Regisztráció Blogot indítok
Adatok
email

0 bejegyzést írt és 195 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyerekkoromban a Citadella keleti végének északi oldalán állt néhány távcső, amit pénzért cserébe lehetett használni. Imádtam őket, mert hihetetlen közel hozták a távoli dolgokat - mintha nem is ugyanazt a várost láttam volna rajtuk keresztül, mint amit szabad szemmel!…..
Omnibusz Belga troli Milánóban 2013.07.17 20:09:05
A milánóban közlekedő 45 darab Van Hool AG 300 T troli az iparág csúcsát képviseli, noha az első példány 2009-ben állt forgalomba. A folyamatban lévő budapesti beszerzésen valószínűleg nincs sok esélye a típusnak, de az egyik lehetséges indulóként érdemes közelebbi…..
A tegnapi nap folyamán az Opera Software különösebb felhajtás - és 5-6 RC kiadás - nélkül kiadta böngészőjének legfrissebb, 15-ös kiadását. Ami csak a nevében az, hiszen a 13-as és 14-es verziószámot átugrották. Előbbit babona, utóbbit az Androidos verzió miatt. Akik…..
Magyar Opera Next, next... finish? 2013.05.31 19:44:07
Már éppen lefekvéshez készülődtem, amikor tudomásomra jutott, hogy megjelent az új Opera első előzetese. Pedig már jó ideje elérhető volt a Desktop Team blogon, de ez is jellemzi az utóbbi időket. Olyan régen jelent meg érdemi verzió, hogy már teljesen elszoktam az oldal…..
Mostanában a blog nem túl aktív, ezért időnként elmaradoznak az előzetesekről írt postok. Ezt pótolom most. A 1593-as számozású összeállítás óta kijött egy 1594-es, egy 1597-es, egy 1605-ös, 1612-es, 1613-as és egy 1615-ös. Változások listája (b1594): DSK-372644 Nem…..
A mai napon, hat kiadásra jelölt változatot követően megjelent az Opera legfrissebb verziója. Tetszik, nem tetszik, ez a helyzet, a 12-es kiadás (a'la Wahoo) így is elég sokáig húzódott, és még a fő attrakciónak szánt hardveres gyorsítás sem lett alapértelmezett benne.…..
Amilyen semmilyen volt a mai előzetes, annál durvább hírt olvashattunk az The Next Web: Insider aloldalán. A Pocket-lint-től jött a hír: A Facebook állítólag szemet vetett az Opera Software-re. Egy névtelen forrásra hivatkozva a közösségi oldal úgy döntött, hogy nyíltan…..
Magyar Opera Opera cikkek 2007.12.08 13:57:00
Itt gyűjtjük az Operáról szóló, magyar nyelvű cikkeket, blogbejegyzéseket. Ha kíváncsi vagy, hogy mások mit írnak az Operáról (akár pozitív, akár negatív vélemenyéket), iratkozz fel az Opera cikkek feedre! Láttál valahol egy cikket az Operáról? Írd meg itt, és…..
A Nemzeti Vágtát idén nyáron adta el Vágta G.T. Kft. a Lovas Show Kft.-nek, amelynek tulajdonosai a Lázár testvérek és Mondok József izsáki polgármester, a fogathajtó szakág elnöke. A Vágta G.T. Kft. két tulajdonosa Tamás István üzletember, az International Business School…..
email 2011.09.16 17:09:22
A mai második előzetes bugfixeket tartalmaz, főleg a Levelezővel kapcsolatban, valamint újfajta gyorshívó pakolgatási módszert vezettek be. Változások listájaDesktop DSK-319213 Újraindítás, kijelentkezés/bejelentkezés után a böngésző összeomlott DSK-339012 Speed Dial…..
email 2011.06.23 21:13:20
@knor:
Gondolom egyedi hiba: megpróbáltam rátelepíteni a 11.11-re, de frissítés után hibaüzenettel elszáll.
Ha problémád van az Opera asztali verziójával Windows, Linux vagy Macintosh rendszeren, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera Minivel kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
email 2011.05.23 22:27:07
@Mesmoryser:
Köszönöm, de időközben tárgytalanná vált, mivel történt egy Windows reinstall és egyúttal az említett hiba is eltűnt.
email 2011.06.22 20:10:52
@Dzsini:
Köszönöm. ;)
Míg 1989 június 16-án egy kócos-borostás fiatalember rövid, de velős beszédével felrázott egy országot, addig ma, 22 évvel később ennek fiatalembernek a kormánya a legsunyibb, legpitiánerebb módszerekkel akadályozza meg, hogy honfitársaink egy csoportja, élve alkotmányos…..
Az MSZP Schmitt Pálhoz fordul, azt kérve, hogy bírja rá a fideszes politikusokat arra, ne szavazzák meg a nyugdíjak korlátozásával kapcsolatos módosításokat, vagy ha ez mégis megtörténik, az államfő vétózzon. Az ügy, mint csepp a tengerben, világosan mutatja, hogy miért is a…..
A mai előzetesben helyet kapott egy DSK-330700 sorszámú javítás, amely arra szolgál, hogy mostantól a logo kereső nincs használatban a Gyorshívónál, ha újratöltési gyakoriság van beállítva. Vagyis ha valamennyi gyorshívó elemünket szeretnénk teljes szépségében tudni és…..
email 2011.05.02 00:12:08
Van már "emberibb" megoldás is:
my.opera.com/community/forums/topic.dml?id=959702
4.hozzászólás.
Ezt megfejeltem azzal, hogy a profilmappámban a bélyegképek felbontását megfeleztem, írásvédetté tettem őket, így a régi gyorshívó sebességet kaptam. :)
Nemrég újabb elismerést kapott a magyar gasztronómia, az Onyx étterem érdemelt ki egy csillagot a rangos Michelin-útikönyvben. Természetesen a HírCsárda is megnézte magának a helyet. A fővárosi étterembe gasztronómiai szakértőnket, Lakatus Endre Istvánt küldtük el, viszont…..
Annak idején, a Windows Mobile fénykorában az aktuális Opera Mobile maga volt a megváltás a gyalázatosan rossz beépített Internet Explorerhez képest. Aztán - párhuzamosan a PC-s piaccal - felélénkültek az események a mobil üzletágban is. Az utóbbi évek két legjelentősebb…..
Változások listája (opera:config): [Opera Account]+OAuth access token URI+OAuth Consumer Key+OAuth Consumer Secret[Opera Sync]+Sync Client State Password Manager+Sync Password Manager[User Prefs]+Auto Mail Panel Toggle+Number Of Speed Dial Columns+Speed Dial Zoom Level Változások listája…..
"Tovább olvadt a kormánypártok előnye, de hegemóniájukat senki sem fenyegeti"– írja kutatási beszámolójában a Tárki. Nem kell nagyon meglepődni, hogy a korrekt mondatból mindenki azt a részt emeli ki, amelyik éppen számára kedves, pedig a „csökkent” és…..
Vastagbőr A Széll-Orbán csomag 2011.03.01 13:03:00
"Széll Kálmán büszke lenne ránk." - mondta Matolcsy csomagbontás közben. Na persze ... A csomag elnevezése után remélem a Moszkva térből nem lesz Széll Kálmán tér, nem hiszem, hogy Orbán első csomagjára aggatott Széll Kálmán nevét szeretnénk Budapest…..
email 2011.03.01 18:11:04
@a-kis-herceg:
Most nézem. 6. oldal, azt mondja: A perifériális országok...

