Regisztráció Blogot indítok
Adatok
athenee

0 bejegyzést írt és 120 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minap az indexen érdekes interjú jelent meg Heal Edinával az Egyenlítő Alapítvány vezetőjével. Az interjút itt olvashatjátok: https://index.hu/gazdasag/2021/02/01/heal-edina-interju-nok-eselyegyenloseg/ A felvezetett témák a női problémák szokásos felsorolása volt: Több nő végez a felsőoktatásban,…..
athenee 2021.02.02 09:17:14
@Motorogre: havi par nap :D Te mar a szeparalt hetvegi apa-szerepre keszulsz by default? Mi ezt kozosen csinaljuk, de ahogy erzed.
Az előző poszt kapcsán, amit ITT találsz, szeretném megköszönni az intelligens, értelmes hozzászólásokat azoknak, akiktől ilyen érkezett! Ezeket olvasva látom, hogy talán még nincs veszve minden. Viszont amiről most írni szeretnék, az a maradékról szól. Első körben – bár számítottam rá –…..
athenee 2020.06.04 12:35:56
Nem teljesen ertem a problemat, mivel ha teljesen biztos valaki abban, hogyan szeretne elni, valamint hogy a valasztasaban szivbol hisz, akkor miert zavarja, hogy vannak, akik ezt megkerdojelezik? Vagy elengeded a fuled mellett vagy egy elegans mozdulattal haritod a "mehben turkalast". Nagyon sok duhot es bizonyitasi vagyat erzek ezek mogott a posztok mogott. Nagyon sajnalom az irojat, mert egyreszt megertem, masreszt nagyon rossz iranyba viszi el az embert ez a fakardos harc. Tudom, mert en is ilyen voltam. Mivel nehezen alakul az elet es nincs sok jo pelda korulottunk, mire oda jutunk hogy sikerul megtalalnunk egy jol mukodo kapcsolatot, ahol szivbol vallalna az ember gyerekekt, valamint mi is eljutunk oda, hogy oke, keszen allunk, hirtelen ott talalod magad hogy 35 eves vagy, a petefeszked kiurult es ami megmaradt belole, azt is fejbe kolintottad mar jopar party-koktellal, a hormonjaid mar nem ugy muzsikalnak mint 10 eve es orulhetsz, ha a tobb honapos, inkabb eves procedurak vegen lesz vmi siker. En szivbol annyit javasolok minden hasonloan gondolkodonak, hogy ne a kornyezettel alljatok harcban, nem attol lesz jobb, hogy elmagyarazod orszag-vilgnak, hogy miert igy dontottel es miert van ehhez jogod, hanem magadat vizsgald meg, hogy tenyleg ezt akarod-e? Oszinten? Es legalabb a peteidet fagyasztasd le, aztan meglatod, hogyan alakul az elet, akarsz-e valtoztatni. Ertem a harcos amazon attitudot, de hidd el, annal szornyubb dolog nincs, mikor radobbansz, hogy valojaban most mar vagynal ra, de keso. Nagyon szuk a biologiai res, es nem fog vigasztalni, hogy kialltal a gyerektelenek jogaiert (vagy ne adj isten elvittel masokat is abba az iranyba, hogy meg csak el se gondolkozzanak), amikor radobbensz, hogy ezt mar nem lehet visszacsinalni, ez mar vegleg igy marad. Hidd el, nagyon konnyen lehet, hogy megvaltozik ez benned, nem te lennel az elso es nem is az utolso. Es ha benned nem is fog megvaltozni, felelosseggel tartozol a kornyezetedert, foleg ha publikus velemenyt irsz.
athenee 2020.06.04 14:30:55
@Almandin: En a mogottes pszichologiai jelensegre es annak kovetkezmenyeire hivtam fel a figyelmet. Minel inkabb beleeli magat valaki egy deffenziv allaspontba, annal tavolabb kerul attol, hogy a sajat mukodeset megertse, es ez egy veszelyes ut.
A nők többségébe kamaszkoruk óta sulykolják, hogy ha egyetlen egyszer is felelőtlenül, megfelelő védekezés nélkül szexelnek, kész is a baj, terhesek maradnak. Amikor aztán eljön az ideje, hogy felnőtt fejjel babát szeretnének, meglepődnek, hogy nem is olyan egyszerű a dolog, sőt, az átlagnak…..
athenee 2020.02.29 10:23:59
@Első mohikán: ti a 0.00001%-os szerencsesek voltatok, ezt alazattal es halaval kell fogadni, de sajnos a nagy atlag nem ez, hanem amit a cikk ir
Miután felállítottuk a saját szabályrendszerünk, és kinyitottuk a házasságunk, természetesen nem csak én kezdtem el randizni, hanem András is. Első lépésben regisztrált a facebook-ra. (Igen, ekkor 2017-et írtunk és neki korábban sosem volt fb oldala. Látjátok milyen hasznos dolgokat hoz a…..
A minap magam is belefutottam (nehéz is lett volna kikerülni…) abba a történetbe, melynek keretében egy Kanadából hazatért magyar nő az észak-amerikai országban dúló borzalmas állapotokat ecsetelte, egészen apokaliptikus helyzetet lefestve tudtukon kívül nemváltoztatás alá vetett óvodásokkal és…..
                       „Valaki vagy akar gyereket, vagy nem, ha ingadozik, meg alkudozik önmagával, az megint nem kerek” - Nincs olyan, hogy lehet, hogy akar valaki gyereket. A lehet mögött mindig nem van, de a pasik ilyenkor szokták néha bedobni a jelenleg szót is, amitől egy darabig megnyugszanak…..
athenee 2019.10.14 19:06:35
@EGY a Queen: vagy csak szimplan tudni akarja, hogy mi a palya, ami ertheto. Ez a "ne akard megvaltoztatni mas erzeseit" egy ures new-age bullshit (no offense). Egy kapcsolat nem ilyen rozsaszin barbi-alom. Vannak celok, es ebbol az egyik es valszeg' a legfontosabb a gyerek-kerdes. A biologiai limit adott, igy egy ido utan csak szorakozas a masikkal a kamu-duma, hogy akarok, de meg nem most. Ok, van ilyen, de akkor is hatart kell szabni. Es ezt szamon kerni a masikon nagyon is legitim, mert egy eletunk van. Ha nem kozosek a celok, vallalni kell es szetvalnak az utak.
Szólj anyának! Eladtam a lelkem 2018.07.20 05:55:00
Két éve. Az ördögnek. Elhatároztam, hogy a Mammonnal randizom. Megpályáztam egy állást egy népszerű multinacionális cégnél. Elérkezett az idő, amikor az évekig tartó pelenkázás után ellenállhatatlan vágyat éreztem újra, hogy a felnőtt világhoz kapcsolódjak. Eljátszottam…..
athenee 2018.07.21 11:17:27
A net-hadsereg trolljai ismét felsorakoztak. A posztoló egy fontos problémára hívta fel a figyelmet, ami szerintem mindenki számára tökéletesen világos, mégis adják itt a nagyokost, miért nincs joga a posztolónak szarul lenni.

