Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chili Virág

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit várunk egy exJT blogtól? Legyen kompetenciája, vagyis az írója olyan személy kell hogy legyen, akinek van rálátása a Tanús tanításokra, és életvitelre. Ugyanakkor legyen szavahihető, a cikkeik megbízhatóak legyenek. Kétségkívül minőségi változásokra van szükség az élet megannyi területén, ha…..
Chili Virág 2018.06.12 09:10:50
@a századik juh: Szia!

"Szerintem semmiképp sem azt értette, hogy például nekem, vagy a hozzám hasonló helyzetben lévőknek LE KELL LEPLEZNIÜK MAGUKAT a Wének előtt.
Aki ilyet szeretne, az a Wének szekerét tolja, és hiteltelenné vált, mert pont ezzel tesznek tanúbizonyságot arról, hogy fogalmuk sincs, mi megy napjainkban a tanúk berkein belül, vagy legalábbis ezt a nem elhanyagolható tény nem érdekli Őket, sőt!"

Szerintem erről szó sincs. Nem hiszem, hogy bárki ki akarna szolgáltatni bárkit a véneknek. Főleg annak tudatában, hogy napjainkban sokkal hamarabb kipenderítik az illetőt, főleg ha kiderül, hogy "hitehagyott" írásokat olvas, vagy "hitehagyottakkal" tart kapcsolatot és a visszavétel is nagyon meg lett szigorítva. Segítő szándék jön le az írásból.
Chili Virág 2018.06.12 21:49:21
@kingdom: Értem.
A 2013-ban „megboldogult” Érveljünk könyvben a 195. oldalon lehetett arról a 10 pontba foglalt hittételekről olvasni, melyek Jehova Tanúit megkülönböztetik a többi vallástól. Ennek a felsorolásnak 8. pontja így hangzik: Utolsó napok: Hiszik, hogy 1914 óta a jelenlegi gonosz…..
Kedves olvasó, mit gondolsz erről a hírről?   "LEGFRISSEBB HÍREK | 2018. április 4-én Kazahsztánban Tyejmur Ahmedovot kiengedték a börtönből"   A hír a jw.org-on olvasható, így eléggé egyértelmű, kiknek szól, nézzük, milyen reakciókat vált ki ez a hír!     "-Jehova megmentette a hűséges…..
Nehéz hat napon vagyunk túl. A magyarországi extanús blogközösség a fennállásának legnagyobb botrányán vagyunk túl. A pénteken megjelent posztom felperzselte a blogszférát, és a végletekig megosztotta azt. Az egyik legkomolyabbnak tekintett blog, az összes posztjával eltűnt. A szerkesztője az…..
Chili Virág 2018.04.13 09:00:00
@t.csilla: Nekem is nagyon sokat segítettek az írások. Sok új infót olvastam a blogokban. Felnyitották a szemem, más szemszögből segítettek nézni dolgokat, megtanítottak újra gondolkodni, kérdezni és nem kontroll nélkül elfogadni amit olvasok, hallok bent.

Szerintem nagyon jó dolog és köszönet érte, hogy vannak olyanok, akik idejüket áldozzák arra, hogy lefordítsanak könyveket, írásokat, amiből azok, akik nem beszélnek nyelveket tanulhatnak, informálódhatnak. Ez fontos, hiszen így kaphatnak képet a szervezet "másik oldaláról", a régebbi kiadványokról, történésekről, emberekről, stb. szélesíti a látókörüket.

Az, hogy az elmúlt időkben komoly csatározások folytak a blogokon nekem is elég riasztónak tűnt és kicsit csalódást is okozott. Azt gondoltam, hogy azok, akik kijöttek a szervezetből, csalódás, tanításbeli nézetkülönbség, vagy bármi miatt - mivel mindannyian nehéz időszakokat, lelki megrázkódtatásokat éltek át - legalább kicsit összetartóbbak, mert a múltjuk összeköti őket valamilyen formában.

