Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csakegyErika

338 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha EGYSZERRE tesztelnék a társadalmat, kiderülne, hogy kb a 90 %-a vagy hordozó, vagy beteg, de nem tarolja le mint egy gőzmozdony. Van corona. és van sok más vírus. csak ugye az egyik sem üzlet...... Majd bemásolom, mit írtam még ÉV ELEJÉN  a blogomban : "most még megbámulják aki maszkot hord. Pár…..
erikablog A Maszk 2020.09.25 14:34:21
Ahogy  év elején jeleztem már, és sajnos igazam lett, már azt büntetik aki nem hord maszkot - akkor megmosolyogtak érte, hogy mit vészmadárkodok. Már látom lelki szemeim előtt , mikor a dédunokámnak mesél a kislányom: Bizony, bizony kisunokám, volt idő amikor nem takartuk el az arcunkat maszkokkal.…..
Az élet megy tovább...
Hát, ha nem muszáj, ne legyünk betegek. Csak ezt sajnos lehetetlen elkerülni,mert vannak kontaktok, nem élhetünk légüres térben. Valószínűleg ez a járvány véget vet sok felesleges dolognak, többek közt a túlhypeolt (mesterségesen felpumpált, lufi, piedesztálra emelt, istenként tisztelt)…..
Hol is kezdjem.........ott hogy ma meghalt? Vagy amikor megszületett?  Írjak arról, hogy milyen szép volt, mennyire okos, mennyire barátságos , tanulékony és ügyes?  Hogy családtag volt?  Arról, hogyan került a lakásba, minden tiltakozásom ellenére? Hogyan lett társ ez a kis állatka?  Akinek van…..
erikablog Pukk 2020.09.10 14:39:14
Pukizunk. Könyvet rendeltem, és ebbe volt becsomagolva. Pici Lilikém azonnal lecsapott rá, és a testvérkéi elől kipukkantja mindet. Éljen a testvéri szeretet! Emlékszem,  pár éve annyira megtetszett nekik, hogy  2 métert vettem ebből a fantasztikus anyagból. Sosem felejtem el az eladónő…..
erikablog Coronavírus 2020.09.03 15:58:12
Minden  országban. Minden városban. Nem tesz különbséget vallási-faji-nemi hovatartozás szerint. Elkapják a perifériákon élők, elkapják a sportolók, el a politikusok. Már alig van olyan, aki nem kapta el, ezresével  nő a számuk. Majd ha mindenki elkapja, akkor lassan része lesz a bélflóránknak.…..
erikablog Piros lap 2020.08.28 15:43:09
Olvasom, a labdarúgásban új szabály lesz: a szándékos köhögést is piros lappal honorálják, mint a szidalmazást és a lökdösődést. Aztaku. Hogyan fogják eldönteni, hogy véletlenül, vagy szándékosan köhögött? Mint az óvodában: de szándékos volt, de nem, de igen, de nem.....óvónéni igenis direkt…..
"Brutálisan emelni akarja a  temetkezési díjakat X város polgármestere.  Eddig a hír. Ezzel csak azt érik el, hogy partizánakcióban "okosban" titokban temet a magyar. Eddig, ha éjjel lopni mentem, és szuszogást hallottam, nem kellett aggódni, biztos lehettem benne, hogy kollega az, ő is épp…..
erikablog Raktárkoncert 2020.08.26 07:25:53
Lesznek "raktárkoncertek", gyűlik a névsor , kit támogat meg így a hatalom. Azt mondja a Charlie, ha nincs koncert , nincs bevétel, nem tudnak kenyeret venni a boltban. OK, aláírom, nem mehet el mindenki pizzakihordónak.  Raktárkoncert. Először azt hittem, ez "kiscsoportos foglalkozást" jelent.…..
ÉN körmöt reszelek. ŐK mosogatnak. ÉN Facebookozok.   ŐK porszívóznak. Istenkém, hát felnőnek a gyerekek. Nahát! ..
erikablog Ventillátor 2020.07.11 20:10:53
Én vettem egy ventillátort abban az áruházban, aminek az első betűje P, a második pedig raktiker. Nem tudtuk összerakni, pedig csak 4 csavar kellett hozzá. Másnap visszavittem, és a Ventillátorokért Felelős Kollega sem tudta összerakni. Összerakott egy másikat, de az ferde volt, és nem akartam én…..
erikablog Kihívás 2020.06.24 20:12:25
.....úgysem mersz fehér nadrágban olvadó  csokit enni vezetés közben!   Nem-e? Fogd meg a söröm!   hesteg  nyári kihívás :)D..
erikablog Gyász 2020.06.09 12:55:16
A gyászmunkát el kell végezni. El kell gyászolni a megszakadt barátságot, a megszűnő közösségeket, a megváltozott élethelyzetet. És nem álszent módon azt hirdeti, hogy hű de jól vagyok ! (Gyalog-galopp). Távozik a régi, és jön az új. De az átmenet,  az nem éppen fáklyásmenet...
