Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Edit exnolbloggerina

0 bejegyzést írt és 382 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már ha volna Neki, de nincs. Így aztán marad az, hogy szerintem ott fent valahol már jó sok éve fogja a fejét, és azt ismételgeti, hogy „…ezeken már az ima sem segíthet…”. Még mielőtt majd kommentek sokasága zúdulna rám, hogy égjek a pokolban, meg hogy muszlim-simogató pogány-fajzat, közölném,…..
Frady Endre Másnapos szonett 2019.03.12 14:39:32
Ég kileng és Nap szikár,Járdán várja veszte lenn,Agynak fáj a snapszi kár,Jobb lett volna szesztelen. Este dicső hegy leveHajnalra csak húgy láva,Tette tette hogy lóvá!,Mint, kit messze hagy lóvé… Benne még sok feles égS se egész- se feleség(Mufurcné Morc Melitta, Ki Mufurc Mórt ellette)Sem…..
Edit exnolbloggerina 2019.03.31 21:01:32
@CsipkeRózsa:

A 444-en szoktam csemegézni a kommenteket. Összeszokott csapat véleményezi a cikkeket, nagyon szellemesen és találóan. Kicsit idézi a Nolblogot, különösen, amikor Péter írásai alatt elszabadultunk. :)

Raptor (grincs) néha vitázik a B1 blogcsalád oldalán - Index2.,
Atlasz és Quid' is fent van a blog.hun.
Sokan írnak a facebookon, de oda én nem megyek.

aLEx egy éve nem jelentkezik a Hogyan lettem kakukktojás blogján, jó lenne tudni, mi lett vele.

No, ha látom majd valahol a neved, örvendezem. :)
Edit exnolbloggerina 2019.04.01 15:41:45
@CsipkeRózsa:

A facebook: dettó. :)

Maimann és Kokó is hiányzik, Ossziról nem is beszélve, de még folytathatnám a sort. Biztosan találkozunk még az újra induló Népszabadság hasábjain, talán blogterében, ha lesz megint, de az már más lesz.
Fradynak pedig ezer köszönet, hogy hagy itt engem nosztalgiázni. :)
Edit exnolbloggerina 2019.04.19 13:02:48
Atlasz. Dedikáció 2018.04.28 22:17:54
– Apja fia! – mondták nem megosztott, de kétfelé tartó jóindulatú szeretettel, ha a gyerek ügyesen lépett fel a suszterszékre valami előle rejtett dologért. Apja fia volt akkor is, ha a tanítónő kivételezettjét a fogalmazásban idétLenkének jellemezte. Szűcs Lenke sűrű tenyeresekkel torolta meg a…..
Tehet az ember olyan fogadalmakat, hogy többet nem megy kórházba, de hogy betartja-e, az nem kizárólag rajta múlik. Hát így jártam én is. Még tavaly, valamikor a nyár végén elestem a szobában - nem botlottam meg, nem szédültem el, egyszerűen csak megtántorodtam, és nem is hittem volna, hogy álló…..
Edit exnolbloggerina 2019.02.06 18:11:07
@pettra01:

Egy kicsit keveslem a terápiát , intenzívebb kezelést kénre kapnod. Nekem elsőre az akupunktúra ugrott be, meg a fényterápia. Ha jól emlékszem, van is lámpád. vagy csak volt? Batta elég közel van Pesthez, biztosan akadna gyógyító, aki vállalná az utat.
Edit exnolbloggerina 2019.02.06 21:15:22
@pettra01:

De miért nem tudsz járni?
Edit exnolbloggerina 2019.02.06 23:38:20
@pettra01:

Időnként nekem is bedurran az egyik forgóm, kiszámíthatatlan, hogy mikor és mitől, évekig tünetmentes, aztán jelentkezik. Lehet, hogy magától is elmúlna, de én ilyenkor kenem egy-két napig Shakti balzsammal. Megfigyeltem, hogy jót tesz neki a körkörös mozgatás. Meg hát, sokat gyalogolok, és rendszeresen eszem a kurkumát valamilyen hidegen sajtolt olajba keverve. Ha megkívánom, adok hozzá gyömbért, fahéjat , nagyon finom ízt ad ki. Biztosan segít, hogy viszonylag tudatosan táplálkozom, és , hogy évtizedek óta vega vagyok.
Régebben emlegetted, hogy lelkes híve voltál a természetes gyógymódoknak, kár, hogy elszállt ez a lendület.
Frady Endre Február hava 2019.02.01 15:06:32
Rövid e hó, csupán hóka,Mégis fázik a kis lóka,Mivel hideg füle kékül,Hogyha vágtat sapka né’kül. Sajnos nincs a lókán sapka,Nem kispap ő (azaz papka),Kinek fázna tonzúrája,Ha nem ülne kalap rája. Földön fekszik fagyott róka,Megbotlik a lüke lóka,Felfalja egy éhes fóka,S maradékból csíp a…..
Edit exnolbloggerina 2019.02.06 17:44:09
@Frady Endre:

