Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KékFény6

0 bejegyzést írt és 1145 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Forrás: https://unsplash.com A megújuló energiaforrások azok, melyeknél alapvetően nem fenyeget a készletek kimerülésének esélye. Ilyen a szélenergia, a napenergia, a vízenergia, az óceánból nyert ár-apály energia, a geotermikus energia, a biomassza és a bioüzemanyagok. A fosszilis tüzelőanyagok…..
KékFény6 2022.09.23 07:41:26
@CCnick: Szerinted nyáron nem kell áram? Megy a rengeteg légkondi, hűtőházak... Igen, még nem oldottuk meg a tárolást, hogy éjszaka is fel lehessen használni a nappal termelt áramot, de ez már csak idő kérdése.
Kamara: pénzt vissza nem adunk! A média nagy terjedelemben tárgyalja a Magyar Narancs kérdésére érkezett hivatalos választ.A kérdés arra vonatkozott, hogy a katás vállalkozásából kilépőnek vajon a kötelező kamarai tagdíj egynegyedévnyi része – amit már kamarán kívül tölt az egykori vállalkozó -…..
KékFény6 2022.09.09 07:16:39
@Bognár L: Nincs olyan, hogy "formális igazság". Ezt csak az mondja, aki nem ismeri el, hogy a másiknak van igaza. Cég, mint jogi személy/vállalkozó fizeti a kamarai tagságot. Másik vállalkozás, másik tagság. Pont.
És igaz: Akinek nincs havi 400/800 Ft-ja erre, az ne vállalkozzon. Könyörgöm, ez 1-2 liter üzemanyag, 1-2 buszjegy ára... A kamara számos szolgáltatást nyújt, aminek sokkal több az értéke/drágábban lehetne igénybe venni, mint 400 Ft. Tessék szépen tájékozódni pl. a weboldalukról, mielőtt sok sületlenséget leírunk...
Beszerezhetetlen iskolai és kisdobos kellékek, menő diplomata táska. Így kezdtük az iskolát az előző rendszerben.  Iskolatáska és tartalma a 70-es években - Forrás: Fortepan/Bauer Sándor..
KékFény6 2022.09.05 12:34:34
@KROK: Hát mifelénk nem sok emberért jöttek autóval (80-as évek), nem is emlkészem, hogy bárkiért jöttek volna. Senkinek nem volt probléma BKV-val menni. Ez az autós hordozgatás a 2000-es évektől lett divat, azóta a gyerekek képtelenek bárhova is eljutni tömegközlekedéssel a tájékozódásbeli hiányosságaik miatt.
Az összesített adatok alapján, amit az ICCT adott ki a minap, mely márka portfóliójában a legnagyobb a dízel arány?A válasz engem is meglepett, de jobban belegondolva, logikus, a modellpalettát elemezve. 2021-ben a legmagasabb dízel aránnyal az Alfa Romeo rendelkezett Európában az eladásait…..
KékFény6 2022.08.25 00:58:25
@AlexAston: Nincsenek azok túlbonyolítva, éppen, hogy sokkal egyszerűbbek, mint egy dízel. A drága akkumulátor miatt drágák (és nehezek).
A britek "rálépnek a gázpedálra" ami az önvezetést illeti.A kormány tervei szerint 2025-re megjelennének a szigetország útjain az első teljesen önvezető autók. Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, a jogi és anyagi kereteket is biztosítani akarja a politika.Rendkívül ambiciózus tervek, tekintettel arra,…..
KékFény6 2022.08.25 00:57:00
@AlexAston: Valahogyan feljutottunk a Holdra is. Biztosan lesz önvezetés, csak idő kérdése.
Óriási és embert próbáló változásokat hozott az elmúlt időszak - ezek közül talán éppen a rezsiárak változása az, ami a legintenzívebben érinti itthon legtöbbünk életét. Aki teheti, máris keresi a megoldásokat, hogyan tudná csökkenteni azt az összeget, amit havonta ki kell csengetnie a jövőben…..
