Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gábor1987

16 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kijárási korlátozás lépett életbe. Nem épp a legkellemesebb állapot, de szükségszerű lépésnek tűnik. A fertőzöttek száma egyre több, minden igyekezet ellenére. Hiába a számtalan helyről jövő figyelmeztetés, felhívás, hogyan kerülhetjük el a megfertőződést. Sajnos mindig vannak, akik nem képesek…..
Mesélnék kicsit arról, hogy kereskedelemben dolgozva, hogyan élem meg a koronavírus járványt. Az üzlet, ahol dolgozok normális esetben reggel tíztől este hétig tart nyitva. A kormányrendelet alapján, most már csak délután háromig. Természetesen a cég változtatott a nyitvatartási idején is. Most már…..
Gábor1987 2020.03.23 19:14:35
@ulpius66:
Ez sajnos szomorú tény, de ettől a koronavírus nem kevésbé veszélyes.
A szezonális influenzánál magasabb az R0 értéke és bár alakulóban van még, de a halálozási rátája is magasabb.
A R0 értéke miatt az egészségügyi ellátórendszerre is hatalmas nyomást képes helyezi és ebben van az egyik legnagyobb veszélye is.

Nem hiszem, hogy pusztán a halottak száma alapján kellene mérlegelni, mert ennél összetettebb a dolog.
Tudom, rengeteg dologról lehetne beszélni, ami napi szinten kicsapja a biztosítékot. Rengeteg balgaság, helytelen megállapítás hangzik el befolyásos, akár vezető beosztásban lévő emberek szájából. Én most csak kettő esetet szeretnék kiemelni. Az egyik már elég régi történet, és lehet kár is vele…..
Érdekes dolog az asszociáció. Az egyik este a Gladiátor című film ment a tv-ben. Annál a jelenetnél csatlakoztam be, ahol Marcus Aurelius az elmúlásáról beszélgetett Maximus-sal. Elgondolkozott, hogy a következő generációk, hogyan fognak rá emlékezni, s miként fogják emlegetni. Úgy fognak róla majd…..
Október 13-án megtörtént egy kisebb csoda. Az önkormányzati választásokon az ellenzéki összefogás sikereket ért el, egy igen csak kiegyensúlyozatlan környezetben. A kormány lehengerlő sikerről beszélt és az ellenzék is. Lássuk be, ez így nem lehetséges. A számok az ellenzék szavát igazolják és a…..
Játszunk egy játékot! Figyelmesen olvassa el az alábbi írást. Egy dologra koncentráljon, egy dologra keressen választ: Mitől kevesebb aki más? Arra kérem, hogy amíg olvas, felejtse el előítéleteit. A játék itt kezdődik: Én blogot írok.Ön olvassa.Manapság természetesnek vesszük a technika ezen…..
Gábor1987 2019.10.03 07:26:58
@midnight coder: Igen, sok sok dologról lehetne még beszélni, ahol megkülönböztetés történt és ebből fakadóan halál is.