Szerintem repülőkkel próbálkoznának, csak azt nem vennék számításba, hogy nem lesz hová leszállni, meg az üzemanyag egyszer csak kifogy.

Puzsér? jaj, Istenem! :)
Ma volt a 2017. évi költségvetésről szóló zárszámadási törvény vitája az Országgyűlésben. Varga Mihály unalmas expozéja után egy igen fura hozzászólással nyitott vezérszónokként a Fideszes Szűcs Lajos. A szokásos mantra ismételgetése után (minden szép, minden jó, minden nő, mindennel meg van…..
Csak mondom Szemétség 2018.10.28 02:17:48
Előre megmondták, akik értenek hozzá, hogy ebből baj lesz. A szemétszállítás jól működött, de persze a Fidesznek ehhez is hozzá kellett nyúlni. Már évek óta tapasztaljuk, hogy nem az igazi a dolog, nekem például fogalmam sincs, hogy tartozom a szemétszállításért vagy túlfizettem, mert totális káosz…..
Edit exnolbloggerina 2018.12.31 11:05:06
Frady Endre Ünnepi fények 2018.12.05 17:09:26
Közterek embere fázónFekszik a hullt belű zsákon,S távoli tőle a száz ohm:Ünnepi fények a fákon. Közterek embere éhez,Fogsorok ínybe bevásnak,S távoli kép jut e lényhez:Ünnepi fények a másnak. Közterek embere árva,Talpa alatt hűl a rótt hon,S vágya a semmibe’ járva:Ünnepi fények, az…..
Tegnap szintet léptünk. Elfogadták a rabszolgatörvényt súlyos visszaélések ellenére, majd a tüntetőkre bőkezűen szórták az áldást paprikasprayt. Gulyás Gergely előtúrt valami rákosista kisokost, és az alkalomhoz igazodva a tüntetést törvénytelennek minősítette, az ellenzéket nevetségesnek, a…..
KultúrSokk Ilyenek voltunk 2018.11.11 18:24:38
„Bizonyos értelemben olyan volt, mint az ország, amelyben élt. Túl könnyen jutott mindenhez, de ennek legalább tudatában volt…” A fenti sorokkal kezdi Az amerikai mosoly című könyvét Hubbell Gardiner, a film férfi főhőse, aki a Yale Egyetem egyik közismert aranyifja és kiemelkedő sportolója.…..
Rengetek olyan terméket használunk manapság, amire valójában nincs is szükségünk, sőt még ártanak is nekünk vagy a környezetünknek. Olyan hosszú a lista, hogy nem is részletezném, inkább áttérek a címben szereplő WC frissítőre. Kezdjük onnan, hogy ha elolvassuk egy WC frissítő hivatalos termék…..
Edit exnolbloggerina 2018.11.02 10:57:14
A szódabikarbóna remek fertőtlenítőszer, hosszú évek óta használom a vizes blokkok takarítására - önmagában.
A citromsav pedig verhetetlen vízkőoldó, még csak nem is kell minden nap alkalmazni, elég hetente egyszer, hogy csillogjanak a felületek. Egyébként kenterbe veri az összes WC-tisztítót. Használom napi szinten az ÖKO-tisztítót, de akkor érzem igazán rendben lévőnek a toalettünket, ha megszórom citromsavval a WC-csészét, átkefélem, hagyom hatni egy rövid ideig, majd leöblítem. Ennyi.

A szódabikarbóna és az ecet együtt dugulás ellen vált be, a takarítás része, hogy szódabikarbónát öntök a lefolyóba, meglocsolom ecettel, gyorsan bedugom, és, amikor már nem sistereg, forró vizet engedek a lefolyóba. Persze, nem álldogálok mellette, ott hagyom, és néhány perc múlva térek vissza befejezni a műveletet. Amióta így próbálom elkerülni a dugók képződését, azóta nincsen szükségem pumpára, nem kell szétszerelni a csöveket , hogy kiszedjük a trutymót.

