Regisztráció Blogot indítok
Adatok
saxus

10 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár éve már, hogy először hallottam és írtam az akkor újdonságnak számító amerikai SawStop rendszerről. Aki nem ismerné, itt arról van szó, hogy amennyiben munka közben véletlenül hozzáérünk a működő körfűrészlaphoz (a rendszer az elektromos ellenállást figyeli) egy, az autók biztonsági öveinél…..
Junior-e a senior? Botrányosan fiatal Nagy Gergő kollégám tette fel ezt a kérdést, miután kiment egy céghez, hogy front-end fejlesztésről konzultáljon az ottani senior fejlesztőkkel. Lenyűgözve tért vissza: ezek nem értenek semmihez! Lefordítom: az adott cég senior fejlesztőinek halvány lila…..
Ha jól emlékszem, második alkalommal kapom most meg ezt a díjat, amit nagyon köszönök Viktóriának, a Free Spirit Life blog házigazdájának! A díjat már lassan egy hete kaptam, de elég elfoglalt voltam az elmúlt héten (hogy miért, az lennebb kiderül), és későn is vettem észre, hogy valaki gondolt rám…..
Rég ki akartam már próbálni ezt a cukkinis-zselatinos "sajt" receptet, de csak most találtam rá egy kulcsösszetevőre, az inaktív élesztőpehelyre. Kellemes, sajtos ízt, krémes állagot ad az ételeknek, és a sütéshez használt élesztővel ellentétben nem "dolgozik" tovább a gyomrunkban. Ha több zselatint…..
Rita konyhájában találtam rá erre nagyszerű paleo kenyérre. Nagyon finom és igazi kenyérre hajazó lett, csak az vele a problémám, mint minden paleo kenyérrel, hogy nem lehet megúszni egy tojással vagy tojás nélkül a készítését és hogy a maglisztek nem éppen diétásak, ha csak nem sikerül…..
... és hogy kerül ide egy bálna? :D..
KőBEfőtt Drót ékszerek 2014.09.29 10:00:00
Hozzávalók:-70 g hajdinaliszt-30 g szezámliszt-50 g juhtúró-2 ek. útifűmaghéj -víz-sóÖsszegyúrtam, annyi vizet adagoltam hozzá, hogy formázható legyen és összeálljon. Gesztenye nagyságú golyócskákat formáztam belőle. (51 g CH)..
KőBEfőtt Krémes almás pite 2014.09.27 13:12:00
Néhány napja almás bodzalekvárt főztem, a nagyszüleimtől a bodza mellett hoztam egy nagy zacskó almát is. Nyersen enni inkább a szép piacit szoktam, azt viszont sajnálnám sütéshez használni. Vagyis adott volt az alma, az őszi hangulat, amihez hozzátartozik az almás pite és egy kép, ami a neten jött…..
Mostanában nagyon sok totus (tojásfehérjéből készült hamis túró) receptet látok és kíváncsi lennék, hogy milyen íze lehet. Sajnos nálam háromnál több tojásfehérje nem szokott megmaradni, az is nagyon ritkán, így nem volt még alkalmam kipróbálni. Viszont nagyon szeretem az ilyen fából vaskarika…..
Nemrég olvastam egy blogon, hogy mostanában mindenki minden kakaós sütit "lebrauniz", ami enyhén szólva túlzás. Hát igen, én is így szoktam és való igaz, nem mindenik volt igazi brownie. Szeretem ezeket a kakaós sütiket valamilyen zöldséggel lazítani, krémessé tenni. Volt már cukkinis, céklás, babos…..
A friss gyümölcsöket valahogy mindig sajnálom megsütni, ezért házi, édesítő és tartósító mentes fahéjjas-szegfűszeges almalekvárt használtam, amit ősszel hullott, hibás almából készítettem (persze nagy nehezen megpucolva). Nagyon jó sült alma illata van, passzol a karácsonyi…..