Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kopasz Károly

0 bejegyzést írt és 107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világtörténelemben mindig is ritkaságnak számítottak a hosszabb békés időszakok, amikor épp nem zajlottak véres háborúk, felkelések, polgárháborúk vagy más harcok. Már a százéves háború feldúlta a középkori Európát 1337 és 1453 között, amikor Anglia és Franciaország vívta élet-halál küzdelmét…..
Rengetegszer látni, hogy a Facebook-on/Google-ben reklámozni kezdenek termékeket hihetetlen jó árakon. Akár a megszokott ár töredékéért is. Ismeretlen webshopban nem szabad vásárolni, de sosem tudni, hogy csak mi nem ismerjük, vagy valóban új webshopról van szó, ahol elég nagy a kockázat, hogy csak…..
Két boltban is jártam egy héten belül, mely egykori kínálatát és alkalmazotti gárdáját lassan leépítve menetel a bezárás felé. Az egyik - Veszprém régebben nagyon népszerű fotósüzlete - mellett simán elsétáltam tévedésből, mert korábban fényképezőgépektől, objektívektől hemzsegő kirakatában három…..
Kopasz Károly 2018.01.03 15:55:44
@croc: Az árérzékenység egy létezõ probléma! Én pl. ezért hanyagolom a magyar webshopokat és vásárolok EU vagy kínai webáruházakból vagy helyi szakboltokból (már ha éppen kapható náluk a termék)! A magyar webshopokkal (és az USA webshopokkal) az a baj, hogy a ~600 HUF-ba kerülõ termékre még rájön ~1500-2000 HUF szállítási költség! MI VAN?!
Egy hét múlva ismét Olaszországba látogatok, gondoltam ráhangolódásnak készítek egy jó bolognai ragut. Nem egy kimondott szilveszteri fogás, de sebaj.  Mondanám, hogy én készítem a legjobb bolognait, de lehet ez túlzás lenne, de az biztos, hogy akik eddig kóstolták (és ők nem voltak kevesen) odáig…..
Hannibal Lecter, Patrick Bateman, a Joker és számos további filmes karakteren túl nem vitás, a pszichopaták köztünk élnek. Mögöttünk állnak a közeli boltban, mellettünk ülnek a metrón, velünk szemben az irodában, rutinszerűen köszönnek, ha reggel összefutunk a lépcsőházban. De mit is jelent az, hogy…..
Az amerikai járványügyi hivatal (CDC) friss jelentése azt elemzi, hogy melyik országban szabad és melyik országban nem ajánlott inni a csapvízből. Ahogy az alábbi térképen látszik, Magyarországot a nem biztonságos ivóvíz kategóriába sorolják.  Ezzel mi személy szerint…..
A mai tüntetések lementek. Orbán kapott füttyöt, Vona előre menekül és előrehozott választást emleget, civilek és pártok végre és örömteli módon közösen demonstráltak - sok ezer ember előtt. Gyurcsány beszéde volt a legerőteljesebb, de jól szerepelt Molnár Gyula is. Karácsony Gergely úgy érezte,…..
Nem tagadom, mióta az USA-ban élünk, elég rendesen beszivárogtak a konyhámba az ázsiai ételek. A fontos fűszerek otthon is megvoltak hozzá, de itt annyi plusz hozzávalót, főleg zöldeket (pl. bok choy) lehet kapni minden boltban, hogy egyszerűen muszáj próbálgatni őket...
 Bár többen kétlik, ez mégis egy liberális blog. Most bebizonyítom ezt az iszlám liberális vizsgálatával.  Behódolás. Kezdjük az elnevezéssel: iszlám, ami annyit tesz Isten akaratának való alávetés. Valahogyan Isten lusta minden emberrel tudatni  létezését és ezért Mohamedre bízta ezt. Mivel…..
Saját hazugságainak mocsarába fulladhat bele az Orbán-rendszer. Tarthatatlannak tűnik ugyanis az a stratégia, hogy látszólag betartják a törvényeket, ám bírósági eljárásokat megkerülve, törvényi kötelezettségeket kijátszva a feje tetejére állítják a jogállamot. Értsük ezt úgy, hogy lassan nehezebb…..
Kopasz Károly 2016.06.21 13:54:36
@Csuti Ördögüző: ... hmm ... ez is csak a magyar embert minõsíti ... kell nekik a diktatúra, meg az, hogy megmondják nekik (neked is), mi legyen a véleményük!!!
Kopasz Károly 2016.06.21 13:59:19
@atpijkamo107: Maximálisan egyetértek veled, csak ott a bökkenõ, hogy s fideSS miután kibelezte a nyugdíj-rendszert is, kitalálta, hogy az idõseket a gyerekeik tartsák el, ha nem teszik meg, akkor meg perelhetõk lesznek!

Azt sajnálom, hogy ha egyszer leváltja akár a Jobbik, akár valamelyik baloldali párt ezt a bûnbandát, túl jogállamiak lesznek, hogy felakasszák õket!
Tavaly, év végén Kósa Lajos még úgy vélte, teljesen természetes, hogy mindig az lop, aki kormányon van. (Azaz kicsit finomabban: aki kormányon van, annak a környezete gyarapodik.) Lázár ezzel szemben viszont most azt állította,  a Fidesz nem tűri a korrupciót. Hát döntsétek már el végre,…..