1. Hibás lenne a nő, hogy szellemi tevékenységre is vágyik gyereknevelés mellett? Ki mondja majd azt a saját lányának, hogy ne tanulj, nem kell a diploma, te majd az otthon melegét őrzöd? Vagy elvárjuk a koedukált oktatási rendszerben való helytállást, 25 évig ugyanúgy nevelünk lányt-fiút egyaránt, majd amikor jön a szülési kor, hirtelen karrierista elhanyagoló anyává devalválódik a korábban matekversenyekre küldött kisleány? Most akkor ez hogy van?

2. A fenti ellenére mégis elmondható, hogy a legtöbb nő elég jól ellavírozik a sok féle szerepkörben. Ha valaki visszakérdezne, miért kellett az nagy emancipáció, maguknak keresték a bajt:

3. a szokásos válaszokon kívül, mint önmagát alakító társadalmi folyamat, háború generálta női munkaerő igény stb. egy dolgon azért érdemes elgondolkodni: minden társadalom az alapján alakítja ki az egyének szerepét, amit alapvetően elismer - a háziasszonyi szerep a legtöbb nyugati kultúrában leértékelt. De miért? Mert a munkaerő megkettőzésével a bérek is lenyomhatóak - a profitorientált társadalmakban az alacsony munkabér nagyobb érték lesz, mint egy jól működő család. A nők munkába állítása és kondícionálása a munkára (pénzkereső, modern munkavállalás) vágyásra ezért financiális érdek.

4. szellemi tevékenységre való vágy: 3.pontot tovább gondolva. Egy olyan társadalomban, ahol a 'szellemi tevékenység' a pénzkereső tevékenységet jelenti, ott a nők is csak ilyen szerepkörökből vállogathatnak, ha társadalmilag elismert szellemi munkára vágynak. Mi lehetne még szellemi tevékenység: vallási tanítók, gyógyítás és ápolás a hagyományos értelemben, tanítás, oktatás, filozófia, népművelés, háztáji alkotás, stb stb stb Egy nő rengeteg területen tudott régen hasznos tagja lenni a társadalomnak, elismert közössi munkát végezni, alkotni a saját családjának támogatásán túl is. Nosztalgia lenne ez? Nem hiszem.

