Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ludmilllla

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Művelt Alkoholista Szüret 2011 2011.10.08 13:29:00
Óriási várakozással voltunk egész nyáron a szüret iránt, ugyanis a növények fejlődése gyors volt, komoly betegségek nem jelentkeztek, a virítás és a zsendülés időpontjai a legjobb évjáratokra emlékeztetett. Július végén, augusztus 9-ig elég jelentős csapadék hullott, be…..
ludmilllla 2011.10.14 09:37:56
@jorda: Két teljesen különböző problémát egy kalap alatt kezelsz:
- egy az, hogy a nagy cégek évente kihozzák a párszáz forintos valamit aszú néven: probléma valóban
-De ha valaki egész évben szigorú terméskorlátozással dolgozik egy különleges mikroklímájú parcellában ezzel elősegítve az aszúsodást annak ne legyen már megtiltva, hogy aszút hoz ki.
a jégbor pedig teljesen más lapra tartozik, Tokajban ugye törvényileg nem készíthető hiszen a botrytistől betöppedt bekoncentrálódott szemekben nincs annyi nedvesség, hogy megfagyjon (mondjuk szükség sincs rá)
az, hogy a többi borvidék mennyire alkalmas a jégbor készítésre nem én fogom eldönteni, azt azonban tudom, hogy a világpiacon továbbra sem az olyan természetes édes borok viszik a prímet mint a mi aszúnk, hanem az olyan mesterségesek, ahol szárítják, fagyasztják a szemeket, mert jóval olcsóbb az előállítása és még a white fülű(szájú) master of wine-ok sem képesek átlátni a cukron és részletekre, az ízek sokféleségére koncentrálni.
ez kommunikáció kérdése, ezért kéne eltörölni a párszáz forintosat, hogy valóban lehessen látni a különbséget.
A Művelt Alkoholista Szüret 2011 2011.10.04 06:30:00
2011 nyara, majd főleg az ősz első hónapja, nemcsak nekünk tűnt az átlagosnál melegebbnek és szárazabbnak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai is azt mutatják, hogy rendkívüli időjárásban volt részünk, és legalábbis a hőösszeg és a napfényes órák száma alapján…..
ludmilllla 2011.10.05 10:37:34
@Igaz út:
Kóstolhattam a borod motorostalálkozón...?
ludmilllla 2011.10.05 10:43:26
@Igaz út:
Azok akikről Te itt írsz, soha nem akartak lejáratni senkit, mert a mádi szőlőterületekben mindennél jobban hisznek, Mádért dolgoznak. Te meg ócsárolod velük együtt a helyet ahol élsz.
Ismered egyébként a nótát: Látlak- e még fecskemadár?...
A Művelt Alkoholista Tokajbú 2010.09.24 06:00:00
Pontosan egy héttel ezelőtt adott hírt Demeter Endre Borbandi néven futó blogjában arról, hogy Mádon a hegyközségi elnökválasztást meghekkelték. Miután Mád a lemagasabb minőség mellett elkötelezett Mádi Kör és Szepsy István révén Tokaj egyik bástyája, elszomorító és…..