Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csillagbérc

71 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csillagbérc SpiriTurizmus 2024.05.12 12:04:37
  (A program 2025 január elsejével indul újra útjára- frissített tartalommal! ) Ha itt vagy ezen az oldalon, akkor egészen biztosan készen állsz arra a kalandra, ami egy 52 héten át tartó lelki utazgatást kínál számodra tökéletesen ingyen. Hogy miről is van szó? Lássuk csak! ? Először is:…..
Amikor döbbenten állsz meg a tükör előtt szülés után, a kórházból hazaérve, szembetalálkozva elgyötört testeddel, karikás szemeiddel, úgy érzed, nyomokban sem lehet felfedezni benned, rajtad a nőt, aki valaha voltál. Ez igaz. És milyen jó, hogy így van! Ha most még nem is látod. Mert egy másik nővé…..
Mi is az a babás jóga? A baba-mama vagy babás jóga egyáltalán nem egy hagyományos értelemben vett jógagyakorlás, ahol hosszan, befelé indulva, elmélyedve időzünk egy-egy pózban, és ez az elképzelés sok félreértést szül. A babás jógának még nincs akkora tere, mint amekkorát érdemelne, így nagyon…..
Pillantsunk bele röviden! Hogy a nyakadba kell-e tenned a lábad vagy lótuszpózban meditálnod? Esetleg egy fűtött teremben izzadnod és tíz lélegzetvételig kitartanod egy kicsavart testhelyzetet? Természetesen a válasz: nem. A jóga nem erről szól, a jóga nidra pedig végképp! Sőt, van egy jó hírem:…..
Emlékszel még?  Emlékszel még arra, milyen érzés volt kilépni a gyermekkorból, és elkezdeni őrülten keresni valamit, valakit, bármit, önmagadat? Emlékszel még a pusztító tűzre, az örökké mardosó vágyra, a tomboló dühödre és a sokszor kétségbeesett rohanásodra innen el a valami más felé? Emlékszel…..
Megpróbálom elképzelni a szituációt, amikor valaki az egész napos melóból hazaérve, az otthon melegében, a lecsendesedésre, pihenésre és feltöltődésre szánt értékes idejében leül a számítógép, telefon vagy akármi elé, és elkezd bőszen híreket olvasni. Ez a második műszak. Ilyenkor jól felvértezi…..
Szükségem lenne egy kis egyedüllétre- hangzik el a fejedben a gondolat, majd rögtön egy egész sorozat egyéb kíséri, pl. „nem lehetsz ennyire önző”, jön a „még ezt meg ezt is el kell intézned”, ha még mindig nem adtad fel, és kitartóan hajtod, hogy szükséged van arra az énidőre, akkor kaphatsz még…..
Azon tanakodsz, vajon másnak hogyan megy a tökéletes outfit? Azon gyötrődsz, te vajon hogyan is alakítsd ki önmagad? Fodrász, műkörmös, szoli, és még mindig nem találod a belső békét? Egyeneset akarsz a göndör helyett, a bokád is vastagabb a kívántnál, és a régóta gyűjtögetett kis feleslegedet sem…..
Utálok futni. De tényleg. És nem is erről fogok írni, csak valahogy mégis innen indult útjára ez a gondolat, amit most szeretnék megosztani veled. Ez az egész ott kezdődött, hogy a Cooper szerintem egy ördögtől való, diákgyötrő szörnyűség, amit csak azért találtak ki, hogy végleg kiszenvedjenek a…..
Szeretnénk abba a hitbe ringatni magunkat, hogy bennünket ez a téma biztosan nem érint, de jóllehet, mindannyiunknak megvan a maga kis bekapcsolója, amit megérintve, vagy csak a közelébe merészkedve, élesedik, és robbanunk. Van, aki atomszerűen, és van, aki csak amolyan játékos durranóhagymásan, de…..
Este, mikor már széjjel mardosott a bűntudat, amit gyakorlatilag magadnak okoztál, elhatározod, hogy holnap lesz a napja, igen, holnaptól minden más lesz, nem fogsz zabálni. Reggel még elképesztően motivált vagy, érzed az erőt, akarod a változást, olyan jó lesz! Peregnek a képek a szemed előtt,…..
„Keress valami rendes munkát! A hobbidból nem fogsz megélni! A számlákat meg ki fizeti majd ki, amíg te itt bohóckodsz? Senki nem szeretetből dolgozik. Mész, és csinálod, ahogy mindenki más. …” És társai. Hallottál már efféléket? Esetleg egészen közelről megérintenek? Gázolt már bele valaki az…..
Amikor ott állsz, kezedben a diagnózisoddal, akkor rengeteg kérdésed lesz. Olyan sok, hogy azt sem tudod, hol kezdd el a válaszok utáni kutakodást. Nagyon valószínű, hogy temérdek filmet láttál már, ami daganatos betegséggel küzdőkről szólt, tehát egy konkrét program (ami eleve csak téves lehet,…..