5. a technológia semmivel sem tette könnyebbé az életünket. átmenve vulgárba: a seggemet kitörölhetem vele, hogy nem kell fát vágni a tűzgyújtáshoz, miközben a szabadidőm jelentős részét a különböző rezsiszolgáltatókkal való b@szakodás, internetes állás lejelentés, ötvenféle határidő, jelszó, rosszul számlázás, kikapcsolás, bekapcsolás, címváltozás lejelentés tölti ki. Nehogy azzal merjen jönni valaki, hogy lehet kiköltözni az erdőszélre. Egy francos sátrat nem húzhatok fel a természetben, ha egy kicsit off-olni akarok. Az a pár hippi meg aki kicsekkolt, nem hiszem, hogy az antiszociális megoldásaival boldog lenne.

6. munkavállalás az alkalmazotti léten túl: szép dolog, örüljön akinek sikerül, mert olyan a szakmája, olyan ügyes, olyan jó lehetőségei vannak. Mi is ezen dolgozunk. DE! a tömegek erre nem lesznek képesek, a multi erejével a legtöbb iparágban nem lehet versenyezni, ez nem megoldás a legtöbb embernek és arroganciának tartom ezzel jönni, mint megoldás a fenti problémára. A legtöbb embernek még a részmunkaidő sem elérhető, sokan megsem tehetik, hogy 1.5 fizuból éljenek meg.

Lehetne még sorolni, miért értem meg a posztolót, és miért olyan nehéz kérdés ez még úgy is, hogy szerintem sem az ő megoldása terjeszthető ki mindenkire (lásd 6.pont vége) Tehát továbbra is a kérdés: hogyan üzemeltesd ma az életetedet úgy, hogy nőként, férfiként egyaránt jól érezd magad, a párkapcsolat ne dögöljön meg a rutinban, normális családi, szociális életed legyen pár gyerekkel, megélj, és ne legyél egy túlhajszolt roncs. Nos? Valaki?
Külföldön Magyarország hiányzik, Magyarországon külföld – vagy legalábbis mindenhol valami a másikból. A mai válogatás egyik írása éppen ezt a témát boncolgatja. Aztán megnézzük, hogyan „kezdődött” Svédországban a következő tanév (igen, nem elírás), végül…..
Nagymamám hozott haza a karácsonyi pásztorjáték előadásról, és a folyosón elhaladtunk a gyerekszobánk mellett. Benéztem, és megláttam a feldíszített, és különböző szinekben világító és ragyogó karácsonyfánkat. Emlékszem a teljesen elborító izgatottságra, ami akkor elöntött. Berontottam az ajtónkon,…..
athenee 2017.12.18 10:44:05
@nikita: A gyerek csak egy része az egésznek, nem erre hegyeztem ki direkt a kérdést. Az a baj, hogy egy olyan generáció nevelt fel minket, akik nem tudják megadni (legalábbis sokuk) a gyerekeiknek azt az útra valót, hogy felnőtt vagy, kompetens vagy, csináld. Egy ilyen mondat, és elég lenne az életre. Ezért írtam, hogy értem abszolút a problémát, és mindezt duplán terheli a mai környezet. Ebből kell vmit kihozni. Nekem csak az tűnik működőképesnek, hogy belsővé teszem a külső sikerélményt. Ebből lett radikális pályamódosítás stb. Kicsit az a baj - és aztán befejeztem a szófosást - hogy a rendszer (társadalom?) nem ideális működése miatt az egyén szintjén egymást rázogatjuk, hogy elégítsenek ki bennünk vmit, amit amúgy ki tudnánk magunknak elégíteni természetünkből adódóan, ha lenne rá terünk.
athenee 2017.12.18 10:57:55
@Kicknick: az a kérdés, hogy mit kezdesz a helyzettel. Mert van egy kialakult helyzet, amihez vagy dühvel állsz hozzá, és egy életen át sajnáltatod magad, vagy megpróbálod magad a saját hajadnál fogva kihúzni a trutyiból. Igen, vannak problémák a szüleink generációjával: elveszették a hitüket, rettegnek a haláltól, a saját fiatalságukat a gyerekeik örök gyerek-státuszban való tartásával akarják megmenteni. Nem ismeri el, hogy vmit jól csinál a gyereke, mert akkor nem lenne rá szükség. Akkor a saját kompetenciáját elveszítené. Elvettek tőlük mindent, sok 60-70 éves embert megaláztak, elbocsátottak, éhnyugdíjon tartottak, vallásukat és hitüket megtaposták. Ők ilyenek, ezt tudják nyújtani. És most arra várunk, hogy ez változzon, és minden kegyelem nélkül őket hibáztatjuk vmiért, ami lehet nem is az ő hibájuk? És ha csináljuk, van ennek értelme? Nem célra vezetőbb, hogy az ember a saját kompetenciáiból, képességeiből, emberi kapcsolataiból, felelősségéből, eszméiből és hitéből él? Hogy tartásom van, hogy felnőtt ember vagyok, aki csinálja a dolgát? És ez elég, ebből táplálkozom? És nem arra várok, hogy egy szegény idős ember vmit megadjon nekünk? Nem lenne jobb például leülni beszélgetni azzal az emberrel és megérteni, mi volt az ő életében? Mi történt vele? Mi van vele? De most komolyan?
athenee 2017.12.18 11:08:36
@nikita: Értem. De mégis van benned egy hiányérzet. Nem lehet, hogy azért, mert vhogy a mag hiányzik? Nehogy félre értsd, csak nehéz a fogalmi definíciója. Én is versenyló vagyok, aki hatékonyan teljesít és sikereket ér el, de a siker relatív. Ha nem érzem a magot (lehet ez eszme, érték, nevezzük bárminek), amiért hajtok előre, hogy van értelme (igazán), akkor lesz szükségem a külső megerősítésre. Vki a gyerekeiért, vki az eszméért, vki egy barátságért vagy szerelemért hal meg (ténylegesen vagy átvitt értelemben), de lényeg, hogy elveszek vmi nagyobban. Vmire felteszem az életem és onnantól kezdve megszűnik minden vágy, hogy szüleim, tanáraim vagy bárki elismerjen. Mert értelmét veszíti a kérdés.
Ma reggel olvastam egy szexuálterapeuta tanácsait a szülés utáni jó szexhez. Említette, hogy a nő még akkor is forszírozza a dolgot, ha a háta közepére sem kívánja. Szerencsére nem csak nekem tűnt helytelennek ez a gondolat, ami azt mutatja, hogy a férfiak egyre megértőbbek, és odafigyelőbbek lettek…..
athenee 2017.11.21 19:45:22
@Lee Jun Ki: nőként állítom (már ez is elmond vmit, hogy ezt külön ki kell hangsúlyozni), hogy az a fél, aki szexuálisan kvázi kilép a kapcsolatból - és ebbe beleértem a radikálisan csökkent mennyiséget vagy ótvar minőséget - a házasság egyik alap ígéretét szegi meg. Tök mindegy, hogy mi az oka - hormonok, fáradtság, pszichés bajok, gyerek stb. - kötelessége mindkét félnek egy életen át mindent megtenni, hogy a felek igényei a házasságkötés idején fennálló állapotot leginkább konzerválják.

