Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KékFény6

0 bejegyzést írt és 1150 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány évvel ezelőtt a magyar kiskereskedelmi piaci szereplők idehaza is meghonosították az angolszász országokban olyan népszerű karácsony előtti, úgynevezett fekete pénteki (Black Friday) extra leárazásokat, ennek köszönhetően a már a boltok nyitása előtt kígyózó sorokban az ajtók előtt várakozó…..
KékFény6 2022.11.14 23:46:12
A mai szkennelés rovat alanya egy meglehetősen érdekes, 1988-as Technic cucc volt, ami Hollandiából származik. Ez egy elég érdekes (és szkennelési szempontból kellemetlen) formátumú katalógus, amit ki lehet hajtogatni és az amíg az egyik oldalán egy-egy oldalon a különféle Technic készletek…..
KékFény6 2022.11.13 23:44:12
@Androsz: Ha nem is ismered a Legót (főleg a Techniket), hogyan jelenthetsz ki olyat, hogy "nem lehet őket variálni". Nagyon jól lehetett ezeket variálni, sok mást is össze lehetett rakni, nem csak a gyárilag megtervezett dolgokat.
Igazi zöld körökben (nem az ilyen kukássárgákban, mint mi) arisztokratikusan illik kezelni az úgynevezett „csővégi megoldásokat”. Ebben egyébként sok igazság van, hiszen szó szerint minden bajt sokkal hatékonyabb az okához közel kezelni – minél közelebb, annál jobb –, ugyanakkor van két nagyon apró…..
Az új Mercedesek és a Solaris trolik érkezésével és a metrópótlás végeztével lezárul egy korszak a BKV történetében: elbúcsúznak a főváros útjaitól az utcakép részét több mint 50 éve képező Ikarus 200-asok, és a magaspadlós 400-asok is. A „nagy”, de már 20 éve halott Ikarus által tervezett és…..
Valószínűleg azért, mert a vevők megvásárolják. OK, de ennél mélyebbre szerettem volna ásni, így utazgattam egy kicsit, azokat keresve meg, akik tényleg döntenek...
kifogYás Svédasztal 2022.10.24 10:06:55
Húsz éves voltam, amikor 2005-ben életemben először ezzel a megoldással találkoztam egy négycsillagos balatonfüredi szállodában. Akkoriban igencsak dagadt voltam már, de a műfajban zöldfülű. Eleve a Balatont is akkor láttam életemben először, szállodában sem jártam még soha, és el sem tudtam…..
KékFény6 2022.10.26 00:17:50
@fules170: Ezen teljesen felesleges vitatkozni. A két szó szinonima. Svédasztal kifejezésre 300000 találatot ad a Google, büféasztalra pedig 13000-et. Ezzel pedig a vita el is dőlt.
    Az ingatlanpiaci trendforduló ma már kész tényként kezelhető. Az ingatlanközvetítők már régóta beszélnek róla. Az újépítésű, újszerű, energiatakarékos technológiával készült ingatlanok iránt nem csökkent, sőt picit talán nőtt is a kereslet. A kínálat másik  részét kitevő közepes, esetleg…..
KékFény6 2022.10.16 00:53:53
@AlexAston: Az, hogy ne 30 éves, kétszintes, sorházi lakásban lakj... Egy 50-60 éve épült, nagy alapterületű, egyszintes, önálló családi háznak többszörös az energiaigénye. Ha még 3,5-4 m a belmagasság is, akkor meg pláne.
Forrás: https://unsplash.com A megújuló energiaforrások azok, melyeknél alapvetően nem fenyeget a készletek kimerülésének esélye. Ilyen a szélenergia, a napenergia, a vízenergia, az óceánból nyert ár-apály energia, a geotermikus energia, a biomassza és a bioüzemanyagok. A fosszilis tüzelőanyagok…..
KékFény6 2022.09.23 07:41:26
@CCnick: Szerinted nyáron nem kell áram? Megy a rengeteg légkondi, hűtőházak... Igen, még nem oldottuk meg a tárolást, hogy éjszaka is fel lehessen használni a nappal termelt áramot, de ez már csak idő kérdése.
