Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pic

0 bejegyzést írt és 888 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar bűvös kocka elhozta a logikai játékok forradalmát, amiből jóformán mindenki meggazdagodott, bennünket kivéve...
Pic 2020.06.29 10:49:48
@UtazóTódi: Hát az asszonynál rezgett a léc.... :D

Csak fogtam a fejem csendben, amíg be nem szólt, hogy "DE ez csak egy kocka, mit vagy úgy oda?"

Erre fogtam magam felmentem Ebayre és megmutattam neki, hogy egy első generációs, sértetlen csomagolású Rubik kockát sok tízzer forintért lehet megvenni.... és azt hiszem kicsit kiabáltam is, hogy "Nesze neked a kocka, veszel nekem egy újat???"
Kicsit megszeppent...
Pic 2020.07.01 11:27:14
@mzprx01: A botrány az, hogy a Rubik kockát az egész világon ismerik, a nevét is. Ha kicsit nagyvonalúan kezeljük az életművét és azt feltételezzük, ez akkor is az un. "One Time Hit" kategória. Akik ilyet csináltak a nyugati féltekén azok mind mind durván milliomosok dollárban és életük végéig kényelemben élnek.

Rubik annyit keresett a történeten, hogy tudott venni magának egy új Golfot.
Geraldyn – becenevén Jerrie Cobb lehetett volna a világon az első női űrhajós, ha egy szenátusi meghallgatás ettől 1963-ban el nem üti. Pár hónappal később repült a világűrbe az orosz textilgyári munkásnőből gyorstalpalón kiképzett Valentyina Tyereskova.   ..
A kövérségnek vannak szintjei, de ha Karl Lagerfeld szerint "túl dagadt" vagy az túlnyúlik a legtöbb ember komfortzónáján. Adele-nek az elmúlt tizenegynéhány évben sikerült egész hihetően eladnia, hogy ő márpedig büszke arra, hogy kövéren is boldog (lol). Ahogy Churchill mondta: amit nem tudsz…..
Mostanában a legtöbb új lakás bejárati ajtaja műanyagból készült, aminek számos előnye mellett van egy nagyon rossz tulajdonsága is. Egy perc alatt szinte síri csendben fel lehet törni ezeket az ajtókat, ha nincs bennük belső fém merevítés. Érdemes odafigyelni erre is, mert a biztosító nem biztos,…..
Az emberes űrutazás kétségkívül az emberiség történelmének egyik legnagyobb vívmánya. A hat évtized alatt, mióta a Föld légkörét elhagytuk, számos dolgot értünk el a világűrben: eljutottunk a Holdra, űrállomásokat építettünk, és (szinte) rutinszerűen juttatunk el asztronautákat ezekre. Kétségtelen…..
Pic 2020.05.27 17:40:18
Welll.... Birca mellélőtt nagyon.

Elon Musk az űrrepülés történetében egy nagyon komoly fekete ló.

2012-ben még körberöhögték a ruszkik amikor rakétát akart tőlük vásárolni, ma meg már kezüket lábukat törnék ha olyan technikájuk lenne mint a SpaceX-nek.

Musk cége évek óta az éves szinten legtöbb rakétát felbocsátó cég, nulla hibával, övé a legerősebb gépezet és ő csinálja a legköltséghatékonyabban, mert egyelőre senki más nem tudja reciklálni a rakétákat csak ő.

Nemrégiben komoly felhördülés volt, amikor a ebbe a tökéletes képbe belerondított az egyik rakéta balesete. Persze aki a témában járatos az rögtön körbe is röhögte az agoodalmaskodókat, hiszen a rakéta az sikeresen felvitte a cuccot egyben ahogy kell, majd a visszajövetelkor nem sikerült neki a földetérés..... ötödjére!
Well.... ez még így is nagyon szép volt.

Nem mellesleg ez az egész Amerika újra az űrben dolog pont Birca véleményének mond ellent, mert évek óta komoly vita van, hogy kormányzati nyomásra tolták eddig a BOING-ot int hagyományos űripari beszállítót, aki a
- a fejlesztésre dupla annyi pénzt kapott mint a SpaceX
- nem sikerült olyan jól a rendszer, sok szempontból gyengébb
- mai napig nem bizonyította, hogy működik
- és csak erős társadalmi felhördülésre mondta azt, hogy kb annyiért fogja felvinni az űrhajósokat, mert első körben azt mondták, hogy 90 millió/űrhajós, miközben ez a ruszkiknál 80 a SpaceX-nél 65.

Ja és előre eldöntötték, hogy a Boing lesz az első aki felmegy, nem a SpaceX, ezért húzták eddig a dolgot, de már nem lehetett tovább húzni halasztani, mert Musk olyan teszteket is bevállalt és megcsinált, amit a Boeing nem. (+10 ejtőernyő teszt, rakéta felrobbanásakor menekülés teszt, stb)
Mennyibe került az átlagkereset arányában egy automata- vagy egy keverőtárcsás mosógép és a bele való mosószerek?..
Pic 2020.05.27 11:56:00
@tüszimanó: Óriási tévedésben vagy barátom és a cikkíró is mellényúlt.

A ma kapható nagyon olcsó Navon mosógépet összehasonlítani egy Hajdúval az komoly fogalomzavart mutat.

A legolcsóbb automata mosógép az orosz volt és nem is volt túl jó, igaz a mienk is kibírt 5 vagy 6 évet annak ellenére, hogy volt közben 3 komolyabb meghibásodása ami a gép árának kb negyedébe került alkalmanként (programmechanika csere). Szóval a ruszki mosógép szar volt. Azért szeretném megjegyezni, hogy manapság igen sok olcsó mosógép a 2 éves garanciaidőt 1-2 hónappal éli túl aztán kidobható.