Sokan elfelejtik, hogy a házasság egy szerződés, aminek feltételei között a szexuális igények kielégítése is, sorry, de benne foglaltatik. A legaljasabb és legképmutatóbb dolognak tartom, amikor vki a szexből kilép, aztán néz nagy szemekkel, hogy a másik a hibás. A szex ösztön, nőnél férfinál egyaránt, és ezt nem lehet egy kis önsegítséggel hosszú távon helyettesíteni. Ehhez kell a másik fél is. Felelősséggel tartozunk a másikért, csak szeretik ebből a szexet vhogy kifelejteni. Hűséget persze elvárunk, de a biológiai ösztöneinket nyomjuk el. Ez lenne az elvárás? Közben tetszeleg a szex-rebellis olyan szerepekben, amik ugye nem váltják ki a szexet: mostam a zoknid vs egy jó dugás? Közben pontosan tudja a kis komisz, leginkább HP, mert tény, hogy a dagi-mami effektus gyakoribb, mint a nem-szexelek-férfi-vagyok eset, hogy senki nem áll majd oda a család és a barátok, vagy épp a válóperes bíró elé, hogy hát kérem szépen jó szexet, vagy leginkább csak szexet akartam, de nem kaptam. Mert ugye senki nem fogja kompromittálni magát ilyesmivel. Nem írod ki a facséra, hogy elvált - mert nem szexelt. De közben meg vállald, hogy záptojással dobálnak, mert elhagytad a családod. De közben meg basszus, persze, hogy elválsz, ha nem szexelsz!

