Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Melinka

9 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
nyelvtanulás Babylon Berlin 2019.01.19 19:48:01
Leginkább a mások véleményére lennék kíváncsi, de azért röviden írnék róla. Egyik ismerősöm meggyőződése, hogy nem. Csakis a külföldön, német nyelvterületen élő emberektől lehet megtanulni. Szerintem rengeteg nyelvvizsga született már az évek során, és nem mindenkinek…..
nyelvtanulás Blaues Blut 2018.05.01 16:54:10
"Blaues Blut in den Adern haben" : kékvérű, kék vér van az ereiben, vagyis nemes. Ez a szólás azokból az időkből származik, amikor a nemeseknek nem kellett a tűző napon dolgozniuk, ezért sápadtabbak voltak, így az ereik jobban látszottak. Aki sápadt volt, azt jelentette, hogy elegendő vagyona volt…..
nyelvtanulás Gyere, énekeljünk! 2018.03.16 20:58:58
Német zene? Az meg mi a fene? Gondoltam én is sokáig. Mindig irigyeltem az angolosokat, akik olyan sok kis dal és egyéb zene segítségével is „tanulhatták” az angolt. Nekem is jó néhány szó megragadt a dalokból. Kisiskolásoknak még csak-csak találtam egy-két dalt, de középiskolásoknak nem is mertem…..
Melinka 2018.03.20 22:21:38
@Fishtax: Köszi :) A "Hier kommt Alex" tök jó! lyricstranslate.com/hu/hier-kommt-alex-itt-joen-alex.html . A "Willkommen in Deutschland" most is aktuális. Érdekes a hozzászólásokat is elolvasni.
 Hogy mi hatékony? Nincs biztos és egyedüli módszer. Mindenkinek más és más lehet hatékony. Érdemes kipróbálni különböző tanulási technikákat, hiszen a változatosság gyönyörködtet. S végül ráakadsz arra, ami Neked a legjobb.  Kísérletezz, hogyan tudsz élvezettel, hatékonyan tanulni! Néhány…..
Melinka 2018.02.20 22:10:08
@hapsi: Jónak tűnik, de mennyire megbízható a mások által készített szókártya? Illetve attól még létezhet más szó is rá. A bemutató videóban az van, hogy visszaad: herausgeben, nekem meg a zurückgeben jutott eszembe.Ha egy szóra több fordítás is létezik? pl. - szintén a bemutatóban a gombára. Egyébként jó. Nem akarok kekeckedni. Köszi a tippet! :)
Melinka 2018.02.21 23:29:34
@hapsi: Igen, megnéztem, és tetszik! Ajánlani fogom másoknak is! :)
Nagyon sok szülő, gyerek szerint nem igazán hatékony és más adatok is ezt támasztják alá. A 25-64 év közötti korosztályt tekintve a lakosság 37 %-a tud legalább egy idegen nyelvet. Ez sajnos csak kevéssel több, mint az uniós átlag fele, ami 66%. Ezek a felnőttek többnyire 4-8 éven keresztül tanultak…..
Kedves Olvasó! Az egyik közösségi oldalon nagyon gyakran találkozom nyelvtanulást reklámozókkal, akik bőszen hirdetik, hogy két hét alatt megtanulhatsz egy idegen nyelvet. Konkrétan, akár a németet is. Ebben a témában szeretném elmondani a véleményemet.  Szerintem ez az ígéret nem teljes. Hiányzik…..
Melinka 2018.02.12 16:30:45
@hapsi: Szerintem a némettanár arra készít, amit elvárnak tőle. És ez itt sok esetben a nyelvvizsga, hiszen most már felvételi követelmény lesz. Némettanárhoz és más nyelvszakoshoz is azért járnak, mert vizsgázni akarnak az emberek. Nagyon ritka, hogy azzal keressék meg, nem kell papír, csak tudjak beszélni. Nem a papír a lényeg, de az is egy valamilyen szintű bizonyítása a nyelvtudásnak. Itthon mindenképpen, de külföldi egyetemeken is papírt kérnek, ha ott akarsz továbbtanulni.
Melinka 2018.02.15 17:27:02
@hapsi: Igen, én Magyarországról beszéltem. Mivel itt kell a papír, a nyelvtanárok arra (is) készítenek. Egyébként ott mennyibe kerül egy nyelvóra/ nyelvtanfolyam?
Üdvözöllek!  Remélem kellő belső motivációd lett előző cikkem alapján http://lernedeutsch.blog.hu/2018/01/29/10_ok_amiert_kezdj_el_idegennyelvet_tanulni  és szeretnél idegen nyelvet tanulni. Akkor nincs más hátra, mint eldönteni, melyik nyelvet válaszd.  Nehéz a döntés, de ezt neked kell meghozni.…..
Szeretnél valami új nyelvet tanulni, de nem tudod, miért tanulj? Hiányzik a motivációd? Ha elolvasod a cikket, talán könnyebb lesz a döntés, erőt veszel magadon és elkezdesz tanulni. Miért is tanuljak idegennyelvet?  1. Először is nő az önbizalmad, mert átéled a tudás örömét, és nem mellékesen…..