Csillagbérc Együtt a végtelenben 2020.12.11 16:21:10
Világmindenség, a fényévek otthona Csillagoktól ragyogó, végtelen csoda Része vagyok tán, s bennem egésze ott van A szívünk is talán egy ritmusra dobban   Tanítani jöttél, első perctől kezdve, de hogy hallhassalak, csendben kell most lennem Látni engedsz mindent, mit már elfeledtem hiszen…..
Tessék itt volt és még kicsit van is a november, és nekünk semmi, de semmi más dolgunk nincs is, mint figyelni a lenyűgöző, a hihetetlen, a varázslatos, mesés és egetrengető akciókat, és úszni bennük, és vásárolni, dobálni befelé a kosarunkba, behunyt szemmel nyomni a fizetés gombra, hadd jöjjön,…..
Közeledik ez az ünnep, amin megint olyan sokat vitatkoznak. És már megint: feleslegesen, mint minden évben. Mindegy, hogy a halottaink emlékét hogyan őrizzük. Ez tökéletesen magánszféra. Miért díjaznánk jobban egy pazarul rendben tartott síron a friss virágot, mécsest és mellette a könnyeket, ha…..
Csillagbérc Újjászületés 2020.09.27 09:47:35
Mindig kicsit szkeptikusan hallgatok meg olyan történeteket, amikben a semmiből került elő egy súlyos betegség. Biztosan? Semmi előjel? Semmi, de semmi? Mert valahogy mégis azt látom inkább, az emberek többsége mindenre gyors, de egyáltalán nem hatékony megoldást vár. Nem aludtál eleget? Ott az…..
Csillagbérc Anyócák a pácban 2020.08.15 00:41:49
Ha a szülőség, az anyaság, a gyereknevelés a téma, egyet nagyon meg kell jegyezned, ez pedig a 3M szabálya. Mindig, Mindenki, Mindent jobban tud, csinál - de még gondol is! - nálad. Ezzel élsz együtt. Ha ilyen témában keresel válaszokat, akkor akár Belga-módra is mehet a játék: Ha sokat sportolsz,…..
Csillagbérc Van benned varázslat? 2020.06.29 11:06:04
Gondolkodtál már azon valaha, hogy miért fél ennyire az ember az újtól, a mástól? Biztos vagyok benne, hogy a válaszod: igen. Annyiféleképpen hívták már őket: boszorkányok, varázslók, jósok, javasasszonyok, sámánok, tanítók, próféták, és még jó hosszú a lista. Olyan emberek, akik kilógnak a sorból,…..
Csillagbérc Eltitkolt félelmeink 2020.05.31 13:35:21
Átjárja az életünket, rejtőzködő ellenség, sosem barát, mindig megbújik, hogy aztán a sötétben, csendes magányodban, az igazi egyedüllétedben rád ordíthasson a semmiből, és tépje a gondolataidat, szaggassa a szívedet, teletöltsön kétellyel, aggodalommal, fájdalommal és tompa rettegéssel, akárcsak…..
Súlyos tehernek érzed talán, hogy ilyen beteg a világ. És ismétled magadban, hogy nem érted, ezt egyszerűen nem érted, miért ilyen az ember. Miként fajulhatott idáig? Társadalom ez egyáltalán? Miféle fura szerzet az ember? Miért viselkedik így? Miért nem veszi észre, hogy tudatra ébredése óta a…..
Ez most egy kicsit nem annyira koronavírusos bejegyzés lesz, de mindenképpen úgy érzem, hogy most is aktuális arról értekeznünk, hogy mennyire van létjogosultsága az életünkben a politikának. Látom, hogy ezrével lázonganak honfitársaim, látom a gyűlöletet, és hogy igazából mind önjelölt aktivisták,…..
Gyűlöld a másikat, mert másként gondolkodik a világról. Gyűlöld, mert másban hisz. Gyűlöld, mert nem is úgy néz ki, mint te. Gyűlöld, mert szegény. Gyűlöld, mert gazdag. Gyűlöld, mert bátor, de gyűlöld akkor is, ha gyáva. Gyűlöld az összes másik népet, de a sajátodat is, mert az is életképtelen.…..
Csillagbérc Mérgek terítéken 2020.02.25 11:07:45
Az előzőekben már jól megtárgyaltuk az étkezéssel kapcsolatos legfontosabb szempontokat, és azokat a mindennapi életünk során, a saját érdekünkben, érdemes be is tartanunk. Nyugodtan ismételd el magadban, amikor kétségeid támadnak: nem vagy ugyanolyan, mint mások. Itt élsz, ezen a földrészen, ebben…..
Ámulva néztem az alsós farsangon táncoló kisfiúkat és kislányokat, és felidéződött bennem, hogy milyen fontos is volt ez akkor, amikor még mi álltunk ott. Milyen fontosak azok az ünnepek! Mert abban a néhány percben nemcsak az izgalom van benne, hanem az a sok-sok próba, a készülődés. Benne vannak…..