Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maxim Tsigalko

0 bejegyzést írt és 120 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarország egyik legalulreprezentáltabb, ámde nem legaktívabb pártja (és itt nem Kovács Gergőékre gondolok) benyújtotta újabb javaslatát annak érdekében, hogy a hazai piac erősödjön. Olyan törvényjavaslat jelent meg, amire azért az elmúlt 100 évben sokan csettintettek volna...
Köszi a fizetésemelést, azaz a semmit Friss hír, miszerint a fogyasztói árak 2021-ben egy év alatt 7,4 százalékkal emelkedtek. A magyar Nemzeti Bank előrejelzései alapján pedig jövőre 5 % körüli infláció várható. Ezzel szemben a pedagógusok legyenek boldogok és elégedettek, hogy sok év után kapnak…..
Maxim Tsigalko 2021.12.10 11:20:07
@_atpijkamo_:
Akkor biztos vállalkozó vagy. Te ezt szoktad mondani a fizetésemelést kérő beosztottjaidnak, hogy "bocs, a geci elszarta a gazdaságot, nem tudok neked fizuemelést adni"? Elfogadják ezt a dumát?
Maxim Tsigalko 2021.12.10 11:26:12
@_atpijkamo_: Mivel árultam el a hazámat? A baromságaid cáfolásával? :D
Maxim Tsigalko 2021.12.10 11:36:21
@_atpijkamo_: Újra meg kell kérdeznem, látom nem sikerült elolvasni:

Mivel tolom a szekerét? Azzal, hogy beírsz pár baromságot, én meg tételesen cáfolom?
Bár előtte és azóta is voltak olyan franchise-ok, amik hatalmas kultusznak örvendtek, a brit írónő tollából származó varázsvilág nagyobb hatású volt az addigiaknál, hiszen generációkkal szerettette meg az olvasás élményét. Nem is volt kérdés hát, hogy megfilmesítik a könyvsorozatot. Ma van húsz éve…..
Világbank: a romániai GDP idén először meghaladta a magyarországit Economica.net 2021. október 30., szombat, 13:44 Romániában idén először haladta meg az egy főre eső bruttó hazai termék (GDP) mértéke a magyarországi mutatót, és ha marad ez a tendencia, akkor két éven belül Lengyelországot is…..
Maxim Tsigalko 2021.11.05 13:01:49
  Az elkövetkező napok minden bizonnyal arról fognak szólni, hogy ki kit tud meggyőzni az ellenzéki térfélen. Azon belül is két kérdés bontakozik ki igazán. Az első, nyilvánvaló módon, hogy akkor Márk –Zay vagy Karácsony? Ki lép vissza és milyen feltételekkel?   A második, hogy sikerül-e nyíltan…..
Szabadrúgás A meccs 2021.09.09 11:03:11
Jönnek az andorraiak. Jönnek a Puskásról elnevezett arénába. Jönnek megmérkőzni a magyar tizeneggyel. Az bivalyerős. Alig kapott csak ki angoloktól. Hajszálon múlt, hogy nem verte meg az albánokat. A két meccsen mindössze öt gólt kapott. És majdnem rúgott egyet. Remeg az andorraiak lába. Mondják is…..
Maxim Tsigalko 2021.09.11 08:05:42
@ulpius66: Ausztria, mert elviszik a Nemzetek Ligájás pótselejtezős helyet. Akár utolsók is lehetnek a csoportban
2006 májusában került a mozikba a Dan Brown 2003-as nagy sikerű regényéből készült mozifilm. Akárcsak a könyvet, a filmet is érte támadás, hiszen a katolikus egyház konzervatívabb tagjai a regény tartalmát ismerve nem örültek a film elkészülésének. A Robert Langdon történetek sorozata nem a Da…..
Maxim Tsigalko 2021.05.19 09:27:55
A Szolnoki Járási Ügyészség garázdaság és könnyű testi sértés miatt emelt vádat egy 61 éves törökszentmiklósi nővel és a 40 éves fiával szemben, akik 2020 szeptemberében fizikálisan bántalmaztak egy iskolásfiút. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség szóvivője, Nagy Lajos elmondta, hogy a…..
Bár nem nagy meglepetés, mert tudományos (és féltudományos) modellek április közepére jósolták a COVID19 okozta halálozások számának maximumát Magyarországon, de mégiscsak lesújtó, hogy világviszonylatban ennyivel rosszabbak vagyunk a harmadik hullámban mindenkinél. Még a második és harmadik…..
Maxim Tsigalko 2021.04.16 10:44:53
@andras_2:
"Ahogy egy barátom szokta (ön)ironikusan mondani"