Ezzel ellentétben a Hajdú az igazi minőség volt. A hajdu mosógép az kb most egy MIELE. Egyáltalán nem tucattermék volt. Szóval egy Hajdu az ma inkább egy havi átlagkeresetnek felel meg.

Nálunk is volt olyan amit 10+ év után lecseréltünk csilivili automatára, mert "új, meg jobb" a Hajdú meg lement pincébe. Aztán 2,5 év múlva mikor meghalt az Electrolux , (többe került a javítása, mint az új), akkor dühömben elővettem a pincéből a "régit", kitakarítottuk, hívtunk szerelőt, aki 2.000 azaz KETTŐ ezer forint értékben kicserélt pár gumi alkatrészt és onnantól kezdve még használtuk vagy 5 évig és csak a következő lakásba vettünk újat, de még akkor is működött és egy tízesért vették meg.

Szóval lehet az almát körtével hasonlítani csak nincs értelme.

Anno egy tisztességesen összerakott háztartási gép az 10-20 év volt. Most meg a 250 ezer forintos LG hűtőm is majdnem meghalt 3 év után (2 év gar!!).

Az LG védelmében azért megemlítem, hogy a gari lejártától függetlenül azt mondták, hogy ha tényleg halálos beteg, és gariban (!) nem tudják életre lehelni, akkor kifizetik kártérítésül a vételár 40%-át, mert "szégyen lenne rájuk nézve ha egy hűtőjük csak ennyit bírna". Well... Szenvedtek vele vagy egy hónapig, de megmentették.
A láz jelenségét már az ókorban is ismerték, de csak a középkortól tudjuk mérni. A higanyos hőmérők sokáig tartották magukat, de mostanra a digitális eszközök váltották fel őket. De mivel a legcélszerűbb lázat mérni manapság?..
Pic 2020.05.22 13:21:39
@Vén motoros: A vegyészkar kollégiumának még az én időmben is igen jó híre volt, de akkor már sokkal több volt a fiú. Az én időmben a PSZÁF volt nagyon elnőiesedve.
Pic 2020.05.24 17:58:21
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

ADATOK
Kovacs Nocraft Jozsefne
0 bejegyzést írt és 22248 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2013.09.07. óta tag.

Értem: "Józsefné"

:D
A Román Királyságot ugyan legyőzte az osztrák-magyar és német haderő, majd az 1918. április 24-én a Bukarest közeli Bufteaban megkötött béke szerint fegyvernyugvás volt hatályban a legyőzött románok és a győztes központi hatalmak között. Ezt a békét szegte meg a háború utolsó napján a Román…..
Pic 2020.05.22 14:41:19
A @apro_marosan_petergabor:

Sok igazság van abban amit írsz. HA a magyar vezetők felelősen gondolkodnak és a "birodalmat" nézik és nem a Budapesti cicaharccal vannak elfoglalva, akkor nem veszítjük el a végeket.

Egyébként sokak szerint az egyetlen ember aki össze tudta volna fogni ezt a zűrös magyar elitet és szétcsapni közöttük az ország egyben tartása érdekben az egyedül Tisza volt... pontosan ezért halt meg. Túl jól szervezett volt az a merénylet....
Pic 2020.05.22 19:13:13
@project640: Nem tudom már én sem, hogy hol futottam bele ebbe a dologba. Valami történelmi témájú anyag volt és ott fehéren feketeén legeflsőbb szintű hadsereg utasítás volt erre, külön kihangsúlyozva, hogy a román csapatok egyben KELL, maradjanak és a közben visszavonuló magyarokat pedig minél jobban szét kell bomlasztani.

Ami a román kiugrást és a magyar kiugrást illeti.
A román sztorit nem ismerem. Ahogy Pilotax is írja ez MATEMATIKA és szerintem hidegfejű, szarkavarós politika tudomány.
Szerintem a Románok reális fejjel felmérték a helyzetet és JÓL döntöttek.

1 vagy 2 éve volt egy nagy felhördülés a félresikerült magyar kiugrási kísérlettel kapcsolatban, hogy egy magyar történész vette a fáradtságot kiment "ámerikába" és nekiállt átolvasni a már publikus titkosszolgálati anyagokat.

Ebből az derült, ki, hogy az amerikaiak ugye ekkor már megegyeztek a ruszkikkal, hogy kishazánk az orosz érdekszféra lesz. Viszont hideg fejjel számoltak és arra jutottak, hogy ha a németeknek még a régóta húzódozó magyarokra is figyelniük kell, akkor az még pár hadosztály kivonását jelenti a nyugati harcokból, ezért a titkosszolgálat a következőket tette:

1. Tudatosan hülyítették és kecsegtették a magyarokat, hogy ők KOMOLYAN tárgyalnak velünk és ők TÉNYLEG szeretnének velünk megegyezni.

2. A másik oldalon a németeknek kiszivárogtatták az egészet úgy, hogy a német hadvezetés naprakész volt abból, hogy a magyarok éppen miről tárgyalnak...

A józanul gondolkodó románokkal szemben nálunk Horthy csapata sajnos hitt a szép szavaknak és nem vette észre, hogy totálisan hülyére vesznek minket.
Taktika A vietnami háborúban alkalmazott helikopteres harceljárásokat nehéz tömören és átfogóan bemutatni, ezért most a leggyakoribb tevékenységekből válogatva fogjuk körüljárni a témát. Annyit elöljáróban, hogy ezekből se volt kevés; többek között személy- és hadianyag-szállítás, tűzvezetés,…..
Pic 2020.05.11 23:01:08
@hel45: Szia Hel.