Kamara: pénzt vissza nem adunk! A média nagy terjedelemben tárgyalja a Magyar Narancs kérdésére érkezett hivatalos választ.A kérdés arra vonatkozott, hogy a katás vállalkozásából kilépőnek vajon a kötelező kamarai tagdíj egynegyedévnyi része – amit már kamarán kívül tölt az egykori vállalkozó -…..
KékFény6 2022.09.09 07:16:39
@Bognár L: Nincs olyan, hogy "formális igazság". Ezt csak az mondja, aki nem ismeri el, hogy a másiknak van igaza. Cég, mint jogi személy/vállalkozó fizeti a kamarai tagságot. Másik vállalkozás, másik tagság. Pont.
És igaz: Akinek nincs havi 400/800 Ft-ja erre, az ne vállalkozzon. Könyörgöm, ez 1-2 liter üzemanyag, 1-2 buszjegy ára... A kamara számos szolgáltatást nyújt, aminek sokkal több az értéke/drágábban lehetne igénybe venni, mint 400 Ft. Tessék szépen tájékozódni pl. a weboldalukról, mielőtt sok sületlenséget leírunk...
Beszerezhetetlen iskolai és kisdobos kellékek, menő diplomata táska. Így kezdtük az iskolát az előző rendszerben.  Iskolatáska és tartalma a 70-es években - Forrás: Fortepan/Bauer Sándor..
KékFény6 2022.09.05 12:34:34
@KROK: Hát mifelénk nem sok emberért jöttek autóval (80-as évek), nem is emlkészem, hogy bárkiért jöttek volna. Senkinek nem volt probléma BKV-val menni. Ez az autós hordozgatás a 2000-es évektől lett divat, azóta a gyerekek képtelenek bárhova is eljutni tömegközlekedéssel a tájékozódásbeli hiányosságaik miatt.
Az összesített adatok alapján, amit az ICCT adott ki a minap, mely márka portfóliójában a legnagyobb a dízel arány?A válasz engem is meglepett, de jobban belegondolva, logikus, a modellpalettát elemezve. 2021-ben a legmagasabb dízel aránnyal az Alfa Romeo rendelkezett Európában az eladásait…..
KékFény6 2022.08.25 00:58:25
@AlexAston: Nincsenek azok túlbonyolítva, éppen, hogy sokkal egyszerűbbek, mint egy dízel. A drága akkumulátor miatt drágák (és nehezek).
A britek "rálépnek a gázpedálra" ami az önvezetést illeti.A kormány tervei szerint 2025-re megjelennének a szigetország útjain az első teljesen önvezető autók. Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, a jogi és anyagi kereteket is biztosítani akarja a politika.Rendkívül ambiciózus tervek, tekintettel arra,…..
KékFény6 2022.08.25 00:57:00
@AlexAston: Valahogyan feljutottunk a Holdra is. Biztosan lesz önvezetés, csak idő kérdése.
Óriási és embert próbáló változásokat hozott az elmúlt időszak - ezek közül talán éppen a rezsiárak változása az, ami a legintenzívebben érinti itthon legtöbbünk életét. Aki teheti, máris keresi a megoldásokat, hogyan tudná csökkenteni azt az összeget, amit havonta ki kell csengetnie a jövőben…..
KékFény6 2022.08.03 01:09:41
@eßemfaßom meg áll: A szaldós elszámolásról ugye nem hallottál még? :)
Régóta tartja magát a nézet, hogy naponta legalább 2,5 liter vizet meg kell inni az egészségünk érdekében. A valóság ennél árnyaltabb...
KékFény6 2022.07.21 00:00:32
@Androsz: Egyszerű: a szervezet jelzi ezt. Ha szomjas vagy, igyál.
A grillszezon egyik legkelendőbb sütnivalója a pácolt csirkehús. A marinádozás nagy előnye, hogy hosszú ideig van a pácban a hús, így az ízek jobban átjárják azt. Országosan 17 féle marinádozott csirkemell kapható, eltérő minőségű hússal és páccal. Lássuk melyik termék lett a tesztgyőztes!..
