Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KékFény6

0 bejegyzést írt és 1160 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előszó Mióta kisfiam megszületett nem írtam, bár kísérletezni is kevesebb időm volt. Tomi most 13 hónapos és imádja a paradicsomot és a paradicsomos ételeket. Úgy gondoltam, hogy megosztok 1-2 ilyen házi készítésű egyzerűbb baba barát ételt.   Pizzatészta A pizzatészta nem saját, ezért csak a…..
Lakatos Pál szigetszentmiklósi cukrászmester kreációja, a „SPICCES FÜGE RESPEKTUS” fantázianevű torta viselheti idén a Magyarország Tortája címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt Lawal-Papp Zsófia makói cukrász nyerte a „Kikelet” fantázianevű alkotással. A Magyar Cukrász Ipartestület…..
A turisztikai csúcsszezon idején érdemes egy is kitekintést tenni, hogy miként alakulnak az Európába utazó kínai turisták számai és mik az ezzel kapcsolatos új trendek a kontinensünkön. Előző alkalommal a Közel-Kelet turisztikai vonzereje került górcső alá a kínai utazási trendek szempontjából. Aki…..
KékFény6 2023.07.23 14:10:19
@masada: De baj, mert itt költik el a pénzüket. Ha nem jönnek, kiesik a bevétel...
Választhatsz: vagy a tenyeredből nyalod a fagyit, vagy a tölcsért is megveszed fagyiárban! A szép új világban eleve csak aranyárban nyalhatsz: egy gombóc hűtött víz némi ízesítővel 550-650 forintot kóstál. Manapság patikamérlegen mérik dekára a tölcsérbe kent finomságot. Amikor túlestem az első…..
A KSH szerint az idei áprilist vizsgálva, a bruttó átlagkereset 568 300 Ft, a nettó átlagkereset pedig 391 700 Ft volt. (Forrás: KSH) Amikor ezek a számok napvilágot láttak nemrégiben, számtalan ismerősöm tett gúnyos megjegyzéseket az interneten (különböző fórumokon és közösségi oldalakon) mondván:…..
KékFény6 2023.06.28 00:27:35
@AstonAlex: Igen, mert talicskát tologató embert egyre kevesebbet találni. Mindenki inkább a légkondis irodában szeretne dolgozni. Így az irodista keres 250e-et, a segédmelós meg 300e-et...
Ahogy arról korábban már hírt adtunk, szombat hajnalban váratlanul elhunyt Vágó István. A legendás kvízmester a hetvenes évektől televíziózott. Megfordult többek közt a Magyar Televízió és a TV2 képernyőjén is, máig tartó népszerűségét azonban az RTL klubon nyolc évig futó Legyen Ön is Milliomosnak…..
Egyre több cikk, ismertető jelenik meg a mesterséges inteligencia képességeiről, tudásáról, hogy mennyivel nagyobb a tudása, mint azoké, akik leprogramozták. És igaz tavalyi a hír, hogy a Google kirúgta az egyik programozóját, mert azt állította: öntudatra ébredt az általuk kódolt mesterséges…..
KékFény6 2023.04.17 22:16:53
@arthurthedent: A Google-nek mi köze a GPT-hez???
Hogyan vált egy kínai cég pár év alatt a világ legnagyobb elektromosautó-akkumulátor gyártójává? Lehetséges-e ez politikai kapcsolatok nélkül egyáltalán? Az éppen Debrecenben gyárat építő CATL története nagyon is tanulságos a kínai államkapitalizmus működését illetően. KKP-hoz közelálló alapító,…..
Ha az Egyesült Államok közösségi közlekedésére gondolunk, talán először a new yorki metró jut az eszünkbe, pedig Chicago tömegközlekedése az egyik legátfogóbb amerikai nagyvárosi rendszer. A helyiek által simán csak ’L’-nek becézett – az ’elevated line’ kifejezésből – villamosvasút-vonal, igazi…..
A legfrissebb adatok szerint az EU-ban a születéskor várható élettartam átlagosan 80,1 év. Volt ez már több is: 2019-ben még 81,3 évre számíthattunk, de az utóbbi két évben – a pandémia miatt hirtelen megnövekedett halálozás következtében – hosszú növekedési trend után visszaesett a várható…..
KékFény6 2023.03.31 00:05:31
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Semmi csalóka nincs ebben. Éppen azért ennyi, mert egészségtelenül élünk... Nem felmentés semmire, hogy a dohányzás és az alkohol miatt élünk rövidebb ideig. Nem kéne dohányozni!
Az Amerikai Egyesült Államok hatalmas ország, hatalmas távolságokkal és ezzel együtt járó hatalmas belső piaccal. Ehhez megfelelő méretű és hatékonyságú infrastruktúra is szükséges, mind a közút- mind a vasút területén. Teherpályaudvar az USA-ban (kép forrása: Wikimedia Commons) Az országban…..
Az első magyarországi IKEA áruház, 1990. március 21-én nyílt meg Budapesten, az Őrs vezér téren. Az IKEA alapító tulajdonosával, Ingvar Kampraddal, Csaplár Gábor üzletember javaslatára kezdett el tárgyalni hazánk, 1986. februárjában. A szerződést 1988. január 7-én írták alá, az áruház közös…..