Szeretném megköszönni Mindazoknak a munkáját, akik írásaikkal, hozzászólásaikkal érdemben segítik az "ébredezőket" és kérem Őket, hogy folytassák, mert hasznos és szükséges amit tesznek.
Egy dologgal még adósok vagyunk. Úgy döntöttünk (kivéve Egonymus), hogy közreadjuk azt a levelet, amit az állítólagos Gabi küldött olyan embereknek, akiket úgy érezte, hogy még manipulálhat. Voltak ezen kívül még más levelei is, amikben érzelmi zsarolással szorította magához a még benne bízó…..
Chili Virág 2018.03.20 09:24:34
@Antall Gábor: Szupi! Köszi szépen.
Sziasztok! Régóta nem szólaltam már meg extanús témában. Már évek óta nem foglalkozok semmilyen Jehova Tanúit érintő témával.  Szerencsére kigyógyultam már belőle és nincs semmi, ami odakötne. Most mégis úgy döntöttem, hogy írok egyet. Azért kell ezen a blogon kiraknom, mert a saját blogomat már…..
Chili Virág 2018.03.13 12:11:05
Kedves Mindenki!
Kb. másfél, 2 éve olvasom a blogokat. Gabi blogját különösen nagyon megszerettem, sokat tanultam az írásaiból. Okos, intelligens, logikusan gondolkodó, érzékeny személy, szuper írói vénával megáldva, aki sohasem hivalkodott, dicsekedett semmivel. Tetszett, hogy utánanézett dolgoknak. Sok új infót ismertem meg a szervezetről, stb. stb.
Megkedveltem Gabit, jóllehet nem találkoztunk személyesen, csak levélváltás volt közöttünk. Sajnálom, hogy így pellengérre lett állítva.

Kérdésem: mik azok a hazugságok amiket Gabi a szervezetről írt? Kíváncsi lennék rájuk. Előre is köszönöm.

Amikor elolvastam Sefatias posztját a legelső gondolatom az volt, hogy vajon mielőtt ország-világ elé leírja a fikcióját vajon megbeszélte Gabival? Mint utóbb kiderült nem. Ez egyáltalán nem nevezhető keresztényi eljárásnak. Jézus azt tanácsolta, hogy ha problémád van valakivel, előbb beszéld meg vele.
A több éves kapcsolat után Gabi ennyit megérdemelt volna. És mi volt ezzel a cél?

Amúgy ez az egész hozzászólás halmaz végtelenül elszomorító. Szerintem bárki magánélete, identitása, kinézete, stb. nem tartozik a nyilvánosságra. Ilyenekkel viccelődni nem keresztényi megnyilvánulás.

Gabi nagyon sokat tett le az asztalra, komoly kutatásokat végzett, a kapcsolatai révén sok infót megtudtunk, mégis alig van egy-két személy aki pozitívan nyilvánult meg Róla, aki értékelné a hatalmas munkát, amit beletett a blogba. Ez szomorú.

Az jutott eszembe, hogy jó páran biztosan nem gondoltak abba bele, - vagy nem láttak tovább saját maguknál? - hogy milyen vonzata lehet ennek a posztnak, a hozzászólásoknak.
Sajnálom, hogy Gabi kutatásai, írásai ezek után nem tudnak segíteni más hozzám hasonló, igazságot kereső embernek, ami nagyon nagy veszteség.
Chili Virág 2018.03.13 19:44:32
@a századik juh: Kedves 100.! Ez mennyire álságos megnyilvánulás! Amúgy csöpög belőle a Gabi iránti ellenszenv. Nem keresztényi. Ha Ön még JT, főleg.
            Kedves olvasók,  ez egy különleges, soron kívüli  poszt  ! Különleges,  mivel egy levelet kaptunk a blogomon, melyben a segítségünket kérik egy igen komoly helyzet kapcsán ami a vérkérdéssel kapcsolatos.  Mivel lényegében nagyon komoly kérdésröl van szó, több sorstársammal már…..