nincsenek is barátaid
Csak a szokásos magánvélemény, talán teli tévedésekkel. Bevallom, nem sok fogalmam volt arról, hogy Petry Zsolt létezik, azt sem tudtam, mivel foglalkozik. Az interjúját olvasva, amely végül a kirúgásához vezetett, kicsit büszke lettem rá, és kicsit sajnáltam is. Az előbbi magyarázata annyi, hogy…..
Kitűnő volt a mesterterv, de tényleg. Persze kizárólag hatalomtechnikai oldalról nézve. De sose tudjuk meg, bejött volna-e, mert szembejött megint a valóság. A vírus. Az egyetlen ellenfél, akit nem tudnak lekaraktergyilkolni, aki valóságos és veszélyes. Nem hülyék a magyar tudósok, nyilván…..
Mindannyian ismerjük azokat a rajzfilm szereplőket, akiktől kiráz a hideg. Egyszerűen utáljuk őket és a vesztüket kívánjuk. Ennek számtalan oka lehet: kapzsiság, önzőség, hatalomvágy vagy csak szimplán a belső gonoszság. Ideje volt már, hogy listába szedve lássuk őket, élen a legaljasabbal.  [Akik…..
Olyan az egész, mint egy egyszeri rossz álom (vagy mint egy tizenöt év elteltével ismétlődő rossz álom, de erre még visszatérek). A demokráciák mintájának tartott Egyesült Államokban a négy éve legalábbis furcsa körülmények között hatalomra került elnök egyszemélyes ámokfutása egyszeriben csoportos…..
Maxim Tsigalko 2021.01.08 13:22:40
@Tölgyes Péter:
Idézek a bejegyzésből

"Lehet, hogy önkényesen, de a téboly eluralkodásának kezdőpontját én 2002. április 9.-ére teszem, amikor Orbán Viktor a Testnevelési Egyetemen tartott beszédet, a két választási forduló között. (...) Ezt a fröcsögő szónoklatot követően indult el a mai „egy-a-tábor” magja az Alkotás utcában menetelve, ami az újdonságerejével önmagában olyan fenyegetettség-érzést keltett a békés emberekben"

