Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ifj. Katánghy Menyhért

61 bejegyzést írt és 653 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2007-ben a Verso kiadó újra kiadta Mao néhány írását, (amelyek nagy része igazából beszéd volt),  Slavoj Zizek előszavával, amely Mao nézeteinek kritikáját adja. Maonak az 1937-ben született „Gyakorlatról” és az „Ellentmondásról” szóló szövegei a legismertebbek, de ahhoz, hogy Mao nézeteit megértsük…..
ifj. Katánghy Menyhért 2019.05.02 02:26:00
@kintornas: Várj, most akkor kik a "nyomorultak"?
 „Kedves Öcsém – ma elhatároztam, írok Neked, hogy végre megköszönjem mindkét leveledet, de még inkább, hogy életednek e jelentős fordulópontján, mint bátyád és mint keresztyén ember legalább néhány szóval elmondjam: én hogyan látom a konfirmáció…..
ifj. Katánghy Menyhért 2012.12.23 08:30:40
@SontPent: vagy a legvalószínűbb, hogy kisegítette a jószándékű de nem túl tehetséges hallgatót egy saját gondolattal, amit később maga is felhasznált, tudva, hogy az úgysem lesz akadémikus. ha olvastál már MAK írásokat, tudhatod, és biztos tudod is te, hogy jellemző szerkesztési elve a saját szövegek ki-be tűzdelése vagy újrafelhasználása akár egy publikáción belül is, amikor egy gondolatra újra utalni kell - ez lehet zavaró, de nyilván kényelmi megfontolás szól mellette.
Be kell valljam, mivel a szomszédomtól átcsorgó internetfalatkák (legyen neve örökre áldott) száma eléggé korlátozott, így csak most vettem észre, hogy a mérce blogon igazi halálbüntetés-dzsembori volt az utóbbi hónapokban. Weiss kollégám kiváló írásai (Aki…..
ifj. Katánghy Menyhért 2012.11.09 21:49:05
ifj. Katánghy Menyhért 2012.11.15 04:47:41
@greybull: attól, hogy valakit halálra ítélünk, még nem kell rögtön végre is hajtani, nem értem, miért nem lehet a kettő között disztingválni. ennyi. vétel vége.
ifj. Katánghy Menyhért 2012.11.24 17:05:20
@mologyec: köszi, hogy kicsit felvillantottál még a kérdés rengeteg aspektusából, amire hely hiányában ki sem mertem térni. igazából a szándékom csak annyi volt, amire te is utalsz, hogy ti. kiemeljem a témát a aktualizált közéleti mocsárból és kicsit ajánlatot tegyek a szisztematikusabb megközelítésre. érdemes lenne folytatni természetesen, ezúton is bíztatnálak, akár egy poszt erejéig is, hogy rakd csokorba fontosnak ítélt meglátásaidat és hozzáfűznivalóidat, illetve én is remélem, vissza fogok még tudni térni a kérdéshez egyszer-másszor.

emlékezetem szerint az angol jognyelv is megkülönböztet gyilkosságot és emberölést "murder" illetve "manslaughter" címszó alatt.
Vaktában reflektálva erre-arra csalingázva, Semjénezve, életmódforradalmárokba rúgdalva…Jó szórakozást! Álmomban, ernyedt pixelnyi foton találta el a csukott szemhéjamat, mely irritálóan gyengéd cikkanással egy átlagbájos hupikék törpike képét vetítette ki…..
ifj. Katánghy Menyhért 2012.11.24 16:46:18
@Mologyec bin Kuzar: használjuk ki, amíg még legális
 A Kossuth rádió szebb időket megélt műsora, a 30 perc alatt a föld körül tegnap mindent lehúzott Breivikről a norvég tömeggyilkosról. A szélsőséges terrorista kapcsán, ütöttek mindent a dándogmán keresztül, a trancen és a Love Paraden át egészen a norvég metálig,…..
ifj. Katánghy Menyhért 2011.08.08 18:33:51
ki kinek az agyát ette meg?

