Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A Réz éa

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Három évtizednyi közös munkánk eredményeként Magyarországon ismét egypártrendszer van. És jó darabig az is marad. Akkor fog változni, ha megdöntik, vagy ha megbuktatja önmagát. Az első változatról nem szeretnék elmélkedni, mert ez vérrel járna. A másodikról sem, mert nem biztos, hogy megérem. Az…..
A Réz és az egész VÁLASSZATOK! 2018.04.04 09:59:26
  1971-ben választottam először. Egyszerűbb volt. Igaz, ebben az esztendőben már 49 kettős jelölés is történt, de - ha jól emlékszem - a Hazafias Népfront jelöltjei győztek. Most vasárnap nehezebb lesz. Sokkal nehezebb. És nem pusztán a jelöltek száma miatt. Azt hiszem, 1985. június 8-án éreztem…..
A Réz és az egész AltDem 2018.03.20 13:51:39
  Láttam én már ezt a filmet valamikor. Még egyetemista voltam, és sokat nem is értettem belőle, mert a demokráciáról szólt, és az előző Magyar Népköztársaság azért leginkább a kizárólagos népi demokráciát gyakorolta. Na, ez egy meglehetősen gyilkos brit szatíra volt: A gátlástalanság lovagja (The…..
Bosszankodom. A világháló tele van elütéssel, érthetetlen mondatokkal, téves adatokkal. Néha összekeverednek a földrészek, az évszázadok, a milliók a milliárdokkal. Úgy tolják fel az automatikusan fordított szövegeket, hogy senki nem ellenőrzi őket. Nem stimmelnek a helységnevek, más van a képen,…..
A Réz és az egész VESZTESEK 2018.03.05 16:14:48
„Milyennek kellett volna lennie Enyedi Ildikó filmjének, hogy elnyerje a legjobb nem angol nyelvű film Oscar-diját?” – erre a kérdésre kellett volna válaszolnom a díjkiosztó utáni reggelen. Te mit felelnél? De most komolyan: melyek azok a hibák, amelyek miatt lemaradtunk? Kevés volt benne a nyomor,…..
Előbb megcsináljuk, utána elkezdünk gondolkodni, jó-e ez nekünk. Már jó ideje dübörögnek suhannak a villanyautók, és a világ tehetősebb szegletein már azt tervezik, előbb-utóbb kitiltják a nem ilyeneket. Logikus. A belső égésű motorok szennyezik a települések levegőjét. Lassan már arról is kezdenek…..
A Réz és az egész KI VAGYOK ÉN? 2018.02.17 16:35:41
Ne akard, hogy meghatározzam, mi az identitás. Biztosan hosszú lenne és pontatlan. Röviden azt mondanám: a fenti kérdésre adott válasz. Ehhez képest elég fontos ahhoz, hogy egy életen át keressük. 15 éve, amikor az első – saját nevemen megjelent – kötetemet írtam, még azon rágódtam, hogy…..
Emlékszel még? 2017. október elején robbant a nyilvánosság elé a Weinstein-ügy. Hollywoodi színésznők számoltak be arról, hogy Harvey Weinstein producer szexuálisan zaklatta őket. Ennek hatására aztán egyre több hasonló eset és zaklató került napvilágra. Aztán a különféle intézményes és magán…..
  Kurvára nem értünk semmit. De magyarázzuk. Ki így, ki úgy. Tudománnyal, halandzsával, múlttal, magasabb értelemmel, Nostradamus-szal, a világegyetemmel, istennel, Föld anyánkkal, idézetekkel és hivatkozással, statisztikákkal és listákkal, összeesküvésekkel, elrendeléssel, a természet…..