Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tesztelo.hu

0 bejegyzést írt és 1126 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Wikimedia alapítvány, mely a Wikipédiát is igazgatja, egy szabadon hozzáférhető képgyűjteményt is finanszíroz, a Wikimedia Commons-ot. A weboldalra már közel 80 millió kép került fel, jobbak és rosszabbak is egyaránt. Minden év végén a korábbi évek képeiből készül egy kisebb verseny, melynek során…..
Bár a gyermekek kedvence, de azt figyeltük meg, hogy aki gyerekként szerette a gumicukrot, az felnőttként is tovább fogyasztja. Legalábbis az Egyesületünk tagjai és a kóstolók így nyilatkoztak. A gyerekeknek mindenképp, de a felnőtteknek is szól ez a teszt, amiből ki se maradhattak volna a…..
A budapesti repülőtéren évente két magyarországnyi utas fordulna meg, ha a tervezett bővítések megvalósulnának, miközben a reptér okozta lég- és zajszennyezés már most százezrek életét keseríti meg. A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) és a Közép- és Kelet-Európai Bankfigyelő Hálózat…..
Tesztelo.hu 2021.10.13 00:16:51
@Androsz: Te milyen térképet nézel? A 2-es pálya sokkal közelebb van a városhoz, nézd már meg: Rákoshegy határában van. És engedély nélkül épült a lakóházakhoz közel.
És a ma 50-60 éves emberek szerinted 40 éve nem élhettek itt? És aki ide született 30-50 éve? Az is tehet róla, hogy ott él? Akkora hülyeségeket írtok ide, mint a reptér maga...
Az MIT (Massachusetts Institute of Technology) kutatói arra a nem túl meglepő eredményre jutottak valós vezetési adatok tanulmányozásából, hogy a vezetéstámogató rendszerek használata mellett jelentősen csökken a vezetők figyelme az autóban.Érthető, hiszen ha azt szuggerálja egy cég, hogy "önvezető"…..
Tesztelo.hu 2021.09.24 00:26:24
@para_noir: Pl. arra jó, hogy bemész a városba mondjuk színházba, kiszállsz a színház előtt, az autód meg elmegy parkolóhelyet keresni (akár a távolabb is, ahol ingyenes). Aztán, amikor kifelé jössz, szólsz az órdáon, hogy "Gyere, pajti", és 5 perc múlva beszállhatsz az előmelegített autóba. Vagy esetleg ittál egy kicsit az esti bulin, és az autód szépen hazavisz, miközben te benne horpasztasz. Vagy elmész kirándulni A-ból B-be, és B-ből szeretnél hazamenni, de az autód A ponton van... Ez csupán 3 példa, ami hirtelen eszembe jutott.
A tejszelet a gyerekek egyik kedvenc desszertje, ezért ebbe a tesztbe bevontunk 4 iskoláskorú csemetét, akik véleménye alapján alakítottuk ki az értékelési rendszert. A vakteszten 8 tejszelet vett részt és a gyerekeket, de a felnőtt kóstolókat is meglepte az eredmény...
Számos szülőt érthető módon aggaszt, hogy a gyereke mennyi időt tölt a gép előtt. De mi számít soknak?..
Tesztelo.hu 2021.08.27 00:30:48
@odamondó: Mert a gépezés nem igényel folyamatos pénzköltést... Egy valamirevaló videókártya 200e Ft, és 1-2 év alatt elavult. (És akkor nem számoltam azzal, ha valaki legálisan veszi meg a játékokat 15-20e Ft-ért, és 2 hét alatt végigjátssza...)
Akár külföldre költözésről vagy Magyarországon való karrierépítésről van szó a nyelvtudás elengedhetetlen. Ebben a posztban szeretném a saját, valamint HR-esek és nyelvtanárok véleményét is összefoglalni a tekintetben hogy milyen nyelvet érdemes tanulni az iskolában, vagy akár később az életben. Bár…..
