezés. Tetőkárpiton lyukak a tűsarkútól, ugyanettől küszöbökön fényezés lerúgva. Hátsó ülésen Fifi kutya hányása, szarja, húgyfoltja. Vagy a gyereké.
„rozsdamentes, sehol nem rohad” = Mindenhol rohad. Küszöbök, sárvédőívek teljesen elrohadva, reménytelen. Egy ép elem nincs a tetőn kívül.
„stabil futómű” = Vót valamikor. Jelenleg minden kopó alkatrész cserére szorul az utolsó szilenttől a kormányösszekötő rúdig.
„szinte új gumik” = Az összes gumi kuka. Minimum 15 éves, legolcsóbb, tükörsimára kopott elöregedett ócska gumik.
„kiváló fékek” = Tárcsáknak fél centis válla van, betétek vasig kopva. Fékfolyadék darabos, öreg. 50 ezer alatt nem lesz megcsinálva. Hátsó fékek összerohadva a kézifék bóvdennel együtt.
Subba Péntek! 2015.10.02 09:18:31
Yaaaas! ..
optics 2015.07.05 21:54:04
@neonharomszog: tldr.... sok lesz a duma
Disclaimer: e sorok írója - bár a Fideszre szavazott -, mára mélységesen megbánta, és mostanra teljes szívéből elítéli korábbi önmagát és Orbán Viktor putyinista önkényuralmát, a fékek és ellensúlyok cinikus felszámolását, a demokratikus értékek semmibevételét. A poszt…..
optics 2014.10.26 09:23:35
@Trónkövetelő: Nyilván :D
A meglepő kijelentést Csókás András irodalompszichológus teszi Fekete István híres ifjúsági regényével kapcsolatban egy, a múlt heti Élet és Irodalomban megjelent tanulmányában. „A Tüskevár beavatási mű, méghozzá – nem félek kimondani – homoszexuális beavatási mű. Már a regény címe is tükrözi ezt a…..
Annyian annyiféleképp leírták, lerajzolták és filmre vitték, hogy miért jobb egy városnak, ha nem mindenki autóval jár - de ennél látványosabban talán még soha. A legszebb váltás, ahol a sofőrök alól eltűnnek az autók és egyszeriben láthatóvá válik, hányan foglalunk el…..
Kedves Olvasóink!A mai olvasói írás (Szemmelversz Ignác tollából) a női nem nagy tisztelőiként ismert szerkesztőséget mélységesen felháborította és ezúton is teljes mellszélességgel elhatárolódik tőle - ám a szólásszabadság nevében (szigorúan elrettentő,…..
Nem, nem kérem tőled, hogy szerezz bármilyen képesítést, hogy meg akard érteni a Boole-algebra vagy a különféle számrendszerek, szerverek, hálózatok, a Cisco, Sun meg hasonló finomságok rejtelmeit - egyszerűen azt szeretném, ha végre megtanulnál ezzel a rohadt masinával…..
optics 2012.05.14 10:18:22
@sdani: Aki tudja használni a word-ot úgy, ahogy az ki van találva, az nem ír le ekkora ökörségeket mint a tibike. Attól meg egyenesen hányok, hogy valakit már tenne is a sírba azért, mert két szóközt ütött. Aki nem tanulja a word használatát iskolában, attól nem lehet elvárni, hogy úgy használja ahogy a nagykönyvben meg van írva. Pl. egy juhásznorbert kft. pénztárosa nem fog a vizsgakövetelményeknek megfelelően szöveget szerkeszteni. Én tanultam a word-ot, szinte az összes funkcióját ismerem, de mégse ásom el azt, aki nem ismeri teljesen. És igen: tabulátorokkal, shift+enterrel és egyéb funkciókkal bármikor különb szöveget szerkesztek, mint a tibike valaha is fog excelben a két betűtípusával. Egyébként az ilyen faszfejek verik magukat az összespórolt öltönyükben a metrón, úgy viselkedve mintha valami new york-i brókerek lennének a havi 150 ezres fizetésükkel. Igazi köcsögök.
Akkor még igazi tömegek vonultak. Szívből, lelkesen, öntudatosan. Nem láttál szomorú embereket. Diákok, mind szépen vasalt fodros blúzban és fehér ünneplőben. Egyszerű munkások, szerény, de tiszta ruhákban. Vidéki, büszke parasztemberek kalapban. Mindenki őszintén ünnepelte…..
optics 2012.05.04 21:55:57
@mikethebiker: Szerinted most miből tartjuk fönn a gazdaságot? IMF hitelből te szerencsétlen! Más népek által gyártott és termelt szart veszünk meg egy harmadik által adott kölcsönből! Minderre a fedezet a magyar fold és az ivóvíz. Akkor még legalább volt könnyűipar, mezőgazdaság, textilipar, magyar ember magyar terméket vásárolt. Akkor se volt minden azért annyira szép, mint ahogy az idő megszépíti, de nagyon sokminden sokkal jobban működött. Volt becsülete a munkának, és nem a koszos kaffercigánynak aki 15 milliós autóval jár szociális segélyből. Ettől függetlenül ugyanúgy utálom a kommunistákat, mint az ide írogató liberálproli banki segédmunkásokat.
Mert ugye ki az alkoholista? Aki ugyanannyit iszik, mint mi, csak nem szeretjük. Nem mellékesen a mai poszt szerzője ismét Brother Love, aki egyre gyanúsabb így A modoros hívő után: akár Bruder Leibowitzból is angolosíthatott volna.     Az antiszemita A vulgár-antiszemita…..
Az átlagember számára a világűr olyan meg- és felfoghatatlan, érzékelhetetlen valami, ami ellen a józan ész joggal berzenkedik. Mert mi az, hogy ott nincs semmi?! Pontosabban: a Semmi van odakint. Az általunk itt megénekelt Apollo-11 holdraszállása nem véletlenül borzolta fel annyira…..
optics 2009.04.27 18:12:04
@Kilgore Trout:

Ha elmész a közlekedési múzeumba, látni fogod a kabint, és a szkafandert, amivel állítólag kint voltak a világűrben... És élve vissza is jöttek..

Nekem senki ne magyarázza meg, hogy egy vászonból és sátorponyvából varrt ruha, meg egy 70-es évek beli orosz tévé technológiáját sugalló vasból összehegesztett űrkabin megvédi az embert az azonnali haláltól az abszolút nulla °C-on. Ez -273°C ha jól emlékszek... kamu az egész
Subba Szombaton is dolgozol 2009.01.10 07:52:00
Nagyjából ezt a videót érdemled.   ..
optics 2009.01.10 10:44:14
Mindenképpen szakítsatok egy kis időt ma Anett és Feri weboldalára. Ha minden igaz ők már két hete férj és feleség, ám weboldaluknak köszönhetően az esküvőre való készülődés minden apró részletet újra átélhetünk velük. Ezekbe az időkbe visz vissza bennünket a…..