KékFény6 2022.08.03 01:09:41
@eßemfaßom meg áll: A szaldós elszámolásról ugye nem hallottál még? :)
Pártunk és államunk és nagy nevettetőink mostanság igyekeznek úgy beállítani, hogy a nyugat mennyire rossz, és hogy ott mennyire magasak a rezsik, nálunk meg ők mennyire megvédték a polgárokat a rezsidémontól (pedig a frászt hozzák a gyerekekre RezsiSzilárddal), de azért tisztázzunk már…..
KékFény6 2022.07.21 23:44:51
@Einstand, mondja Weber: Sosem mondott olyat, hogy meg kell szüntetni a rezsicsökkentést.
Régóta tartja magát a nézet, hogy naponta legalább 2,5 liter vizet meg kell inni az egészségünk érdekében. A valóság ennél árnyaltabb...
KékFény6 2022.07.21 00:00:32
@Androsz: Egyszerű: a szervezet jelzi ezt. Ha szomjas vagy, igyál.
A grillszezon egyik legkelendőbb sütnivalója a pácolt csirkehús. A marinádozás nagy előnye, hogy hosszú ideig van a pácban a hús, így az ízek jobban átjárják azt. Országosan 17 féle marinádozott csirkemell kapható, eltérő minőségű hússal és páccal. Lássuk melyik termék lett a tesztgyőztes!..
FuraTermék Blog Régi hirdetések 2022.07.08 18:00:49
Mondhatnánk, hogy a reklám, a hirdetés szinte egyidős az emberi civilizációval, s talán nem is tévednénk nagyot: a kereskedők sokszor szép, díszes cégérekkel hirdették portékáikat, de a templomi prédikáció is felfogható egyfajta hirdetésként. A témába most nem is megyünk bele nagyon, ellenben…..
KékFény6 2022.07.09 12:26:58
A Barcelonától délre található kedvelt üdülőváros utcáit a Corpus Christie alkalmából lepték el a virágok...
 ..
KékFény6 2022.05.31 00:25:57
@steery: Hidd el, a komolyabb rendszereknél van is ilyen. Más kérdés, hogy ki képes ilyen hosszú, véletlen karakterekkel teli jelszót megjegyezni, és azt évente cserélgetni, és azt is megjegyezni. És 50-100 helyre 50-100 ilyen jelszót... Ez egyszerűen lehetetlen.
Csomagolóanyagok, játékok, alkatrészek, frissentartó fóliák, szemeteszsákok, szívószálak - a műanyag életünk szinte minden területén jelen van. Bár a műanyagot pont a természeti értékek védelme érdekében találták fel, az elmúlt évtizedek alatt a modern társadalom egyik legnagyobb kérdésévé és…..
KékFény6 2022.05.22 00:57:03
@Motorogre: Vagy pl. a papírzacskó kontra műanyagzacskó összehasonlítása sem olvasható sehol sem. Külön kedvencem az "ablakos" pékárus papírzacskó, amit aztán sem a papír sem a műanyag szelektív gyűjtőbe nem lehet dobni.
Medvecukor, krumplicukor, frutti és zizi A kisiskoláskori cukorkák jutottak eszembe a minap, amikor valami kapcsán  a pedellusokról olvastam. Az ötvenes évek végén a mi pedellusunk minden nagyszünetben az iskola földszintjének lépcsőfordulójában ült egy padon és cukorkát árult.  Egy nagy…..
Fehérember probléma (angolul: First World Problem): Egy olyan, általában kismértékű, bagatell probléma vagy bosszúság, amit viszonylag jómódú, esetleg kiváltságos körülmények közt élő emberek tapasztalnak, kontrasztban a világ alkalmasint szegény részein élő emberek problémáival. E definíciót…..
KékFény6 2022.05.04 00:29:57
@bontottcsirke: Nincs hatféle banán, pont hülyeséget sikerült leírni. Éppen az a baj, hogy egyféle van, amit elkezdett egy gomba pusztítani, és el is fogja, mert nincs más fajta, ami immunis lenne erre a gombára.

