Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yourdietitian

6 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Manapság egyre többször hallhatjuk az ajánlást, miszerint a finomított pékáruk és gabonafélék helyett a teljes kiőrlésű, rostdúsabb termékek szerepeljenek többször az étrendünkben. De mi állhat az ajánlás hátterében? Miért egészségesebbek a teljes értékű, rostdús termékek? Mi a különbség a…..
Tapasztalatom szerint ma már egyre többen választják a gluténmentes étrendet, sok esetben a gluténmentes, laktózmentes étrendet azonosítják az egészséges táplálkozással. Nem biztos azonban, hogy azoknak, akiknek egészségügyi okokból nem indokolt a gluténmentes étrend, valóban ez a választás a…..
Hétvégén volt egy kis szabadidőm, így gondoltam elkészítem az egyik kedvenc ételemet: a fasírtot. Hagyományos módon készítve azonban sajnos nem tartozik a legegészségesebb ételek közé- a bő zsiradékban való sütés, valamint a masszába kerülő fehér kenyér miatt. Ezért az eredeti recept helyett a…..
A karácsonyi ünnepi hangulat után a januári-februári időszak "üressége" sokak számára lehet testileg-lelkileg megterhelő. Ilyenkor sokan érzik magukat fásultnak, fáradtabbnak. De mit tehetünk, hogy kimozdítsuk magunkat a letargiából? A cikkből kiderül néhány hasznos tipp, hogy Te is jobban kezeld…..
Az árpa az egyik legegészségesebb gabonaféle. A sör és a whisky gyártás alapanyaga, de alkalmas alkoholmentes italok, pótkávé előállítására is, valamint takarmányozásra is használják.  Glutén tartalma miatt a coeliákiások, NCGS-ben szenvedők, valamint búza allergiások számára tilos…..
A 21. század szépségideálja a karcsú, női test. Ennek legfőbb közvetítői a különböző médiumok, ezek közül is a közösségi média emelkedik ki. Az ideál elérése érdekében mi, nők a legelképesztőbb dolgokat is képesek vagyunk megtenni, kezdve a különböző alakformáló ruhák viselésétől a…..
yourdietitian 2018.02.02 18:58:02
@enrus24: Valóban előfordulhat olyan eset, hogy azok is híznak, akik természetes eredetű cukorpótlót fogyasztanak. Azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy nem csak a szénhidrátok, hanem a fehérjék és a zsírok is jelentős kalóriatartalommal rendelkeznek! Sajnos egyáltalán nem biztos, hogy a kérdéses egyének megfelelő arányban fogyasztják a többi tápanyagot.

Tudomásom szerint jelenleg nincs tudományos bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a cukorhelyettesítők hosszú távú fogyasztása egészségkárosító hatású, de annyi biztos, hogy az arra érzékenyeknél hashajtó, puffasztó hatású lehet.