Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dts

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sárdobáló ANTI-HUNGARY 2010.05.20 11:00:00
Mint minden rendes egyetemista a vizsgaidőszakban, így én is facebookozással töltöttem a mai estém. Az oldal pedig, amibe most belebotlottam egy magyar csoport, akik arra bíztatnak, hogy jelentsük a Facebook adminisztrátorainak azt a szlovák oldalt, ami a magyarellenességre…..
Mi volt a legcikibb a 2010-es választásban? Az OVB összeomlása? A Fidesz-henger? A szakállas szociológusok leváltása multiknál dolgozó, de multiellenes ördögpálcásokkal? A halálosan fejbebotoxozott Lendvai Ildikó kataton kubatovozása?  Egyik sem jutott a közelébe sem annak…..
Antiszemitizmus az egyházakbanNaivitásom végtelen. Nem kellene, mégis még mindig megdöbbenek az olyan sztorikon, amilyet a minap olvastam Budapest talán legnépszerűbb katolikus papjának, Pál Feri atyának újdonsült könyvében. Pál Feri szép szál ember, karakán, férfias arcél,…..
Arcpirító sorok következnek, melyek erősen megdolgozzák majd az érzékenyebb Olvasóink morális tápegységét. Adva van egy ifjú és egy idősebb pár - mindkét oldalon gyerekek. Az ifjú férj otthagyja fiatal feleségét – aki ráadásul szülés utáni depresszióból lábadozik -…..
dts 2009.11.27 08:08:53
@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:

Hm. Valami azt súgja nekem, hogy téged elhagytak. És ebben a helyzetedben a stabil világképed fenntartásához arra a meggyőződésre van szükséged, hogy Te ebben nem hibáztál, illetve hogy nem tehettél semmit, csak úgy megtörténtek veled a dolgok; valamint az ebből fakadó, a volt párodra irányuló gyűlöletedet rám is kivetíted.

Nos, ki kell ábrándítsalak: felelős vagy, ha elhagytak. A felelősséged mértékét lehet vitatni, de a tényét nem érdemes.

Amikor elmentem pszichológus-párterapeutához, azzal a céllal mentem, hogy kiderítsem, mit lehet tenni, illetve hogy miért történt ez velem, velünk.
Amikor kiválasztottam a pszichológust, tudatosan olyat választottam, akinél úgy gondoltam, hogy ha a fejemhez kell vágja, hogy mekkora geci vagyok, akkor ezt meg fogja tenni. A választásom a következő szakemberre esett:
- 35-40 körüli
- Katolikus intézményben diplomázott
- Háromgyermekes családanya

Meg fogsz lepődni: nem vágta a fejemhez, hogy mekkora geci vagyok. Pedig nem a nagyhalált adtam elő neki az elnyomott és meg nem értett férjről, hanem tényszerűen elmondtam, hogy mit tettem.

Az első mondata az volt: nem véletlenül történnek ilyen esetek.
A második pedig ez: nem csak az egyik félen múlik, még ha látszólag így néz is ki...

Természetesen nem oldozott fel a felelősség alól ezzel, és nem is azért mentem oda, hogy ezt tegye.

Igazad van, tökmindegy, mit mondasz, nem fogom elfogadni. Olyasvalakitől nem, aki azt hiszi, hogy egy adott társas helyzet kialakulásában nincs semmiféle apró szerepe sem.
Aki itt az áldozat szerepében tetszeleg és hárít magáról minden felelősséget – még ha az esetleg apró is – az nem én vagyok, hanem Te.

Minden jót.
dts 2009.11.30 09:35:17
@sován:

"És azért lássuk be 15 év és két gyerek után a prioritás nem lehet kétséges. Ha most mész a szeretőhöz, kétség sem fér hozzá, hogy a gyerekeid és az elhagyott szerelmed iránti bűntudatod tönkretesz mindent. Vagy ugyanolyan érzelmi csapdába kerülsz mint most vagy, de ott lesz már két elhagyott gyerek, egy feleség és egy szerető, aki az igazi kellene hogy legyen, de a dolog megmérgeződött, nem lehet tehermentes."

Hajszálpontosan emiatt: amikor az egészet leírtam, már az volt a helyzet - és most is - hogy szakítottunk a "szeretőmmel" (idézőjel direkt...), és megpróbálok tisztán látni. Miatta, a caládom miatt, és magam miatt is.
Talán lassan menni fog, bár még sokszor "visszaesek" (lelkiekben). Emiatt a "visszaesés" miatt próbáltam kiírni magamból itt, mert kíváncsi voltam a véleményekre.

Üdv, és kösz a véleményt.
dts 2009.11.30 19:16:02
@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:

"na most nagyon kiakadtam"

Ez már nagyon megy, az olvasás még mindig nem.

De egyébként tökmindegy, mit írok, gondolok, cselekszem, bármit, az éppen úgysem jó; egyik hozzászólásodban ezt javaslod, másikban homlokegyenest az ellenkezőjét - természetesen indulatból - de a lényeg számodra kb. az, hogy az ilyenek mint én, dögöljenek meg, mert már úgyis mindent tönkretettek, tehát nincs hely ezen a világon nekik.