Ez rendkívül relatív anogy Monty is arta a bejegyzésben.

Ha azt nézed, hogy a 12 ezer Heliből majdnem 5 ezer odaveszett, akkor mondhatod azt, hogy az bizony 40%-os veszteségráta, ami elég magas.

HA azt nézed, hogy a 2. világháborús tengeralattjárósoknál a veszteség 75%-os volt, akkor ez a 40% elég szar, de nem reménytelen.

HA viszont a sokkal nehezebben pótolható élőerő veszteséget nézed akkor viszont már kifijezetten szép, hogy ~40 ezer pilótából ~2 ezer veszett oda ami 5%-os veszteségnek felel meg.

De a gépek 40%-os veszteségrátája sem rossz Ha a bevetések számát nézzük, mert egy helikopter átlagosan 3000 azaz HÁROMEZER bevetést repült ellenséges területen és így is csak 10-ből 4-et lőttek le.

Ez már számomra a hihetetlen kategória.

Tehát összességében elmondható, hogy a látszat csal, valójában ez egy sikertörténet.
Társasházban laksz és bejárati ajtó cserét fontolgatsz? Tudod, hogy hol és minek kell utánajárni, hogy zöld utat kaphasson az álom ajtód? Segítünk!..
Pic 2020.05.11 10:47:26
@CyberPunK: A légkondi már veszélyesebb téma, mert régebbi épület esetében még ha nem is műemlékek, akkor is van egy olyan szabály, hogy a homlokzatot nem változtathatod meg. Nálunk is kiraktak ketten is légkondit az utcai falra. A második hivatkozott az elsőre, hogy "de hát a másik is kirakta", na mire befejezték a melót addigra kijött az építési hatóságtól a levél, hogy akkor ezt tessék szépen eltüntetni. Dupla munka, dupla pénz....
Oszi és Dezső trükkjei a bennmaradásért valamint az újságíró aki másként értékelte a sorozatot a rendszerváltás előtt és után. A Magyar Televízió az első munkásmozgalmi témájú sorozatában fölfedezte az örök fiatalság titkát. Bors Máté, valamint az ő társai és ellenségei 1918 és 1944 között mit sem…..
Olvasónk kérdések hosszú sorát teszi fel a levele végén, teljes joggal. Az OTP ügyfeleként a babaváró hitel felvételéhez, időpontra érkezett családjával a fiók elé, ahol már 20-30 ember ácsorgott, maximum fél méterre egymástól. Messzebb senki nem mert menni, nehogy lemaradjon a bejutás…..
Pic 2020.04.14 17:03:15
Ez az egész probléma józanész, gondolkodás és folyamatszervezés témakörébe tartozik.

Sajnos most látszik egyértelműen, hogy sok cégnél a vezetőség nagyon gáz és nem menedzsmentként hanem klasszikus vízfejként működik.

Feleségem muszájból CIB bankba kellett ellátogasson. Hát mit mondjak?
- Bankfiók zárva
- Helyettesítő fiók csak 12.30-ig van nyitva
- Helyettesítő fiók ajtaja zárva, rajta apró sajtcetli, hogy nem itt kell bemenni hanem "az irodaház felől" ami némi keringés után megtalálható
- ott hatalmas sor egy ajtó előtt
- emberek tanácstalanul álldogálnak
- időnként egy kijövő félénken odaszól az ajtó előtt állónak, hogy "szerintem bemehet"
- odabent semmi irányítás
- 1 órás ügyintézés sorállással együtt

Nekem ugyanez Erste:
- pozitívum, hogy 3-ig van nyitva
- ajtó előtt sor
- tanácstalanság
- ötletszerűen be be megy egy ember
- 15.40-kor az ajtón kinéz egy ügyintéző rosszalló arccal és megjegyzi, hogy a fehér inges úr az utolsó
- csak 2 ablak van nyitva
- mondom befizetnék. oké, irat, pénz, majd elém tolja a papírt, hogy itt írja alá. Majd oldalra bök, hogy ott az ügyfeles toll.
- Mondom én azt meg nem fogom.
- Semmi baj, akkor sztornózzuk a tranzakciót.
- Szerencsére volt nálam toll.
- A történet mintegy 30 percet vett igénybe.

Érdekes módon a pozitív példát az általam manapság nagyon lesajnált, sokkal szebb napokat is látott Magyar Posta hozta:

- Isten háta mögötti Vidéki kollégának hiányzó alkatrészt kellett küldeni: Csomagfeladás.
- Ellenkeztem, de aztán azt mondtam egye-fene
- Előre féltem, hogy mi lesz.
Ehhez képest:
- Postahivatal ajtaja nyitva
- az ajtóban maszkos hölgy áll
- Minden sor végére érkező embertől megkérdezi mit akar
- Folyamatosan előre-hátra sasszézik, sasolja az ablakokat
- időnként rámutat egy emberre és szól: "fáradjon az 5-ös ablakhoz" "fáradjon a 3-as ablakhoz" "fáradjon a 8-as ablakhoz"

A Postán olyan pörgés volt, hogy meglepetésemre 5 perc alatt végeztem.