Kopasz Károly 2016.06.03 12:55:29
@Afrika steht an der Elbe: Már ne haragudj, de azért mert a komcsik loptak, akkor a FideSS-nek is szabad?
Valószínűleg nincs olyan az olvasók között, aki ne látta volna a Star Wars: Az ébredő Erő című filmet. (Ha mégis, tedd meg mielőbb, mert ez a cikk eléggé spoileres.) Valószínűleg olyan se nagyon akad, aki ne látta volna a szembeötlő párhuzamokat az eredeti trilógia…..
sixx: Hamarosan elkezdődik a Viasat3 pucéremberes realityje, aminek beharangozó posztjára 1 117 000 alkalommal kattintottak a kedves olvasók a comment:comon, ezzel abszolút blog.hu- és valószínűleg magyar internetes rekordot is felállítva, mármint egy posztra lebontva értve. Köszönjük szépen,…..
Nagyon sok mindent hallunk naponta az egészséges életmódról, mit kellene ennünk és mi az, amit jó lenne, ha elhagynánk az étkezéseinkből. Az egyik ilyen étel, amiről szintén megoszlanak a vélemények, nem más, mint a vaj.  Most mutatunk Nektek egy szuper receptet, hogy hogyan készíthetsz otthon, 5…..
Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter tegnapi napon bejelentette, hogy 2017-ben súlyos áfacsökkenések lesznek, amelyek a vendéglátást is érintik. Hurrá! Hogy ne állandóan azt mondjátok, hogy szidom a hatalmat, mely remegő kezembe ételt orromba kokaint ad, így álljon ez a poszt, most kivételesen…..
Kopasz Károly 2016.04.15 09:53:35
Friderikusz Sándor az alábbi nyilatkozatot juttatta el az Indexhez. A nyilatkozatot változatlan formában közöljük: FRIDERIKUSZ SÁNDOR NYILATKOZATA Ezen a héten kedden a Blikk című lap valótlan állításokat tartalmazó cikke nyomán szinte valamennyi hírportál arról tudósította a közvéleményt, hogy…..
Kopasz Károly 2016.03.23 15:31:22
Sosem látott erkölcsi mélységekbe zuhant a TV2, mióta a Fidesz játszóterévé vált. A hírigazgató Rogán Cilike szelfipartnere, Szalai Vivien lett. (Természetesen bármilyen hírszerkesztői gyakorlat nélkül). Vivien élete fő műve, hogy írt pár prostiregényt, meg egy fideszes propagandakönyvet Zuschlag…..
Kopasz Károly 2016.03.23 12:56:46
@A megvalósult amerikai ólom..: ... és a kedves q(w% #&^!# hogy is van?
Szerinted ki ő? Mit akar? És egyáltalán hogyan merészel ilyen pofátlanul, érzéketlenül, és mégis nagystílűen visszaélni a helyzetével? Megmondom inkább én. Egy bábu. Dróton rángatott macskajancsi. Kirakatfigura. Sokkal jobb, ha vele, és döbbenetes visszaéléseivel, a vele kapcsolatos, kétesnek…..
Kertkonyha "Zsííír" 2016.02.01 00:01:00
Hol van már az a sima fehér sertészsíros kenyér, amit egyenesen a félkilós műanyag pohárból kentünk? Raktunk rá sót, lilahagymát, esetleg kis pirospaprikát, és kész is volt. Némi nosztalgikus hangulat azért körüllengi, de valljuk be, nem volt egy kulináris élvezet. Nem így ez a fantasztikus vega…..
Soha semmi pénzért nem vettem volna mérget arra, hogy eljön a nap, amikor az Orbán Viktor mindenáron típusú lejáratására tett elkeseredetten primitív erőfeszítéseken felháborodom. Szeretett vezérünk Hitler-bajuszos ábrázolása a Magyar Narancs csütörtöki címlapján…..
Kanálgép Thai curry leves 2014.07.14 21:25:25
Szeretem a curryt. Minden formában. A leveseket meg mondjuk egyenesen imádom, bár sokszor beleesem abba a hibába, hogy a végére inkább főzelék lesz, mint sem nem. Amellett, hogy ez a következő recept curry és leves is lesz egyben, még az is elég menő, hogy a hozzávalókat mind egy…..
Tegnap megtörtént az idei év első nagy sztárigazolása, és most nem a Gera Zoltán visszatér a Fradiba című történetre gondolok, hanem arra, hogy Ördög Nóra, az RTL Klub egyik arca pár kerülettel arrébb tette át a székhelyét, és mától a TV2-t erősíti. Kicsit megborult a…..
Ritka pillanatot mutatott be még a hosszú hétvége előtt a nemrég összegründolt Válasz.hu, a Fidesz színes pártlapja a Heti Válasz Magyar Arckönyvvel turbózott online kiadása: Lázár János épp mosolyogva áldja meg a kisfiát a Parlamentben, és még véletlenül sem távolíttat…..
Az USA-ban a többség mind nagyobb arányban támogatja azt, hogy az azonos nemű párok gyermeket fogadhassanak örökbe, és ez a növekedés gyorsabb ütemű, mint az azonos neműek házasságának jogi elismerését támogatók arányának növekedése, bár a legutóbbi mérésnél már ez…..