Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Viktor Mónus

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Az első Checkpoint Now egész jó visszhangokra talált, így folytatjuk. Tudjátok, ez az előző hónap legfontosabb híreit végigkommentáló adásunk, néhány egyéb aprósággal. A visszajelzések alapján többen hiányoltatok kickstarteres, illetve nagyon fura retrós híreket, most ilyenek is kerültek az új…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Ez az írás egy töltőceruzákkal foglalkozó sorozat része. A golyóstoll mellett a 2 mm-es töltőceruza véleményem szerint a legsokoldalúbb írószerek egyike, azonban használata régen kiment a divatból. Ezért célul tűztem ki, hogy bemutassak néhány minőségi töltőceruzát. Ha érdekel, kövesd 2018-ban is a…..
Egy örök klasszikus, és a blog első magyar gyártmányú tolla a mai áldozat, az ICO Kaméleon négyszínű golyóstoll. Az ICO céget idehaza szinte mindenki ismeri, hiszen igen komoly történelemmel rendelkező vállalatról van szó, amely a kiváló írószereken kívül számos egyéb irodaszert is gyárt, valamint…..
Úgy egy éve lomolás közben valamelyik dobozban ráakadtam egy pici kék tubusra. Eltéveszthetetlen formája alapján azonnal ráismertem a Staedtler Mars Micrograph ceruzahegy csomagolására, amit általános iskolában használtam. Különösen jót mulattam a dobozon átlósan kiírt, rendkívül hitelesnek tűnő…..
Viktor Mónus 2018.01.30 11:23:47
@golyóstoll: Ma vettem 2B-s Faber hegyet. Emlékeim nem csaltak: Mintha sötétebb lenne a rOtringéhoz képest, ami most nagyon tetszik. Készítek a Faberrel egy részletgazdag grafikát, akkor derül ki, igazán hogy miben más a hegy. Csak 0,5mm-es méretű hegyekkel dolgozok, ha grafitról van szó. Próbálkoztam 0,35-ös vastagsággal, de tudtommal a B a legpuhább ebben a tartományban, és annyival nem ad többet, mint a 0,5mm. Ha úgy tetszik "játszok a hegy élével". A letompult rész a tónust adja, az eközben fenődő él pedig a vékonyabb kontúrokat.
Akvarellel, tussal (rOtring Isograph, 0,1mm), különböző golyóstollakkal (Zebra, Uniball) szeretek még mostanában dolgozni. Ha érdekel miket, íme:
monusviktor.blogspot.hu/
Vigyázat, beteg-groteszk képek!
Viktor Mónus 2018.01.30 13:32:41
@golyóstoll: Nálam szempont immár, hogy mechanikus legyen. Szintén japán szerszám az Uni Auto Eraser...Vaskosabb, de a hatékonysága kiváló, és sok helyen lehet kapni. Nálam az végzi a durva munkát nagyobb felületeknél.
A mecha-, motoros radírok közt is láttam egész vékonyakat (Derwent, Faber...), de szkeptikus vagyok, ahhoz pedig túl drágák, hogy a fiókban kikötve álljanak.
Borús az ég, és szemerkél az eső, nyoma sincs már a múlt heti kánikulának és strandidőnek. Akaratlanul is eszembe jutott a szívbemarkoló érzés, ami éveken át komoly stresszt okozott: nyakunkon a szeptember, hamarosan kezdődik az iskola.  Nem kellett sokáig gondokoznom, hogy melyik írószer illik…..