A lesajnált postán ezek szerint gondolkodó emberek dolgoznak, miközben a kapitalista bankok, a pénzcsinálás fellegvárai... khmmm... szóval... semmi
Pic 2020.04.14 17:05:04
Pic 2020.04.14 19:43:34
@AlexaCullen: @Ouvrez-vous à moi2:

Pontosan ez lepett meg engem is.
Fura idők járnak, most kellene jobban odafigyelnünk egymásra.
Én is csak muszájból mozgok, ha másképp nem megy, igyekszem távolságot tartani, boltban nem fogdosni az árut, stb stb.

Anno régen még NEM koronavírusos időkben többször megtapasztaltam, hogy a bankok, akik egyébként mindent megtesznek, hogy berántsanak ügyfélnek és ezerrel tolják a marketing címszó alatt futó parasztvakítást, nagyon eleresztik magukat mihelyt megvan az ügyfél. Utána az ügyfél magasról le van sz...

A cégünket átvittük anno Erstéhez, mert az ügyfélmenedzsernek hívott "kereskedő" beetett minket azzal, hogy VIP ügyfelek leszünk meg, húúú, meg hűűű, meg stb.
Akármikor kellett személyesen menni ügyintézni sose úszta meg pénzügyes kolléga 1,5-2 óra alatt. Fél év után könyörögtünk, hogy nem akarunk mi vipek lenni, csak "olyan normálisan kezeltek"... Semmi.
Átmentünk OTP-hez ahol az ügyfeles őszintén és korrekt módon kerek perec megmondta, hogy a cég nem elég nagy ahhoz, hogy kinyalják a hátsónkat, úgy hogy vegyük tudomásul, hogy le leszünk sz---a.
És tényleg! Úgy is lett! Az OTP védelmében mondom, hogy az OTP-t azért szerettük, mert a kolléga kb 30 perces átlaggal bankolt onnantól kezdve.

NOS én naivan azt hittem, hogy most vírusos időben a bankok jobban odafigyelnek az emberekre..... well ahogy látom a bejegyzéseket, nem igazán.

Valamelyik nap kell mennem Budapest Bankba. Kíváncsi vagyok. Róluk még nem hallottam rosszat.
Fiatalon, alig 21 évesen hunyt el koronavírus-fertőzésben Chloe Middleton, akinek semmilyen rejtett betegsége nem volt a család szerint. A High Wycombe-ból származó lány az egyik legfiatalabb áldozat eddig a szigetországban, ahol a Covid-19 vírus az elmúlt hetekben egyre több embert fertőz meg. Még…..
Elismerem, hogy a címről óhatatlanul beugrik Orbán Ráchel pelenkás kalandja 2018 augusztusában, egy horvátországi autópálya szélén. E képzet társítása azonban nem volt szándékomban, a címadásnak időszerűbb oka van. Brückner Gergely gazdasági újságíró tegnap este figyelemre méltó áttekintést közölt…..
Pic 2020.03.25 22:32:45
@ApaJoe: A honvédség 2 gépe az olyan mint a maszturbálás. Jó, jó, de nem az igazi.

info1: 2 db sima személyszállító, úgy értem utasszállító mindenfajta átalakítás nélkül.

Ha pl katonákat kellene szállítania teljes felszereléssel, akkor nem ülhetne minden széken utas, mert a csomagtérbe nem férne a be a cuccuk, így az utastérbe is jutna rendesen.

info2:
A másik probléma, hogy a katonai alkalmazású gépeket úgy szokták kialakítani, hogy variálhatók legyenek teher vagy utasszállítás témakörben, netalántán jármű is.

info3:
Relative kicsik

info4:
Igazság szerint ezek nem a hadsereg jarci céljaira lettek véve.
Ezek kormánygépnek jók, küldöttségnek.
Amire még jók és ezzel tényleg spórol az ország az a missziós katonaszállítás.
Az afgán és Iraki misszióban folyamatos gond volt, hogy az Antonovok alkalmatlanok a váltás odafuvarozására és a régiek hazahozására. Mivel a váltás felszerelésének a nagy része már kint van, így az élőerő szállítására ezek alkalmasak. Régebben ez az országnak komoly pénzösszegekbe került.

info5:
A Magyar hadseregnek jelen pillanatban nincs működő, érdemi teherszállító kapacitása.
Ez a tank és helikoter tender uán jött volna, mint következő tender.

@sóhegy049:
- A wizzairnek van szabad kapacitása és relatíve nagyobb gépei. Ráadásul Neo-ik vannak és azok hatótávolságban tényleg jók.

- Váradi jóban van a kormányzattal.

- A cucchoz nem kellett nagy teherszállító. Ha sikerült volna rácsapniuk valami nagyon komoly készletre akkor viszont lehet, hogy érdemes lett volna felhívni a Pápát és kérni onnan egy NATO-s gépet.
Egy C17-es már elég sokmindent elvisz és messzire.
Pic 2020.03.26 00:28:31
@Reding Roli: Van igazság abban amit mondasz.

Viszont én árnyalnám a mondanivalódat. Ez egy komoly járvány az tény, DE....

- Azért nem olyan, mint egy Ebola vagy Lassa láz és más durva dolgok ahol tucatjával hullanak az emberek és gyorsan.

- Ez a vírus alattomos a hosszú lappangási idővel és azzal, hogy erősen szélsőségesen viselkedik vagyis sokaknál minimális tünetet okoz miközben lazán fertőznek mindenkit a környezetükben, míg mások nagyon rosszul reagálnak rá és sajnos belehalnak. "Kicsit" rosszabb, mint egy influenza, DE kis fantáziával mindenki el tudja képzelni, hogy ez lehetne sokkal sokkal rosszabb.

- Ez a vírus most nagyon jó lecke, mert leterheli az ellátórendszert és rendesen feszegeti a kereteket, DE hála istennek nem állnak hegyekben a hullák az utcán.