Szóval a szülés után, menopauza után, diploma után a jó szex törvénye: minden ember kötelessége összekapnia magát, az életét, a testét, a lelkét, a hormonjait és SZEX-elni. Minőségileg, jól. És aki ezt nem teszi, azt jogosan hagyják el és baromira nem felváltható a szarosgatya mosás a szexszel azaz vicaversa.

Ja és még vmi: ha a gyerekeid egyszer megkérdezik, hogy miért hagytad el őket, akkor nyugodtan mondd meg nekik, hogy tisztelem anyátokat, de nem akart velem minőségi szexuális életet élni. És hidd el, tisztelni fognak érte és megértik. (18+ korhatár után).
Az egészséges fejlődésű kisfiúk jelentős része kukás akar lenni, ha felnő. A csírákat csak a nagy és büdös autó érdekli, és hogy hátul lehet állva utazni, a profibbak viszont megtervezik az útvonalat is a telephely, a lakossági ügyfélhálózat - értsd lakótelep - és a…..
athenee 2014.10.03 12:12:32
@Petrodon: picit arrogáns vagy. Értem, amit akarsz mondani, hogy van egy réteg (én is közéjük tartozom), akik a 30as évei alatt egy viszonylag jó életszínvonalat fenn tudnak tartani és ezért kár külföldre menni, de a nagy átlag nem így él. Aki Mekiben dolgozik Londonban, az kényszerből megy ki, mert a nagyátlag nyugaton elfogadhatóan él (nem nagyon jól, de elfogadhatóan), míg itthon nyomorog.
Szerintem ezt meg lehet érteni. Van itthon egy szűkebb réteg, aki elfogadhatóan él, akinek valóban kár kimenni, mert többet veszít, mint nyer. DE ennek a rétegnek sem szabad elfelejteni, hogy a másik nagy különbség nyugat és Mo. között, hogy míg kint 40-60 év között is van rendes munkája mindenkinek, addig Mo. jelenleg egy fiatal, képzett rétegeknek tud jól fizető munkát adni, 45-50 felett meg csak nagyon keveseknek. Ez egy szerkezeti sajátosság, így minden milliós fizetésű 30ast alázatra és előrelátásra intenék.
athenee 2014.10.03 13:06:09
@movhu: én egyet értek veled, hogy a logika azt diktálná, hogy 40 év fölött érik meg vki egy vezetői pozícióra, de szerintem a gyakorlat ma kicsit más. Arra gondoltam, hogy ma itthon sok nk-i multi (bankok, informatikai vállalkozások, shared service centerek) rengeteg képzett fiatalt szippantanak fel, akik 30as éveikre viszonylag könnyen tudnak magas fizetést elérni, akár vezetői állás nélkül is. Ez a pozíció azt az illúziót kelti sok emberben, hogy ez hosszú távon fenntartható, de valójában a relatív olcsón munkaerőt (nyugathoz képest) és nagy terhelhetőséget fizetik meg. 40-45 fölött szűkülnek a székek, mert nem lesz mindenki vezető, de könnyen a helyedet pályakezdővel tölthetik be. Sok ilyen példát látok és ezért javasoltam a kollégának az alázatot, mert itthon hatványozottan igaz lehet az egyszer hopp máskor kopp. Itthon sok az olyan állás, ami a 25-40es korosztályra van kitalálva, de a fölött könnyen munkanélküliség a dolog vége akár évekig, majd vmi alulfizetett kényszer-pozi. Aki hosszú távon gondolkodik, sokszor ezért megy külföldre, még ha képzett is és ma jól keres.
A Morning show vendége volt Dr. Lenkei Gábor, ahol nem csak a C-vitaminról esik szó, hanem a gyógyszeripar óriási lobbijáról is. Talán már felesleges az összeesküvésekre hagyatkozni, mert itt már több mint biztos, hogy csak a pénz... a pénz... a még több pénz, amiről szól a…..
Puzsér Róbert Média: a népek ópiuma címmel tartott stand-up estet csütörtökön a Bazaar Klubban. Terítékre került Hajdú Péter, Friderikusz, Tvrtko és Horváth Ádám, a Szomszédok rendezője is. Kérdés, hogy mennyivel különb náluk a magyar média fenegyerekének kikiáltott kritikus, aki maga is a…..
athenee 2013.04.28 13:22:29
@Athos64: egyet értek. Mindenkinek megvan a lehetősége arra, hogy kirántsa a kábelt a falból és könyves polcot húzzon a tv-szekrény helyére.
