Regisztráció Blogot indítok
Adatok
átlagállampolgár

0 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért van az, hogy gyakran még komoly közszereplők vagy feleségeik sem képesek megérteni, hogy az öltözettel üzennek vagy azt, hogy a szerephez fel kell tudni öltözni?..
átlagállampolgár 2019.03.25 21:50:26
@CaptainG: Ebben egyettertunk. Mindenki velemenye szamit erdekes lehet es elmondhatja, meg ha nem is ertunk egyett. Ez fejlettseg ill. vitakultura kerdese.
Az egyenjogusagnak nem papiron, sot, foleg nem papiron kell leteznie. Illetve az oltozkodes sok esetben tulmutat joval onmagan es nem csak izles vagy izlestelenseg kerdese hanem adott esetben lekepezi a vilagot amiben elunk.
átlagállampolgár 2019.03.26 22:11:48
@I_Isti: Barcsak gondolkodas lenne. Ez sajnos teny. Ha peldaul azt mondja valaki hogy a janoshegyi kilato magasabban van mint a duna akkor az teny es nem gondolkodas.
átlagállampolgár 2019.03.27 12:06:04
@I_Isti: Vegre valakivel ertelmesen lehet beszelgetni! Abban igazad van hogy mindenhol vannak problemak illetve hogy az az itthoni "beidegzodes" is karos, hogy kisebbrendusegi erzese van sokaknak a nyugatiakkal kapcsolatban.Nem szabad es nem kell annak lennie! Marcsak azert sem mert mi is ugyanugy europaiak vagyunk mint ok. Egy kulturkor , egy "csalad". Meg akkor is ha a tortenelem viharai eltavolitottak neha toluk minket.
A legcelravezetobb, a legidealisabb egy orszag, egy tarsadalom eseteben ha nem akar kompenzalni!! Azaz az, az egeszseges tarsadalom amelyiknek nincs se kisebbrendusegi erzese, es a masik oldalon pedig nem futik "en majd megmutatom!!!" "buszke vagyok a kobon!" kompenzalasi torekvesek.
Hanem a ketto kozott van azaz EGESZSEGES tudatu tarsadalom. Ehhez a skandinavok vannak a legkozelebb talan,a nyugatiak mar kevesbe, mi pedig sajnos meg messzebb.
Es ami miatt a beszelgetes indult, a fentiek fenyeben a kirivoan esetleg kozonsegesebben stb oltozkodes is egyfajta kompenzalas csak kicsiban (illetve megfelelni vagyas a ferfi(bb) kozpontu es ertekvilagu tarsadalmi elvarasoknak)
A gazdasági egyenlőtlenség ösztönzi valószínűleg a nőket arra, hogy szexualizálják magukat a szelfikkel és nem az elnyomó, patriarchális társadalom, vélekedik egy kutatás, mely több, mint 100 országból vizsgált fotókat...
átlagállampolgár 2018.09.18 22:24:26
@Exide: :))
"Az okosabbak és az életrevalóak általában tényleg stratégiai erőforrásként használják a szelfiket ahogy a netes imagejüket is"
Hogy mi??? ;)
Az okosabb holgyek eleve nem az instan,meg a facen stb lognak es szelfizgetnek,hanem helyette- es most kapaszkodjunk meg!! - tanulnak es/vagy dolgoznak.
Ertem,hogy a szepseget es a testet is lehet plusz eszkozkent bevetni az elorejutasban, de ez csak plusz eszkoz es nem az OKOSSAG jele konyorgom! ;)
Ha valaki okos akkor -sajnos ki kell abranditsalak- az meg mindig a kepzesere es munkajara,fejlodesere koncentral. Nem pedig az instatwittetsnapchatfacebookszelfistb porgesre mint fo tevekenysegre.
Ha száz évvel ezelőtt lennénk és tervezőt választhatnék a belvárosi telkemen felépítendő házamhoz, Lajta Béla egész biztosan ott lenne az első három jelöltben. (Most, hogy eljátszottam a gondolattal, elárulom, hogy sorrend felállítása nélkül dobogósak lennének még Fodor…..