Szódabikarbónát kis tálkában tartok a hűtőben is, ha úgy érzem, elfáradt, cserélem, ugyanígy teszek a mosogató alá, és felmosás után megszórom vele a kiöblített felmosófejet.
A mosógépet is át lehet vele tisztítani, egy 60 fokos program lefuttatásával csodát tudunk tenni, de az ecet is kiváló erre a célra - csak valóban nem együtt!

Fontos cikk, fontos a téma, a földünket nem cserélhetjük le, mint a fehérneműnket, és az egészségünk megőrzése is a prevención múlik.
Edit exnolbloggerina 2018.11.02 13:13:31
@Sir Gombóc:

Úgy gondolom, hogy nem. De, ha mégis: 1. - talán tudsz hiteles információval szolgálni. 2. - az ökológiai lábnyomunk lényegesen kisebb e szerek használatával.
      1898. szeptember 17-én, a bécsi kapucinus kripta ajtajai rövid időn belül ismét kitárultak. A szigorú Habsburg temetési procedúra alkalmával, Wittelsbach Erzsébet Amália Eugénia, Ausztria császárnéja, Magyarország apostoli királynéja, Csehország, Lombardia és Velence, Dalmácia, Horvátország,…..
Edit exnolbloggerina 2018.09.27 11:23:35
+
Frady Endre Esőcsinálós 2018.09.13 17:26:33
Templom felett felhőpaplantHidegen hagy lenti pap lant,Mert bár ügyes a pap alant,Nem elég hangos a falant. Ám egy elektromos gitárZaja égi kaput kitár,Felleg el is sírja magátS tónál átszakad a fagát. Reverendát, sötét papit,Zápor mosóronggyá lapít,S úszik mormon, Krisnás, amis…Ez van, ha a zene…..
Edit exnolbloggerina 2018.09.19 16:01:45
@Frady Endre:

Csak a reméény? No és hol a Bizalom Istenben? :)
Edit exnolbloggerina 2018.09.19 16:31:11
@Frady Endre:

Hát, így is lehet értelmezni. Meg másképpen is. Számomra a remény inkább vágyakozást sugall, de sejteti a kétséget is a vágy tárgyának megvalósulását illetően.
A bizalomban több tudást, a feltételek nélküliség biztonságát érzem.
A hit, no ez egy érdekes fogalom, rokon a bizalommal, annak talán intuitív gyökere. Hiszem, mert érzem, tehát bízom is.
Valahogy így. :)
Edit exnolbloggerina 2018.09.25 10:38:27
@Frady Endre:

Az jó. :)
Frady Endre Abrakadabra 2018.08.22 16:22:26
Szól a varázsló: „Abrakadabra!”S mágia-bottal rácsap a babra…Nincs meg bab már s hűlt helye pépes!Hű, e varázsszó bármire képes?! „De hát a bácsi egyszerűen csak szétverte a botjával a babszemet! Ez nem is varázslat volt és a bácsi nem is varázsló! Brühühü…” /a csalódottan síró négyéves…..
Edit exnolbloggerina 2018.08.24 15:11:18
@Frady Endre:

Annyi mindennel táplálja, tápláltatja magát a zember lefekvés előtt, például út mellé kihajított pelenkával, puzséri látomásokkal, nyakkendőjét babráló miniszterelnökkel, szóval, ilyen kimondottan egészségtelen hír-táppal, hát csoda, ha olyan ramatyul alszom, és rémségeket álmodom?
Frady Endre A hód inge 2018.07.31 17:04:41
Hód szól: „Kéne nékem hód ing!Le is töltök egyet!” Loading...„Lassú! Szakadozik a net,Lődd ki okostelód, Anett! E sáv nem elég, hogy hetenEgyszerre legyünk a neten!”A nett Anett s öt hód kölökVadul visít: „Netért ölök!” „Minden száj’t itt e mancs etet,Függesszétek fel a chat-et!”Csúnyán néz a nej…..
Edit exnolbloggerina 2018.08.24 15:03:18
@Frady Endre:

Utána már én sem tervezek semmit, csak megnézem az Ez volt az életem című, saját rendezésű filmemet. Tartok tőle, hogy annyira nem fog tetszeni. :)
Azért egy rendes finálé még sokat javíthat rajta.:)
Íme a különbség a páváskodó-habzsidőzsi álkereszténység és az igazi emberszeretet között...
Edit exnolbloggerina 2018.08.21 12:57:10
Gulyás miniszter egy fórumon a közép-európai országokról szólva nem tartotta kedvezőnek, hogy nem erős és erősödő államok vezetőivel kell tárgyalniuk, hanem „állandó belső válságokkal, és szuverenitásproblémákkal küzdő országok vezetőivel”, de szerinte ez nem szabad változtasson a magyar…..
Edit exnolbloggerina 2018.08.21 12:04:05
Csak mondom Apa, kezdődik! 2018.08.02 00:38:57
Nincs mit csodálkozni, megmondta a miniszterelnök Tusványoson, hogy nagy változások jönnek szeptembertől, hát valószínű, hogy ennek az előszeleit érezzük. A Hír TV tulajdonos- és irányváltása igazából nem a kezdete valaminek, sokkal inkább a folytatása, rövid közjáték volt csupán, hogy ez a csatorna…..
Edit exnolbloggerina 2018.08.13 11:56:26
@ZorróAszter:

Jó, még utoljára segítek:

A vita tárgyát képező kommentem: " Mintha én sem azt írtam volna, hogy Kína a történelme során mindig nagyhatalmi szerepet játszott. Azt mondottam, hogy döntő többségében. "

Amit tőlem idézett, kiragadva:" Kína a történelme során MINDIG nagyhatralmi szerepet játszott. "
A mindig szót kiemeltem, hogy kénytelen legyen észre venni.

A világhatalom kifejezést pedig ekkor használtam:08.12.12.35 h. Nem azt állítottam, hogy Ön élt e meghatározással, hanem csupán rávilágítottam, hogy a világ- és a nagyhatalom között tartalmi különbség van, következésképpen Kína bírhat nagyhatalmi pozícióval akkor is, ha azt nem terjeszti ki több kontinensre. Kulturális és technikai vonatkozásban azonban világméretű a jelentősége.

Ön felületesen olvas. Mint akinek mindegy, mit tartalmaznak mások sorai, így azok csupán ürügyként szolgálnak a saját dogmái hirdetésére. Én ehhez nem asszisztálok.

Az igazsághoz hozzá tartozik azonban, hogy nem csak emiatt kértem a törlést, már érik a szándék egy ideje - most jött el a pillanat.
Edit exnolbloggerina 2018.08.13 14:45:02
@pettra01:

" ...ha meg valaki nem használja, akkor mi a jelentősége annak, hogy ott van vagy nincs?"
Hát ez az, pettra, ha nem használja az a valaki, akkor minek legyen ott?

A blog.hu- regisztrációmat nem törlöm, csak elmúlt, ami a maga idejében fontos volt, és a múltat vissza kell engedni a helyére. A dolog pikantériája, hogy ez a névváltoztatásom után vált nyilvánvalóvá. :)
Edit exnolbloggerina 2018.08.14 08:11:06
@ZorróAszter:

Kedves 'Aszter, köszönöm, egyben az elmúlt évek technikai segítségnyújtását is.
Frady Endre Kifli mellett... 2018.08.07 17:09:01
(gyerekdal) Kifli mellett nyúl vigyorogS felbámul a kéklő égre,Hol egy dagadt sastyúk forog,Majd lecsap a kiflivégre. Mért nem nyúlra csap le a sasKiadósabb ebéd végett?Könnyebb neki - mivel hasas -Elkapni a kiflivéget. Refr.:   Jaj, hol a kifli? Jaj, hol a kifli?   Jaj, kiürült ez a kongó tál!  …..
Csak mondom A szerencse forgandó 2018.08.04 16:10:23
Nem kell ahhoz vészmadárnak lenni, hogy az ember sötét jövőképet fessen. Egyre több jel utal arra, hogy a katasztrófa elkerülhetetlen. A sarkvidékek jégtakarója olvadozik, egyre-másra szakadnak le hegynyi darabok belőlük, és ez nemcsak a jegesmedvék számára rossz hír. A Föld egészén óriási…..
Edit exnolbloggerina 2018.08.05 15:13:26
@Drizari:

Számomra az az ellentmondás tűnik ki leginkább, hogy az a Közel-Kelet, amely bizonyítottan a tudományos kultúra bölcsője, hogy változhatott bigott, autoriter társadalmak sokaságává.
És közben a térségben egyetlenként értelmiségi létet kialakító júdeai népet örök ellenségként üldözik.

