Regisztráció Blogot indítok
Adatok
skele

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Éppen begördültem az ózdi autóbusz-állomás melletti salakos parkolóba, és bezártam a kocsimat, amikor a szemem sarkából arra lettem figyelmes, hogy a mellettem parkoló Wagon R+ ajtajában ott fityeg a kulcs. Vártam egy kicsit, közben szétnéztem, hátha a tulaj csak a közelben…..
  Hat évvel ezelőtt jártam először Barcelonában, ami akkori felületes és idealista elképzeléseim szerint még Londonnál is élhetőbb város volt, de Budapestnél mindenképpen. Ezt továbbra is tartom, de mára sokkal árnyaltabb a dolog: nemrég újra eljutottam a katalán fővárosba,…..
skele 2012.05.29 00:20:00
Masfel evig eltunk kinn Barcelonaban. Hogy tudjam egy posztba osszefoglalni... Oriasi, amikor a Tibidabo tetejerol korbenezel es alattad elterul a varos. A Park Guell, ahol eroltetned kell a szemed hogy eszrevedd, hol er veget a termeszetes szikla es hol kezdodik az emberkez-alkotta epiteszet. Gaudi epuletei, a Sagrada Familia, vagy eppen a Magikus Szokokut a Montjuic labanal...

Amikor este setalsz / kerekparozol a Hal es a Kikoto kozott a tengerparton vagy eppen beulsz egy barba es olcso penzert veszel valami nagyon finom tengeri csodat vacsorara. A nagy piac a Rambla mellett, minden foldi joval...

A metron kis hijan engem is kiramoltak: az ovtaskambol akarta kibanyaszni egy 40-es eveiben jaro asszonyka a barmit, amit talal. Csak a szerencsen mult, hogy nem jart sikerrel.

A (spanyol) nyelv tudasa tenyleg fontos, nem mindenki beszel angolul. A katalan nyelv ismerete nyilvany tovabbi elony, de a legtobb katalan tud es hajlando spanyolul is kommunikalni.

Kulon elmeny volt a 10 szavas spanyol szokinccsel es egy igeidovel vegigcsinalni egy alapos rendori igazolast vagy eppen elintezni az adobevallast. Nyilvan sem a rendorok, sem az irodan nem beszeltek angolul. Meg az idegenrendeszeten sem igazan birtak a nyelvet: a NIE kero urlapot is spanyolul kellett kitoltenem. (5 szavas szokinccsel, igeido ismerete nelkul)

Ugyanakkor rendkivul kedves es korrekt ugyintezokkel talalkoztam, akarmit kellett akarhol megoldani. Semmi idegeskedes, semmi ember-ellenesseg. "Tu tranquilo" Nyugi!

Mielott eljottunk a varosbol, a bankban sajat magamnak gepeltem egy ajanlolevelet, mert a fiokvezeto nem tudott angolul es az egy szem angolul tudo kollega szabadsagon volt. Nem vicc, leultettek a banki terminal ele es sajat kezuleg gepeltem. Ilyen szerintem egyetlen mas orszagban sem tortenhetne meg... :)

Elkepeszto az emberek kozvetlensege. Frissen koltoztunk a varos repter fele eso vegere, a Hospitalet varosreszbe. Nem tudtunk ugy lemenni este setalni, hogy valaki ne jojjon es ne beszeljen hozzank, fuggetlenul attol, hogy ertjuk-e mit mond.

Nehany honap mulva aztan mar ertettuk a szomszedokat. Csoda nepek. El meg bennuk a kozossegtudat, figyelnek egymasra. Es szivbol unnepelnek, amikor csak alkalom adodik.

Jo volt kinn.
Akadozva beszélt, furcsán hangsúlyozott, újrakezdte a szöveget, ráadásul amit egy rádióstúdióban tilos: kommentálta a hibáját, nyugtatgatta a technikusokat, megbicsaklott a hangja, nem tudott artikuláltan beszélni. Sokaknak úgy tűnhetett, részeg volt, ivott. El is terjedt gyorsan…..
Belsőség A jövő mindent vivője 2009.05.06 03:08:00
  Érzetre minden ízében papundekli. Ennek csak az mond ellent, hogy a legváratlanabb helyeken rozsdásodik - kínai elektromos autót teszteltünk.  Vélemények az azonos című írásunkról...
Azt hiszem, Meggy jó eséllyel pályázhatna a legütősebb közlekedési szituációs rajz kategóriában az első díjért, ha volna ilyen nálunk. Érdemes megfigyelni a már-már Picassora hajazó stílust a mackósajt táblánál és a zebránál, valamint olyan apró, ámde rendkívül fontos…..
Mandiner blog M6: A magyar csoda 2008.12.18 15:31:00
 Már több helyről is megkaptam azt az emailt, aminek tárgya A magyar csoda, s egyetlen képet tartalmaz mellékletként:(A képre kattintva meg lehet nézni nagyobb felbontásban is) Jó lenne azt hinni, hogy Photoshop, de erre kevés a remény. Éppen ma olvastam egy másik magyar…..
Anna az M6-os mikroautópályát szerette volna elkerülni, de a jelek szerint ez nem sikerült neki. A Homár T. olvasóihoz fordul a kérdéssel, hogy tényleg szándékosan megtévesztő a kiiírás vagy bebambulás esete forog fenn? A minap, egészen pontosan augusztus 30-án arra vetemedtem,…..