Puzsér ehhez volt egy löketnyi katalizátor, amikor régebben alternatív fórumokon meg tudta szólítani azokat, akikben van még egy kis remény. A tömeg-elérése után kellett volna folytatni a minőségi tevékenykedést, de érthetetlen okokból ostoba módon megy neki olyan köröknek, ahol nem nyerhet, annak természetéből kifolyólag. A hajdúzással most egyenlőség jelet húz maga és a mainstream media közé, ami darwin-díjas öngyilkosság. Kár érte.
"Úgy szeretném, ha lenne szerencsém" - énekelték 1997 környékén a vidéki diszkókban a félmeztelenül fejen pörgő Hip Hop Boyz-fiúk. Úgy látszik, a másik két taggal ellentétben a kopasz Real Actionnek (civil nevén: Szűcs Zoltán, bár nem rokonom) tényleg szerencséje…..
Vastagbőr Berágott a bankunk 2011.12.16 13:10:00
Orbán a múltkori megtört arcú tévéinterjújával szemben ma reggel már ismét a régi fényében ragyogva, sziporkázva, mosolyogva, büszkén és magabiztosan nyilatkozott a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Fő téma a Bankszövetséggel aláírt megállapodás volt a…..
athenee 2011.12.18 10:00:16
@ColT: ebben sajnos nem vagyok biztos. minden társadalomnak van egy olyan rétege, aki elvakultan szavaz úgy, hogy a kezét is levághatja a párt, akkor is "elvből" szavaz. Mint ahogy a szociknak is megvan a törzsbázisa, úgy a fitisznek is. És ők most addig addig variálnak a választási törvénnyel, amíg ezzel a réteggel újra vissza nem jönnek. Ehhez hozzá fog jönni egy jó kis választási csalás, vmint egy násztánc a Jobbikkal, és kész is az új kormányunk. Akik kiábrándultak, azok meg egyszerűen nem fognak elmenni szavazni, mert nincs alternatíva (remélem lesz vmi!!). Csak az érvényes szavazati arányt kell lecsökkenteni, és kész is a kb 200k szavazó által újabb négy évre meghatározott magyar valóság. Ezért kéne észhez térni, tüntetni, aktívan pártot alapítani, mozgolódni, és nem a meleg szobából (ahogy én is teszem) blogon puffogni, mert Fehéroroszország szintjére fogunk süllyedni baromi gyorsan. A szűk káder réteg már így is le van kenyerezve, most megoldják a magánbiztosítós rendszerrel az egészségügyüket is (felhívnám a figyelmet, hogy ezt is adókedvezményeken keresztül a munkáltatón át, amit megint mi fizetünk), úh ennyi, bezárul a kör. Én mostantól minden tüntetésen ott leszek, az tuti.
athenee 2011.12.18 10:05:49
@ColT: De mióta ez van már, főleg két éve. Nem tudom, hogy áll a szervezés, van-e vmi, de pl ellenzéki politikus szólt vmit mostanában: hogy 102k embert hogy b@sztak át, és hogy hagytak teljesen nyugdíj nélkül? Volt felháborodás, bedöntöttük a parlamenti ajtót? Felfogta itt a magyar nép, hogy mi is történt valójában? Egy ismerősömnek, aki egyébként utálja a fideszt tudod mi volt erre a mondandója? most mit sírok, egyrészt én választottam magamnak (muhahaha) másrészt úgyse lesz neki se nyugdíja, mire oda jutunk. És ez egy diplomás ember volt. Ha ő sem érti az alapvető elveket, hogy várhatom el, hogy az átlag alatti tömeg majd érteni fogja, és jól fog ixszelni.
athenee 2011.12.18 10:33:49
@ColT: most el kell mennem, de csak röviden: a manyup pénz pontosan a tied volt. az egy magántulajdon, ami szépen gyűlt volna neked, és mikor nyugdíjba mész, a tied. az, hogy mennyire volt hatékony, pedig gyönyörűen mutatja, hány milliárdot fizettek ki reálhozamban. (reál!) ez egy működőképes kiegészítő lehetett volna, most meg vacoghatsz, hogy a 70 éves leendő nyugdíjkorhatárt megéld. arra is jó lett volna, hogy ne szívj akkorát (feltételezve a jelenlegi nyugdíj megállapítást) hogy az utolsó pár évedben, amikor 60 évesen kirúgtak, mert öreg vagy és nem kellesz, akkor ne a nulla bevételed alapján megállapított nyugdíjadból halj éhen annak ellenére, hogy 40 évig jól kereső, tisztes járulék fizető voltál - ahogy nagyon sok ember járt most. ez a baj egyébként, hogy már ennyire nem bízunk a magántulajdonban.