a burzum egyszemélyes formáció, tehát nem többes szám, ugye "varg" vikernes nevű arcot takarja, akit a maximális 21 éves börtönbüntetésre ítéltek (tavaly szabadult 16 év után) egy másik zenész kinyírása miatt (saját bevallása szerint önvédelemből) - azonkívül igyekezték terroristának beállítani, illetve a hírhedt '92-es norvégiai templomgyújtogatások szervezőjének, ami persze koncepciós vád volt.

aztán charles manson nem tömeggyilkos, hiszen nem ölt meg senkit, gyilkosságra való felbújtás miatt ítélték életfogytra, amiben a tényleges tömeggyilkosok tanúskodtak ellene - ő maga máig tagadja, hogy bármire is fel akarta volna "bújtani" őket.

ami közös ezekben a figurákban, és breivikben is, (és lars von trier is hasonló tabukat feszeget) az elég tömören a modernség politikai kultúrájának - a liberalizmus teológiájának elutasítása, vö. alain de benoist: mit jelent pogánynak lenni? (magyarul is olvasható már, bár nem pont ezen a címen!), stb.

szóval hülyeségek ezek, amiket idézel, de nem értelmetlenségek, hanem azok a jól bevált lejárató panelek, amiket liberálisok és konzervatívok egyaránt (soraikat összezárva) elővesznek, ha olyan gondolatokról, emberekről van szó (legyenek zenészek, filmrendezők vagy terroristák - egyformán veszélyesek), amik, akik nem férnek el az atlanti világrend fényes és kerek világképében.
Kettős Mérce Alkotmánymese 2011.03.18 21:19:00
 Sławomir Mrożek írta a lengyel alkotmányról, hogy olvashatatlan az átlagember számára, mert nincs benne legalább az, hogy kurva, de még képi illusztráció se. A magyar alkotmányos kérdőív és a tervezet viszont már mintha megfogadott volna az író tanácsaiból valamit. Ha…..
ifj. Katánghy Menyhért 2011.03.18 22:40:03
:-)
Kettős Mérce Blackout for Hungary 2011.01.05 00:53:18
ifj. Katánghy Menyhért 2011.01.05 22:46:33
@vizsla_barat: szűzmária, mosmár ilyen tantárgy is lesz?
Kettős Mérce Tilos! 2010.12.29 23:23:00
  Aki nem most csöppent a magyar valóságba az tudja, hogy a jobboldali sajtó szemében a kultúra elsőszámú ellensége a Tilos rádió. Ezért se váratlan, hogy a Tilos kapja a Médiahatóság első érdekes bírságát. Vannak olyan körök Magyarországon, akik nem tudnak (nem…..
ifj. Katánghy Menyhért 2010.12.30 00:05:12
ifj. Katánghy Menyhért 2010.12.30 02:38:54
@AdamT: persze, hogy szabályos volt, hiszen a szabály az, hogy a nyuszit meg kell verni, ha van rajta sapka, azért, ha nincs, azért. lemaradtál, amikor a "médiaalkotmány" gondolati természete volt a téma.
ifj. Katánghy Menyhért 2010.12.30 02:54:29
Kettős Mérce Diktatúra van? 2010.12.04 14:02:00
Annyi bizonyos, hogy az elmúlt háromnegyed évben a Fidesz hozzákezdett a jogállam kereteinek lebontásához. Saját embereit ülteti kulcspozíciókba és aki nem hódol be, azt megfenyítik. A cosa nostra előretör, és lecsap. Alkotmánybíróság, Állami Számvevőszék, Költségvetési…..
T. Legalsóház! /Pörzse Sándor közbeszólása: Adjon az Isten!/ /Nevetés, az elnök csenget/A Lehet Más a Politika nyomatékosan felhívja a figyelmet arra, hogy a munkaszolgálatos fejadagok disznózsiradékot is tartalmaznak /fütty a jobboldalon/, ami nem illeszkedik egyes vallási…..