A szerzőnek: "Avokádós szendvicset falatozunk, hogy ne öljenek le újabb csirkéket – hogy aztán olyan termékkel helyettesítsük a húst, amiért több hektár erdőt kiirtottak, ezzel több ezer vadon élő állat veszíti el élőhelyét. "
Ez is hülyeség. A növényalapú élelmiszereknek sokkal kisebb a környezeti lábnyoma, mint az húsalapúaké. Ha az egész világ áttérne a növényalapú élelmezésre, sokkal kisebb területen meg tudnánk termelni a szükséges élelmiszert.
Mindenképpen a hét híre, hogy jelenkorunk egyik legmegosztóbb self-made-man-e, a vállalkozásainak az értéke (és az azokban meglévő tulajdonrészei) miatt jelenleg leggazdagabb ember, Elon Musk meg tudja venni a Twittert. Azt a Twittert, ami idehaza egy ismert, de kevesek által használt szolgáltatás,…..
Végre itt a tavasz és végre itt a kerti sütögetések ideje is! Szerintem aligha van olyan ember, aki a hosszú téli vacogás után ne akarna kiülni a szabadba egy kicsit napfürdőzni. Szerencsére a koronavírus járvány is enyhített a szorításából, így a baráti találkozásokra is van már lehetőség. Minden…..
KékFény6 2022.04.08 00:24:44
@szamaritánus: Ki írta, hogy csirkéből van? Azt írta, abból is készülhet. Egy kis szövegértelmezés nem ártana... És bors kell bele, szintén a végén.
A Wikimedia alapítvány, mely a Wikipédiát is igazgatja, egy szabadon hozzáférhető képgyűjteményt is finanszíroz, a Wikimedia Commons-ot. A weboldalra már közel 80 millió kép került fel, jobbak és rosszabbak is egyaránt. Minden év végén a korábbi évek képeiből készül egy kisebb verseny, melynek során…..
Bár a gyermekek kedvence, de azt figyeltük meg, hogy aki gyerekként szerette a gumicukrot, az felnőttként is tovább fogyasztja. Legalábbis az Egyesületünk tagjai és a kóstolók így nyilatkoztak. A gyerekeknek mindenképp, de a felnőtteknek is szól ez a teszt, amiből ki se maradhattak volna a…..
A budapesti repülőtéren évente két magyarországnyi utas fordulna meg, ha a tervezett bővítések megvalósulnának, miközben a reptér okozta lég- és zajszennyezés már most százezrek életét keseríti meg. A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) és a Közép- és Kelet-Európai Bankfigyelő Hálózat…..
KékFény6 2021.10.13 00:16:51
@Androsz: Te milyen térképet nézel? A 2-es pálya sokkal közelebb van a városhoz, nézd már meg: Rákoshegy határában van. És engedély nélkül épült a lakóházakhoz közel.
És a ma 50-60 éves emberek szerinted 40 éve nem élhettek itt? És aki ide született 30-50 éve? Az is tehet róla, hogy ott él? Akkora hülyeségeket írtok ide, mint a reptér maga...
Az MIT (Massachusetts Institute of Technology) kutatói arra a nem túl meglepő eredményre jutottak valós vezetési adatok tanulmányozásából, hogy a vezetéstámogató rendszerek használata mellett jelentősen csökken a vezetők figyelme az autóban.Érthető, hiszen ha azt szuggerálja egy cég, hogy "önvezető"…..
KékFény6 2021.09.24 00:26:24
@para_noir: Pl. arra jó, hogy bemész a városba mondjuk színházba, kiszállsz a színház előtt, az autód meg elmegy parkolóhelyet keresni (akár a távolabb is, ahol ingyenes). Aztán, amikor kifelé jössz, szólsz az órdáon, hogy "Gyere, pajti", és 5 perc múlva beszállhatsz az előmelegített autóba. Vagy esetleg ittál egy kicsit az esti bulin, és az autód szépen hazavisz, miközben te benne horpasztasz. Vagy elmész kirándulni A-ból B-be, és B-ből szeretnél hazamenni, de az autód A ponton van... Ez csupán 3 példa, ami hirtelen eszembe jutott.