A szarban az ország, pénzt kell szerezni-t meg nem kezdem el leírni, mert felül 300 poszt ezt taglalja: ha szarban van vmi, akkor először is kiadást csökkentünk és nem b@sszuk el a pénzt minden felesleges vacakra.
Közismert bölcsesség, hogy a patkányok hagyják el először a süllyedő hajót. A CIB, és az Erste után a Raiffeisen is lehúzza a rolót néhány kirendeltsége ajtaján. Be lehetne tudni a válságadó és a végtörlesztés miatt érzett sértődöttségnek, de ez nem teljesen fedi a…..
athenee 2011.12.17 16:15:40
@csillavirag: döbbenetes az ostobaságod. de semmi gond. 15 év múlva úgyis kitisztul a rendszer, mert a fizikai munkát gépek/programok végzik majd, úh csak annak lesz állása, akinek az eszére is szükség lesz. készülj babám.és reméljük akkor a populista politika is megszunik, mert nem lesz ostoba ember, akinek el lehet majd adni a baromságokat.
athenee 2011.12.17 21:50:29
@csillavirag: tégy magadnak egy szívességet, mielőtt végképp kínos helyzetbe hozod magad, és kérdezd meg a cég tulajdonosát, ahol dolgozol te hasznos ember, hogy miből indította be a bizniszt, és meg fogsz lepődni. Gépek pedig jönnek, akármennyire is utálod a gondolatot, és a szakadék csak növekszik majd a rétegek között. Az iskolázott szellemi munkással a te fajtád nem fogja felvenni a versenyt soha. Tanulni kell, nem verni a tamtamot.

Mindenki másnak: nem a bank, mint koncepciót kell utálni, mert a nélkül nincs gazdaság, fejlődés, semmi. hanem azokra, akik korrupt módon vadhajtásokat hagynak a szabályozásban (lásd pszáf, egyéb lokális szabályozó szervek, USA szenátus stb). Akik hagyták leépíteni derivatív szabályozást, hogy a bef-bankok hatalmas lufikat fújjanak. Igen, a bank is hibás, de csak annyira, mint bármely más profitábilis vállalkozás. Ahol sok pénz forog, ott megjelennek a korrupt politikusok és beindul az össznépi mutyi.

Deviza hitel? Igen, toxikus termék. Elgondolkodott már valaki azon, hogy a keleti blokkban miért nálunk a legnagyobb az arányuk? naa? csak nem azért, mert nálunk vannak szokás szerint az a pol réteg (és nem, nem csak a maszop, hanem a fityisz is végig lapított) mikor mesterségesen nyomták az egekbe a forint hitelek kamatait.

Amúgy meg aki azon sír, hogy Magyarországon mekkora a kamat- marzs - annak (1) igaza van a fentiek miatt, bár ezt kétlem, hogy értené (2) fogalma sincs, mi az hogy beárazni egy kockázatot. hogy a magyar vállalkozás még akkor is lop, ha jól megy neki, és b@szik visszafizetni a hitelét. Az olcsó nyugati tőke bezzeg jó volt az elmúlt 20 évben igaz? azt hiszitek, az otp meg a takszövök pénznyomók és abból hiteleznek majd, ha kivonul az összes nyug-európai bank? vagy majd a segélyen meg minimálbéren élők betéteiből? mit gondoltok, honnan van a tőke, amiből a magyar gazdaság hitelezhető? vagy például az önkormányzati portfólió? talán kis lila hobbitkák tojják?

Aki meg a magyar mezőgazdaságot élteti, csak írja be a gugliba, hogy gabona-utaztatás. 100 milliárd áfa hiányzik a budgetből a sok tolvaj gabona kereskedő és korrupt politikus haverjaik miatt, úh erről ennyit azt hiszem.
athenee 2011.12.18 09:47:10
@bebe tv: és tovább lehet vezetni a gondolatmenetet: űzzük ki a nyug-európai ker bankokat, hogy maradjon az OTP meg a takarékszövetkezetetek. csak a nagyon ostoba fejükkel azt nem értik meg, hogy míg oké legyen a CBA-Coop felvásárolja és tovább adja a magyar innen-onnan összehordott baromi drága magyar termelői cuccot, addig sajnos olcsó tőkét Cs. Sanyi haverjai nem nagyon tudnak majd produkálni. Fogunk mi még 15%-os alapkamat mellett 25%-on lakáshitelt felvenni. Azaz nem fogunk :D
Nívó Legyünk már bóvli végre! 2011.10.28 09:09:00
Tudom, kicsit erősen hangzik a cím, de lenne egy nagy előnye a bóvli kategóriának: végre a piac rádöbbentené a kormányt, hogy ez így nem mehet tovább! Ha már az elmúlt 20 évben nem sikerült... Elég jó esélyünk van erre: a legutóbbi állampapír-aukció csúfos bukás lett, és…..
athenee 2011.10.29 10:30:44
@bucbuc: fyi - a 100 napos programot a fidesz is megszavazta. és közben bánta, hogy nem neki jutott az szébe nagyobbat ígérni, mert akkor ok jutottak volna kormányra.

