Regisztráció Blogot indítok
Adatok
spinat

0 bejegyzést írt és 2454 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
spinat 2020.11.18 08:10:36
@mecsekijeti: bizalmas közlés volt pár napja, amikor 107 volt a hivatalos szám, 3 kórházban több mint 110 halott volt.
spinat 2020.11.18 08:33:01
@Podvinecz Marsall: megpróbálhatják
   "Azok a világ élvonalába tartozó tudósok, akikért mindenhol két kézzel kapkodnak, nem bírják ezt a bizonytalanságot, és elmennek, a gyengék pedig itt maradnak. Azok, akik nemcsak híján vannak a külföldi állásajánlatoknak, de a teljesítményük tényleges nemzetközi mércével mérve elégtelen,…..
spinat 2020.07.05 11:05:28
@látjátok feleim szümtükkel: eh, akartam kommentelni a blog logikai bakugrásait, de beleolvastam a kommentekbe és inkább hagytam.
A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban is többször felmerül a nagyüzemi állattartás, a mai ipari húsfeldolgozás tarthatatlansága. Nem a véletlen műve, hogy feldolgozó-üzemek gyakran válnak gócponttá… Sokan keresik az alternatívákat, egyre több a vegetáriánus és a vegán. Ugyan rengeteg a…..
1930. Az első automata tőzsdei árfolyamkijelző-fal egy New York-i brókerházban..
2020. júniusának 27-edik napján a Debrecen 1-1-es döntetlent játszott a Pakssal, melynek eredményeképpen kiesett a magyar elsőosztályból. Hogy ez miért olyan fontos? Igazából, egyáltalán nem fontos, de tökéletesen szemlélteti azt, ahogy a Fidesz viszonyul az országhoz. Kihasznál bárkit és bármit a…..
Ez volt a legkevésbé sikeres és legfeledhetőbb magyar tévésorozat Kádár János fénykorában. De egyetlen Kádár-korabeli tévésorozat sem tud olyan felejthető lenni, hogy elfelejtsék rendszeresen ismételgetni a kincstári nosztalgia tévében. Ez volt az az eset, amikor nem sikerült a propagandagombhoz…..
      Nemrég jelent meg Techet Péter cikke az  Azonnali-n  "Ne higgyünk a tudománynak!" címmel. Kicsit erősebben nyomta a cerkát a papírosra a kolléga, miközben a közeli málnásig tolta túl a bicajt, mindazonáltal... A mindazonáltalról fogok írni pár sort, nem arról, hogy néz ki a posztmodernben…..
Nos... Vannak dolgok, amikre nem lehet mit mondani. Ilyen a lyrics.rip weboldal dalszöveggenerátora, ami a különböző előadók dalszövegei alapján hoz létre egy sajátot, szigorúan az eddig valahol már megjelent részletek alapján. Így jöhetett ki az AC/DC dalszövegeiből a Big Balls névre hallgató…..
Klasszikus kérdés a Tórát, a Bibliát kritizáló részéről, hogy miként egyeztethető össze a vitathatatlan tudományos tény, mely szerint bizony léteztek dinoszauruszok a Földön és a Tórában leírt történet. Korábbi írásomban beszéltem a zsidó hagyomány álláspontjáról, mely a Föld cca. 4,5 milliárd éves…..
spinat 2020.05.13 19:58:36
A mai válogatásba két képpel is "belenyúltam". A kezdőképet a járvány "tiszteletére" illesztettem be, valamint a napokban jutottam hozzá egy remek bankrablós fotóhoz, amit máris meg akartam osztani veletek, így ez is belekerült a maiba. Nézzétek! 1919. Auszrália. A sydney-i Surrey Hills kórház…..
Nikola Tesla minden bizonnyal a XX. század legjelentősebb feltalálója volt. A tudománynak és találmányainak élt, többször is kihasználták más feltalálók, élete végére pedig bátran kijelenthetjük, hogy teljesen meghibbant. Marconi tőle lopta a rádiót, Edison pedig Tesla számos ötletét vette át…..
spinat 2020.04.24 07:47:48
Mi választja el a feldolgozást a nyúlástól? Honnan számít valami tiszteletadásnak, s honnan közönséges lopásnak? A YouTube-videók fel- és letöltése közben gyakran összeakadunk a szerzői jog fogalmával. Ez a kifejezés alapvetően a szellemi tulajdont védi. Hiszen egy dalszöveg, vers, vagy zenemű…..
spinat 2020.04.23 19:47:56
Oszi és Dezső trükkjei a bennmaradásért valamint az újságíró aki másként értékelte a sorozatot a rendszerváltás előtt és után. A Magyar Televízió az első munkásmozgalmi témájú sorozatában fölfedezte az örök fiatalság titkát. Bors Máté, valamint az ő társai és ellenségei 1918 és 1944 között mit sem…..
spinat 2020.04.18 06:34:57
Röviden: nem reménytelen. Ezért még fontosabb, hogy tegyünk meg mindent a terjedés ellen!De akkor miért halljuk annyi helyről, hogy ez a vírus már megállíthatatlan? Ez is abból az örök problémából fakad, hogy legtöbben azt tekintik komoly embernek, aki mindig mindent nagyon tud. A sajtó is az ilyen…..
spinat 2020.03.23 07:27:45
@HaD: a lélegeztetőgépen szorulók, vagy az arra csatlakoztatottak? Mert miután elfogytak a gépek, aki azután szorulna rá, az esélytelen. Plusz a kollaterális veszteség. Ha bármi más súlyos problémád lesz, nem lesz aki ellátáson.