Azt hittem nyilvánvaló, hogy erre utalok, de úgy látszik ezt a blogot is csak írja a szerzője, de nem olvassa :(
Tehát 2002-ben olyan fenyegető a tömeg, hogy abba még szegény Hofi Géza is belehal. Eltelik 16 év, és nincs ezzel a tömeggel már semmi baj.
A 2006-os zavargásoknak ehhez semmi köze, nyilván az kívül esik a "békés tüntetés" kategóriáján. A kiváltó ok persze még véletlenül sincs említve :)
A tágabb értelmű politizálás, közéleti kérdésekről való beszélgetés a legtöbb esetben sajnálatos módon különféle hatalmi kérdések körül forog, eléggé nyilvánvaló módon. Árulkodó a stílus A hatalomvágy mindig erős ragaszkodásként jelenik meg, ilyen jelzők jutnak az ember eszébe, hogy mindenáron,…..
Nemrég estünk át az óraátállításon, és ilyenkor menetrendszerűen előkerül a kérdés, hogy ha eltörlik, melyik sávban maradjunk. Az ország nagy része a nyári időszámítást szeretné, a nagyokosok meg a télit erőltetik. Mindegyik mellett vannak érvek, és ellenérvek szép számmal, ráadásul a környező…..
Maxim Tsigalko 2020.11.06 07:51:41
@Dr. Tom: +1000. Én is így gondolom, hogy GMT+2-re kéne váltanunk. Mondjuk a BL-meccsek akkor este 10kor kezdődnek, de vállalom ezt a kényelmetlenséget :D
7. Jamie Foxx – Sawyer elnök (Az elnök végveszélyben) Ellentétben a bajba esett elnök csontig rágott toposzával, melyet az azonos éven debütáló Támadás a Fehér Ház ellen elnökénél láttunk, Jamie Foxx és Channing Tatum kémiája működik. Sawyer elnök meg tudja magát védeni, hisz az…..
Maxim Tsigalko 2020.11.02 11:31:23
Szokásos péntek reggeli verdiktjei közül az egyik legvitatottabbat adta ki legutóbb a Magyar Rádióban Orbán Viktor. A járvány eldurvulását ugyanis a magyarok fegyelmezetlenségének számlájára írta, ezért szigorú ellenőrzéseket és büntetéseket ígért azoknak, akik szerinte lazán vették eddig az…..
Maxim Tsigalko 2020.11.01 10:30:05
@Hannibal_Barcas1: a vírus megjelenése óta meghaltak 1800-an Magyarországon, ebből 294-en voltak fiatalabbak a nyugdíjkorhatárnál, vagyis 65 évnél.
Egész biztosan ebbe fog belerokkanni az ország, hogy 8 hónap alatt meghalnak 300-an munkaképes korúak? Neked ez már a fél országot jelenti?
Viszonylag ritkán szoktam külpolitikában megnyilvánulni, ennek leginkább az az oka, hogy nem élek egyszerre százvalahány országban, hogy értsem a pro és kontra érveket. Viszont a ritka kivételek azok a pillanatok, amikor ezeknek a dolgoknak magyar vonatkozása van. Most pedig újabb illusztris…..
A magyar kormány soha nem fogja beismerni, de szép lassan ráállt arra a járványkezelési modellre, melyet Svédország követ már a koronavírus megjelenése óta. Ennek főként az az oka, hogy beigazolódni látszik a skandinávok elmélete, mely szerint a vírus ellen leginkább az immunitás megszerzése a…..
Maxim Tsigalko 2020.09.28 10:48:19
@Hasdrubal Barcas: nebassz, hogy a kétmilliós Szlovéniában kevesebben haltak meg, mint a 10 milliós Magyarországon. Vajon mi lehet a titkuk? :DD
Kurva jó példákat hoztál, a felsorolt országokhoz képest az 1 millió főre jutó fertőzöttek és az elhunytak száma is alacsonyabb, mint kishazánkban :D
Ezen a blogon és más írásokban is sokszor szó volt már arról, milyen módszerek és mechanizmusok mentén működnek a szekértáborok, ráadásul egy olyan politikai környezetben, mint amilyet Magyarország tudhat a magáénak, nem kell sokáig ecsetelni azokat a végletekig káros berögzültségeket, amelyeknek…..
Maxim Tsigalko 2020.09.17 13:43:43
@Hasdrubal: most miért nem jössz a napi halálozás/napi új fertőzött arányoddal, mint tavasszal? Csak nem azért, mert kibaszott alacsony?? :DD
Azt vágod, hogy az 1 millió főre jutó halálozások számában messze a világátlag alatt vagyunk még mindig. Te meg hónapok óta várod a nem létező hullahegyeket, de mindhiába :(((
Maxim Tsigalko 2020.09.17 13:56:26
@Hasdrubal: mai adat:
1 millió főre jutó halálozás
Németország 113
Magyarország 69
Ezt elbasztad, gyökér. Fuss neki újra
A kertgondozás velejárója a zaj, ez pedig általában a fő konfliktusforrás a szomszédokkal. A cserjék metszése, az ültetés, vagy akár az öntözés (és számos más tevékenység) persze teljesen ártalmatlanok, és nem okoznak súrlódást a közelben lakókkal, azonban van pár kifejezetten hangos tennivaló, amik…..
Ismét bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor és köre óriási üzleti lehetőséget lát Magyarországban. A politikai hatalom képviselői és a gazdasági térnyerésben jeleskedő oligarchák kéz a kézben építik a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, amely lassan olyan éhes szörnnyé változik, amelyik mindent elnyel,…..
Ugyan a Fidesz egyre nagyobb szeletet hasít ki a magyar médiapiacból, a pártpreferenciák változását vizsgálva nem tűnik igazolhatónak az a feltételezés, hogy ez népszerűségnövekedést is hoz a kormánypártnak. Ha ez így van, akkor a kormány feleslegesen vállal belföldi konfliktusokat és kínos…..
Maxim Tsigalko 2020.08.01 14:51:06
@morph on deer: ez a lélekszám, ahogy írod, sem a 2014-es, sem a 2018-as választásokat nem tudta befolyásolni, pedig próbálkozott az Index becsülettel