Regisztráció Blogot indítok
Adatok
matilda. (törölt)

0 bejegyzést írt és 131 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Praxis Nem a cigánysoron élünk 2013.01.08 06:00:00
Szeretném, ha a Kórház gyerek fertőző osztályának orvosa a saját gyerekorvosunktól és a lányoméktól elnézést kérne. Tisztelt Újságíró!       Az egy éves unokám, 2012. december 15-én jött haza a bölcsődéből úgy, hogy szemmel láthatóan…..
matilda. (törölt) 2013.01.08 10:11:04
@Turchi:
az orvos megvédi magát, ha feljelentik. egy gyermek nem tudja megvédeni magát. nem is értem, hogy jön össze a kettő. másrészt az orvosnak nem dolga nyomozni.
matilda. (törölt) 2013.01.08 11:56:12
@Turchi:
teljesen lényegtelen, hogy hogyan derül ki, az a lényeg, hogy mindenféleképpen kiderüljön, ha bántalmaznak egy gyermeket.
matilda. (törölt) 2013.01.08 12:44:09
@Turchi:
elbeszélünk egymás mellett. mindegy.
ne strapáld magad csak miattam. pontosan tudom, hogy mi az eljárás.
A rengeteg adósság mellé még vehettünk egy alvástámogató gépet is. Egy év elég a magyar egészségügynek, hogy tönkre tegyen egy egész családot.  Férjem 48 évesen januárban kezdett panaszkodni, hogy időnként szédül, nem érzékeli a teret maga körül, mindennek neki…..
matilda. (törölt) 2013.01.02 15:57:18
@rekala:
a férje túlsúlyos? vérnyomása rendben van?
Aztán ha megnyomorodott, akkor meg úgy döglik éhen a családjával ahogy akar. Még hogy félrekezelt, egyáltalán nem kezelt. Kezdem az elején. Kb.14 éves voltam amikor elkezdődtek a bajok. Első éves szakmunkás voltam, autószerelőnek tanultam. Akkor még egy hét iskola, egy hét…..
matilda. (törölt) 2012.12.28 09:30:15
@gerinctelen: az NRSZH határozat ellen (ha jól értettem II.fok) lehet fellebbezni. ebben az esetben lehet érdemes is lenne megpróbálni.
matilda. (törölt) 2012.12.28 10:18:28
@gerinctelen: látod megint hiszel egy orvosnak. nem diagnózis alapján történik az elbírálás, hanem a műtéteket és a jelenlegi állapotot is figyelembe kell venni.
Negyedórányi várakozást követően dühöngve közölte, hogy egész nap gályázott ő most nyugalomban tv-t nézett, miért nem intéztem el napközben a problémámat. Tisztelt Praxis!   AZ én történetem kicsit durvább... A sürgősségire voltam kénytelen bemenni hirtelen…..
Onnan már csak egy út volt az Intenzív osztály, hol azonnal gépekre tették. Tisztelt Praxis blog!   Évekkel ezelőtt, egészen pontosan 5. éve, hogy az édesanyám (54 éves volt) váratlanul egy hideg januári napon rosszul lett. Erős szinte elviselhetetlen fejfájás,f olyamatos…..
Miért nekem kell kényelmetlenül éreznem magam, mert megbetegedtem? Kedves Praxis Blog!     Szeretném leírni nektek az egri ügyelettel kapcsolatos negatív tapasztalatomat. 2012.11.30.-án reggel 4 órakor vesetáji fájdalommal mentem be, miután egész éjjel nem tudtam…..
Ha baj van,tessék jelezni a szülőnek,akkor is,ha nem látszik tünet,hogy legalább tudjon róla,és eldönthesse,mit tegyen! Tisztelt Praxis Blog!     11 éves kislányom a testnevelés órán egy pénteki napon leesett a bordásfalról a fejére. Lefelé kellett lógni, és nem…..
matilda. (törölt) 2012.11.25 10:55:33
@moszkvicssluszkulcs: persze mindenből kell egy kis ízelítő a csimótáknak. de nem osztályzatra, hanem szórakozásból, érdekességként. amúgy meg játszanak.