.............mert 1 milliárd légy nem tévedhet. A repülőkön majd  állítólag ki kell hagyni 1 v 2 ülést. A  strandokon nemtom  2 m távolság 2 ember közt? Szállodákban folyamatosan fertőtlenítenek, híradóban büszkén nyilatkoznak,  éttermekben 2 m az asztalok közt? Ezzel dicsekszenek. szerintem: -…..
Kedves Mindenki! Eddig se volt kérdés, de most talán már mások is elhiszik nekünk: az egész világ- és nemzetgazdaság egy hatalmas lufi, ahol Münchhausenként a saját hajánál fogva próbálja magát mindenki kiemelni a mocsárból (és felszínen tartani), eközben felesleges mesterségek pénzelését öncélú,…..
csakegyErika 2020.06.01 02:12:36
@Mitya Ivanov: Bingó. Erről írtam én is az egyik posztomban, vállalva a kiközösítést, a máglyára küldést és az inkvizíciót. üdv tőlem, az "ünneprontó"
erikablog A lemez másik oldala 2020.05.17 10:04:55
Itthon vagyunk, hurrá. Papa-mama gyerekek, csupa szív, szeretet. Magunk sütjük a kenyerünket. Nem mosunk, hisz idehaza már 66 (vagy mióta tart ez a f@szság????) ugyanazt a melegítőt hordjuk. Mindenki vidám. Azám, hazám.És mi van azokkal a Zemberekkel, akik NEM tudnak Home Office-ban dolgozni???…..
erikablog Ott fent 2020.05.13 18:01:33
Mielőtt mentek el, álltak itt az utcában, és nézték a két kezük munkáját, gyönyörködtek  benne.A főnök fényképezte, örültek, milyen szépet csináltak. Így reggeliztek ők is, fent a 2. emeleten az állványon:)  ..
Panaszkodnak az emberek, hogy már nem tudnak magukkal mit kezdeni a karanténban: mindenhol kitakarítottak, összerakodtak, átrendezték a lakást, átfestették a falakat, megfőztek mindent ami a szakácskönyvekben és a neten fellelhető......hát nem tudom. Nekünk semmire nincs  időnk, pedig nem is…..
erikablog Élni tudni kell 2020.05.01 17:48:06
Ha a karanténban, május 1.én , nincs itthon étolaj, és olivaolajjal sütjük a palacsintát, az nagyon gáz? �..
No, bárhogy is húztam-halasztottam, ismét a balesetin kötöttünk ki, mostanában ránk jár a rúd. Maradjunk annyiban, hogy semmi meglepőt nem tapasztaltam: ugyanúgy sz..rnak a betegekre, mint a vírus előtt, ugyanúgy fél óránként hívnak be nagy kegyesen beteget, mint a vírus előtt, et cetera, et…..
erikablog Az élet apró örömei 2020.04.06 16:11:35
És eljött az az idő, amikor kedves kamasz gyermekeimnek a karanténban töltött napok után felüdülés velem tartani egy bevásárló körútra, amikor felértékelődik egy konyhai reszelő vásárlás is :)   Szabadság. Amikor a miénk, természetesnek vesszük. Akkor értékeljük igazán, amikor elveszítjük...
ReAd-blog Tapsoljak?! 2020.04.04 18:04:46
A negyedik vagy már ki tudja hanyadik olyan kihívást, csoport felkérést kapom, ahol a cél a nővérek, orvosok munkájának megtapsolása, éltetése. Lehet nem leszek népszerű a véleményemmel, de vállalom, mert kikívánkozik belőlem már napok óta.....
csakegyErika 2020.04.05 13:16:58
@sunblind: BINGÓ
erikablog A Csend 2020.03.30 15:22:57
Ami nekem nagyon furcsa, az a csend. OK, hogy olyan környéken lakunk, nem lakótelep, ahol eleve csendesebb, de bármerre járok,  alig van ember. És rettenetes a csend. Amitől eddig megőrültem, a boltokban a kib..szott harsogó zene, a ricsaj, az eltűnt. Néma csendben várakoznak.  És, mivel egyesével…..
erikablog Eltévedve 2020.03.27 18:20:02
No comment...