FuraTermék Blog Régi hirdetések 2022.07.08 18:00:49
Mondhatnánk, hogy a reklám, a hirdetés szinte egyidős az emberi civilizációval, s talán nem is tévednénk nagyot: a kereskedők sokszor szép, díszes cégérekkel hirdették portékáikat, de a templomi prédikáció is felfogható egyfajta hirdetésként. A témába most nem is megyünk bele nagyon, ellenben…..
KékFény6 2022.07.09 12:26:58
A Barcelonától délre található kedvelt üdülőváros utcáit a Corpus Christie alkalmából lepték el a virágok...
 ..
KékFény6 2022.05.31 00:25:57
@steery: Hidd el, a komolyabb rendszereknél van is ilyen. Más kérdés, hogy ki képes ilyen hosszú, véletlen karakterekkel teli jelszót megjegyezni, és azt évente cserélgetni, és azt is megjegyezni. És 50-100 helyre 50-100 ilyen jelszót... Ez egyszerűen lehetetlen.
Csomagolóanyagok, játékok, alkatrészek, frissentartó fóliák, szemeteszsákok, szívószálak - a műanyag életünk szinte minden területén jelen van. Bár a műanyagot pont a természeti értékek védelme érdekében találták fel, az elmúlt évtizedek alatt a modern társadalom egyik legnagyobb kérdésévé és…..
KékFény6 2022.05.22 00:57:03
@Motorogre: Vagy pl. a papírzacskó kontra műanyagzacskó összehasonlítása sem olvasható sehol sem. Külön kedvencem az "ablakos" pékárus papírzacskó, amit aztán sem a papír sem a műanyag szelektív gyűjtőbe nem lehet dobni.
Medvecukor, krumplicukor, frutti és zizi A kisiskoláskori cukorkák jutottak eszembe a minap, amikor valami kapcsán  a pedellusokról olvastam. Az ötvenes évek végén a mi pedellusunk minden nagyszünetben az iskola földszintjének lépcsőfordulójában ült egy padon és cukorkát árult.  Egy nagy…..
Fehérember probléma (angolul: First World Problem): Egy olyan, általában kismértékű, bagatell probléma vagy bosszúság, amit viszonylag jómódú, esetleg kiváltságos körülmények közt élő emberek tapasztalnak, kontrasztban a világ alkalmasint szegény részein élő emberek problémáival. E definíciót…..
KékFény6 2022.05.04 00:29:57
@bontottcsirke: Nincs hatféle banán, pont hülyeséget sikerült leírni. Éppen az a baj, hogy egyféle van, amit elkezdett egy gomba pusztítani, és el is fogja, mert nincs más fajta, ami immunis lenne erre a gombára.

A szerzőnek: "Avokádós szendvicset falatozunk, hogy ne öljenek le újabb csirkéket – hogy aztán olyan termékkel helyettesítsük a húst, amiért több hektár erdőt kiirtottak, ezzel több ezer vadon élő állat veszíti el élőhelyét. "
Ez is hülyeség. A növényalapú élelmiszereknek sokkal kisebb a környezeti lábnyoma, mint az húsalapúaké. Ha az egész világ áttérne a növényalapú élelmezésre, sokkal kisebb területen meg tudnánk termelni a szükséges élelmiszert.
Mindenképpen a hét híre, hogy jelenkorunk egyik legmegosztóbb self-made-man-e, a vállalkozásainak az értéke (és az azokban meglévő tulajdonrészei) miatt jelenleg leggazdagabb ember, Elon Musk meg tudja venni a Twittert. Azt a Twittert, ami idehaza egy ismert, de kevesek által használt szolgáltatás,…..
Végre itt a tavasz és végre itt a kerti sütögetések ideje is! Szerintem aligha van olyan ember, aki a hosszú téli vacogás után ne akarna kiülni a szabadba egy kicsit napfürdőzni. Szerencsére a koronavírus járvány is enyhített a szorításából, így a baráti találkozásokra is van már lehetőség. Minden…..
KékFény6 2022.04.08 00:24:44
@szamaritánus: Ki írta, hogy csirkéből van? Azt írta, abból is készülhet. Egy kis szövegértelmezés nem ártana... És bors kell bele, szintén a végén.