Van hova mennie? A kormány kitiltaná a hajléktalanokat a közterekről, mert nem szépek. Szerintem Orbán Viktor sem szép, a Pintér Sándor meg egyenesen rusnya.A kormány az építésügyi törvény módosításával szabályozná a hajléktalan kérdést. A házak építését, a…..
ifj. Katánghy Menyhért 2010.09.09 22:21:44
@schdl: semminek nincs olyan kivételes totalitárius zamata, mint mikor valaki társadalmi problémák kapcsán "megoldásról" beszél. a hajléktalanságra nincs megoldás, ahogy az öregedés vagy a halál problémájára sincsen. a kérdés e tekintetben, hogy mennyire sikerül mások öncélú és merőben a népszerűsége miatt alkalmazott sanyargatása nélkül kezelni.
ifj. Katánghy Menyhért 2010.09.09 22:23:12
@Maisie MacKenzie: de ha csak a kecskefarmon szabad inni, ez ugye rád is vonatkozik majd?
Az önkormányzati törvényről szóló cikkek alatt sokszor felmerül az az indok a törvény demokratikus volta mellett, hogy nem törli el a demokráciát (a választást), csak egy másfajta választási rendszerbe helyezi azt.Történetesen ez az állítás igaz, a törvényjavaslatban nem az…..
ifj. Katánghy Menyhért 2010.06.12 02:04:36
@weisz manfréd huba: ébredj már fel, eurázsiával állunk háborúban, mindig is velük álltunk. a dezorientált pszeudo-közíróra lecsap a kommentkontroll-különítmény. bumm
Amikor először olvastam az alábbi hírt, azt hittem, a Hírcsárdán járok, csak a design változott meg, de nem, ez nem fake: A Club Alterego, a budapesti meleg közösség egyik legfelkapottabb helye, radikális szomszédot kap. Az egyik legnépszerűbb melegklub tőszomszédságában nyílik…..
 Picsázmány:  „A házasságot, családot nem azért támogatja az állam jelképes és anyagi módon, hogy az állampolgárok szexuális önmegvalósítását finanszírozza, hanem azért, mert gyerekek születnek, akik fenntartják a nemzetet és eltartják az idősebb…..
ifj. Katánghy Menyhért 2010.05.28 19:53:53
@tölgyes: "mai tudásunk szerint nincs jobb intézménye a gyereke felnevelésének" - akkor miért kell támogatni és a többi alternatívát ellehetetleníteni? nem látják be a parasztok, hogy ez a legjobb? a többi kérdsében csak azt mondod, amit én, nem?
Habár nagyrabecsült Huba kollégám tegnapi Mérce-bejegyzése, amellyel az én Vágó Gábor-Dúró Dóra interjút firtató posztomra reagált, nem tartalmazott semmilyen vitatható állítást (nevezhetnénk akár demagóg baromságnak is), hajlandó vagyok fölvenni a kesztyűt, és tisztázni…..
Kettős Mérce Éljen Május 1.! 2010.05.03 11:11:00
  Miközben a Munka ünnepén folyt a szánalmas cirkusz a Városligetben, a Király utca békésen poharazgatós piknikforgatagának üdítő csemegéje egy squat-galéria csodálatos megszületése volt. A csendes szenzációra - többek között - egy friss parlamenti párt tagjai is…..
ifj. Katánghy Menyhért 2010.05.03 12:07:47
LMP-s vendégblogolók és -olvasók, figyelem!: A kampánycsendre tekintettel ebben a posztban nem lesz egy fikarcnyi Önöket érintő kampánytéma sem. Szóval, nem muszáj elolvasásával fárasztaniuk magukat. Nyugodtan lapozzanak el, kapcsoljanak más webcsatornára. Unalmas, unerwünscht,…..
túlcukroztam a hajnali ötös kaficámat és (bartosista hatásra: The Beatdown) új műfajt vezettem be.  A Picsázmány:„A drogliberalizáció szerintünk nem járható út Magyarországon. A könnyűdrog felhasználókat ne bűnözőnek tekintse az állam, hanem ifjúságsegítők és…..