Nem valószínű, hogy véletlenül szól mostanában minden második poszt a BKK Facebook-oldalán az elsőajtózás népszerűsítéséről. Ez nyilván annak a jele, hogy radikálisan növelnék az ilyen vonalak számát, s e növelési szándék pedig alighanem egy lázas bevételmorzsa-keresős játék darabkája. A nem…..
Tesztelo.hu 2021.08.07 12:25:00
@Szaros fityma: Mert a szolgáltató (pl. Simple) nem kap jutalékot a jegy eladásából, a rendszert viszont üzemeltetnie kell, és kell profit is. Ezért kér kényelmi díjat.
Radioaktív pillangó-effektus: a Csendes-óceánon bomba robban, és a Balatonban megnő a sugárzás. De a kifőzés segít!..
Tesztelo.hu 2021.08.05 08:15:34
@igazi hős: Szerintem senki sem hívja az eperfa termését szedernek, hiszen EPERfa. Szeder egy más gyümölcs...
Másodközlés: az eredeti poszt 2012.06.29-én jelent meg a hogyvolt.blog.hu-n. Tutajos ablakzörgésre ébred, Matula érkezik ígéretéhez híven hajnali 4 órakor. Készüljön, két óra kell, amíg kiérünk a berekbe, akkor harapnak a legjobban a halak!, sürgeti az álmosan pislogó városi gyereket. Hoztam…..
Másodközléssel jelentkezem: majdnem pontosan 9 évvel ezelőtt, 2012.06.22-én posztoltam a Tüskevár c. sorozat első részét a hogyvolt.blog.hu-n, amihez akkor sajnos eléggé gyatra minőségű képanyagot sikerült összegereblyéznem. Ez azóta is bánt, de most itt a remek alkalom, hogy eszembe idézve a régi…..
A nyaralási főszezon elejéhez igazítva éles rajtot vett az uniós digitális Covid-igazolvány, amely az Európán belüli utazást hivatott megkönnyíteni. Hosszas előkészítő munka után Magyarországon is kiváltható. Sok félreértés és tévhit kapcsolódik a használatához – ezeknek néztünk most utána, és…..
Tesztelo.hu 2021.07.07 01:23:08
@Rodney_2: Két igazolás van. Mindkettő oltásról 1-1.
  A pandémia előtt a gyerekek többsége nem sokat tudott a szülők munkájáról. Azt látták, hogy reggel pontosan, azonos időben, reggeli után, csinosan felöltözve, táskával a kezükben sietve távoznak, és késő délután/este fáradtan térnek haza. A gyerekek kevés információ birtokában fantáziájukra…..
Elon Musk szerint nem sokon múlott, hogy a 2003. június 1-én alapított céget ne Teslának hívják. A Tesla névhasználati jogát ugyanis korábban már lefoglalták. „Egy kis érdekesség a Tesla történetéből: nem mi találtuk ki a Tesla Motors márkanevet. 2004 végén vásároltuk meg 75 ezer dollárért Brad…..
Tesztelo.hu 2021.06.12 13:37:37
@jancsi_4: öööö, ez egy 3 éves hír, azóta sok víz lefolyt a Dunán... Egyébként sem a céges adókerüléséről volt szó, hanem a magánemberiről. És az tény, hogy jövedelméhez képest nagyon kevés adót fizet magánemberként.
Az áfonya a világ egyik legegészségesebb élelmiszere. Ha ki kéne választani a legjobb gyümölcsöt mind közül, ez lenne az. Szerencsére igen népszerű Magyarországon is, ennek ellenére a legtöbben igen keveset fogyasztunk belőle. Frissen általában nehezebb beszerezni, és irreálisan drága (3-4 ezer…..
Tesztelo.hu 2021.04.18 00:04:46
@Tibor Batonyi: De, úgy nevezik. Nézz egy kicsit utána. Segítek:
orvosilexikon.hu/cikkek/kaloria-kcal-cal-joule
Ha megnézzük a COVID-dal összefüggő halálozások terén legrosszabbul és legjobban teljesítő országok listáját, egyértelmű kép fog kirajzolódni. A legjobban teljesítő fejlett országokat legtöbbször vagy baloldali liberális kormánykoalíció vezeti (Finnország, Dél-Korea, Tajvan, Új-Zéland, Dánia), vagy…..