Már korábban írtunk arról, hogy mennyire menő manapság melegítőben járni. Ma már nem az otthon Tv-zős, boltba leszaladós melegítők korát éljük. Lassan ott tartunk, hogy bárhová (persze ezt neked tudni kell megítélni, hogy illendő e) elmehetsz melegítőben és stílusosabb lehetsz, mint valaha. Ma már a…..
Hatalmas felháborodást okozott a napokban egy tábla, mellyel kitiltották a kelet-európaiakat egy oxfordshire-i horgászparadicsomból. Most komoly fordulat történt az ügyben. A táblát azóta levették..
Az Egyesült Királyság környezetvédelmi államtitkára, Michael Gove nemrég bejelentette, hogy 2040-ig meg kívánják tiltani az új benzin- és dízelautók értékesítését Nagy-Britanniában. Az ilyen autókban működő belső égésű motorok okozta károsanyag-kibocsátást teszik az ország növekvő mértékű, emberre…..
átlagállampolgár 2017.07.28 22:40:03
@tireless treehugger:
Ejha!:)) Te aztan angloman lehetsz a javabol :). Figyu. Amit leirtal abban sok igaz dolog van es Kina nagyon le van maradva tarsadalmilag a nyugathoz es Angliahoz kepest,ez nem kerdes. Illetve az emberek tobbsege inkabb Angliaban lakna mint Kinaban. En csipem az Angolokat,Londont (ahol sokszor voltam) es tok cool dolgok vannak ott. De!! Amit te irsz az egy mese habbal csak sajnos es a valosag sajnos sokkal szomorubb. A brit tarsadalom recseg-ropog,rengeteg es egyre novekvo mentalis,gazdasagi es egyebb problemak vannak sajnos. Szerintem mar Kina sem (csak) okat masolja. A cool britain mar a multe sajnos. Es ezt joindulattal es szeretettel irom mert mint az angolokat kedvelo ember, nagyon faj latni mennyi rossz dolog tortenik veluk. En drukkolok,hogy ne maradjanak a leszallo agban,mert szerettem a progressziv,cool stb Brittaniat mint ami a 2000-es evek elejen volt. Tehat remelem ujra igaz lesz amit irsz,mert most a sok benazas miatt nagyon nem :(. Jelenleg egyertelmuen Skandinavia a vilag legeloremutatobb tarsadalmaval rendelkezo tersege. Az angolokhoz kepest meg a nemetek is elorebb tartanak sok teruleten
De mondom en szeretem az angolszasz kulturat is igy drukkolok nekik, csak neked irtam,hogy sajnos finomitani kell azon it irtal.
Azzal kezdeném, hogy én általánosságban bírom az angolokat, az angolszász kultúrát pedig kifejezetten, de ha valaki járt már brit nagyváros szórakozónegyedében péntek vagy szombat este, akkor azt is tudja, hogy ott azért nagyon kemény dolgok történnek, amiknek aztán 9 hónap múlva egyéb…..
átlagállampolgár 2017.06.08 15:31:18
@London2009:
Koszi. De kozben rajottem a kor nem erdekes. Csak mindig a jatszotereket emlitgetted. Hat..ize..szoval nagyon nem akarok elfogultnak tunni,nem is vok az,de az a helyzet,hogy sok nagyon kellemes jatszoter van Budapesten. Pl a Karolyi kert. Kulfoldiek szerint olyan mintha Parizsban lennenek. Vagy olimpia jatszoter a duna mellett vagy Budan sok zold..Szoval ugyanott tartunk :).
átlagállampolgár 2017.06.08 15:32:03
@Arthamyr:
Ertelek. De
1. akkor valahol megis igenytelenebb vagy ebbol a szempontbol es ezt nem bantasbol irom.