A cikk írójának: értem a gondolat meneted, de sajnos ez nem ilyen egyszeru. a kulso adossagot generálo kötvények kibocsátási árfolyamát nem az MNB árazza be, mint a piacon a banánt a kofa, hanem a piac. egy. ketto, ha bovli kotvenyed van, nemcsak hogy ket szamjegyu kamatokat kell utana fizetni, de kevesbe likvid, kevesbe forog a piacon. stb. onnantol kezdve (es ezt jol irtad) massziv adossag csapda kerul majd az orszag, ahonnan nincs felállás. van Magyarországnak egy nagy tragédiája: az államoadóssága mögött nincs belsQ eszköz (értsd mindent eladtak, ami kitermelhetné az árát), csak az emberek, akik adókon keresztül törleszti azt. tehát egy út van utána: még tovább agyon adóztatni a népet (pedig egy ország adószerkezete nem csak szja-ból és egyéb privát adónemekbQl kellene hogy álljon) és ez egyenes út a teljes elszegényedésre.

Még egy példa: LBO (leveraged-by-out). Bizonyos országokban tiltott. miért? mert ez azt jelenti, hogy egy vállalatot úgy vásárol ki egy befektetQ, hogy a vállalat tQkeszerkezetébe kerül az a hitelállomány, amivel (gyakorlatilag önmagát) kivásárolta. mindehhez pedig jön egy masszív kamatteher,mert ezek a vállalatok hasonlóan bóvlinak (más okból) számítanak. ha nincs hirtelen növekdés (jó ötlettel bíro uj vállalat, ami hirtelen generál nagy bevételeket), akkor onnantól kezdve rolo,mert nem tudja fizetni a kamatokat. na ez vár Magyarországra is, mert nálunk nem lesz hirtelen felállás.
A CIB-nél gondolnak a jővőre, legalábbis a sajátjukra. Az ügyfeleik gyermekének nyitott Szimba megtakarítási számlákról besöpörtek mindent, hiszen 14 éven keresztül most már csak 1%-ot kamatozik a nekik félretett pénz, azaz konkrétan fogy:Néhány éve a CIB banknál nyitottunk…..
athenee 2011.09.03 15:56:05
@nemhibatlan: Igen de ez is miért van? Mert olyanok ülnek a szabályozó szervekben akik egyrészt nem értenek a bankszakmához, másrészt érdekeket képviselnek. Csak ez ugye globális gond, mindenhol így van, csak minél rosszabb a lokális környezet, annáé jobban terhelődik az ügyfél.

Nem tudom, hogy a kondíciókat mennyire tudják egyeztetni, végülis a verseny lényege hogy nagyjából egy szintre beáll, kb mint a piacon, miért adjam olcsóbban, ha más adhatja drágábban és fordítva. A poereléssel egyet értek, itt is viszsakanyarodunk az ócska bírósági rendszerünkhöz, ahol max pár százezres bírságogat szabnak ki, amit a bank vagy kiröhög, vagy eleve már beáraz a profitba. És megintcsak a lanyha lefizetett szabályozási rendszer meg a korrupt politikai körökhöz értünk vissza.
"Liberálisok, bal- és jobboldaliak számára egyaránt lesznek meglepetésnevek a támogatói névsorban - mondta egyik forrásunk a szombaton megalakuló Magyar Demokratikus Charta kapcsán, részleteket azonban nem árultak el" - csigázott fel egy egész országot a pénteki…..
Chiu Yu-kit népszerű hong kong-i televíziós volt egészen július 31-ig - azóta inkább hírhedt. Ekkor ugyanis az Asia Television (ATV - nu, ez ott is debilek gyülekezete) munkatársa fölszállt egy buszjáratra és mivel emeletes jármű felső szintjén nem volt senki, ezért úgy…..
Breaking News: Göncz Kinga él, mozog, dolgozik! Mivel úgy érezte, nem sok tennivalója akadt, mert a környező országokban a magyarok helyzete csodálatos, mesébe illően jobbra fordult, Szlovákiában Slota minden hétvégén halászlét főz Bugár Bélával, Romániában az autónómia…..