a másik probléma ott van, hogy a gyermekek nem bandáznak a együtt délutánonként lent a parkban. nem mennek le focizni vagy bármi. brazíliában minden sarkon van egy kosár vagy focipálya. itt már csak az elkerített extra biztonságos játszóterek vannak, amúgy meg semmi. a gyermekek otthon ülnek délutánonként és tespednek a tv előtt, számítógépeznek. egyáltalán nem mozognak. sport csak különóraként van. ebből a szempontból nem hülyeség a heti 5 tesi.

láttam egyszer egy csoport gyermeket, akik egy fa körül viháncoltak és keményen dolgoztak valamin. közelebb érve láttam, hogy egy kerekesszékes, mozgássérült srácot próbálnak feltolni a fára...
Praxis Kommentár - Abortusz 2012.11.20 10:45:32
Mert itt most az történt, hogy a törvényhozók meggyilkoltak egy nőt. Igen, meggyilkolták.Mit kellene e helyett tenni? Mert ezt nem. Ész nélkül tiltani, nem. A mai napon új rovattal jelentkezünk. Egyik kedves olvasónk, Helia adta a remek ötletet, hogy a jövőben egyes…..
Amikor másodszor kapta el kisfiam a kezét, akkora patáliát csapott, mintha nem is tudom mit tett volna. „Letöröm a kezed, ha nem tartod rendesen”, mondta és erősen megragadta, hogy ne tudja mozgatni. Ez most nagyon fog fájni, te kis hülye című posztunkra érkezett Éva levele, aki…..
Feltételezem, hogy előfordult már, hogy Önt vagy családtagját is kínozta már fogfájás. El tudja képzelni, hogy ezt kilehet bírni 1-2 napnál tovább? Esetleg egy fél évig? Hogyan magyarázom el a fogyatékos gyerekemnek, hogy nincs megoldás? Tisztelt praxis blog!    Az…..
matilda. (törölt) 2012.08.30 10:47:06
matilda. (törölt) 2012.08.30 18:25:51
@qbr: erre van a fájdalomcsillapító szuri.

másrészt pedig a gyökérkezelés több hónapos program. nem hiszem hogy lehet minden hónapban altatni egy ideiglenes tömés cseréje miatt.
  Lehet, hogy összeesküvés-elméleteket gyártok, de a véleményem az, hogy a fenti dokumentum alapján joggal állíthatom, hogy Balatonfüreden nem engedik rontani a halálozási statisztikát. Tisztelt Praxis!     Tegnap olvastam először az oldalt és eldöntöttem, hogy ma…..
matilda. (törölt) 2012.08.26 17:16:24
@Seligsohn:
micsoda összeesküvés elmélet.
ilyen alapon a János Kh-t már bezárták, lebombázták és a helyét behintették sóval.
matilda. (törölt) 2012.08.26 18:58:19
@beedoc: LOL
és aztán jönnek a nehezítések h KELL antibiotikum/CT/MR/PET azonnal.
hehe
matilda. (törölt) 2012.08.26 19:40:18
@csak néha benézek ha marhaságot látok:
akkor pletykál/tvzik/kávézik/cigizik/alszik és parasztkodik a betegekkel a folyosón stb
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre.   Iszonyatosan fájt a fogam. Nem aludtam egész éjszaka, a fogorvosom szabadságon…..
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket! Tisztelt…..
Az elmúlt évben tapasztalatai: - háziorvoshoz időpontot KELL kérni, de leszarják, ezért én a megadott időpontban beállok az ajtó mellé és amikor kijön az előző beteg, bemegyek. Erre a módszerre az után jöttem rá, hogy kb. harmadszor ültem az időpontomhoz képest plusz…..
matilda. (törölt) 2012.08.16 18:02:59
@hopptarisznya:
a riherongyról jutott eszembe. nyáron épp 3 órája vártam h bejussak az időpontommal a bőrgyógyra, és volt szerencsém végighallgatni a nyanyák bajait: megcsípte valami 2 napja, de már kissebb, de akkoris...nincsen időpont csak 2 hónap múlva, de ő most ér rá (persze délután, véletlenül sem délelőtt). A másiknak gombás volt a lába a fürdőzéstől...Hoztak egy 16 év körüli lányt, rázta a hideg (nyár 40 fok) és a bőre olyan volt, mint a párducé. rohadt szarul nézett ki. megálltak az ajtóban, és a nyanyák egyszerre dörrentek fel h na előttük nem megy be! átadtam a helyem h leülhessen mielőtt összeesik, aztán persze az asszisztens soron kívül behívta, mert felszóltak telón, de azt a puffogást...