Ez most itt nem egy katasztrófa HANEM egy lehetőség nekünk embereknek.

Ez egy kellően komoly helyzet, hogy lássa minden ember, kormány szervezet, hogy MOST, jelen tudásunkkal MIRE VAGYUNK képesek.

Én nem vagyok büszke az emberekre és az emberiségre, de ez magánvélemény.

Itt most sokan vizsgáznak és "levizsgáznak". No és remélhetőleg mi is tanulunk belőle.

Ha minden jól megy....... LEGKÖZELEBB, AMIKOR MAJD VALAMI IGAZÁN DURVA fog beütni, akkor a rendszerek, kormányok és az emberek is sokkal felkészültebbek lesznek.

Remélhetőleg.
Pic 2020.03.26 00:48:12
Ma esti zárásként egy nagyon durva dolgot mondanék és adja isten, hogy ne legyen igazam, de nagyon úgy néz ki, hogy az egy hónappal ezelőtti jóslatom be fog válni.

Azt mondtam, hogy ez itt durva lesz, de Afrika lesz a nagyon durva sztori.

1. Itt nagyon hamarosan nem lesz migráns kérdés.

2. Migránsok nem fognak jönni és ha erőszakoskodnak akkor az EU határon lőni fognak.

Miért?

Mert Afrikában kiba' nagy baj lesz.

- Először jöttek azzal, hogy a meleg idő miatt és amiatt, hogy arrafelé nem mozognak repcsivel akkora tömegek, így náluk nem nagyon lesz fertőzés.

- Well... azóta kiderült, hogy Mindenhol kicsiben indul, aztán ha jó a "táptalaj" és fejletlen az egészségügy akkor ez a vírus igenis jól érzi magát.

- Most meg azt mondják, hogy Afrikában hiába fejletlen az egészségügy olyan nagy baj nem lehet még akkor sem ha az öregek között nagyon durva lesz a mortalitási arány, mert fiatal a népesség.

- Namármost ha azt nézzük, hogy az egészséges, életerős, fiatal, civilizáció áldásaitól nem megrontott, afrikai népesség lazán átvészeli ezt a vírust és 3% a 65 felettiek aránya, akik között mondjuk egy durva 30%-os halálozási arány lesz, akkor az 1 milliárd embernél 30 millió veszélyeztettet jelent, akik közül 10 millió meg fog halni.

- De sajnos EZ SEM IGAZ. Tudjuk, hogy ebben a vírusban az a gáz, hogy nem az van, hogy elkapod, aztán ha peched van akkor egy baci felülfertőzi és lesz egy felsőlégútid és ha még nagyobb peched van akkor egy tüdőgyuszit is begyűjtesz. Ez a vírus nem kerülgeti a témát: Egyből tüdőgyuszira gyúr.

Namármost Afrika lakossága lehet, hogy fiatal és életerős és nem elkényelmesedett, mint mi, DE

- Van olyan ország ahol a lakosság 20%-a AIDS-es

- Van olyan ország ahol a TBC hódít

És van ahol mindkettő.

Ez a vírus ezt imádni fogja.

Ez már laza 100-200 millió komolyan veszélyeztetett ember.

30%-al számolva az 60 millió halott.

Nos.

Ha baj van az európai ember ugye megy Afrikába segíteni.

De nekünk most lesz egy nagyon durva Áprilisunk és kb Májusban fogunk elkezdeni kikeveredni ebből.

Orvos és segítség nem elmenni fog innen, hanem hiány lesz.

Afrikába most senki nem fog menni.

Mi ezt itt túléljük, de Afrikában hegyekben fognak állni a halottak, mire a segítség odaér.

Adja a jóisten, hogy ne legyen igazam.
Gyümölcsös tál mint űrállomás, vasaló lézerpisztoly gyanánt és a Kárpátok Kirk kapitánya. Erős volt az első magyar sci-fi...
Pic 2020.03.20 15:13:25
@lojzi1: Egyetértek. Az Orion szenzációs volt.
Szép volt a hajó. Az elején ahogy felszáll a hajó az beleégett a retinámba. A sztori izgalmas volt, a varangyok nagyon idegenek és félelmetesek. A zene fülbemászó volt és a játszótéren együtt énekeltük a zenéjét a mászóka tetején.
Ha nem rémlene: "Felszáll az Orion, benne McLane a parancsnok..."

Ehhez képest a Pirx még gyerekfejjel is gázos volt és nem értettük miért röhögnek fel időnként hangosan a felnőttek egészen addig amíg be nem villant valami nekünk is egy ismerős dolog, mint például itt az egyik illusztrációs jelleggel benyomott fotóról ismerős kerámia virágtartó (eltört sok éve, RIP), ami nálunk az előszobában állt vagy a távirányítós tank a szomszédék gyerekszobájából vagy a fém citromfacsaró amit fél évvel a film megnézése előtt vett anyu....

A dolog azért is volt gáz, mert a cocializmusban a termékek nem változtak olyan gyorsan. Tehát amit 1973-ban beraktak új termékként a filmbe, az bizony még a 80-as években is gyártásban volt.... nagy mennyiségben... tömegek számára... tehát nagyon felismerhetően.
A rendszerváltás után néhány évvel jártam az orvosira. De míg mások a praktizálásra készülődtek céltudatosan, én sokáig csak nézegettem, hová is csöppentem, és kifejezetten sok időt szöszöltem olyan hiábavaló elméleti tantárgyak könyveinek olvasgatásával, mint például bioetika. A legtöbb…..
Pic 2020.03.12 14:49:43
Stimmel az írás és a hozzászólások idevágó része is.