Tudtommal ilyen nincs, viszont PERIFÉRIÁS van. :D
Tarlós István arra a kérdésre, hogy miért a névváltoztatás, csak annyit mondott: „Well, it’s one for the money, two for the show”.   De az átnevezés nem pusztán a teret érinti, hanem az egész kerületet, ami ezután II. kerület – Graceland néven…..
email 2011.03.01 17:09:34
Új előzetes, új funkció. Vagyis egy régebbi funkció továbbfejlesztése. Így lehetne jellemezni a mai előzetest. A gyorshívóról van szó. Az Opera gyorshívója először egy Opera 9.20 snapshotban jelent meg Február 28-án 2007-ben. (A Magyar Opera cikke) Az ötlet onnan jött, hogy…..
Székyné Dr. Sztrémi Melinda 1958-ban született Balassagyarmaton. Tanári végzettsége és jogi diplomája van. 2006-ban lett a Fidesz színeiben Salgótarján polgármestere, 2007-ben lépett be a pártba, 2008-ban a salgótarjáni alapszervezet elnökévé választották. 2010-ben egyéni…..
Csipp... csepp... akkor nekikezdek.Az őszi indulásra tervezett struktúránk teljes egészében készen van.Elsőként azt mutatom meg, a terveink szerint hogyan fog festeni egy hétköznap a majdani gyermek-, ifjúsági és családi csatornán. Amit a táblázatról…..
Kiegészítés: az Opera oldaláról PC-re és mobiltelefonra egyaránt elérhető egy minialkalmazás, ami karácsonyig minden nap egy rövid képregényt jelenít meg a Mikulásról, amint éppen szokásos éves világ körüli körútját teljesíti.   Ismét elérkezett az év utolsó…..
email 2011.02.13 15:24:28
@Chuck Boung Ace Eck:
Tényleg teszi a dolgát, de borzasztó gyorsan kopik róla a felirat. Még pár hét és lesz egy sima piros sörnyitóm...
Derce Tamás 1990-2010 között, 20 évig volt Újpest polgármetere. Eredetileg az SZDSZ színeiben, majd miután Tarlós Istvánnal kiléptek a pártból, függetlenként töltötte be a posztot. Derce viszonya a nagyobb parlamenti pártokhoz többször is változott az évek és az őszi…..
email 2011.01.29 23:07:10
@f.m.j.:
"senkinek nem fogom hagyni, hogy az újpestiek büszkeségét megsértse, az újpesti közösség összefogását pártpolitikai érdekek miatt gyengítse".

Nem találok szavakat.
Viszont egy dologban segített: nem kell keresni a 2011-es év "Vastagbőrét".