Tisztelt blog! Pajzsmirigy problémám adódott lefogytam hirtelen 100 kilóról 82-re 2 hónap alatt én meg azt hittem tuti a diétám.Pajzsmirigy szakrendelés csak a Szent Imre kórházban van! :)))November elején kértem időpontot kaptam is JÖVŐ év február (3 hónap) 15-re 2…..
Tisztelt Praxis!     Olvastam az előjegyzett időponttal kapcsolatos bejegyzést, erre orvosként szeretnék válaszolni:   Én gyakran dolgozom szakrendelőben, ahol a helyzet a következő: reggel nyolc órától délután háromig kilenc percenként FOLYAMATOSAN  vannak előjegyezve…..
matilda. (törölt) 2012.08.14 14:45:47
@Fülöp-Pusztai Beáta:
pontosan erről beszélek. nem ördöngösség.
matilda. (törölt) 2012.08.14 14:49:25
@fizetekmegegysort:
ne húzd fel magad, mert nem érted mit mondok. nyilván nem hagyom lázasan a gyermeket, de nem rohanok vele azonnal orvoshoz. a kettő nem ugyanaz.
matilda. (törölt) 2012.08.14 14:54:22
@Fülöp-Pusztai Beáta:
akkor baj, ha nem megy le. de első körben otthon kell csillapítani gyógyszerrel, kúppal, priznic, hűtőfürdő. és nem kell 36.5-re levinni, csak annyira, hogy látványosan jobban érezze magát a gyermek. persze kell itatni, etetni, vitamin.
mivel nincsen kifejlett immunrendszerük ezért mindenre lázzal reagálnak elsőre.
ha nem sikerül csillapítni akkor kell orvoshoz menni, és egy 6 hónapos esetében csillapíthatatlan lázzal be is fektetik.
Praxis Édesapám szörnyű halála 2012.08.13 09:45:00
T. Címzett ! Az alábbi történetemet leírtam, és szeretném, ha megjelentetnék. Édesapám 2010-től 2011 tavaszáig járt Kardiológiai ambuláns rendelésre, és szépen helyrejött. Ezután többet nem ment el. 2011. december végén rosszul lett, úgy nézett ki, hogy az arca egyik…..
matilda. (törölt) 2012.08.13 17:35:26
@NYB75:
volt boncolás? mit találtak?
matilda. (törölt) 2012.08.13 19:22:23
@Don Quixote de la Ferko:
azért a rákkal kontrázni nem bölcs dolog. gyermekek-csecsemők is lehetnek rákosak. itt a COPD és a szívelégtelenség volt a lényeg. én még nem haloottam COPDs gyermekről. javítson ki aki igen.
Tisztelt blog!   Én csak 1 hónapja lakom Fehérváron, de a napokban sajnos megismertem a Szent György Kórház belsejét is.A páromat egy szerencsétlen baleset érte, a röntgenen kiderült, hogy a csuklójában 2 csont is eltört, műteni kell.A sürgősségi ambulancia folyosóján…..
T. Cím!     Olvastam a mai napon a " Feleségem még élhetne" című cikket, és több év után most éreztem azt, hogy le kell írnom azt az esetet ami velünk történt meg. Ha én és az akkori, nagyon jó háziorvosunk nincs észen, a  huszonéves fiam nem él. Az 1990-es évek…..
Tisztelt Blog!     Anyukámmal jártunk nagyon rosszul egy rosszulléte alkalmával.62 éves anyukám sok időt töltött a ház körül, főleg a kertben kapálással és locsolással, sajnos nem kellett volna.     Egyik vasárnap (kb. 3-4 hete) nagy hőség volt,…..
matilda. (törölt) 2012.07.23 11:13:04
Tisztelt Praxis blog!   Tavalyi történettel jelentkeznék, még mindig nem sikerült feldolgoznunk azt a tragédiát, amit a nemtörődömség és az embertelenség is okozott. Néhai édesapám 69 évesen távozott közülünk, pedig talán még ma is élhetne szegény. Tavaly…..
matilda. (törölt) 2012.07.20 08:07:19
@marand22:
szívizom ruptura nem a 3-4. napon szokott kialakulni? kialakulhat a szívinfarktussal egy időben is?