Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagy_szabolcs

5 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Ansel Adams reprodukciók eredeti negatívról nemes anyagra. Ami engem régen foglalkoztat, ha ez az eredti negatívról készített kép itt 225 dollár, ki mit gondol, mitől lesz a szerző által nagyított eredeti (?) kép több  tízezer dollár?"..
nagy_szabolcs 2011.07.11 20:44:20
@kjapp: @kjapp: Ebben most csak részben értünk egyet. Amit te mondasz az a nappali faláig tökéletesen igaz. Egy kiállítóteremben azonban elvárható, hogy 100%-ig a fotós látásmódját tükrözze a kép.

"nem értünk egyet, mert ha a művész esetleg többet készített, vagy az anyósa unszolására 15 évvel később nagyított még egyet, az nem biztos hogy pontosan ugyanolyan lenne, mint a régebbi verzió"

Ezért sorszámozott szériákat adnak ki a művészek, és aki komolyan el akar adni egy képet az ezt komolyan is veszi. 15 év múlva ki lehet hozni az anyós unszolására egy másik verziót, csak az egy új széria lesz és egy teljesen más besorolást kap (ez lesz a néhány ezer $-os kategória). Furcsa dolog ez, lehet nem szeretni, lehet értetlenkedni, hogy egy komoly galériában miért nem néznek rá egy RC papírra nagyított ff képre, de ha belegondolunk ez a szabályrendszer ad egy minőségi biztosítékot, hogy amit látsz az nem 80, 90 vagy 99, hanem 100%-os. Ha ettől eltérnek onnantól kezdve ki dönti el, hogy mi fér bele és mi nem? Na ezt kell megfizetni, de mint mondtam szerintem annak aki ki akarja állítani és nem annak aki a nappalija falán nézegeti. Oda a 95% is bőven elég.
A teljes galéria megnyitásához katt a képekre! ..
A teljes galéria megnyitásához kattints a képekre!..
A teljes galéria megnyitásához katt a képekre!..
          ..
KÁTÉ blog Fotókör kiállítás 2009.10.19 20:42:12
A Fotókör ismét megrendezi hagyományos kiállítását a Kármán aulájában. A kiállítás október 19-től, három napig tekinthető meg. 16 és 20 óra közt teával várnak minden látogatót...