Sajnos a halottnak nincs becsülete és a betegnek sincs.

Kedves Nagynéném tavaly hunyt el.

Amikor a mentő bevitte a mentős azzal adta át, hogy "szimuláns a néni, nincs semmi baja"

A sürgősségin 6 óra múlva nézték meg... kétoldali stroke... ott csendben elaludt és soha többé nem tért magához. Tüdőgyuszit kapott... kidobták elfekvőre.

Mivel ott már semmit nem kap a beteg, gyakorlatilag szép lassan megfulladt.

3 hétig tartott.

Anyuék meglátogatták, kérdezték nővért infúzió miért nincs bekötve?
- Nem jár.
- Nem lehetne?
- De
A nővér fogott egy üres palackot, teletöltötte csapvízzel (!!!) és bekötötte!
Mikor anyuék panaszkodtak, akkor azt mondta, hogy ha infúziót akarnak vegyék meg, de inkább az ásványvizet javasolja, mások kegyeletből azt szoktak behozni.

Rózsika néni 42 évet dolgozott nővérként.

Azért írtam mindezt ezt le, hogy kezdő Orvosok, nővérek tudják, hogy mire számíthatnak egy dolgos élet végén.

Ennyit Magyarországról az elők és a halottak tiszteletéről.

Slusszpoén:

Ismerősnek meghalt az apukája. Mázlija volt, nem lett rendőrségi ügy a dologból, mert a hullaszállítók nem kívántak feljelentést tenni.

Az történt ugyanis, hogy ráhívták a rendőröket, mert nekiment a hullaszállítóknak ököllel.

Mindössze annyi történt, hogy állt a halott apja mellett, mikor megérkeztek a hullaszállítók még a jónapot előtt az volt az első szavuk, hogy

"Na szarban vagyunk, mert nem hoztunk elég nagy zsákot ennek a kövér disznónak és meg fogunk szakadni mire lecipeljük!"
  György 2019 novemberében vett Samsung tévéje nem éppen úgy muzsikál, ahogy arról az ígéretek szólnak. Nem elég, hogy a Bluetooth, illetve a WiFi vezérlés meghibásodott, a rossz élményhez nagyban hozzájárul az ügyfélszolgálattal és a szervizzel folytatott harc, ami nagyon kimerítőnek és…..
Pic 2020.03.09 22:16:37
Sziasztok!

Az alapvető gond a wifi-vel van. Sajnos nem csak TV fronton, de mindenhol másutt is ez a gond a legnagyobb. Több helyről hallottam, hogy hegyekben állnak a TELJESEN JÓL MŰKÖDŐ és használható cuccok a szervizekben, amelyeknek CSAK a wifije nem megy. Nem tévé, hanem porszívó, hűtő, stb... A porszívó porszívóz, a hűtő hűt..... CSAK az a fránya "okosság" nem megy.

Ez az okos háztartás (IOT) mánia miatt van. Elismerem jó az a wifis távirányító, meg okostelefonon, app, meg meg stb stb..... DE
- Pár éve még tök jól elvoltunk normál távirányítóval is.
- Sőt sok éve még távirányító sem volt

Félreértés ne essék, nem vagyok haladásellenes, nálunk is ott van a robotporszívó, aminek 8 hónapig nem ment a wifije, aztán egy fw frissítés, egy új mobilapp verzió és hurrá, röpke 8 hónap elteltével már ment is a wifi.

Felraktuk az appot, ránéztünk párszor, aztán "ki nem szarja le" alapon azóta is úgy használjuk ahogy eddig: Körbejárjuk a lakást, megnézzük nem hagytunk-e valamit a földön, amibe ha belefut a szerencsétlen akkor valami hülyeséget csinál. Aztán mielőtt elmegyünk otthonról elindítjunk manuálisan.

Húúúúúúú! Azért nagyon kemény ám az a 2 kalória amit a mozdulat felemészt..... no meg a hajolás..... húúúú..... mobilappon biztos kényelmesebb lenne...

Biztos, hogy jó nekünk ez a fene nagy kényelem???

ui.:
A TV-n szarakodott a wifi..... rádugtam a netet UTP kábelen. Jelentem SZÁGULD a net.

Ne sírjatok itt és ne kényelmeskedjetek.
Használjátok a technikát de ésszel vazze!
Pilóta társai egyszerűen csak Boszorkánynak becézik az első lengyel vadászpilótanőt...
Pic 2020.03.06 12:12:12
@Tartalom: Arra akarta/szerette volna felhívni a kedves kolléga a figyelmet, hogy bár az orosz gépek aerodinamikailag (sárkányszerkezet) nagyon jól megtervezettek és kortárs amerikai ellenfeleiket sokszor felülmúlják, ugyanakkor az elektronika gyengesége sajnos vitathatatlan.

Az óriási fejlesztések ellenére a mai napig hátrányban vannak emiatt.

Szóval hiába fordulékony és jól manőverező a gép, az közelharcban előny.

A csaták viszont egyre kevésbé közelharcban dőlnek el.

Az amerikaiak régóta arra alapoznak, hogy lopakodó technikával amennyire lehet közel lopakodnak (ami ugyanakkor még mindig az ellenség észlelési távolságán túl van) és már nagy távolságból csapást indítanak.

Ahogy Rejtő is megmondta:
"Az van előnyben aki magához ragadja a kezdeményezést vagy egy széklábat."

Az AIM-120 egy nagyon jó székláb.
Ennek kivédésére azonban kellene a jó fedélzeti radar, elektronika, stb.