A tisztelet: a legelemibb, hogy nem sértem meg a menedéket adó környezet írott és íratlan törvényeit. A menekültáradat számára óriási lehetőség kilépni az ősi bigottságból. Ez némelyeknek sikerül és sikerülni is fog, de többség számára talán évtizedek, évszázadok is szükségesek az új kultúrába való beilleszkedéshez. Ez nekünk, európaiaknak, tengerentúliaknak is akkora önismereti, tanulási időszak, amely valószínűleg nem véletlenül szakadt a nyakunkba.
És nézd meg, hogy mely nemzet a legelutasítóbb a menekültek felé: a széthúzó. Ennél nyilvánvalóbban nem jöhet szembe a gyorsvonat.
Egyébként én sokkal szigorúbb vagyok a menekültkérdésben, mint sok nyugati állam. Aki megsérti a törvényeinket, annak le is út, fel is út.
De az embercsempészeket kapcsolnám le először, teljes vagyonelkobzás mellett súlyos éveket sóznék rájuk a dutyiban.
Azokat az államokat pedig, amelyek felelősek a kialakult helyzetért, kötelezném a befogadásukra. Ennyi.
Edit exnolbloggerina 2018.08.05 17:01:14
@Drizari:

Szép! :) Tornában utoljára valamelyik őskori ( még. szoc.idő ) olimpián értünk el sikereket. Azt hiszem, 4. lettünk, ami óriási eredmény volt. Vagy 6. ? Lusta vagyok megnézni.
Csak mondom Emberi értékek 2018.07.31 19:12:31
Nemrég Kövér László fejtegette a visegrádi országok egy összeröffenésén, hogy a közép-európai országoknak valamiféle kárpótlást kellene kérniük a nyugat-európaiaktól, amiért elszipkázzák tőlünk a munkaképes népességünk színe-javát, akik képességeiket az ottani fejlődés szolgálatába állítják a…..
Edit exnolbloggerina 2018.08.02 07:52:43
Csak mondom Orbán a jövő 2018.07.28 17:58:00
Nehéz ettől a tusványosi lidércnyomástól elszakadni.  Hallgatva a beszédeket, és egyfolytában azon csodálkozom, mennyire béketűrők ezek a románok, ennek a tizedéért a Fidesz már földindulást rendezne nálunk. Ha mondjuk Soros György a fejébe venné, hogy nyaranta szabadegyetemnek nevezett parádét…..
Edit exnolbloggerina 2018.07.30 10:14:44
@ZorróAszter:

Talán azért nehéz hitelt adni a szavainak, mert egyrészt a végletekig lebutított , gyarmatosított lét ellenkezik az emberi természettel, sőt, magával a természettel, másrészt szembesülni azzal, hogy a magyarságnak ennyire nincsen tartása, a többség számára nem hívószó.
Ez az egész tusványosi cirkusz is remek példája a gerinctelenségnek, az erkölcsi prostitúciónak.
Edit exnolbloggerina 2018.07.30 14:17:31
@ZorróAszter:

Kedves "Aszter, Ön szívesen mentegeti a népet. Mintha a társadalmunk tagjai gyermekek lennének, akik még nem tartoznak felelősséggel a saját cselekedeteikért. Pedig tartozik minden egyes ember, elsősorban önmagáért, közvetve pedig a mindenkori környezetéért.
Hogy ilyen vezetőket, " képviselőket " szülünk, az egész társadalmat minősíti.
Edit exnolbloggerina 2018.08.01 10:40:52
@ZorróAszter:

'Aszter, a nép emberek sokasága, napi tapasztalatokkal, érzésekkel, folyamatosan fejlődő erkölcsi rendszerrel, amelyet, persze vissza lehet szorítani, el lehet némítani, de megsemmisíteni, soha.
A társadalom fejlődése alapfeltétele a az adekvátabb országvezetésnek.

