Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Utazó Ügynök

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel a többiek nem beszéltek magyarul, félhangosan megbeszéltük, hogy akkor ez itt ennyi volt, szomorúan elbúcsúztunk egymástól és csak abban reménykedtünk, hogy gyorsan végeznek velünk. Megjelent egy eseményajánló az egyik weboldalon, ami azt hirdeti, hogy a legendás sorozat, a Friends – vagy…..
Voltam vezető, irányítottam csapatot, láttam, hogy az adott cégek mennyire nem foglalkoznak az új kollégák integrálásával. És most mentor (is) vagyok. A mentorprogramok fénykorában élünk. Minden cég, minden projekt, minden képzés, de még az általános iskolák is mentorokat biztosítanak,…..
Gyerekként éltem meg a videó magyarországi térhódítását. Nekünk nagy dolog volt, hogy akkor nézzük a filmeket, amikor kedvünk van hozzá. Korábban a tv-adás nagyon kőkorszaki módon volt elérhető. Ma már olyan nehéz elképzelni, hogy hétfőnként nem volt adás, csak egy csatornát nézhettünk, és azt is…..
Utazó Ügynök Izrael 2018.04.26 19:59:59
Hét-nyolc éve Izraelbe utaztam. Csoportkísérőként vettem részt egy körutazáson az utazási iroda megbízásából, ahol akkor dolgoztam. A történethez hozzá tartozik, hogy előtte lévő évben csak uniós országokban jártam, vagyis elég volt a személyim, nem foglalkoztam a lejárt útlevelemmel. Szóval mikor…..
Olvastam egy feltételezést arról, hogy mit találnánk a New York-i Time Square helyén, ha 10 000 évet visszautaznánk az időben. És ugye melyik hely lehetne alkalmasabb arra, hogy az idővel játsszunk, mint a Time Square, vagyis az „idő tér”. Szerintem, először is azt kell alapul venni, hogy egy időgép…..
Sajnos az utazásunknak volt egy sötét része is. Ezt a szerethető országot is sújtja a világban zajló kapzsi és elnyomó rendszerek hatalmi harca. 2002-ben már mindent beárnyékolt a Maoista felkelők erőszakos felkelése. Kint tartózkodásunk alatt láttuk a szögesdróttal és homokzsákokkal megerősített…..
Az ázsiai emberek nagyon furcsák, de számukra nincs lehetetlen. Később jártam más ázsiai országokban is, mind egy kicsit más volt, de az a hozzáállás mindenhol egyforma. A magyarban erre a szükség törvényt bont megfogalmazást használjuk. Egyszer láttunk egy egyenruhás zenekart, akiket egy terepjáró…..
Mikor megláttam a Generali bejegyzését elmosolyodtam, mert egyből tucatjával törtek felszínre az emlékek a hippokampuszomból, vagy ahogyan az újabb kutatások alapján azonosítják a tudósok, a motoros kéreg idegpályáink raktáraiból. És hogy akkor most a régebbi emlékek végül mégis a hippokampuszban és…..
Utazó Ügynök Itt maradsz addig? 2018.02.08 23:10:05
1999 nyarán a barátainkkal újra útra keltünk, akkor éppen a spanyol tengerpart volt a cél. És újra csak busszal. Hogy mennyire volt hosszú, illetve fárasztó az utazás? Ááá, semmi extra. Alig 36 óra. Próbálok visszaemlékezni, de nem megy. Azt hiszem az agyam védekező reakcióként törölte azt a…..
Utazó Ügynök My Life 2018.02.08 23:09:59
Szeretek utazni. Ildivel minden év végén tervezgetjük, hogy jövőre mi legyen az úti cél. Pár éve megbeszéltük, hogy nem veszünk egymásnak ajándékot az ünnepekre – születésnap, névnap, karácsony stb. – helyette az egymásra szánt pénzt utazásra fordítjuk. Vannak „gazdagabb” és „szegényebb” évek, de…..
A neten lógok, és szól a tévé. Légikatasztrófák ma este a Natgeo műsorán. Szuper. Közben pedig van egy könyvem – szintén az említett sárga keretes cég terméke –, a címe: A világ képekben. Szóval most repülőre üljek és megnézzem a világot, vagy csak a könyvet lapozgassam? Megjegyzem, mióta utazom és…..
Utazó Ügynök Pilis térkép 2018.02.08 23:09:39
„Menjünk Görögországba nyaralni!” Kb. ezzel a mondattal indult az egész. Ennek 21 éve. Vagyis 21 éve kezdődött egy szerelem. - Atya ég, azóta mennyi kaland van mögöttem… De azokról majd később. Minden a ’97-es utazáskiállításon kezdődött. A többiek korábban már jártak Korfun a Jorgos Travel-lel,…..