Ettől függetlenül az orosz gépek gyönyörűek. A Mig-29 se rossz, de a Szu-27 és változatai istenkirályok!

Az F-35 meg hiába van annyira nyomatva, nekem gyanús, nagyon gyanús... és ronda :))

Az F-22 viszont tényleg egy jól sikerült darab.
Tudta, hogy a mesterséges Kis-Balaton mentette meg a nagyot, és ezt a Kádár-kornak köszönhetjük?  ..
Pic 2020.02.25 15:02:05
@rdos: @MrTiberius:

Szóval Bős - Nagymaros témakör.

Nem akarok a látnok képében tetszelegni, de bármennyire is nem tetszik a sok elvakult haragoszöld környezetvédőnek, hamarosan épülni fognak megint a gátak nálunk.

Nem adok neki 10 évet, hogy elővegyék és SOS elkezdjék újra Nagymarost, sanszos valami Mohács környékén és a Tiszán is biztosan meg lesz a Csongrádi vízlépcső...

Hogy miért mondom? Gondoljatok bele! A globális felmelegedés legveszedelmesebb hatása nem maga a felmelegedés, hanem az, hogy az időjárás egyre SZÉLSŐSÉGESEBB. Ez azt jelenti, hogy egyre durvább árvizekre és egyre durvább szárazságokra kell számítsunk.

Pontosan úgy ahogy egy Mediterrán országban történik.... ÉS mit csinálnak a mediterránok? TARTALÉKOLNAK.

Na most kérem nézzük meg a Nyugat-Európai helyzetet. Ahogy már 20 éve megfogalmazta egy előrelátó mérnök amikor feltette a kérdést:

"Kérem szépen, ha sok lesz a Dunában a víz, akkor azt gondolkodás nélkül ránk eresztik majd, DE HA szárazság lesz, akkor azt meg fogják fogni. Kérem szépen csak a Duna német szakaszán 50+ vízlépcső van."

Ha visszagondoltok a hírekre akkor jusson eszetekbe, hogy az utóbbi 2 nyáron Németországban egész folyószakaszok száradtak ki. A Dunánál nálunk is rekordalacsony vízállások vannak nyáron, a Tiszán az utóbbi években nem egy olyan szakasz volt ahol a Tisza kb 20 centisre apadt és ha 10 méter széles volt akkor sokat mondok.

Szóval ha nem akarunk nyáron megfőni, szomjan halni és a földeket hagyni kiszáradni, akkor előbb-utóbb tartalékolnunk kell nekünk is az árvizeknél. AZ pedig víztározót és gátat jelent.

Ha pedig megint győz a sok haragoszöld, akkor majd szomjan és éhen halunk.

DE BÜSZKÉN.
.... ahogy szo(p)ktuk.
Pic 2020.02.25 15:02:51
@MrTiberius: Hát igen nagy melléfogás.

Igaza van a többieknek. A Nagymarosi vízlépcső egy igen gondosan kiszámolt projekt volt, bár a Bősi erőmű csúcsra járatása az erősen kérdőjeles volt a vízművesek részéről is. Egyébként meg jééé a Szlovákok elvannak azóta is normál üzemben, tehát ez a része megoldható lett volna. :))

A vízlépcső elbontása egy óriási malőr volt.
- Egyrészt eszméletlen sokba került a visszabontás, pont rendszerváltáskor, amikor amúgy is nagyon szarul álltunk.
- Másrészt az Osztrákoknak MINDENT ki kellett fizetnünk és mivel nem tudtuk kifizetni, ezért több mint 10 évig törlesztettünk természetesen kamatokkal...

Harmadrészt ÉS ITT jön a képbe a szokásos magyar balfaszság, mert MI UGYE BÜSZKE NEMZET VAGYUNK... hogy a jóisten rogyasztaná rá az eget a sok baromra aki vezeti és vezette az országot.... Szóval mit csináltunk???

Hát kérem szépen amit az Osztrákoktól megrendeltünk ÉS KIFIZETTÜNK, azokat nem vettük át, lemondtuk, mondván nincs erőmű, akkor nem kell pl a turbina sem.

Ezek után az Osztrákoknak szépen kifizettünk mindent, ők meg az át nem vett dolgokat szépen eladták másnak.

a legfőbb indokom a folytatásban...
Tanítani lehetne a történetet "Hogyan keressünk duplán egy büszke falféken címmel"
Pic 2020.03.01 08:33:45
@rdos: Gyakorlatilag is igazam van. :)))

A katasztrófavédelem egy halom karrierista, hozzánemértő barom, meg jancsibohóc gyülekezete.

A tűzoltók erről sokat tudnak, tudnának mesélni.

Pl miért szarok a védőruhák, a lámpák, a szerek (gyengébbek kedvéért: a "tűzoltóautók").

Pl ugye itt a szuper magyar tűzoltó autó esete aminek anno a prototípusát hivatalos teszten beeresztették a külföldi "nagyok" közé és látványosan utolsó lett.
Mondjuk az is vicces volt, hogy a sok nyugati profit, Pl Rosenbauer lealázták a csehek, akik a TÁTRÁ-val elsők lettek és a szerencsés tűzoltók akik kipróbálták azok nem győztek lelkendezni, hogy mennyire jó....