Tesztelo.hu 2021.03.15 13:51:12
@Larry Silverstein: Ja... A valóságban pedig tavaly október-decemberi időszakban átlagosan 3500-an haltak meg 1 héten, míg a korábbi években 2500 volt ez a szám ugyanebben az időszakban.
Mintegy 7-8 hónapnyi aktív tárkeresőzés és 10 db on-line társkeresőn való regisztrálás után összegyűlt némi tapasztalat arról, hogy milyen problémák vannak az ilyen módon történő párkereséssel. A 4 legfőbb gondot emelném ki: Passzivitás Megtévesztő fényképek Kamu-profilok Pénzfejés Nézzük…..
Tesztelo.hu 2021.03.05 00:59:00
@steery: Ha ez mind igaz lenne, akkor előbb-utóbb csődbe mennének a társkereső oldalak, mert elterjed, hogy nem lehet társat találni. Bedőlne az egészségügy, mert senki nem fordulna oda, mert úgy sem gyógyul meg, tönkre mennének az oktatási cégek, mert senki sem menne oda használhatatlan tudást tanulni.
És még sem így történik, tehát valahol sántít az, amit leírsz.
Az elmúlt héten körbejárták a sajtót és a közösségi oldalakat a fagyos Balaton mentén kialakult különleges jégképződményekről készült felvételek. A látnivalót mi sem hagyhattuk ki, és igyekeztünk még a teljes olvadás előtt megörökíteni őket. Az alábbi fotók és videófelvételek Balatonszárszó…..
A napelemek kapcsán ma is számos hiedelem él; a hétköznapi ember számára nehéz követni a napenergia hasznosítása kapcsán az elmúlt 15 évben tapasztalt észbontó fejlődést és árcsökkenést. Baranyák Zoltán online előadásában mutatott rá, hogy a napelemek ma már egyértelműen a legolcsóbban nyújtanak…..
Mindenki nagyon várja már az utolsó részt a Trónok harca könyv sorozathoz. A történet megalkotója, George R.R. Martin ugyanis már jó ideje csücsül az utolsó részen. 2011-ben jelentette be a The Winds Of Winter címet viselő ötödik kötetet, melynek tervezett kiadási időpontja 2014 lett volna, azonban…..
Az Agymenők szituációs komédiában feltűnő hét főszereplő 12 éven keresztül szórakoztatja a nézőket ugyanazokat a különc ruhadarabokat viselve. Nem hétköznapi, furcsa és állandó öltözködésük arra enged következtetni, hogy ruházatuk mélyebb jelentéssel bír, mint, hogy egyszerűen azt mondhassuk: a…..
Tesztelo.hu 2021.02.06 00:37:06
@Balogh Zsolt: Alávágott nevetés itt nincs. Az epizódokat közönség előtt veszik fel (mint egy színházi darabot). Amit hallasz, a közönség valós nevetése. Amy egyébként nem kardigánt hord, hanem mellényt. A kardigán nem egyben van, hanem zipzáros vagy gombos elöl. Legjobban Rajnak van peche: 4 réteg ruhát kell viselnie a forgatás alatt, biztosan mindig melege volt.
A hazánktól 3000 kilométerre fekvő Lisszabon, egy igazi "élő" város. Habár Portugália fővárosa és az ország legnagyobb városa is, mégsem metropolisz. Egy igazán nyüzsgő, sokoldalú, de ugyanakkor átlátható és barátságos település. Tavaly januárban Amszterdamba készülődtünk kettesben, azonban egy…..
Egyre sűrűbben fordulnak elő úgynevezett SIM swap csalások, 2015 óta jelentősen, négyszeresére nőtt az ilyen típusú támadások száma, és ma már bárki a csalók áldozatává válhat. A kiberbűnözés ezen típusa egy olyan kifinomult módszert takar, amelynél első lépésben a gyanútlan és sok esetben óvatlan…..