Indulásunk óta foglalkoztunk a magyar halászlédilemmával, szörnyülködtünk álolasz étteremláncokon, és belekóstoltunk az Amerikából terjedő barbecue kultúrába is. Most itt az idő, hogy a gasztronómia egy másik világhírű szereplőjét vegyük górcső alá. Ugye mindenkinek megvan az a klisé lelki szemei…..
1884. A német Krupp acélművek öntőcsarnoka. A Frederich Krupp által 1810-ben fém megmunkálására alapított gyár az első és a második világháborúban is jobbára fegyvereket készített a német csapatoknak. A másik hazai acélpari óriás, a Thyssen, végül erőszakos üzletpolitikával kebelezte be a céget…..
Ilyentájban az ablakpárkányon bérelt helye van a tűzdelés előtti - utáni palántacsokroknak. Akár csoportosan, akár már egyesével sütkéreznek, megfigyelhető kétségbeesett nyújtózkodásuk a fény felé. A szabadföldön egyenletes megvilágítást kapnak, ezért a fénykövetésük kevéssé érzékelhető (kivéve…..
spinat 2020.03.07 06:48:34
     Az ember élete -- megismerni Istent és szeretni Őt.   1. Az önmagában végtelenül tökéletes és boldog Isten tisztán jóságából elhatározott terve szerint, szabad akaratból ellátott minket Audi 8-asokkal, elnézte nekünk a ministráns fiúcskákért és különösen azok bizonyos részeiért érzett…..
Háromgyermekes apaként, közülük két élsportolóval, a mindennapjaim része, hogyan adhatnék, minél több támogatást gyermekeim számára céljaik elérése érdekében? Nagyon összetett a kérdés. A gyerek eldönti kb. 3 éves korában (na jó, lehet, hogy inkább 5 vagy 6 évesen), hogy ő világklasszis sportoló…..
spinat 2020.02.29 14:41:46
@GabikA: mert esetleg a szülő nem ért hozzá. Másrészt csak nyomás és teljesítménykényszer alá kerül a szülőkkel szemben, amit tinédzserkor előtt nem tud jól feldolgozni. Harmadrészt meg az edző ha a csapat előtt nem is elemez ki mindenkit egyénileg, edzésen figyeli őket és tud javítani. Már ha jó edző. Ha nem, akkor meg úgyse lesz nála senki élsportoló. Gondolod a gyerek másnap tudja, hogy a meccsen mit miért csinál és emlékszik rá következő meccsen, hogy mit beszéltetek meg? Ez nem így működik.
1896. Az első modern olimpiai játékok megnyitója. Athén, Görögország (Reuters)..
spinat 2020.02.10 12:15:29
@Fotósképző: Brian May megszállott 3D fotós.
Az elmúlt napokban több híradás szólt arról, hogy a Kormány egészségügyi reformlépésekről döntött. A vonatkozó kormányhatározat (1798/2019. (XII. 23.) Korm. határozat), valamint a két új kormányrendelet (a 358 és a 359/2019. (XII. 23.) Korm. rendelet) alapján azonban megállapítható, hogy mindaz, ami…..
Pár éve újra rendeznek Magyarországon Táncdalfesztiválokat, régi és új arcokkal, klasszikus számokkal. Éppen néhány hete láttam a 2020. január 11-re tervezett Táncdalfesztivál plakátját a fővárosban. Elgondolkodtam hogy mit is jelentett nekem, aki gyerekként láttam az elsőt 1981-ben. Nem szégyellem,…..
spinat 2019.12.19 19:43:19
@Terézágyú: az nem ki mit tud volt?
A c-peptidről írt cikk egészen vad indulatokat gerjesztett, bár volt már pár hasonló a blog történetében (kaptam én rendszeresen a vegánoktól, homeopátia-hívektől meg a Hamer-féle csapattól is), de szerintem ilyen elemi szintű, ordítva epét hányós történetre nem volt példa...
spinat 2019.12.08 19:12:30
A sors akkor harap a seggedbe, amikor a legkevésbé számítasz rá! - mondotta William Friedkin, akit aztán utolért a saját hitvallása. A pályán dokumentumfilmekkel elinduló Friedkin egyike volt a '70-es években tetőző amerikai új hullám irányadó rendezőinek. Az Oscar-gálán taroló Francia kapcsolat és…..
spinat 2019.10.03 07:48:39
A Fidesz politikusai naponta bizonyítják be, hogy fogalmuk sincs arról, mi zajlik a világban. Fél szemmel azt lesik, mit mond a főnökük, a másikkal pedig a kezükben tartott utasításokat böngészik, melyek frissen érkeztek az agitációs és propagandaközpontból. Nem csoda tehát, hogy sületlenségeket…..