" Halála nem tisztázott, gyanítható az öngyilkosság és baleset is. " Ebből, hogy értetted ki, hogy úgy kezelem, mintha öngyilkos lett volna? Másik kommentelő rámutatott, hogy kihagytam a gyilkosság tényét, de ugye nem Wikipedia szócikket akartam írni.
Gábor1987 2019.10.03 08:05:11
@csakférfi: Nem ítélkezem a vallásról! Sehol sem írtam ilyet! A vallás gyakorlóiról inkább lehet ítélkezni. A vallások magukban se nem jók, se nem rosszak. A gyakorlóik által lesznek valamilyenné.
És vannak hiábavaló és értetlen történések. Ez előttem is világos. Nem kell külön kioktatni erről. Azért mert vannak értelmetlen halálok, még el lehet rajtuk töprengeni.
Köszönöm, én is koptattam a templomok padjait és bérmálkozva is megvagyok. Van mögöttem is hitoktatás és ha hiszi, ha nem, de még a Bibliát is forgattam és olvastam. De ugye egy olyan könyvről beszélünk, ami úgy alakult ki, hogy 4 evangéliumot megtartott, a többit elvetette...
Leégett a Notre Dame.Ezernyi honlapon és címlapon ömlött ránk az információ és a tragikus tény borzalma. Azóta sok víz lefolyt a Szajnán és az összeesküvések is kinőhették magukat a tények szikár talajából. Sőt, a legújabb hírek arról szóltak, lehet egész más formában fogják helyreállítani a…..
Gábor1987 2019.05.28 10:46:20
@clemens: kérdezted én mit teszek, hát ezt. Mert ennyi tudok tenni. Tisztában vagyok vele, hogy ezek annyit érnek, mint langyos gyíkfing a szélben. De valahol el kell kezdeni. Lehet sopánkodni, lehet mondani, hogy jaj, ez sehogy se lesz jobb, de akkor tuti nem is lesz. Ezt az energiát próbáljuk arra fordítani, hogy kitaláljunk valamit, ami előrébb visz. Az elkerülő út elkerülőjének építéséről én is olvastam, de mi a francot tegyünk, ha tranzit ország vagyunk. Ha lenne eszünk, akkor vasúton szállítanánk a kamionokat, de ugye ahhoz vasúthálózat kellene, ami meg nincs normális. Helyette lebetonozunk x négyzetméternyi földet, meg biztos kivágunk x darab fát. Lehetne arra is állami támogatást adni, hogy napelemmel felszereljék a házakat, csak nincs benne érdek. Turizmust is lehetne sokkal környezetkímélőbben művelni. Csak egy ötlet: ha van egy étterem, akkor az alapanyagot amit helyi termelőktől is meg tud venni, akkor onnan vegye meg. Támogatja a termelőt, plusz a termelőn keresztül azt a helyi lakost, aki a termelőnek dolgozik. A szállítás útvonala minimális lehet. Pl helyi zöldség és gyümölcs amit csak lehet... és nem vennénk külföldit, amit ideszállítanak. Persze ez megint gazdasági érdekeket sért, mert a külföldi olcsóbb, még akkor is ha millió kilométerről hozzák, az 50km-re lévő meg dupla annyi. Ez meg ugye az elbaszott itthoni dolgok miatt ilyen...
Szóval alapjaiban kell változtatni, de valahol el kell kezdeni...
A földi klíma változik és erről kár is vitatkozni! Kis gyerekként egy oktató mesét nézve elborzadva néztem a jövőképet, amit megmutatott minden egyes epizód, majd a végén kijelentette a mese főszereplője, hogy ez még messze van, tehetünk ez ellen a vég ellen. Hát lassan elfogy az idő és már azt is…..
Gábor1987 2019.04.08 08:17:46
@ételizésítő: Köszönöm a kritikát! esetleg te is írsz blogot? Ha igen, akkor kérlek taníts, mert én, kis "írástudatlan pöcs" nem tudok kulturált kommentet megfogalmazni trágár szavak nélkül.
Gábor1987 2019.04.08 20:04:48
@ételizésítő: értettem! Remek! Te tudsz írni.
Olvastam a többi hozzászólásodat, valamint azt is láttam, hogy más blogoknál is előszeretettel kommentelsz de úgy mindent. Lehet unatkozol, lehet feltűnési viszketegséged van, de én ebből nem kérek. Félre értés ne essék. Lehet véleményt nyilvánítani és tetszik is, mert ettől tudok fejlődni, de te eddig egy alpári kommentet írtál, majd a második alkalommal is csak kritizáltál anélkül, hogy bármit tényszerűen is írtál volna. Sokan megnyitották az írásom, de csak te írsz ilyen kritikát. Ha a továbbiakban is csak ilyen stílusban fogsz véleményt nyilvánítani, tiltalak.
A minap egy érdekes cikket olvastam. Témája a lapos Föld hívők és a Netflix-en futó, róluk szóló műsor. Ez ugye lassan egy milliószor kivesézett téma. Van, aki egy vállrándítással elintézi, hogy "Ezek hülyék!", van, aki beáll bólogatni, van, akit hidegen hagy. Korunkról készülő képen mindenesetre…..
Alita a harcos tini, aki azt se tudja pontosan kicsoda, de ez nem rettenti vissza és lepofoz pár "embert".Ez nem egy spoiler mentes írás. Előjáróban annyit, hogy nem egy mai sztori az Alita.  '90-es években lett bemutatva Yukito Kishiro jóvoltából. James Cameron szerette volna megfilmesíteni már…..
Mit is támogat a hatalom? Családokat, dolgozókat, városban otthon teremtőket és persze a falusi CSOK-kal, a vidék kisebb településeit is támogatja. De mennyi is kerül vidékre?  150 milliárd! Ennyit szán a kormány a falusi CSOK-nak nevezett marhaságra. Azon települések kaphatják ahol: " a 2003.…..
Mindenről is... Mit olvasol? 2019.02.23 15:29:45
A mai magyar újságírás valószínűleg az egyik legsötétebb napjait éli. A megyei lapok mind kormányközeli emberek kezében vannak. Illetve voltak. A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány ugyanis frankón "összegyűjtötte" mindet. Persze gyűjtésről szó se volt. Az alapítványhoz csatlakozott nyomtatott…..
Voltam az MTA-nál tüntetni. Végig nem tudtam maradni, egyéb dolgok miatt, de amíg időm engedte jelenlétemmel jeleztem, hogy nekem se tetszik amit a kormány tervez. Voltunk egy kevesen, hírekben is frankón befotózták a tömeget. Az MTA előtt felszólaltak az Akadémia munkatársai. Szégyen, nem szégyen,…..
  Általában nem hiszek abban, hogy álmunkban megjelenő dolgok majd megvalósulnak vagy, hogy az univerzum üzenne így. Az álmodás mechanizmusa részben megoldott, bár biztos, hogy van még mit megfejteni. Erre ma reggel úgy ébredtem, hogy kellemetlen álmom volt. Egy teremben voltam, ahol pár…..
Az idex.hu facebook oldalán tegnap láttam egy képet. Az állt rajta, hogy Magyarországon egy felmérés szerint a választásra jogosultaknak csak negyede van tisztába azzal, hogy nincs Soros Györgynek pártja és nem indul a választáson. Magyarán, hogy a maradék 75%-nál hatott a kormány…..
Minden blog egy betű leütésével kezdődik, majd a látogatottság elmaradásával véget is ér. Gondolom...Kezdő blogoló vagyok, sose csináltam ilyet. Lehet most sem kellene. Ahogy a blog neve is mutatja, nem akartam tematizálni a dolgot. Mindenről IS lehet itt szó. Próbálgatom kíváncsiak-e mások arra…..