Isten az atyám, nem gondoltam volna, hogy ennyire el-, le vagyunk maradva. Hogy azokkal az emberekkel, akik évtizedeken keresztül jóformán ingyen tanulhattak, járhattak az SZTK-ba, kaptak kórházi ellátást, nyaraltak a SZOT-üdülőkben, laktak az állam építette komfortos lakásaikban, és nem fenyegette őket sem kilakoltatás, sem munkanélküliség, ezt meg lehet csinálni.
Rettenetesen gyermeteg nép a magyar. A kiválóságai nem is boldogultak itthon, a múltban sem, és ez a nagyon negatív tendencia csak fokozódik.
Végre megkezdődött a Bálványosi Szabadegyetem. Nyilván mindenki repesve várta már ezt a nagyszerű rendezvényt, mert ez az a kivételes esemény, ahol megtudhatjuk, mi vár ránk a következőkben. Még csak nem is a közeli jövőről van szó, mert mint azt a Deák Dániel nevű politológus megfogalmazta, az idei…..
Edit exnolbloggerina 2018.07.26 09:16:11
:))
Csak mondom Bezzeg a horvátok 2018.07.21 00:48:07
Véget ért a labdarúgó-világbajnokság, a végére már valóságos világok háborújává lombosodott az egész. Nem egyszerűen a franciák és a horvátok vívták a döntőt, hanem a keresztény kultúrájú csapott össze a bevándorlóországgal, és bár a bevándorláspártiak győzedelmeskedtek, mégis valóságos…..
Edit exnolbloggerina 2018.07.22 17:14:46
@pizo:

Nekem az erdélyi kolleganőkkel gyűlt meg a bajom, két minden lében kanállal kellett együtt dolgoznom, felületesek voltak, és pletykásak, mentek árulkodni mindenkire a főnöknőhöz. Öntudatuk, az aztán volt, nagyon tudták a jogaikat, ráadásul folyamatosan játszották a szegény menekült szerepét.
Néha nem lehetett eldönteni, ki manipulálja jobban a másikat: ők a főnököt vagy a főnök őket.
Edit exnolbloggerina 2018.07.22 18:46:22
@pizo:

Utána olvastam. Az a '43-as kiugrási kísérlet nem az angolszászok miatt hiúsult meg, hanem azért, mert az oroszokkal kellett volna tárgyalni, erre azonban már nem került sor.
A zsidók viszonylagos nyugalma olyannyira volt viszonylagos, hogy soha, de soha nem kívánnám senkinek, hogy hasonlóban valaha is része legyen.
Csak mondom 2Rule-ban születettek 2018.07.22 20:15:01
Ma bemutatkozott az új magyar sportszermárka, a 2Rule, amely hogy, hogy nem, Mészáros Lőrinc nevéhez kötődik. Kicsit érdekes ez a megnevezés, hogy új magyar sportszermárka, mert nem tudok róla, hogy lett volna régi, illetve voltak eddig is mindenféle klottgatyák meg trikók, de nevük az nem volt…..
Edit exnolbloggerina 2018.07.24 12:42:50
@pettra01:

Magyarországot nem a turullal, hanem a szarkával kéne jelképezni. Szégyenletes, hírhedtté is váltunk a sokat akarásunkról, és meg is lett a böjtje: erkölcsileg is, gazdaságilag is perifériáéra kerültünk.
Kong a vészharang az államháztartás hiánya miatt, kétségbeesett kapkodással próbálnak mindenhonnan pénzt szerezni, miközben a maradékból sportpályákat építenek, és saját vagyont generáló beruházásokra költenek.
Visszataszító. Kezdem kívülállóként figyelni, mikor szakad el a cérna.
Edit exnolbloggerina 2018.07.24 15:17:20
@pettra01:

'Aszter is sokat emlegette, milyen funkciót szánt Hitler a keleti régiónak, benne a még általa is legmegvetettebb magyaroknak. Az előző írásod kapcsán - Zoli kommentelő javaslatára :) - olvasgattam a II. világháború kronológiáját. Vérlázító és gyomorforgató egyszerre, milyen sorsot tervezett nekünk a náci gépezet , hideg fejjel kiszámítva, mennyi embert és hol tud a leginkább hasznosítani, a feleslegre meg semmi szükség.

És ezt csinálja most Orbán az őt körülugráló, kiszolgáló, hajbókoló udvaroncaival. Ugyanaz a folyamat zajlik, mint a húszas, harmincas években. Amikor Izraelben Orbán kinyilatkoztatja, milyen biztonságban élnek itthon a zsidók, szeretném világméretű képernyőn vetíteni az összes antiszemita, rasszista megmozdulását. Hogy lássa mindenki, milyen embert választottak meg a magyarok harmadszorra is., és döbbenjenek bele, hogy mihez asszisztálnak a hallgatással, tűréssel, üzleti-, politikai érdek nyomán kötött megnemtámadási paktumokkal.
A Néppárt pontosan ilyen indokkal nem fogja kitenni a szűrét a fidesz-frakciónak. És akkor most mennyivel különb a Merkel vezette CDU? Orbán azért nagylegénykedhet, mert az érdekeik felülírják az erkölcseiket.