2. Ez a "kint vegul is jobb" dolog a szociban ill. esetleg meg a 90es evekben igaz volt. Ma mar minden elerheto itthon is. Plusz ott az internet a vilaggal valo kapcsolattartashoz. Azaz (nyilvan kell penz is hozza,de ez fugg attol is mennyire vagy puritan.De amugy se minden a penz. En se elek ugy mintha kint dolgoznek,de nem minden a penz...) mindent osszevetve ezert jobb az elheto Budapest mint az "igenytelenebb" "centrum-slager " varos.
Hozzuk vissza a nyári ízeket ebben a zimankós időben ezzel a finom meggyes pitével. Hozzávalók: (Egy nagy tepsihez) 40 dkg liszt 25 dkg hideg vaj 12 dkg barnacukor (persze lehet kristálycukor is) 2 evőkanál tejföl 1 tojás sárgája 1 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor 1 csipet só 1 db…..
Olvasási idő: 5 perc Ahol a magyar jár ott elégedetlenség lepi el, na de eddig csak pozitív dolgokról beszéltem. Jó magyar módjára ideje beszélni arról is, amit nem szeretek, vagy éppen fura európai fejjel. Van néhány dolog…  1. Különböző konnektor típusok Talán az első érthetetlen dolog amivel…..
Noha akadnak politikai erők, melyek az európai kultúra és gazdaság végét vizionálják, ennek a fantázián kívül egyelőre nem sok jele akad. Legalábbis ha hinni lehet egy friss, rendkívül átfogó felmérésnek, amely a leginkább prosperáló országokat mutatja be. Elöljáróban…..
HM!-összeállítás A jó kis hazainak nincsen párja. Így vannak ezzel a HelloMagyarok! szerzői is, akik külföldön élve is - bizony - néhány dologból a hazaira esküsznek. Most pedig nekünk is megmutatják, miből vásárolnak be minden egyes alkalommal, amikor hazalátogatnak. ..
átlagállampolgár 2016.11.03 19:24:17
@Nemozoli:
Koszi a linkeket!
átlagállampolgár 2016.11.04 11:57:30
@trev:
Akkor ezekszerint nyugati izlesem van?? Itt szulettem,elek stb ,hogy lehet ez?
Koszi a valaszt, de nem hiszem hogy en lennek a kulonleges ;) Szerintem nem lehet egy orszagot birkanyajkent kezelni. Ahany haz annyi szokas/ izles. Raadasul altalaban szinte mindig az eredeti az igazi. Minimum nagyon csodalkoznek ha a svajci/osztrak piacra termelt termek itthon kevesbe fogyna...
HM!-összeállítás Annak, hogy valaki úgy dönt, külföldre költözik, több oka is lehet: szerelem, kíváncsiság, kalandvágy, de a leggyakoribb mégis a munka és a vele járó anyagi biztonság nyújtotta  jobb élet reménye. Amikor pedig valaki hazajön, szinte ugyanezeket az indokokat sorolja fel a…..
átlagállampolgár 2016.10.15 20:44:32
@Mercel:
Tisztelettel de en is mosolyogtam a Svedorszag,Norvegia egy csodan.Ertelek viszont. Mindket helyen voltam,ndmcsak nekunk pozitiv peldak hanem a nyugat europaiaknak es Amerikaiaknak is!
De ez a "csoda" igencsak tulzas. Sajnos most mar naluk is tobb problema,gond stb elojott. Sok most is kint elo ismeroseim is meselnek. Ettol fuggetlen meg van mit szeretni ott es tanulni toluk de ez a tulzott dicseres visszasan hat. Mint amikor a 60-as evekben a Coca-Colara mondta aki kulfoldrol jott haza hogy "bele kostolsz es mamorba esel!" :))) ( Megall az ido - G. Peter filmben is hasonlo hangzik el)
átlagállampolgár 2016.10.15 21:01:15
@Mercel: @Mercel:
Tisztelettel de en is mosolyogtam a Svedorszag,Norvegia egy csodan.Ertelek viszont. Mindket helyen voltam,nemcsak nekunk pozitiv peldak hanem a nyugat europaiaknak es Amerikaiaknak is!