Hát, sokan vannak, akik nem érzik ennyire felhatalmazva magukat arra, hogy ily módon ítélkezzenek, őket szívesebben meghallgatom, akkor is, ha szíven üt, amit mondanak.

De ez nem te vagy.
Azt nyilatkozza egy budapesti sportklub és lőtér főnöke, hogy nálunk van Európa egyik legszigorúbb fegyvertartási torvénye. Ezt mondja, s közben nem esik rá az egész plafon, s nem szakad le a képe. Milyen szigorúság az, ahol olyan ember lehet lövész-sportoló, ráadásul kaphat a…..
dts 2009.11.28 16:01:27
@gorillka: Én elfogadnám ezt a lőszerkérdést. Mint ahogy azt is, ha a szabályozás olyan lenne, hogy pl. a klubom tárolhatná a fegyveremet. Nem akarnám én itthon tartani se.

Összegezve: ha a kluboknak lehetőségük lenne a fegyverek tárolására - azokéra is, amik valakinek a saját tulajdona és biztosítva lenne, hogy csak a tulaj használhatja - és a megfelelő lőszert is tudják hozzá biztosítani - értsd: ami az én fegyveremhez és kezemhez passzol: egyáltalán nem akarnám, hogy itthon legyen a felszerelésem.

A jelenlegi szabályozás nem teszi ezt lehetővé, de érdemes lenne ezen elgondolkodni.
dts 2009.11.28 16:08:00
@gorillka: Nagyon egyszerű lenne egyébként, ugyanis egy klubban a klubfegyverek tárolásához szigorúan őrzött helység kell, ahová csak a megfelelő személyek (max. 2-3 ember) juthatnak be. Ez alapkérdés és így is van.

Simán megoldható lenne a fegyverek tárolása megfelelően szeparáltan - ez külön-külön zárható fiókos lemezszekrényekkel megoldható. Mint egy postafiók.

A lőszer nehezebb kérdés, mert ha kitapasztalod, hogy a fegyveredhez milyen lőszer a jó neked, azt inkább hadd vegyem én...
Jó napot kívánok! Én volnék az Intelligens Tervező. Igen, igazuk van, kedves bennem hívők, létezem. Én kreáltam az Önök világát. Mondhatnám, fogadják elismerésemet és gratulációimat, de nem mondom. Miért? Mert igencsak sértve érzem magam az Önök részéről. Úgy vélem, mint teremtőjük, ennélfogva…..
dts 2009.09.10 09:54:07
@nahát-nahát:

Kopernikusz - egyházfiként - a Föld-központú világegyetem elméletét akarta igazolni. Aztán rájött, amire.

A hit és tudományosság nem zárja ki egymást, pláne manapság.
dts 2009.09.10 10:09:33
@Szibarita:
...akkor is az én apukám az erősebb és majd jól pofánbasz, ha nem úgy gondolkodol, ahogy én - az érveid kicsit szofisztikáltabban, de nagyjából ennyiben merülnek ki...:)
A lemilblog szerzői (hasonlóan olvasóink döntő többségéhez) elkötelezett környezetvédők: nem dobálják szanaszét a sörösdobozokat, nem gyújtanak tábortüzet benzinkutak közvetlen szomszédságában és visszaviszik az üres lőszerhüvelyeket a színesfém-kereskedőkhöz. Innen…..
97 éve (1911) érték el a Déli-sarkot.A sarkkutatók számára a 20. század elején az Északi- és a Déli-sark hatalmas kihívást jelentett. Az angol Robert Falcon Scott és a norvég származású Roald Amundsen egyaránt meg akarta hódítani ezeket a területeket. Azonban mindkettejüknek…..
w Felülnézet 2008.10.22 07:30:00
"Tessék megnézni, hol tart ma Magyarország és hol tart Szlovákia. Mi ma nyugodt felülnézetből tekintünk magyarországi barátainkra, mert mindaz, amit gazdasági, szociális és pénzügyi téren elkúrható volt, azt el is kúrták úgy, ahogy az csak keveseknek sikerült"…..
w Hiszterolib 2008.09.02 06:00:00
Na, van az SZDSZ-nek saját arca. Szóval ez lenne az. Csúnyácska. Nincs egy hónapja, hogy Fodor Gábor sajtótájékoztatón noszogatta a kormányt cselekvési tervért. Legyen terv, és legyen abban adócsökkentés – ez volt a mondás. Íme, a terv. Van benne adócsökkentés, nesztek.…..
w Programzene 2008.08.27 07:45:00
A mai Népszabadság olvasóinak különleges figyelmességben van részük: Gyurcsány Ferenc ezúttal közvetlenül, saját tollából szól hozzájuk. Az anyag címe Megegyezés. Borzasztó cím, és nemcsak azért, mert ásítóan unalmas, hanem mert már a cím se igaz. Még nincs megegyezés.…..
w A trutymó titka 2008.08.25 06:00:00
Eszkatológia (gör): a világ végével, az emberiség történetének befejeződésével foglalkozó vallási és filozófiai terület.A vallásról és a filozófiáról kiderült az eddigi történet során, hogy semmiféle egzakt tervet nem lehet rájuk alapozni, egy kivétellel: az emberek…..