Az Amazon Prime bemutatta a Jack Ryan sorozat harmadik évadát, ami részben a történet szerint is Budapesten játszódik, részben pedig ismét külföldi helyszíneket alakít a magyar főváros. Nézzük milyen budapesti helyek jelennek meg a képernyőn! A harmadik évad előzetese:..
Nem sokkal a hazai hatósági ár felfüggesztése után utánanéztük, mennyiért lehet az EU országaiban tankolni. Az új piaci árral hazánk a középmezőnyben van, de a legfrissebb adatok szerint beindulhat itthonról a benzinturizmus: jelenleg az összes szomszédos tagországban olcsóbb a 95-ös benzin, mint…..
Kimért magvak, gyümölcslé, mosópor és még számtalan termék, amit saját textiltáskában, kosárban vagy tárolódobozban tudunk hazavinni – Európában egyre terjednek a csomagolásmentes boltok, és néhány éven belül forgalmuk meghaladhatja az egymilliárd eurót...
Valamikor még tó állt a tér helyén. Blaha Lujza az egyik itteni házban lakott, de itt volt az ország első mozgólépcsője és Budapest első lámpás kereszteződése is. A Blaha Lujza tér története a kezdetektől a 2022-es felújításig...
Néhány évvel ezelőtt a magyar kiskereskedelmi piaci szereplők idehaza is meghonosították az angolszász országokban olyan népszerű karácsony előtti, úgynevezett fekete pénteki (Black Friday) extra leárazásokat, ennek köszönhetően a már a boltok nyitása előtt kígyózó sorokban az ajtók előtt várakozó…..
KékFény6 2022.11.14 23:46:12
A mai szkennelés rovat alanya egy meglehetősen érdekes, 1988-as Technic cucc volt, ami Hollandiából származik. Ez egy elég érdekes (és szkennelési szempontból kellemetlen) formátumú katalógus, amit ki lehet hajtogatni és az amíg az egyik oldalán egy-egy oldalon a különféle Technic készletek…..
KékFény6 2022.11.13 23:44:12
@Androsz: Ha nem is ismered a Legót (főleg a Techniket), hogyan jelenthetsz ki olyat, hogy "nem lehet őket variálni". Nagyon jól lehetett ezeket variálni, sok mást is össze lehetett rakni, nem csak a gyárilag megtervezett dolgokat.
Igazi zöld körökben (nem az ilyen kukássárgákban, mint mi) arisztokratikusan illik kezelni az úgynevezett „csővégi megoldásokat”. Ebben egyébként sok igazság van, hiszen szó szerint minden bajt sokkal hatékonyabb az okához közel kezelni – minél közelebb, annál jobb –, ugyanakkor van két nagyon apró…..
Az új Mercedesek és a Solaris trolik érkezésével és a metrópótlás végeztével lezárul egy korszak a BKV történetében: elbúcsúznak a főváros útjaitól az utcakép részét több mint 50 éve képező Ikarus 200-asok, és a magaspadlós 400-asok is. A „nagy”, de már 20 éve halott Ikarus által tervezett és…..
Valószínűleg azért, mert a vevők megvásárolják. OK, de ennél mélyebbre szerettem volna ásni, így utazgattam egy kicsit, azokat keresve meg, akik tényleg döntenek...
kifogYás Svédasztal 2022.10.24 10:06:55
Húsz éves voltam, amikor 2005-ben életemben először ezzel a megoldással találkoztam egy négycsillagos balatonfüredi szállodában. Akkoriban igencsak dagadt voltam már, de a műfajban zöldfülű. Eleve a Balatont is akkor láttam életemben először, szállodában sem jártam még soha, és el sem tudtam…..
KékFény6 2022.10.26 00:17:50
@fules170: Ezen teljesen felesleges vitatkozni. A két szó szinonima. Svédasztal kifejezésre 300000 találatot ad a Google, büféasztalra pedig 13000-et. Ezzel pedig a vita el is dőlt.
    Az ingatlanpiaci trendforduló ma már kész tényként kezelhető. Az ingatlanközvetítők már régóta beszélnek róla. Az újépítésű, újszerű, energiatakarékos technológiával készült ingatlanok iránt nem csökkent, sőt picit talán nőtt is a kereslet. A kínálat másik  részét kitevő közepes, esetleg…..
KékFény6 2022.10.16 00:53:53
@AlexAston: Az, hogy ne 30 éves, kétszintes, sorházi lakásban lakj... Egy 50-60 éve épült, nagy alapterületű, egyszintes, önálló családi háznak többszörös az energiaigénye. Ha még 3,5-4 m a belmagasság is, akkor meg pláne.
Forrás: https://unsplash.com A megújuló energiaforrások azok, melyeknél alapvetően nem fenyeget a készletek kimerülésének esélye. Ilyen a szélenergia, a napenergia, a vízenergia, az óceánból nyert ár-apály energia, a geotermikus energia, a biomassza és a bioüzemanyagok. A fosszilis tüzelőanyagok…..
KékFény6 2022.09.23 07:41:26
@CCnick: Szerinted nyáron nem kell áram? Megy a rengeteg légkondi, hűtőházak... Igen, még nem oldottuk meg a tárolást, hogy éjszaka is fel lehessen használni a nappal termelt áramot, de ez már csak idő kérdése.