De ez a "csoda" igencsak tulzas. Sajnos most mar naluk is tobb problema,gond stb elojott. Legutobb Stockholban reszegek kiabaltak a metroban az elso utamon. Mondjuk ettol otthon ereztem magam a bkv-n de a csodatol messze van. Sok most is kint elo ismeroseim is meselnek. Ettol fuggetlen meg van mit szeretni ott es tanulni toluk de ez a tulzott dicseres visszasan hat. Mint amikor a 60-as evekben a Coca-Colara mondta aki kulfoldrol jott haza hogy "bele kostolsz es mamorba esel!" :))) ( Megall az ido - G. Peter filmben is hasonlo hangzik el)
Lassan száz éve nem szexeltek olyan keveset a fiatalok, mint ezekben az években – állítja egy új kutatás, mely szerint utoljára az 1920-as években voltak ilyen kevéssé lelkesek a huszonévesek, mint most...
átlagállampolgár 2016.09.28 19:48:04
@Szelid sunmalac:
Nem. Kosz!
átlagállampolgár 2016.09.29 11:26:46
@Márk_Márk:
Ember. Nem az en barati tarsasagomra (koszoni jol van) van ez raeroltetve es nem is (csak ram hanem MINDENKIRE. Es nem (csak) nekem can elegem abbol hogy a szex ennyire tul van tolva hanem amirol a CIKk szol azaz a mai FIATALOKNAK es TINIK-nek. Azaz mi mindannyian az egesz tarsadalom el " el...szott" vilagban.
Lehet hogy benned nem tudatosult,de rank van eroltetve a szex mindenhol :tv,reklamok,filmek,zene,divat,vasarlas stb. Arrol nem beszelve hogy solaig lesajnaltak vagy luzernek neztek azt aki a suliban nem allandoan csajozott vagy pasizott! Es ez ment : fuuuu az a meno aki sokat dug!! Huuuu az milyen kiraly aki mar x csajt mwgdontott vagy ffi-t meghoditott. Huuu!!Fuuu!!
Na ebbol (az egyebkent dedo szintbol) lett elege a mai tiniknek!! Ahogy jrtam :ha azt ereztetik es eroltetik rajuk, hogy szexelni kell mert akkor leszel nem luzer akkor az atvalt kotelezonek tartottnak. Es ami kogelezo az a fiataloknal tuti kikerul az erdeklodesi korbol. Csak ido kerdese. Es ez az ido most jott el!
átlagállampolgár 2016.09.29 16:33:26
@Márk_Márk:
Gondoltam hogy ezt fogod irni :) Figyu! Sokkal rosszabb a helyzet mint gondolod sajnos :)
En egy db csavo vagyok. Csepp a tengerben..Viszont a jovo azaz a mostabi tinik szexualis szokasai valtoztak meg. Amirol a cikk is szol. Azaz magaval a vilaggal vitatkozol,nem velem. Persze szived joga baromsagnak tartani a vilagot de sajnos attol ezek meg a tenyek.
.
Lassan lemegy a teljes csoportkör a foci-Eb-n, és a közvetítés már több mint egy teljes hete ültet nagy számban olyanokat is a tévé elé, akiknek amúgy eszükbe sem jutna a köztévére kapcsolni. Számukra egy alternatív valóságra nyílik ablak a közvetítések szünetébe beszúrt, egyperces mini-híradóval,…..
Ha ez ember már egy ideje külföldön él, óhatatlanul eljön az a pillanat, amikor új helye otthonná válik, amikor egy hazalátogatás olyan lesz, mint egy nyaralás. Ezt a pillanatot ragadja meg a heti blogajánló egyik írása. Emellett nevet adunk svéd és magyar módra, valamint megmutatjuk, milyen az,…..