Rákerestem és olvastam több hivatalos magyar nyilatkozatot évekre visszamenőleg, hogy a csehek jók ugyan, és jó az ár, de kicsi a gyártókapacitásuk és nem tudnák kiszolgálni a magyar igényeket. Aztán rögtön belebotlottam az egyik ilyen magyar megnyilatkozás után egy 3 nappal későbbi cikkbe, miszerint a 2008-as válság következményeként miatt olyan szinten leesett a csehek rendelésállománya, hogy a gyártást kénytelenek 50%-al visszafogni. Na mondom, akkor a magyar vezetőség biztos utánanézett, mielőtt kinyitotta a száját....
A három év alatti gyermekek fele, a 4-6 évesek 90 százaléka használ okoseszközöket; főként okostelefont, tabletet és notebookot – derült ki a Huawei Techologies Hungary kutatásából, amely az Y-generációs szülők digitális nevelési szokásait vizsgálta. A felmérés szerint a szülők annak ellenére adják…..
Pic 2020.02.13 18:29:19
@rnz: Ami a pornót illeti....

Ismerősöm elit gimibe íratta a lányát. Nem mondok nevet.
Elit szülők gyermekeivel tele a suli....

A lényeg az, hogy kivették a gyermeket, mert a fél osztály rendszeresen be volt állva.
Pic 2020.02.26 14:37:15
@Zsuzsi25:
1. A káros elektromágneses sugárzások miatt nem árt ha a gyerek hanyagolja a mobilt.
2. Mivel a gyermekek fejlődésének (szellemi is!!! Lásd pl motorikus funkciók) alapvető és elengedhetetlen része a mozgás, SOOOOK MOZGÁS, így emiatt sem árt erőteljesen visszafogni a mobiltémát.
3. A Bioanyuka gyermekének nem azért nem megy a digitalizáció, mert hülye, meg azért mert lemaradt, hanem a szülők elültettek benne egy halom kényszerképzetet és gátlást, valamint a gyermek nagyrészt a szülőktől tanul és ha a szülőkben nincs meg az affinitás, hogy foglalkozzon a gyermekkel és tanítsa a használatra illetve a helyes használatra netalántán a szülő "tök béna" az is visszahat. A gyermek idővel a többiektől felcsipegeti az infókat és menni fog neki is.
A Mirr-murrt annyira megszerettük, és annyira a szívünkhöz nőtt az évtizedek során, hogy nem is tudjuk, ez a bábfilm sok mindenben az első volt. „Nekem is az első sorozatom volt, és a Foky Ottónak is, de ugyanakkor az első magyar bábanimációs sorozat volt, amely kifejezetten a…..
Az e-készülékek egészségre káros hulladéknak minősülnek, de mit tehetünk a leselejtezett darabokkal?..
Pic 2020.02.25 05:45:38
CD ügyben érdekelne, hogy ki tud valami értelmeset mondani.

Ismerőst kérdeztem ez ügyben, mondván IT cég, csak tudják és mesélték katasztrofális a helyzet. Ők régen rendszeresen elvitették a cégből az IT hulladékot ami szépen gyűlt a raktár sarkában és azt mondja óriási a változás az 5-6 évvel ezelőtti állapotokhoz képest.

Anno kihívták a hulladékkezelő céget aki szépen kijött egy teherautóval és általában feldobott rá 2 tonna papírt, 6-800 kiló fémet (számítógépház) és ezért korrekt pénzt fizettek.
- A műanyagra jelezték, hogy hivatalosan nem vehetik át, mert csak tonna feletti mennyiségek adhatók le, de sutyiban elvitték azt is.
- A számítógép kábelről külön nyilatkozatot kértek, mert az a kábeltolvajok miatt "szenzitív" téma, de elvitték azt is.
- Az e-hulladéknál 1Ft-ot !!! adtak kilójáért és előre nyalták a szájuk szélét a rossz tápegységek és alaplapok miatt, mert mondván az érték. A fülesek, egerek, billentyűzeteknél a melósok kicsit szentségeltek, hogy miért kellett levágni róluk a zsinórt, mert azok sokszor "használhatóak lennének". :)))
- A CD-re annyit mondtak, hogy sorry...... a cég kilincselt vele kicsit jobbra-balra, majd ment a kukába vagy ezer darab.

Aztán vagy 3 évig nem volt annyi hulladék és a papír is lassabban gyűlt (csomagküldés ugye), így TAVALY ugyanez a sztori UGYANANNÁL a hulladékos cégnél, így nézett ki:
- Kijöttek és feldobtak mindent a kocsira ahogy rég.
- A papírra azt mondták egye fene, a fémre húzták a szájukat, az e-hulladéknál kiköptek oldalra.
- Műanyag, villanykörte, elem, CD-nél mondták el lehet menni a ..... másfele.

Végül kiszámláztak egy tetemes fuvarköltséget és mondták, hogy ennyi. Az átvételt firtató kérdésre, mondván "régen pénzt is kaptak a hulladékért" közölték, hogy semminek nincs ára, baromira nem éri meg a hulladékgyűjtés, de tekintettel a beszállított, felpakolt cuccokra kedvezményesen csak a fuvarköltség felét számlázták ki.

Ezek után a cég tisztességesen elvitte saját furgonnal hulladékudvarba a maradékot, ott komoly pénzt fizettek azért, hogy leadhassák, de a CD-vel itt is kiröhögték őket.

A történtek után a cégvezető közölte, hogy eddig tisztességes volt, de innentől kezdve leszarja az egészet, megy minden a kukába. Nekik erre se idejük, se energiájuk és a raktári költségek is iszonyatosan felmentek, az a 10-20 nm amit erre szántak, azt pénztermelő módon is ki lehet használni.

Kérdem én biztos, hogy minden rendben van kishazánkban hulladékügyben?

Jut eszembe még mindig nem tudom mit csináljak a régi CD-immel.... khmmm... kuka?