ifj. Katánghy Menyhért 2010.04.24 00:55:50
@weisz manfréd huba: talán még nem késő szóljak, de a képviseleti demokrácia, amit úgy tűnt, az lmp tekint egyedül a politika természetes keretének, nem pedig egy zavaró és ahol lehet kijátszandó szisztémának, nem azon alapul, hogy van valami Igazság illetve Optimális Megoldás, amit meg kell találni az erre felkent szakembereknek, hanem azon, hogy vannak különböző érdekek és vélemények, melyek spektruma megjelenik az országgyűlésben is olyan arányban, ahogy azok tetszésnek örvendenek a választók körében, mely felmérést időnként meg kell ismételni a biztonság kedvéért. a Többség, a Jelen Körülmények Közt Megvalósítható vagy a Szakszerű nem vélemények és nem érdekek, csupán azokat elfedő agresszív és politikaellenes szólamok. a politikusok feladata nem a "megvalósítás", hanem a képviselet. a fűszívók például deviánsak bizonyos szociológiai értelemben, de a szociológia varázsmeséje (social imagery) irreleváns politikai kontextusban. ha ti deviánsnak tekintitek a választóitok egy részét, akkor kiket képviseltek?
Pető Iván szerint 2006 október 23.-án egy nyugati demokráciában sokkal több embert vertek volna meg mint itthon.Na az ilyenek miatt halt meg az SZDSZ. A mondat több féle képen értelmezhető, elemezhető, de egyik se vet jó fényt Pető úr értelmi, morális képességeire, illetve…..
ifj. Katánghy Menyhért 2010.04.22 08:42:16
@marós: nem hiszem, hogy tudná, akkor még nem élt
Kettős Mérce Pilátusok krédója 2010.04.22 03:42:00
 Morvai Krisztina szokásosan sértődött levelét megírta. Na bumm - mondhatnánk erre. Benne van minden, amire építi pártja - pontosabban a pártjában a saját maga egyéni -  morális felsőbbrendűségét.  Sajnos, némi alappal. Egy 1956 óta soha nem látott…..
Bár nincsen túlzottan nagy össztársadalmi prioritása, szerettem volna, ha a két nappal ezelőtt ezredik alkalommal előkerülő "Kopiás Attila Steve szcientológus, ezért minden, amihez köze van szcientológus" témájú posztra valamit csak reagálok, meglegyen írásban. (Itt…..
ifj. Katánghy Menyhért 2010.04.16 18:15:31
Én olyanra szeretnék, amikor még hihetek a demokráciában, nem kell szégyellnem a meggyőződésemet, és lehetek elkötelezetten, de hőzöngés nélkül magyar.Olyan országban szeretnék ébredni, ahol a konzervatív kormánypárt bölcsen használja az erejét, kompromisszumképesen…..
ifj. Katánghy Menyhért 2010.04.12 12:39:42
ifj. Katánghy Menyhért 2010.04.12 17:39:38
@AdamT: egy bizonyos kor után azért az ember rájön, hogy kádár bácsi már nem támasztható fel
ifj. Katánghy Menyhért 2010.04.12 18:09:12
@AdamT: nem is vártam ilyen szellemes riposztot, gratulálok
Kettős Mérce Választás extra 2010.04.12 18:03:00
 Addig is, amíg a nagyrabecsült főszerkesztő úr egy mélyebben fekvő építészeti objektum mélyén próbálja kiheverni a tegnapi ünneplés nyomait - vagy épp véres körmérkőzésben van egy titkársági állásért - az olvasóknak valaki meg kell töltse a vályút. Akik nem…..
Biteburg, csapatunk videós tagja nem mindennapi gyöngyszemre bukkant az internet movie database-en: a hazánk nevét e téren tovább öregbítő kitűnő pornófilmes, Erdey Eduárd meglehetősen megosztó témát választó alkotása. Már várjuk a Gede testvérek jóvoltából a hazai…..
ifj. Katánghy Menyhért 2010.04.01 02:04:00
Furcsa dolgok derültek ki a Jobbik szóvivőjéről. Röhögtünk egy jót rajt' de ezzel nincs vége. El kéne gondolkodnunk rajta, mélyebben annál, hogy mekkora szakadék tátong már a Jobbik rendpárti szólamai és szóvivőjének rekreációs foglalatossága között. Megdöbbentő pár…..
ifj. Katánghy Menyhért 2010.03.21 21:50:06