Fiers Gábor Ha már nekünk, magyaroknak soha nem jött össze, hogy egy igazán ütős Magyarország vagy Budapest imázsfilmet készítsünk, nézzük meg, hogyan népszerűsítik fővárosunkat a világban a vloggerek. Hátha ebből rájövünk, hogy mi a fontos egy ide látogató külföldinek, mit néz meg, mit…..
átlagállampolgár 2016.05.23 00:11:42
@F173:
De igazad van!! Annyira agyzsibaszto es unalmas ez az elbol fikazas barmirol is van szo magyar - kulfold viszonylatban. A FEJEK-ben kellene mar vegre valtozas. Ehhez 25 ev is keves volt meg sajnos. Sokszor ezert mi vagyunk magunk legnagyobb ellensegei.Na de csakazert is jozan esz es pozitiv szemlelet!!
A meg nem nevezett fiatal szaúdi multimilliomos nem aprózza el: valószínűleg nem szereti a fekete taxikat, mert nem csak barátait, de négy aranyozott luxusautóját is magával vitte Londonba – a környéken lakók nem kis bosszúságára...
Még most érdemes ellátogatni az Alpok tiroli lankáin megbúvó hotelbe, mely igazi gyöngyszeme a térségnek. A szálló eredeti elképzelése az volt, hogy pihenés közben az ember szinte eggyé váljon a természettel. Szerintünk kiválóan sikerült ezt megvalósítani! ..
Mi magunk is többször írtunk már a milliomos csemeték viselt dolgairól, arról, hogyan is élik az életüket a gazdag kölykök, akik külön Instagram-oldalt is működtetnek, ahol megörökítik rongyrázásukat. Most egyikük, Clarisse Lafleur interjúban beszélt az életéről. A 18…..
átlagállampolgár 2016.01.06 15:51:08
@biododírium:
Igaz amit irtàl.Ebböl is làtszik,hogy szegénynek halvàny lila fingja nincs a valósàgról.De emellett az sajnos rohadtul valósàg,hogy a bünözés és a prostituàlodàs (làsd most bemutatott Félvilàg cimü újmagyar fimet) egyik fő oka volt sajnos mindig az,hogy azok akik a nyomorba születnek és ilyen luxusokat làtnak a rossz utra tévednek. Ott ahol kisebbek az anyagi különbségek (pl. skandinavia) a bünözés is kisebb!
Persze a kislàny nem erre gondolt.Tulzás is lenne ilyen "bonyolult" dolgok àtlàtàsàt elvàrni töle. Ezt a Gucci mellé nem kapni.

Illetve azt érdemes még megemliteni,hogy érdemes azon gazdag szülöket kiemelni akik anyagi helyzetük ellenére arra nevelik a gyerekeiket,hogy a sajàt làbàn is megàllni képes egészséges és önàllóan élni , gondolkodni tudó FELNÖTT ember legyen. Van,de ritkàbb sajnos. Reszpekt nekik! Mondjuk az ö gyerekeiknek nincsenek ilyen ovodàs mutogató oldaluk sem az Instrán.
Ha van autóritkaság, akkor a Koenigsegg One:1 minden bizonnyal az. Beszerezni még annak sem egyszerű, aki képes kifizetni a 6 millió dolláros árat, hiszen összesen hat darabot gyártottak belőle. A Koenigsegg One:1 a leggyorsabb sorozatgyártású autó (már amennyiben ezt annak lehet…..
Az utóbbi pár évben a november és a december nemhogy nem hoz havat, de még lehűlést sem. Ez itt Magyarországon rendkívül szokatlan, hiszen eddig, ha novemberben nem is, de decemberben biztosan leesett az első hó. Ráadásul nálunk az ünnepek mindig is együtt jártak a hóeséssel, ez a két fogalom szinte…..
Szombaton olyan dolog történt, amely az elmúlt években soha... November van, és Budapesten esett a hó! Igaz semmi nem maradt meg belőle, de az utóbbi időkben már ez is csodának számít! Erről jutott eszembe egy írás, amelyet még régebben találtam a Pesti Napló 1904-es számában. Ez a cikk leírja, hogy…..